fbpx
Connect with us

Άρθρα

“Μεγάλες αλήθειες στις μικρές κατηγορίες”: Ζητείται…δίπλωμα!

“Μεγάλες αλήθειες στις μικρές κατηγορίες”: Ζητείται…δίπλωμα!
  • Της Ευαγγελίας Άγα

Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη! Εύχομαι σε όλες και όλους σας υγεία. Συνεχίζουμε με το δεύτερο άρθρο της στήλης μας, το οποίο – παρά το γεγονός ότι δεν θα ασχοληθούμε αγωνιστικά με κάποιο παιχνίδι καθώς το μοναδικό που θα λάμβανε χώρα εντός Αττικής αναβλήθηκε (σ.σ. Καλλιθέα-Αιγάλεω) – θα αναφερθεί αποκλειστικά στα διπλώματα προπονητικής ποδοσφαίρου. Δεν είναι λίγες οι φορές που αρκετές ομάδες και την φετινή αγωνιστική περίοδο έψαχναν εναγωνίως κάποιον κάτοχο του ανώτατου διπλώματος προπονητικής Uefa Pro. Κάποιον όχι απαραίτητα που θα καθίσει στον πάγκο της ομάδας στον αγώνα της Κυριακής αλλά κάποιον με τον οποίο η ομάδα θα πληροί τις προϋποθέσεις της διοργάνωσης και θα εναρμονίζεται πλήρως με τον κανονισμό προπονητών. Σίγουρα υπάρχουν πολλά ‘‘παραθυράκια’’ τα οποία μπορεί μία ομάδα να εκμεταλλευτεί και να μην πληρώσει τις αντίστοιχες χρηματικές ποινές.

Αναρωτιέμαι, όμως, μήπως αυτή η κατάσταση εξυπηρετεί κάποιους; Αλήθεια, γιατί η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν αναρτά τους καταλόγους με τα ονόματα όσων έχουν δικαίωμα να εργαστούν ως προπονητές Uefa Pro; Και πριν βιαστεί κάποιος να επικαλεστεί τoν Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων, άραγε πώς αναρτώνται τα ονόματα των υποψηφίων προπονητών Uefa Pro σε διάφορες ιστοσελίδες; Δεν συμφωνώ πάντως με την δημοσιοποίηση των ονομάτων για πολλούς λόγους και επειδή πάντα ήμουν, είμαι και θα συνεχίσω να είμαι της λογικής ότι δεν διορθώνεις το λάθος με ένα ακόμη λάθος ας δώσουμε μία λειτουργική, πρακτικά εύκολη και πάνω από όλα χωρίς κόστος λύση για πιθανές παρατυπίες.

Αρχικά, θα έπρεπε η είσοδος στον αγωνιστικό χώρο και κατ’ επέκταση στον πάγκο της ομάδας για ανθρώπους του τεχνικού επιτελείου να δικαιολογείται πλήρως από τον καθένα ξεχωριστά και προσωποποιημένα. Για παράδειγμα, δεν γίνεται υπό την σκέπη του τεχνικού επιτελείου και των θέσεων του διερμηνέα, του μεταφραστή, του προπονητή τερματοφυλάκων, του γενικού αρχηγού κ.λ.π. να στρουθοκαμηλίζουν προπονητές, βοηθοί προπονητές και παράγοντες ολόκληρη την εβδομάδα και την Κυριακή να είναι όρθιοι, μόνο  αυτοί, και να καθοδηγούν την ομάδα τους. Και όλα μπορούν να ελέγχονται, κάθε Κυριακή και όχι απλά να λέγονται θεωρητικά, όπως και να προβλέπονται αντίστοιχες κυρώσεις. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν προπονητές που δεν έχουν ανανεώσει την ταυτότητα τριετίας ή δεν είναι ταμειακώς ενήμεροι στον σύνδεσμο προπονητών που ανήκουν να εργάζονται κανονικότατα αποδεικνύοντας ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο μεγαλύτερη σημασία έχουν οι ‘‘ανθρώπινες’’ σχέσεις.

Αναφέρομαι στις αμιγώς επαγγελματικές κατηγορίες Super League, Super League 2 και Football League στις οποίες ο προπονητής οφείλει να είναι κάτοχος διπλώματος Uefa Pro, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και στις χαμηλότερες κατηγορίες δεν αντιμετωπίζουμε παρόμοιες καταστάσεις.

Κλείνοντας, λοιπόν, σε αυτήν την περίοδο περισυλλογής και ενδοσκόπησης που διανύουμε καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου τέτοιες καταστάσεις, που ουσιαστικά θίγουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο,να εκλείψουν οριστικά.

“Μεγάλες αλήθειες στις μικρές κατηγορίες”: Ζητείται…δίπλωμα!

Υ.Γ.: Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια…

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Άρθρα