fbpx
Connect with us

Super league 2

SOS Ιάλυσου για όλη την FL εν όψει αναδιάρθρωσης…

SOS Ιάλυσου για όλη την FL εν όψει αναδιάρθρωσης…

SOS Ιάλυσου για όλη την FL εν όψει της αναδιάρθρωσης, του Λευτέρη Αυγεςνάκη…

Η ΠΑΕ ΓΑΣ Ιάλυσος ζητά λοιπόν να εξασφαλίσουν τις 32 ΠΑΕ (της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ) τη συμμετοχή στην νέα Σούπερ Λιγκ 2 της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2021-22.

 

Αν δεν συμβεί αυτό, ο Ιάλυσος αναφέρει ότι 16 ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ και 2 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ 2 θα κινδυνεύουν άμεσα να καταλήξουν στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική, που θα σημάνει αυτόματα την διάλυση των ΠΑΕ και τη διαγραφή των επενδύσεων των μετόχων τους. Και φυσικά, τη μόνιμη ανεργία για το 50% των Ελλήνων επαγγελματίων ποδοσφαιριστών.

 

Η ομάδα της Ρόδου σχολίασε στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τον Αθλητισμό του κ. Λευτέρη Αυγενάκη και συγκεκριμένα το Άρθρο 13 Αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου Τροποποίηση των άρθρων 108 και 109 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121):

«Προτείνουμε ο νομοθέτης στο τελικό σχέδιο νόμου να συμπεριλάβει διάταξη που να εξασφαλίζει τη συμμετοχή στην νέα ΣΛ2 της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2021-22 όλων των ΠΑΕ ΣΛ2 και ΦΛ της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, εφόσον αυτές θα πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νομοθέτης στην παράγραφο 13.

Είναι απαραίτητο ο νομοθέτης να τοποθετηθεί και να αναλάβει αυτός και μόνο να διευθετήσει το συγκεκριμένο θέμα, καθώς στο ΔΣ της Λίγκας ΣΛ2+ΦΛ, σύμφωνα με το υπάρχον καταστατικό (που πρέπει να αλλάξει στη νέα ΣΛ2) συμμετέχουν με 12 ψήφους οι 12 ομάδες της νυν ΣΛ2 και μόλις με 3 ψήφους οι 20 ομάδες της ΦΛ. Αυτή η ουσιαστική στρέβλωση είναι πιθανόν να δημιουργήσει προβλήματα και προστριβές, ενώ το ζητούμενο είναι με ομόνοια και συντεταγμένα να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30.06 η αδειοδότηση των ομάδων σύμφωνα με τα κριτήρια της ολιστικής μελέτης-πρότασης FIFA-UEFA και να ξεκινησει απρόσκοπτα η νέα εποχή στις χαμηλότερες επαγγελματικές κατηγορίες του ποδοσφαίρου μας.

Στην αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει να ακυρωθεί το πνεύμα και η βούληση του νομοθέτη, της αθλητικής ηγεσίας και της ολιστικής πρότασης. Οι ΠΑΕ της ΦΛ θα κληθουν από μέσα σε λιγότερες από 20 εβδομάδες να ολοκληρώσουν τη φετινή αδειοδότηση και τη δεύτερη προετοιμασία των ομάδων, να δώσουν ένα πρωτάθλημα 18+6 αγωνιστικών που δεν θα αντιπροσωπεύει σε κανένα σημείο τον προγραμματισμό και την αξία των ομάδων που χτίστηκαν το περασμένο καλοκαίρι, να ολοκληρώσουν την νέα αυστηρότερη αδειοδότηση για την επόμενη χρονιά. Να προχωρήσουν σε 500 χιλ. ευρώ έξοδα σε μια χρονια με μηδενικά έσοδα και να διακινδυνεύσουν την σωματική ακεραιότητα των παικτών τους. Και την ίδια ώρα οι 16 (ΦΛ)+2(ΣΛ2) να κινδυνεύουν άμεσα να καταλήξουν στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική που θα σημάνει αυτόματα την διάλυση των ΠΑΕ και τη διαγραφή των επενδύσεων των μετόχων τους. Και φυσικά, τη μόνιμη ανεργία για το 50% των ελληνων επαγγελματιων ποδοσφαιριστών.

Είναι λοιπόν απαραίτητο ο νομοθέτης να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να συμπεριλάβει διάταξη που να εξασφαλίζει τη συμμετοχή στην νέα ΣΛ2 της επόμενης αγωνιστικής περιόδου 2021-22 όλων των ΠΑΕ ΣΛ2 και ΦΛ της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, εφόσον αυτές θα πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο νομοθέτης στην παράγραφο 13, προστατεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη βούληση της αθλητικής ηγεσίας και της ολιστικής πρότασης FIFA-UEFA και οδηγώντας το ποδόσφαιρό μας ομαλά στη νέα εποχή και σε ένα καλύτερο μέλλον».

3 Comments

3 Comments

 1. Καλαματαρα

  27/02/2021 at 11:03

  Έχει πολύ δίκιο, δεν γίνεται να ανεβάσει 4 και όλους τους άλλους να τους πετάει στο ερασιτεχνικό. Άμα δεν μπορούν ας μην κάνουν την αναδιάρθρωση.

 2. Καλαματαρα

  27/02/2021 at 11:17

  Ένας τρόπος είναι να βάλει στις προϋποθέσεις συμμετοχής μετοχικό κεφάλαιο 800 χιλιάδες. Εκεί να δούμε πόσοι θα ακολουθήσουν και πόσοι όχι.

 3. Μαύρος Τιμωρός

  27/02/2021 at 12:50

  Τα έχω πει ουκ ολίγες φορές πριν από τον Χατζηνικήτα,που μέχρι χτές κάποιοι τον έλεγαν …γραφικό.
  Ο Αυγενάκης καλά κάνει και πετάει το μπαλάκι στις Λίγκες, και στην ΕΠΟ

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Super league 2