
Η Σεβίλλη άνοιξε το σκορ, αλλά η Ντόρτμουντ με τον σούπερ Χάαλαντ (δύο γκολ) έφτασε στην ανατροπή και τη νίκη (2-3) βάζοντας πλώρη για τα προημιτελικά του Champions League.
Η Σεβίλλη υποδέχτηκε το βράδυ της Τετάρτης (17/2) την Ντόρτμουντ στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους 16 του Champions League με τους Βεστφαλούς να έχουν πρωταγωνιστή τον Χάαλαντ (σκοράρει 1 γκολ κάθε 55 λεπτά στη διοργάνωση!), να φεύγουν από την Ανδαλουσία με τη νίκη (2-3) και να έχουν το αδιαφιλονίκητο προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά, αν και το γκολ του Ντε Γιονγκ με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ έδωσε ελπίδες στους Ίβηρες.
Τι κι αν ο Μπόνο υπερηφανευόταν για τα 728 λεπτά με απαραβίαστη εστία. Δεν κατέρριψε ποτέ το ρεκόρ του Παλόπ, αντίθετα οι νερβιονένσες κατέρρευσαν και δέχτηκαν τρία σε ένα μόλις ημίχρονο.
Η γερμανική ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, άρχισε να πιέζει, αλλά δέχτηκε το γκολ. Ο Σούσο στο έβδομο λεπτό με κοφτές ντρίμπλες έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Ντόρτμουντ, έκανε και το σουτ, ο Χούμελς άλλαξε ελαφρώς την πορεία της μπάλας στην προσπάθεια ν’ απομακρύνε. Αυτό που μόνο κατάφερε ήταν να τη στείλει στα δίχτυα της δικής του εστίας.
Η βολίδα του Μαχμούντ Νταχούντ στο 18ο λεπτό ανάγκασε τον Μαροκινό τερματοφύλακα των Ανδαλουσιάνων να μαζέψει μετά από αρκετά ματς την μπάλα από τα δίχτυα της εστίας του.
Και ύστερα πήρε το… όπλο του ο Χάαλαντ. Στο 27ο λεπτό πήρε την μπάλα, την κουβάλησε, έπαιξε το ένα-δύο στην εμβρόντητη άμυνα των γηπεδούχων και νίκησε τον Μπόνο για το 1-2.
Δεύερο γκολ στο ματς, όγδοο στην τρέχουσα διοργάνωση και 18 συνολικά. 18 γκολ σε 13 ματς! Ο Κέιν χρειάστηκε 22, ο Φαν Νίστελροϊ 24, ο Εμπαπέ 29, ο Λεβαντόβσκι 31, ο Νεϊμάρ 32, ο Μέσι 35 και ο Κριστιάνο 54.
Στο 43ο ο Πάπου Γκόμες έκανε ένα λάθος στη μεσαία γραμμή, ο Ρόις έκλεψε την μπάλα, την έσπασε δεξιά στον Νορβηγό, ο οποίος με το αριστερό έκανε το 1-3.
Ο Λοπετέγκι πέρασε αρχικά τον Γκούντελι και στη συνέχεια άλλαξε την επιθετική του τριάδα, η οποία δεν τράβηξε.
Ο Λουκ ντε Γιονγκ στο 84ο λεπτό στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση φάουλ του Όσκαρ Ροντρίγκεθ νίκησε τον Χιτς και διαμόρφωσε το τελικό 2-3. Δίνοντας νέες ελπίδες στη Σεβίλλη ενόψει της ρεβάνς του Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ.
Η αλήθεια είναι ότι η Σεβίλλη ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει ανατρέψει σε νοκ-άουτ ευρωπαϊκό ματς ήττα 2-3 εντός στο πρώτο ματς. Εάν θέλει να βρεθεί στους 8 θα πρέπει να το κάνει για πρώτη φορά επί γερμανικού εδάφους.
ΓΚΟΛ: 7′ Σούσο, 84′ Ντε Γιονγκ / 19′ Νταχούντ, 27′, 43′ Χάαλαντ
ΣΕΒΙΛΛΗ (Τζούλεν Λοπετέγκι): Μπόνο, Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Εσκουδέρο, Χορδάν (72′ Όσκαρ Ροντρίγκεθ), Φερνάντο, Ράκιτιτς (46′ Γκούντελι), Σούσο (60′ Ντε Γιόνγκ), Πάπου Γκόμες (60′ Τόρες), Εν-Νεσίρι (60′ Μουνίρ).
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Έντιν Τέρζιτς): Χιτς, Μπάουθα, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο (76′ Πάσλατσκ, Νταχούντ (89′ Μενιέ), Τζαν, Μπέλιγχαμ, Ρόις (80′ Μπραντ), Σάντσο, Χάαλαντ.
Photo credits: ⓒ 2021 Angel Fernandez / Associated Press
sport24


Superleague
Βολές η “Θύρα 4” κατά όλων στον ΠΑΟΚ…

Superleague
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-1: Δεν “χ”άρηκαν…
Πρόσφατα άρθρα

Δες ακόμη…
-
Βίντεο
/ 2 ημέρες agoΦοβερό: Ο Γεωργούντζος προβλέπει και την κλήρωση με την Άρσενάλ! (video)
Την προηγούμενη ημέρα ο Σωτήρης Γεωργούντζος είχε προβλέψει την ήττα του Ολυμπιακού με σκορ...
By sportstonoto -
Football League
/ 1 εβδομάδα agoΜιχάλης Χατζηνικήτας: “Αν δεν το ξεκαθαρίσει μέχρι τις 28/3 ο Αυγενάκης, δεν κατεβαίνει η Football League” (pics+HXHTIKO)
Πραγματικός καταπέλτης ο Μιχάλης Χατζηνικήτας, έσπασε σήμερα (Σάββατο) στο Sportstonoto Radio την σιωπή του,...
-
Lifestyle
/ 2 εβδομάδες agoΤο “χώσιμο” του Σωτήρη Γεωργούντζου στο Νίκο Μουτσινά και στο The 2Night Show (video)
Την δική του θέση στο The 2Night Show με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου είχε το...
By sportstonoto -
Lifestyle
/ 3 εβδομάδες agoΤρομερή επίθεση Γεωργούντζου σε Μουτσινά: “Ασκείς μπούλινγκ, είσαι ρε τσάμπα μάγκας”! (+video)
Best tv 07/02/2021: Τρομερή “επίθεση” πριν από λίγο από την τηλεόραση Best στην Καλαμάτα,...
By sportstonoto -
Βίντεο
/ 3 εβδομάδες agoΓεωργούντζος: “Μην πας πάλι στην Δίκη και στον Θωμαΐδη, Πέτρο Κωνσταντινέα…”! (video)
Best tv 07/02/2021: Ο Σωτήρης Γεωργούντζος, αφού τα έχωσε νωρίτερα στον Νίκο Μουτσινά και...
