fbpx
Connect with us

Γ΄ Εθνική

Στα… όπλα η Νίκη Βόλου για τη Football League

Στα… όπλα η Νίκη Βόλου για τη Football League

Το να ανεβεί κατηγορία η Νίκη Βόλου θα πρέπει να γίνει ΠΑΕ και τα πράγματα δεν είναι απλά. Χρειάζεται να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, για την οποία θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος.

Τις απαραίτητες διευκρινίσεις για το συγκεκριμένο θέμα έδωσε ο Δημήτρης Καραγιάννης. Ο γνωστός για τα νικιώτικα αισθήματά του δικηγόρος μιλώντας στον «Blue Heart»εξήγησε το τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να το ξέρει και ο κόσμος.

«Η σύσταση μίας ΠΑΕ έχει κάποιες προβλέψεις διαδικαστικές, σύμφωνα με τον καινούριο νόμο για τις Ανώνυμες Εταιρίες. Για να είμαι ειλικρινής στην παρούσα φάση, είμαι σε πολύ πρώιμο στάδιο μελέτης για τη σύσταση μίας ΠΑΕ. Παρόλ’ αυτά το σίγουρο είναι ότι πρέπει να σχηματιστεί ένα μετοχικό κεφάλαιο και να διανεμηθεί σε συγκεκριμένα μερίδια» είπε αρχικά ο κ. Καραγιάννης, ο οποίος αποσαφήνισε και τις αρμοδιότητες που θα έχει η πενταμελής επιτροπή.
«Έχουν να κάνουν ξεκάθαρα με την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Μόλις δοθεί η άδεια από το υπουργείο Εμπορίου, ανοιχτεί ο λογαριασμός και ολοκληρωθεί η καταβολή του ποσού του μετοχικού κεφαλαίου, από κει και πέρα συστήνεται η ΠΑΕ. Οι μέτοχοι κάνουν μία ιδρυτική Γενική Συνέλευση, όπου ορίζουν και το Διοικητικό Συμβούλιο».

Για το μετοχικό κεφαλαίο που απαιτείται ο κ. Καραγιάννης ανέφερε ότι «βάζοντας χαμηλά τον πήχη του μετοχικού κεφαλαίου- γιατί το ελάχιστο ποσό, οι 30.000 ευρώ, είναι ένας χαμηλός πήχης, για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με μία ανώνυμη εταιρεία- δε θα αντιμετωπίσουμε τέτοιο πρόβλημα. Είναι βέβαιο αυτό».

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος φοβάται πως ίσως αναμειχθεί με την ΠΑΕ κάποιος που δεν θα έχει αγαθά κίνητρα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Βολιώτης δικηγόρος χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα λέγοντας: «Ας υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος και έρθει κάποιος και καταβάλει το ποσό. Αν ο Ερασιτέχνης κρίνει ότι δεν είναι άνθρωπος εμπιστοσύνης, τότε μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε θέμα χρήσης επωνυμίας και χρήσης εμβλήματος, γιατί μην ξεχνάμε ότι ο Ερασιτέχνης έχει ένα πάγιο 10% ως ποσοστό στην ΠΑΕ.

Η πενταμελής επιτροπή δεν μπορεί να απαγορεύσει σε κάποιον να βάλει χρήματα. Δεν μπορείς να αποκλείσεις κάποιον, όταν κάνεις δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Αν θεωρηθεί ότι το μετοχικό κεφάλαιο έχει περιέλθει σε άτομο που είναι αμφιβόλου αξιοπιστίας και αμφιβόλου φίλαθλου συναισθήματος, δεν του δίνεις το δικαίωμα για χρήση εμβλημάτων και επωνυμίας».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να προσδιοριστεί ο χρόνος που απαιτείται για να συσταθεί η ΠΑΕ ο κ. Καραγιάννης απάντησε: «Τα νομικά και τεχνικά ζητήματα θα τα δούμε επισταμένως, όταν θα έρθει η ώρα. Χρονικά δεν το γνωρίζουμε πότε θα γίνει αυτό. Θα το πάμε βήμα-βήμα. Πρέπει πρώτα να επικυρωθεί ότι ο Ηρακλής αποχωρεί από το πρωτάθλημα και ότι χηρεύει μία θέση. Στη συνέχεια να επικυρωθεί ότι η Νίκη είναι η επιλαχούσα και θα πάρει τη θέση του βάσει προκήρυξης.

Να δούμε έπειτα αν θα υπάρχουν ενστάσεις από άλλους ενδιαφερόμενους και αν θα προσφύγουν σε δικαιοδοτικά όργανα, πράγματα που δεν πιστεύω όμως ότι θα συμβούν. Πιστεύω ότι το έχουν πάρει απόφαση και οι άλλες ομάδες που ήταν χαμένες στα μπαράζ ότι τη θέση την παίρνει η Νίκη. Νομίζω ότι και η παρούσα διοίκηση της Νίκης δεν το έχει αφήσει το θέμα έτσι και έχει πάρει τις διαβεβαιώσεις ότι εμείς είμαστε οι επιλαχόντες».

«Σε κάθε περίπτωση αυτό το χρονοδιάγραμμα μπορεί να μας «φάει» και τον Ιούλιο. Ίσως μπορεί να φτάσουμε και Αύγουστο, για να δρομολογηθούν όλ’ αυτά. Αλλά θα μας δοθεί σίγουρα ένα περιθώριο χρονικό, για να προσχωρήσουμε στη διαμόρφωση της ΠΑΕ και λειτουργικά και διοικητικά» κατέληξε.

 

Πηγή: e-thessalia

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Γ΄ Εθνική