fbpx
Connect with us

Super league 2

Τέλος και ο εμπνευστής της Παναχαϊκής Συμμαχίας!

Τέλος και ο εμπνευστής της Παναχαϊκής Συμμαχίας!

Ο εμπνευστής της Παναχαϊκής Συμμαχίας πριν τρία χρόνια, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, με δήλωση του έκανε γνωστό πως αποχωρεί από την Συμμαχία και παραχωρεί εντελώς δωρεάν τις μετοχές του.

Μέσα από την αναφορά του είναι φανερό ότι η αποχώρηση του δεν έχει να κάνει με οικονομικούς λόγους, μιλώντας μάλιστα για απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις που σκοπό είχαν να πλήξουν την υπόληψή του. Τονίζει επίσης ότι παρέχει δωρεάν τις μετοχές του που αντιπροσωπεύουν περίπου το 20%, σε όποιον έντιμο άνθρωπο, εκδηλώσει το ενδιαφέρον να αναλάβει την Παναχαϊκή.

Αναλυτικά η δήλωση του Πλάτωνα Μαρλαφέκα:

«Όπως είναι γνωστό, το καλοκαίρι του 2016 συμμετείχα στη δημιουργία της «Παναχαϊκής Συμμαχίας». Ξεκαθαρίζοντας από την πρώτη στιγμή ότι δεν με ενδιαφέρουν θέσεις και αξιώματα στην Ομάδα και ότι είναι μακριά από τα ενδιαφέροντα μου, αλλά και από τη λογική μου, ο ρόλος του «ποδοσφαιρικού παράγοντα», αποφάσισα να συμμετέχω σε μια κοινή προσπάθεια που αποσκοπούσε στην σωτηρία και την αναγέννηση της ιστορικής ομάδας της πόλης μας. Πιστεύοντας στο όραμα, αλλά και στις ικανότητες του Κώστα Κατσουράνη, κατέστησα σαφές από την πρώτη στιγμή, ότι η θέση των μελών της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» είναι μόνον στην κερκίδα, ως φίλαθλοι. Ούτε στα αποδυτήρια, ούτε τον αγωνιστικό χώρο, ούτε στους χώρους που λειτουργεί το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Εκεί, πρωταγωνιστές είναι μόνον οι ποδοσφαιριστές και «αφεντικά» είναι ο Τεχνικός Διευθυντής, ο Προπονητής, ο Γενικός Αρχηγός, ο καθένας με το ρόλο του, τις ευθύνες τους και τις αρμοδιότητές του.  Γι αυτό, είχα καταθέσει εξαρχής την άποψη κανένας από εμάς να μην είναι Πρόεδρος ή σε άλλη θέση ευθύνης, αλλά να στελεχώσουμε την Διοίκηση με ικανούς μάνατζερ που διαθέτουν, τεχνογνωσία, άποψη που όμως δεν υιοθετήθηκε! Πίστεψα λοιπόν  ότι αυτή η Ομάδα Πατρινών που συγκρότησε την «Παναχαϊκή Συμμαχία» θα μπορούσε να γίνει μια ωραία παρέα, που στην πορεία θα μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο, καταλαμβάνοντας όλο και περισσότερες θέσεις στην κερκίδα την φιλάθλων.

Όμως, αλλιώς εξελίχθηκαν τα πράγματα γιατί κάποιοι είχαν διαφορετική άποψη και δεύτερες σκέψεις !!! Ενόχλησε πολλούς αυτό που ξεκινήσαμε, ενόχλησε το γεγονός ότι,  μετά από πολλά χρόνια, μια ομάδα επιχειρηματιών έκανε κάτι κοινό και μεγάλο. Ακόμα και την πρώτη χρόνια προσπάθησαν να μας προκαλέσουν πρόβλημα, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί μείναμε ενωμένοι και δυνατοί, στέλνοντας το μήνυμα ότι δημιουργούμε κάτι καλό. Όμως, η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα!

