fbpx
Connect with us

Τοπικές Ενώσεις

Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια: Ζητά λεφτά από την ΕΠΟ για τις ομάδες της, η ΕΠΣ Ηλείας…

Τέτοιες ώρες, τέτοια λόγια: Ζητά λεφτά από την ΕΠΟ για τις ομάδες της, η ΕΠΣ Ηλείας…

Τα όσα συμβαίνουν με τον κορονοϊό έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής μας.

Μέχρι τώρα με τα γνωστά κι επίσημα ισχύοντα, στην Ηλεία:

Έως και τις 18 Μαρτίου (τουλάχιστον) δεν θα υπάρξουν καθόλου αγώνες και αθλητικές συναντήσεις, ενώ κλειστές θα παραμείνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αν (αν…) αρθεί μετά τις 18/3 ο περιορισμός αυτός, και γίνει κάτι για το Σ/Κ 21/22, τότε για εκείνο το διάστημα ισχύει το “κεκλεισμένων των θυρών”.

Αυτά ισχύουν και για τους Νομούς Αχαίας, Ζακύνθου.

– Σε ότι αφορά τα Τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Ηλείας:

Για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας υπολείπονται ακόμα 4 αγωνιστικές για την κανονική περίοδο, συν 6 μετά για Play off τίτλου κι ανόδου μεταξύ τεσσάρων ομάδων.

Τα ίδια και για την Α2 Κατηγορία (4 κανονικής συν 6 για Play off μεταξύ τεσσάρων ομάδων).

Ενώ για τη Β’ Κατηγορία, 1 για την κανονική περίοδο συν 10 για Play off μεταξύ έξι ομάδων).

Καθώς και για τις δυο πρώτες, πιθανόν (και) κάποιοι αγώνες Play out αν κι όπου χρειαστούν.

– Σε ότι αφορά το Κύπελλο ποδοσφαίρου Ηλείας:

Απομένουν οι τρεις (εκ των τεσσάρων) ημιτελικοί αγώνες, και ο τελικός.

– Σε ότι αφορά τη Γ’ Εθνική ποδοσφαίρου και τον 7ο όμιλο (με τη συμμετοχή των τριών ηλειακών ομάδων, καθώς κι αυτών από Αχαία, Ζάκυνθο), που επίσης κι επίσημα πλέον η ΕΠΟ έχει προχωρήσει γι’ αυτόν σε αναβολές μέχρι και 18/3:

απομένουν εξ αναβολής αγώνες της 23ης αγωνιστικής συν άλλες 3 αγωνιστικές μετά (και συν 6 αγώνες Play off ανόδου όπου μετέχει μόνο ο πρώτος του ομίλου).

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Αυτό όλο, φυσικά προκαλεί σημαντικά ζητήματα λειτουργικότητας στους συλλόγους, οι οποίοι εξαρτώνται από τις προπονήσεις και τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Αν η διακοπή του πρωταθλήματος είναι μέχρι περίπου τα τέλη Μαρτίου, τότε θα υπάρξουν υποχρεωτικά εμβόλιμες αγωνιστικές μέχρι ενός ορίου …“μισο-υποφερτού”. Αλλιώς αν τραβήξει περισσότερο χρονικά όλη αυτή η κατάσταση με τον κορονοϊό, θα παίζουν μπάλα και όλο τον Ιούνιο! (και μη φτάσουν και …Ιούλιο κάποιοι). Επίσης πέραν του ιού, το προσεχές διάστημα υπάρχουν κι άλλες ημερομηνίες, όπως η 25η Μαρτίου που έχει ιδιαιτερότητες λόγω εθνικής αργίας, κι όπως βέβαι το Πάσχα στις 19 Απριλίου.

* Όπως μπορεί να γίνει ξεκάθαρα αντιληπτό και από το πρόγραμμα που αναλύσαμε πιο πάνω, θα υπάρξουν ήδη άμεσα προβλήματα εξεύρεσης ημερομηνιών, αλλά και άλλου είδους προβλήματα, όπως για παράδειγμα να χρειαστεί να πάμε καλοκαίρι με ό,τι σημαίνει αυτό σε οικονομική επιβάρυνση των ομάδων, ή σε αγωνιστική με σερί παιχνίδια κάθε τρεις μέρες, κ.τ.λ.

Σε δύσκολη θέση είναι και τα ίδια τα σωματεία, και περισσότερο όσα επένδυσαν χρήματα και χρόνο για την τρέχουσα σεζόν, έχοντας συγκεκριμένους στόχους (π.χ., αυτά που κάνουν πρωταθλητισμό)…

Όσον αφορά ειδικότερα τις ηλειακές ομάδες της Γ’ Εθνικής, και πρωταρχικά τον ΠΑΟ Βάρδας, που και μεγαλύτερο προϋπολογισμό έχει, αλλά και μετέχει ακόμα σε δυο διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο) υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα που υπερβαίνοντας χρονικό διάστημα πέραν του Μαρτίου κι αρκετά μέσα στον Απρίλιο, αυτό σημαίνει: επιπλέον έξοδα, όπως π.χ. θα πρέπει να κρατήσουν παραπάνω τους ποδοσφαιριστές και να πληρώσουν σε όσους εξ αυτών αμοίβονται για έναν επιπλέον μήνα, αυξάνοντας κατά αρκετά … ευρώ τον ήδη “δύσκολο” στην υλοποίηση υπάρχοντα προϋπολογισμό.

Τέτοια πάντως θέματα – έστω σε μικρότερο βαθμό – έχουν ήδη κι οι άλλες δυο, Πανηλειακός και Ζαχάρω, με τις όποιες υποχρεώσεις να επεκτείνονται εκτός Μαρτίου.

* Την ίδια ώρα βέβαια, τα μηνύματα που έρχονται από την ποδοσφαιρική αλλά και την ευρύτερη κοινωνία αναφέρουν πως οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές ως κάτοικοι κι αυτοί περιοχών που έχουν “χτυπηθεί”, είναι μέσα στο γενικότερο κλίμα (και π.χ. δεν προσέρχονται πλέον ούτε στις προπονήσεις που επιχειρούν να κάνουν κάποιες ομάδες, φοβούμενοι της επιπτώσεις του ιού κ.τ.λ.).

Η γενικότερη κατάσταση λοιπόν παραμένει σαφώς δύσκολη, κι άλλωστε πρόκειται περί πρωτόγνωρου φαινομένου και πανελλαδικά και ευρύτερα, οπότε κι οι όποιες συνέπειες δεν είναι ακόμα ξεκάθαρες, ούτε στο ποσοτικό μέγεθος τους, ούτε στο χρονικό.

Οπότε, υποχρεωτικά, αναμονής συνέχεια! Μέχρι νεωτέρας.

iliaoikonomia

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Τοπικές Ενώσεις