fbpx
Connect with us

Γ΄ Εθνική

“Καταπέλτης” για Ασπρόπυργο και Καλαμάτα η έκθεση της Αστυνομίας…

“Καταπέλτης” για Ασπρόπυργο και Καλαμάτα η έκθεση της Αστυνομίας…
Καίει κ;ι τις δύο ομάδες η έκθεση της Αστυνομίας για τα επεισόδια στον Ασπρόπυργο...

Σε δύο σελίδες η Αστυνομία αναφέρεται με λεπτομέρειες στα επεισόδια που έγιναν τόσο εντός αλλά και εκτός του γηπέδου, πριν αλλά και μετά το πρόσφατο ντέρμπι του Ασπρόπυργου με την Καλαμάτα, για την Γ’ Εθνική.

Να σημειωθεί ότι για τη Γ’ Εθνική ισχύουν οι ποινές του Πειθαρχικού Κώδικα που προβλέπονται και για τη Super League, δηλαδή μεταξύ άλλων -3 για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου αν υπάρχουν βιαιοπραγίες, με τη διαφορά ότι επιβάλλεται το 1/6 των προστίμων που προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας και δεν μπορεί να ξεπεράσει τις 2.000 ευρώ.

Στην έκθεση της Αστυνομίας την οποία αποκαλύπτει το SDNA, γίνεται αναφορά μεταξύ άλλων για 13 προσαγωγές αλλά και για:

– Επεισόδια προ της έναρξης του αγώνα με την είσοδο στο γήπεδο φιλάθλων του Ασπρόπυργου.

– Επίθεση οπαδών της Καλαμάτας σε οπαδούς του Ασπρόπυργου που εξέρχονταν από την κεντρική θύρα του γηπέδου, στο τέλος του αγώνα.

– Επίθεση αγνώστων στα λεωφορεία που προσέγγισαν το γήπεδο για να επιβιβαστούν σε αυτά φίλαθλοι της Καλαμάτας.

– Άρνηση των ιδιοκτητών των λεωφορείων να παραμείνουν στο σημείο, μεταφορά τους στο Αστυνομικό τμήμα Ασπροπύργου απ’ όπου παρέλαβαν τους φιλάθλους της Καλαμάτας. Οι τελευταίοι πήγαν εκεί πεζοί συνοδεία αστυνομικής δύναμης και σημειώθηκε απόπειρα επίθεσης εναντίον τους, κατά τη διαδρομή, από αγνώστους. Για τα δύο τελευταία περιστατικά, δεν μπορεί να τιμωρηθεί κάποια από τις ομάδες.

Η έκθεση της Αστυνομίας που αποκαλύπτει το SDNA.

α. Προ έναρξης του αγώνα και με την είσοδο εντός γηπέδου, φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, άγνωστοι δράστες προέβησαν στη ρίψη αντικειμένων (καθίσματα, σίδερα κ.α.) τα οποία ξήλωσαν από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου καθώς καπνογόνα και πέτρες εναντίον φιλάθλων της γηπεδούχου ομάδας. Οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδας επιχείρησαν να ανταποδώσουν προσπαθώντας να εξέλθουν της κερκίδας και με την έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων η ένταση αποκλιμακώθηκε.

β. Με τη λήξη του αγώνα και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων των δύο ομάδων, φίλαθλοι της Καλαμάτας εισήλθαν σε μικρό περιφραγμένο βοηθητικό γήπεδο παραβιάζοντας την περίφραξη που υπήρχε και προκαλώντας φθορές προσέγγισαν φιλάθλους της ομάδας του Ασπρόπυργου οι οποίοι εξέρχονταν από την κεντρική θύρα του γηπέδου ακολουθώντας ρίψη αντικειμένων εκατέρωθεν (κυρίως πετρών) προερχόμενα από τον χώρο του γηπέδου καθώς και καπνογόνων. Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν αποκλιμακώνοντας την ένταση χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

γ. Περί την 18.00 ώρα κατά την προσέγγιση συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στο γήπεδο λεωφορείων τα οποία θα μετέφεραν τους φίλαθλους της Καλαμάτας, άγνωστοι δράστες οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από το γήπεδο, προέβησαν στη ρίψη πετρών εναντίον  τους με αποτέλεσμα να επιστρέψουν και να σταθμεύσουν ασφαλή στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου παρά τις παροτρύνεις των συνοδών Αστυνομικών να συνεχίσουν.

