fbpx
Connect with us

Ειδήσεις

Σωτήρης Γεωργούντζος: «Από την κόλαση στον παράδεισο»

Σωτήρης Γεωργούντζος: «Από την κόλαση στον παράδεισο»
Δεν το σκέφτηκε καθόλου ο γνωστός δημοσιογράφος Σωτήρης Γεωργούντζος, που νόσησε από τον κορονοϊό αλλά τώρα αρχίζει και γίνεται πάλι δυνατός, όταν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ρωτήθηκε ποιον τίτλο θα έβαζε και με νόημα τόνισε: «Από την κόλαση στον παράδεισο. Αυτή κυριολεκτικά ήταν η διαδρομή και όσα έζησα τις τελευταίες ημέρες».

-Πώς είστε τώρα;
«Πήρα εξιτήριο το πρωί (σ. χθες) από το Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγιά η βοήθεια» και ακολούθως το ΕΚΑΒ με μετέφερε στο χωριό μου, στα Αρφαρά. Είμαι τώρα στο πατρικό μου. Εχω μια γκαρσονιέρα και θα μείνω μέσα για όσο διάστημα χρειαστεί. Διάβαζα αρκετά στα social media ή άκουγα στην τηλεόραση διάφορα του τύπου «πώς θα μείνω σπίτι κλεισμένος. Πώς δεν θα πάω στην εκκλησία. Δεν γίνεται». Ενημερωνόμουν για κάποιους που δεν σέβονταν τα μέτρα. Αν μπορούσαν να πάνε, λέω αν γιατί δεν επιτρέπεται, μία βόλτα από το Ρίο ή από οποιοδήποτε νοσοκομείο που χρησιμοποιείται για όσους νοσούν με κορονοϊό, θα σταματούσαν τα πάντα. Θα έβλεπαν κόσμο που τρέμει για τη ζωή του, θα έβλεπαν ανθρώπους να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Η κατάσταση εκεί είναι δραματική. Εγώ που πέρασα αυτή τη διαδικασία είμαι τώρα στο σπίτι και νιώθω υπέροχα. Νιώθω σαν να είμαι διακοπές στις Μπαχάμες».
-Μιλήσατε για κόλαση…
«Ναι και αναφερόμουν στο διάστημα που βρέθηκα στην εντατική. Στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Δεν φταίνε βέβαια όσοι εργάζονται εκεί, αλλά περιγράφω τα δικά μου συναισθήματα, την κατάστασή μου. Εφυγε ένας νέος άνθρωπος από τη ζωή από το διπλανό κρεβάτι. Ημουν και είμαι συγκλονισμένος. Ηταν από την Μεσσήνη. Το έμαθα μετά. Ημουν εκεί τις τελευταίες του στιγμές, τις οποίες δεν μπορώ να ξεχάσω και να ξεπεράσω».
-Η κατάσταση στον ΠΠΝΠ πώς είναι;
«Θέλω να πω ότι η συμπεριφορά όλων ήταν άψογη, ιατρικού προσωπικού, νοσηλευτών, Καθηγητών, έως τις καθαρίστριες. Ολοι μας αντιμετώπιζαν με τον καλύτερο τρόπο. Γιατί δεν μιλάω μόνο για τον εαυτό μου απλώς εγώ ήμουν σε μια κατάσταση που είχα επικοινωνία με το περιβάλλον και καταλάβαινα τα πάντα. Εκαναν τη δουλειά τους και μας φρόντιζαν με το χαμόγελο. Ηταν εκτός των άλλων και ψυχολόγοι. Λειτουργούσαν και σαν ψυχολόγοι μόνοι τους, γιατί όλη αυτή η διαδικασία χρίζει ψυχοσωματικής φροντίδας. Τι να τους πω; Να πω μπράβο και συγχαρητήρια. Είναι λίγο ότι και να πω. Επίσης πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο και στο Σύστημα Υγείας το Ελληνικό, για το οποίο τόσα έχουμε πει όλοι στο παρελθόν και το είχαμε κατηγορήσει. Αντεξε και αντέχει και σε συνδυασμό με τα παιδιά, τους νεαρούς αστυνομικούς, τα παιδιά που βλέπω στην Εβρο υπάρχει η Ελλάδα που αντιστέκεται».
-Τι εννοείτε;
«Οτι υπάρχει μια Ελλάδα που επιμένει. Ειδικά η νέα γενιά που έρχεται, είναι μια διαφορετική γενιά, που αρκείται στα 500 και 600 ευρώ, που εάν πάρει 1.000 της φαίνονται πάρα πολλά. Είναι ευσυνείδητη γενιά. Μπράβο στην Ελλάδα. Βλέπουμε ότι δεν είμαστε παλιοχώρα, δεν είμαστε άχρηστοι, όπως μας έλεγαν οι Ευρωπαίοι. Σε αυτό το θέμα τους βάλαμε γυαλιά, όπως και στο θέμα της ανθρωπιάς. Φεύγοντας από το νοσοκομείο μαζεύτηκαν όλοι, νοσηλευτές, γιατροί και βγάλαμε μια φωτογραφία, την οποία ανέβασα στο Facebook και τους είπα χαριτολογώντας ότι δεν ήξερα ότι η «Μαύρη Θύελλα» έχει τόσο κόσμο στην Πάτρα και στο Ρίο. Είναι όλοι τους καταπληκτικοί άνθρωποι. Μου χαμογέλασαν όλοι, όπως χαμογελούσαν σε όλους. Αυτή είναι μια άλλη Ελλάδα, στην οποία πρέπει όλοι μας να επενδύσουμε. Οχι κρατικοδίαιτη, όχι στη ρεμούλα, όχι στις μίζες. Μία νέα Ελλάδα από τον Εβρο έως το Καστελόριζο. Μια Ελλάδα άξια θαυμασμού».

