fbpx
Connect with us

Σπορ

Σκάκι: Δεν κατάφερε να παραμείνει στην Α’ εθνική ο Ν.Ο. Καλαμάτας

Σκάκι: Δεν κατάφερε να παραμείνει στην Α’ εθνική ο Ν.Ο. Καλαμάτας
Δύο διακρίσεις, μία υπέρβαση και μία 21η θέση

Η αυλαία του 46ου Ομαδικού Πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής Κατηγορίας Σκάκι του 2018 έπεσε την Κυριακή 15 Ιουλίου στο Porto Rio Hotel. Συμμετείχαν 34 ομάδες απ’ όλη την Ελλάδα. Το Πρωτάθλημα διεξήχθη με ελβετικό σύστημα 7 γύρων και επί ισοβαθμίας εφαρμόσθηκαν τα κριτήρια Sonneborn – Berger.

Με την ομάδα σκακιού του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας αγωνίστηκαν ανά σκακιέρα οι εξής: 1η Yilmaz Mustafa, 2η Istratescu Andrei, 3η Τσεκούρας Θοδωρής, 4η Σγουρός Απόστολος, 5η Μακροπούλου Μαρίνα, 6η Φράγκου Μαρία, 7η Λούκα Μαριάνθη, 8η Κλαμπατσέας Χρήστος, 9η Λιάκος Χρήστος και Πουλόπουλος Ηλίας και 10η Αθανασαοπούλου Αντριάνα και Ταβουλαρέας Νικόλας. Αρχηγός της ομάδας ο Κινόπουλος Αργύρης. Πρόεδρος της ομάδας η έφορος του τμήματος κα. Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα Τούλα.

Η αρχική κατάταξη με βάση το άθροισμα του βαθμού ΕΛΟ τοποθέτησε την ομάδα στην 29η θέση. Δόθηκαν αναλυτικά οι παρακάτω αγώνες:
1ος γύρος ΝΟΚ – Π.Σ. Περιστερίου 3,5 – 6
2ος γύρος Α.Σ. Παπάγου – ΝΟΚ 6,5 – 3,5
3ος γύρος Σ.Ο. «Θωμάς Γεωργίου» – ΝΟΚ 6 – 4
4ος γύρος ΝΟΚ – Σύλλογος Ιωαννιτών Σκακιστών 6,5 – 3,5
5ος γύρος ΝΟΚ – Ευβοϊκή Ε.Σ. 5 – 5
6ος γύρος ΑΣΣΟ Ρόδου «Ιππότης» – ΝΟΚ 4,5 – 5,5
7ος γύρος ΛΠ Φλώρινας – ΝΟΚ 9,5 – 5,5

Σκάκι: Δεν κατάφερε να παραμείνει στην Α’ εθνική ο Ν.Ο. Καλαμάτας

Δυστυχώς πήγαν άσχημα και οι τρεις πρώτες συναντήσεις, με αποτέλεσμα να έχει η καλαματιανή ομάδα άσχημο βαθμό κριτηρίων που την οδήγησε στην τελευταία θέση μεταξύ των ομάδων που είχαν 7 βαθμούς και στην 21η συνολικά, άρα τελικά εκτός της Α’ Εθνικής. Βέβαια η παρουσία της στο πρωτάθλημα αποτελεί υπέρβαση αφού από την 29η θέση ανέβηκε κατά 8 θέσεις και κατέλαβε την 21η, όχι όμως την 20η.
Για 12η συνεχή χρονιά συμμετείχε η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.
Το φετινό όμως ήταν σίγουρα το δυσκολότερο γι’ αυτήν. Η γεύση που άφησε βέβαια δεν ήταν μόνο πικρή αλλά είχε και κάτι γλυκό. Δύο σκακιστές της ομάδας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας βραβεύτηκαν ως χρυσοί, αφού κατέλαβαν την 1η θέση ο καθένα στην σκακιέρα του, ο Yilmaz Mustafa στην 1η σκακιέρα με 5,5 στα 7 και ο Istratescu Andrei στην 2η σκακιέρα με 6,5 στα 7.
Έγινε φανερό ότι στις αναπτυξιακές σκακιέρες έλειπαν αγώνες. Στη χρονιά που πέρασε τα παιδιά βελτίωσαν κατά πολύ τις γνώσεις τους, όμως δεν έκαναν «πρακτική εξάσκηση» ώστε να είναι έτοιμα να συναγωνιστούν με τους αντιπάλους τους. Έπαιζαν φοβισμένα, συγκρατημένα, χωρίς αυτοπεποίθηση. Ήδη οι υπεύθυνοι της Ακαδημίας θα συνοδεύσουν την ομάδα των νεαρών σκακιστών στο διεθνές τουρνουά «ΕΡΜΗΣ» που θα διεξαχθεί στις 19-25/8 στα Τρίκαλα Κορινθίας, με στόχο την βελτίωσή τους.
Η υπεύθυνη της ομάδας και έφορος του τμήματος κα. Χατζηπαναγιώτου – Τσιάλα Τούλα καθώς και ο Αρχηγός Κινόπουλος Αργύρης ευχαριστούν όλους εκείνους που στήριξαν την ομάδα, ευχαριστούν τους αθλητές για την προσπάθειά τους, την αξιοπρεπή συμπεριφορά τους και την αγάπη τους στην ομάδα. Συγχαίρουν τους δύο χρυσούς αθλητές για τις διακρίσεις τους, τις οποίες αφιερώνουν στην Εταιρεία Καρέλια Α.Ε. και ιδιαίτερα στον κ. Στάθη Καρέλια.
Ευχαριστούν τον Δήμο Καλαμάτας, την Π.Ε. Μεσσηνίας και όλες τις επιχειρήσεις καθώς και τους ιδιώτες φίλους του τμήματος για την αρωγή τους στο Σκακιστικό Τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.
Ευχαριστούν τα Μ.Μ.Ε. της πόλης μας για την υποστήριξή τους. Οι υπεύθυνοι της ομάδας και οι αθλητές θα προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Πολλά ευχαριστώ και πολλές ευχές για υγεία και καλό καλοκαίρι!!!

 

nokchess.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Σπορ