fbpx
Connect with us

Στοίχημα

Στοίχημα βάσει της φόρμας των ομάδων

Στοίχημα βάσει της φόρμας των ομάδων

Όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες του στοιχήματος, πριν τοποθετήσουν τα πονταρίσματα της επιλογής τους, ρίχνουν πάντα μια ματιά στη γενική φόρμα των ομάδων που τους ενδιαφέρουν.

Ο παράγοντας που αποκαλείται «φόρμα» ωστόσο είναι ιδιαίτερα σύνθετος και περιλαμβάνει πολλές παραμέτρους. Στο άρθρο που ακολουθεί σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη προκειμένου να καθορίσετε τα στοιχήματα σας βάσει της φόρμας των ομάδων.

Εντός/εκτός έδρας

Ένα στοιχείο που φανερώνει πολλά για όλες τις ομάδες είναι η εντός και εκτός έδρας συμπεριφορά τους. Δεν είναι σπάνιο κατά τη διάρκεια της μελέτης να συναντήσουμε ομάδες που εντός έδρας διαγράφουν πορεία πρωταθλητισμού, αλλά μακριά από το σπίτι τους δείχνουν ικανές ακόμη και για υποβιβασμό. Τέτοιες περιπτώσεις μας οδηγούν σε σημεία ιδιαίτερα πιθανά να επαληθευτούν, ειδικά αν τα συγκεκριμένα στατιστικά (συνεχόμενες νίκες εντός και διαδοχικές ήττες εκτός έδρας) έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα.

Μια ματιά στα τελευταία αποτελέσματα

Μια ομάδα που έχει που έχει χτίσει ένα μίνι σερί τριών ή τεσσάρων νικών σίγουρα φαντάζει ως μια ελκυστική πρόταση για ποντάρισμα, ειδικά αν η αντίπαλος διαγράφει πτωτική πορεία το ίδιο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, να θυμάστε πάντα πως όλα τα αποτελέσματα στο ποδόσφαιρο είναι σχετικά. Συνεπώς, συνίσταται να μην μένετε στις συνεχόμενες νίκες, αλλά να επεκτείνετε τη μελέτη στους αντιπάλους που αντιμετώπισε, στα στατιστικά των αντιπάλων αυτών και στο αν υπήρχαν βασικές απουσίες που έκαναν το έργο της ομάδας ευκολότερο.

Βασικά στοιχεία που ελέγχουμε πριν τοποθετήσουμε οποιοδήποτε στοίχημα 

  • Η φόρμα της γηπεδούχου εντός έδρας και η αντίστοιχη της φιλοξενούμενης εκτός έδρας 
  • Η αξιολόγηση των ομάδων που αντιμετώπισαν οι δύο αντίπαλοι στα τελευταία παιχνίδια και η ευκολία (ή δυσκολία) με την οποία επικράτησαν. 
  • Η ενημέρωση για τα τελευταία αγωνιστικά νέα και η αξιολόγηση πιθανών απουσιών ή επιστροφών 
  • Η συμπεριφορά των προπονητών και κατά πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα 
  • Η πρόσφατη μεταξύ τους προϊστορία
  • Το στυλ παιχνιδιού της κάθε ομάδας και κατά πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα
  • Η σύγκριση των γκολ που σημείωσε και δέχθηκε η κάθε ομάδα

Πως επηρεάζεται η φόρμα των ομάδων

Στην αρχή του άρθρου κάναμε λόγο για πολλές παραμέτρους που καθορίζουν αυτό που λέμε «φόρμα». Ήρθε η ώρα να δούμε πιο αναλυτικά αυτές τις παραμέτρους έτσι ώστε να τις λαμβάνουμε υπόψη όταν καταστρώνουμε τα στοιχηματικά μας σχέδια.

Παίκτες: Τα αγωνιστικά νέα της κάθε ομάδας έχουν πάντα μεγάλη βαρύτητα και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση των στοιχημάτων που τοποθετούνται. Ένας παίκτης που επιστρέφει από τραυματισμό ή η απουσία κάποιου άλλου δύναται πάντα να επηρεάσουν την πιθανότητα μιας ομάδας να κερδίσει και συνεπώς το αποτέλεσμα της στοιχηματικής σας επιλογής. 

Προπονητές: Δεν είναι λίγοι οι προπονητές που χτίζουν μια μικρή υπέρ τους παράδοση κόντρα σε συγκεκριμένες ομάδες. Αυτό συμβαίνει γιατί είτε καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία το στυλ παιχνιδιού της αντιπάλου είτε γιατί με την τακτική τους αναγκάζουν την αντίπαλο να φανερώσει όλες τις αδυναμίες της. Αυτό που συνεπώς μας ενδιαφέρει είναι να δούμε αρχικά αν συγκεκριμένοι προπονητές έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν μια συγκεκριμένη ομάδα, αν ναι πόσες φορές και στη συνέχεια τα αποτελέσματα που έχουν καταγραφεί. 

Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις: Κάτι ακόμη στο οποίο πρέπει πάντα να δίνετε βάση είναι το αν η αναμέτρηση στην οποία στοχεύετε να ποντάρετε προηγείται ή ακολουθεί μιας ευρωπαϊκής αναμέτρησης. Σε περίπτωση που έχει προηγηθεί ένας τέτοιος αγώνας, δύναται να κάνει την εμφάνιση της η κούραση τόσο από τον αγώνα όσο τον ίδιο και από τη διαδικασία του ταξιδιού. Στην περίπτωση τώρα που ακολουθεί μια σημαντική ευρωπαϊκή υποχρέωση, είναι πάντα πιθανό η ενδιαφερόμενη ομάδα να παρουσιαστεί με πιο συντηρητικό πλάνο, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τον αγώνα στον οποίο ενδιαφέρεστε να στοιχηματίσετε.

Η διακοπή των πρωταθλημάτων: Ως γνωστόν, όταν αγωνίζονται οι εθνικές ομάδες, τα πρωταθλήματα διακόπτονται. Οι διεθνείς ποδοσφαιριστές πολλές φορές επιστρέφουν στις υποχρεώσεις του συλλόγου τους με έξτρα κούραση. Έτσι λοιπόν, μετά από μια διακοπή θα πρέπει να ελέγξετε αν η ομάδα που πιστεύετε έχει στη σύνθεση της πολλούς διεθνείς και αν ισχύει κάτι τέτοιο θα ήταν προτιμότερο να αναζητήσετε άλλες αναμετρήσεις προς ποντάρισμα. 

Παράλληλα, υπάρχει πάντα και η περίπτωση να μην υπάρχει διακοπή, αλλά να απουσιάζουν κάποιοι παίκτες λόγω υποχρεώσεων με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους. Το πιο κλασσικό παράδειγμα είναι αυτό που θέλει ποδοσφαιριστές αφρικανικής καταγωγής να απουσιάζουν για μεγάλο διάστημα λόγω Κόπα Άφρικα, κάτι που θα πρέπει πάντα να συνυπολογίζετε αν στοχεύετε να ποντάρετε στις ομάδες όπου ανήκουν. 

Προϊστορία: Μπορεί τα τελευταία αποτελέσματα μεταξύ δύο αντιπάλων πολλές φορές να παραπλανούν, αξίζει όμως να ληφθούν υπόψη. Εκεί που ωστόσο πρέπει να εστιαστεί η μελέτη μας είναι τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα, καθώς όσο πιο πίσω κοιτάμε, τόσο περισσότερο απομακρυνόμαστε από την πραγματικότητα. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο περνάνε τα χρόνια αλλάζουν οι συνθέσεις των ομάδων, η τεχνική ηγεσία, η οικονομική κατάσταση και πολλές φορές και η γενικότερη νοοτροπία. 

Το στυλ παιχνιδιού: Πρόκειται για έναν παράγοντα που πρέπει πάντα να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Για παράδειγμα, η σύγκρουση δύο ομάδων που έχουν παραδοσιακά αμυντικό προσανατολισμό είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε χαμηλό σκορ, την ώρα που δύο επιθετικογενείς αντίπαλοι τείνουν να δώσουν στο σκορ μεγάλες διαστάσεις.

Ευχέρεια στο σκοράρισμα και αμυντική λειτουργία: Εδώ εύκολα γίνεται αντιληπτό πως καλούμαστε νε ελέγξουμε τη συχνότητα με την οποία οι δύο αντίπαλοι σκοράρουν αλλά και δέχονται γκολ. Ομάδες που κερδίζουν συνήθως με δύο ή τρία γκολ διαφορά είναι πολύ πιο αξιόπιστες από αυτές που φτάνουν μετά βίας στη νίκη. Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρονται στα στατιστικά της κάθε ομάδας και μέσω του διαδικτύου είναι πλέον ιδιαίτερα εύκολο να έχετε πρόσβαση σε αυτά.

Τα ντέρμπι: Ακόμα κι αν η βαθμολογική διαφορά δύο ομάδων αλλά και οι προσφερόμενες αποδόσεις χρίζουν φαβορί τη μία εκ των δύο ομάδων, στις περιπτώσεις των ντέρμπι τα παραπάνω περνάνε σε δεύτερη μοίρα και οι εκπλήξεις παραμονεύουν! Αυτή άλλωστε είναι και η μαγεία του ποδοσφαίρου!

Μάθε τα πάντα για τις στοιχηματικες εταιριες στο Stoiximatikesetaireies.gr!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Στοίχημα