Ακολούθως, οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας, εξήλθαν του γηπέδου προκειμένου να επιβιβαστούν στα λεωφορεία και κατά την παραμονή τους στο σημείο δέχθηκαν επίθεση με ρίψη πετρών από άγνωστους δράστες οι οποίοι αποχωρούσαν από το γήπεδο και έφεραν διακριτικά της ομάδας του Πανασπροπυργιακού. Οι αστυνομικές  δυνάμεις επενέβησαν έγκαιρα και με τακτικές κινήσεις απομάκρυναν τους φιλάθλους και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε.

δ. Με την άρνηση των οδηγών λεωφορείων να προσεγγίσουν το γήπεδο και με δεδομένη την επικρατούσα κατάσταση, αποφασίστηκε η πεζή μετακίνηση των φιλάθλων της φιλοξενούμενης ομάδας, προς το Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου, συνοδεία αστυνομικής δύναμης προκειμένου να επιβιβαστούν στα λεωφορεία.

Κατά τη διάρκεια της πορείας των φιλάθλων της Καλαμάτας, άγνωστοι δράστες οι οποίοι έφεραν διακριτικά της ομάδας του Πανασπροπυργιακού αποπειράθηκαν να τους επιτεθούν από κάθετα στενά πλην όμως, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι φίλαθλοι της φιλοξενούμενης ομάδας επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία και συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων αποχώρησαν.

Επίσης, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων αποχώρησε και η αθλητική αποστολή της φιλοξενούμενης ομάδας.

ε. Από τον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου προσήχθησαν συνολικά 13 άτομα.

“Καταπέλτης” για Ασπρόπυργο και Καλαμάτα η έκθεση της Αστυνομίας…
“Καταπέλτης” για Ασπρόπυργο και Καλαμάτα η έκθεση της Αστυνομίας…
sdna/gr

2 Σχόλια

2 Comments

  1. odyseas

    03/04/2019 at 12:29

    Ή άσχετοι είναι ή απλά δεν ήταν παρόν και υποθέτουν ή τους είπαν και γράφουν…. ποτέ δεν επιτεθήκαμε στους φιλάθλους του Ασπρόπυργου. Πάντα μας επιτίθεντο με πέτρες και αμυνόμασταν, μάλιστα κάναμε τεράστιες προσπάθειες για να κρατήσουμε τους οπαδούς μας για να μην ξεφεύγουν όταν αμυνόμασταν και τιμωρηθεί η ομάδα. Στο τέλος ήμασταν σε μια γωνιά και μας βορβάδιζαν με πέτρες και εκεί, ναι κάναμε ντου για να τους διώξουμε τι να κάτσουμε να μας ανοίξουν τα κεφάλια?.Εκεί πέταξαν και τα δακρυγόνα και λένε ότι επιτεθήκαμε εμείς. ΌΤι να ναι λέει η αστυνομία…ντροπή!

  2. gio5

    03/04/2019 at 20:37

    Αστεία η έκθεση με το που φθάσαμε στο γήπεδο και για όλο τον αγώνα οι πέτρες κ τα βεγγαλικά έπεφταν βροχή στην κερκίδα απο τους ασπροπυργιωτες και το παράξενο ήταν ότι ήταν μαζί με την αστυνομία ακριβώς δίπλα τους να τους κοιτάνε και αυτό φαίνεται και από τα βίντεο..μάλιστα πριν αρχίσει ο αγώνας μας έλεγαν να μην ανάψουμε όπως και έγινε ούτε ένα καπνογόνο γιατί θα διακοπή ο αγώνας υπέρ τους και από την άλλη οι φίλοι του ασπροπυργου άναψαν δεκαδες πριν την έναρξη αλλά κ κατά την διάρκεια τα οποία είχαν κατάληξη στην κερκίδα μας..και βέβαια δεν διακόπηκε ποτέ το παιχνιδι..μας έβαλαν σε μια κερκίδα με σαπια καθίσματα που καθοσουν και έσπαγαν χωρίς νερο χωρίς τουαλέτα χωρίς τίποτα …παρόλα αυτά όλα τα σάιτ της Αθήνα επιτίθονται κατά τον οπαδών μας ότι τα κάναμε γης Μαδιάμ ότι προκαλέσαμε ότι ότι ότι…μιλάμε για την παραπληροφόρηση καλό λοιπόν είναι η διοίκηση να το δει αυτόκαι να βγάλει καμία ανακοίνωση να μάθουν την αλήθεια και να μην λένε και γράφουν π@π@ριες

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Γ΄ Εθνική