 

Για Πάτρα, Καλαμάτα και Παναχαϊκή!
Ο Σωτήρης Γεωργούντζος ήταν καταβεβλημένος, αλλά και ενθουσιασμένος που ξεπέρασε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια και μας μίλησε ακόμη για την Παναχαϊκή.
Υπάρχουν και κάποιοι που υποστηρίζουν ότι ίσως ότι μέσα και από τη δύσκολη κατάσταση να γεννηθεί μία ελπίδα, ίσως να βγει κάτι καλό. Συμφωνείτε;
«Βεβαίως και ας γκρινιάζουμε λίγο με τις εκκλησίες. Μάλλον όλοι αυτοί δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει και τις μας περιμένει αν δεν προσέξουμε. Το είπα και πριν, αν επιτρέπονταν γιατί απαγορεύεται, να περνούσαν από το Ρίο και από άλλα νοσοκομεία να δουν πως περιμένει ο κόσμος για να ζήσει. Ας μην λένε κάποιοι ότι θα τους λείψει το ψήσιμο του αρνιού το Πάσχα. Δεν πειράζει ας το ψήσουν του χρόνου. Ερχεται και το καλοκαιράκι για να βγουν έξω εάν γίνεται».
-Σας άκουσα που αναφέρατε σε ρεπορτάζ στην τηλεόραση ότι σας τηλεφώνησαν από τους πρώτους για να σας ευχηθούν να ξεπεράσετε την περιπέτεια που βιώνατε άνθρωποι με τους οποίους είχατε έλθει σε σφοδρή αντιπαράθεση, όπως για παράδειγμα ο Νίκος Κουρμπανάς…
«Πρώτος απ’ όλους μου τηλεφώνησε ο Νίκος Κουρμπανάς, με τον οποίο είχαμε φτάσει σχεδόν στα δικαστήρια. Με τον τρόπο που μου μίλησε συγκινήθηκα, έβαλα τα κλάματα. Μου τηλεφώνησε ο Νίκος Αναστόπουλος, με τον οποίο είχα κόντρα. Ο Βασίλης Βούζας και άλλοι με τους οποίους είχα τις χειρότερες σχέσεις. Μου έκανε πολύ-πολύ μεγάλη εντύπωση».
-Ολη αυτή η σοβαρή περιπέτεια που περάσατε θα σας κάνει να αναθεωρήσετε πράγματα για τη ζωή…
«Θα αγκαλιάζω ποιο ζεστά μερικά πράγματα, όπως με αγκάλιασαν εμένα. Δεν θα είμαι τόσο κάθετος, να μην νομίζω ότι είμαι ο Θεός. Λάθη κάνω και εγώ και ίσως να αδίκησα κάποιους ανθρώπους. Ο κόσμος μπορεί να βλέπει το ξέσπασμά μου και ίσως να υποθέτει πράγματα. Ολα αυτά που πέρασα αυτό το διάστημα με έχουν κάνει να σκεφτώ πολλά και έχω ακόμη χρόνο να σκεφτώ ακόμη περισσότερα».
-Συνεπώς λέτε ότι να περιμένουμε έναν άλλο Γεωργούντζο;
«Σαφώς θα είμαι διαφορετικός. Δεν θα είμαι απότομος και απόλυτος. Θα είμα πιο ώριμος και πιο ανθρώπινος. Θα με ενδιαφέρει περισσότερο η ζωή και όχι το ποδόσφαιρο όπως συνέβαινε πριν σε αρκετές περιπτώσεις. Τώρα είναι η ζωή, η πατρίδα μας, ο ήλιος, η θάλασσα. Αυτή η περιπέτεια με έδεσε πιο πολύ με την Πάτρα, που πάντα την αγαπούσα. Μου τηλεφώνησαν πολλοί παράγοντες πατρινοί για να μου συμπαρασταθούν, τους οποίους δεν γνώριζα καν. Από την ΕΠΣ Αχαΐας, από παντού. Η λέξη ευχαριστώ είναι λίγη».
Για να το ελαφρύνουμε λίγο, μόνο με τον κορονοϊό και εφόσον γίνει αναδιάρθρωση θα σωθεί η αγαπημένη σας Καλαμάτα…
«Ναι, θα σωθούν και άλλες ομάδες έτσι, αλλά και εμείς. Μόνο έτσι μπορεί να παραμείνει».
Για την Παναχαϊκή τί θα λέγατε για να ολοκληρωθεί η κουβέντα μας με αθλητικό τόνο;
«Να δοθεί ευκαιρία στους νέους ανθρώπους που την ανέλαβαν. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Χρειάζονται το χρόνο τους για να δείξουν πράγματα. Εχω μια ελπίδα, μια διαίσθηση ότι τη νέα σεζόν θα είναι η χρονιά της Παναχαϊκής. Θέλω να πώ και κάτι άλλο, που έχει σχέση με την Πάτρα. Συγχαρητήρια στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», που σε δύσκολες εποχές αντέχει και προσφέρει πολλά στην ενημέρωση, στην δημοσιογραφία και στον Τύπο γενικότερα».

Σωτήρης Γεωργούντζος: «Από την κόλαση στον παράδεισο»

1 Comment

1 Comment

  1. Στέλιος

    12/04/2020 at 00:39

    Μπράβο Σωτήρη.
    Περαστικά φίλε και να ξέρεις ότι σε αγαπάμε!!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Ειδήσεις