Η αρχική ομάδα, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τις καλές σχέσεις που είχε την πρώτη χρόνια (και βασιζόμενη σε αυτές, κατάφερε τόσα πολλά) και όχι μόνον δεν μεγάλωσε, αλλά μίκρυνε. Στη διαδρομή αυτή, υπήρξαν φορές που δέχθηκα απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις οι οποίες αποσκοπούσαν να πλήξουν την υπόληψή μου. Ακόμα κι όταν διατυπώθηκε η αξίωση να αποχωρήσω (!) από την «Παναχαϊκή Συμμαχία», δεν αντέδρασα. Απεναντίας, συνέχισα να συνεισφέρω οικονομικά, υπερβαίνοντας  ακόμα και αυτά που μου αναλογούσαν. Και σιώπησα, απέναντι στις προκλήσεις και τις ύβρεις, μόνο και μόνο για το καλό της Ομάδας μας. Όταν το καλοκαίρι του 2017 πανηγυρίσαμε την επιστροφή της Παναχαϊκής στην Football League συμμετείχα στη σύσταση της ΠΑΕ ως απλός μέτοχος, μη συμμετέχοντας όμως στη Διοίκηση, διατηρώντας την άποψη που από την αρχή είχα εκφράσει ότι κανένα μέλος της Παναχαϊκής Συμμαχίας δεν έπρεπε να εμπλακεί στα Διοικητικά, η ευθύνη των οποίων έπρεπε να ανατεθεί σε ικανούς μάνατζερ.

Συμμετείχα στη σύσταση της ΠΑΕ, χωρίς να διεκδικώ ρόλο και λόγο στις αποφάσεις, προκειμένου να συνεισφέρω στην προσπάθεια αναγέννησης της αγαπημένης μας Ομάδας. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, εκτός της υπόλοιπης οικονομικής συνεισφοράς που προσωπικά κατέβαλα, πρότεινα  η λουξ να συμμετέχει και πάλι ως ο Μεγάλος Χορηγός της Ομάδας, πρόταση που δεν  έχει ευοδωθεί ακόμα.Η Παναχαϊκή πλέον βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και χωρίς να βρίσκεται στο τιμόνι της ο Κώστας Κατσουράνης, ο άνθρωπος που τουλάχιστον σε μένα, ενέπνευσε το όραμα της αναγέννησης της Ομάδας. Οι ώρες αυτές απαιτούν από όλους ξεκάθαρες εξηγήσεις και τοποθετήσεις.

Προσωπικά λοιπόν, κάνω γνωστό  (και εύχομαι με αυτή την απόφαση να διευκολύνω την κατάσταση)  ότι η συμμετοχή μου στο ταξίδι που ξεκίνησε το 2016, τελειώνει εδώ και διαθέτω εντελώς δωρεάν τις μετοχές που κατέχω στην ΠΑΕ (και αντιπροσωπεύουν περίπου το 20%), σε όποιον έντιμο άνθρωπο, εκδηλώσει το ενδιαφέρον να αναλάβει την Παναχαϊκή.Δηλώνω επίσης ότι θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό του, με όποιον τρόπο μού ζητήσει και μπορώ να ανταποκριθώ.  Θέλω να πιστεύω ότι εκεί που δεν τα καταφέραμε εμείς, θα βρεθούν κάποιος ή κάποιοι άλλοι να τα καταφέρουν. Προσωπικά, επαναλαμβάνω, θα είμαι στο πλευρό τους.

Γίνεται φανερό ότι θα μπορούσα να πω πολλά. Δεν θα το πράξω, αυτή τη στιγμή, θεωρώντας ότι εκείνο που προέχει τώρα, είναι να επανέλθει η αγαπημένη μας Ομάδα σε ασφαλή δρόμο. Τα λόγια λοιπόν περιττεύουν έστω κι αν εκφράζουν δικαιολογημένα συναισθήματα ή φανερώνουν αλήθειες που δεν είναι ευρέως γνωστές. Τούτη την ώρα, μετράνε οι πράξεις που θα βοηθήσουν την ιστορική Ομάδα της πόλης μας να φτάσει ψηλά, στη θέση που της ανήκει.Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τους φιλάθλους που στήριξαν την προσπάθειά μας και όσους είχαμε μια καλή συνεργασία και ιδιαίτερα εκείνα τα μέλη της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» που μέχρι και σήμερα συνέχισαν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, με μεγάλο προσωπικό και οικονομικό κόστος, για να βοηθήσουν την Παναχαϊκή».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Super league 2