fbpx
Connect with us

Σπορ

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου ο ετήσιος χορός-ημερίδα του Αριστόδημου

Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου ο ετήσιος χορός-ημερίδα του Αριστόδημου

Ο αθλητικός παλαιστικός σύλλογος “Αριστόδημος” έχει ήδη διαβεί τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του και πραγματοποιεί την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου τον ετήσιο χορό-ημερίδα του, μ εισηγητές τους Χρήστο Κόλλια, Γιώργο Λαζαρίδη και Αθανασία Κουτσούκου.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο “Αριστόδημος” αναφέρει τα εξής:

“Παραμένοντας πιστοί στις αρχικές μας δεσμεύσεις και στις καταστατικές μας υποχρεώσεις, προσπαθούμε σταθερά να βελτιώσουμε τις συνθήκες άθλησης των αθλητών μας, να ενισχύσουμε την αγωνιστική παρουσία του ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ και να διαδώσουμε το άθλημα της πάλης.

Παράλληλα, προσπαθούμε να εντοπίσουμε προβλήματα και αδυναμίες, ώστε πέρα από τα παραπάνω, να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια αθλητών και γονέων στα πλαίσια της πάλης και γενικότερα του αθλητισμού.

Σ΄ αυτές τις ανησυχίες εντάσσεται και η εκδήλωση που προγραμματίζουμε στις 16 Σεπτεμβρίου 2018. Η ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό έχει μια σειρά από θετικές επιδράσεις στην διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και στην μετέπειτα ζωή τους.

Πολλές φορές όμως έχει και αρνητικές, όχι φυσικά ο ίδιος ο αθλητισμός, αλλά ο τρόπος με τον οποίο διδάσκεται και ασκείτε. Επίσης, η ευαίσθητη φύση του παιδιού και ο ρόλος των γονέων στα πλαίσια της αθλητικής ενασχόλησης, παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στον τρόπο που τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον αθλητισμό-ιδιαίτερα τον αγωνιστικό-και που συμβάλει καθοριστικά στην τελική διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Γι αυτό και πιστεύουμε, ότι ως κάτοικοι του ίδιου τόπου που γεννήθηκε ο αθλητισμός και η ολυμπιακή ιδέα έχουμε ένα χρέος επιπλέον. Να διδαχτούμε από τον τρόπο που οι αρχαίοι έλληνες αντιλαμβάνονταν τον αθλητισμό και την άσκηση σώματος και πνεύματος και επιπλέον να διδαχτούμε από την σημερινή επιστήμη για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να διαμορφώσουμε χαρακτήρες που θα ενσωματώσουν τα ιδεώδη του αθλητισμού.

Δηλαδή το σύνολο των αρχών και των αξιών με τις οποίες ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός εμπλούτισε τον αθλητισμό, προάγοντάς τον σε μέσο εξάσκησης του σώματος και καλλιέργειας του πνεύματος, εξευγενισμού της ψυχής και σύσφιξης των ανθρώπινων σχέσεων.

Η ευγενής άμιλλα, η ισότητα, η αλληλεγγύη η συναδέλφωση και ειρήνη και η επιδίωξη όχι τόσο υλικών αλλά πρωτίστως ηθικών και ψυχικών απολαβών, είναι τα ιδεώδη του αθλητισμού που θεμελιώθηκαν στον τόπο μας πριν χιλιάδες χρόνια και παραμένουν αναλλοίωτα έως σήμερα.

Την εκδήλωσή μας, θα τιμήσουν τρεις εκλεκτοί προσκεκλημένοι-εισηγητές οι οποίοι θα φωτίσουν και θα δώσουν απαντήσεις στους προβληματισμούς μας.

ΘΕΜΑ :
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΣΧΕΣΗ ΓΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

1) ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ.
Λέκτορας του τμήματος επιστήμης . φυσικής αγωγής και αθλητισμού στο εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών. Ειδικότητα η πάλη.

2) ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ.
Μέλος της Παρ ολυμπιακής εθνικής ομάδας (Πεκίνο 2008),συμμετοχή σε 9 παγκόσμια πρωταθλήματα με πολλές διακρίσεις (ΑΤΑΛΕΙΑ 2013-ασυμένιο μετάλλιο).

3) ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ.
Ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και ειδική παιδαγωγός.

* ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
JIMMY’S

MENOY : CARBONARA – BOLOGNESE – NAPOLITANA
Απεριόριστη κατανάλωση.Σαλάτα/4 άτομα και νερό-κρασί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΩΡΑ 11:00-11:20 μ.μ
Καλοσώρισμα από τον πρόεδρο του συλλόγου-Χαιρετισμοί

ΩΡΑ 11:20-12:00 μ.μ
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ κ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ

ΩΡΑ 12:00-12:40 μ.μ
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΛΑΖΑΡΙΔΗ

ΩΡΑ 12:40-13:20 μ.μ
ΕΙΣΉΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ κ.ΚΟΛΛΙΑ

ΩΡΑ 13-14:00 μ.μ.
Ερωτήσεις-συζήτηση

ΩΡΑ 14:00 μ.μ

ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ ΜΕΝΟΥ-ΕΝΑΡΞΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

*Κατά τη διάρκεια του δείπνου θα πραγματοποιηθεί λαχειοφόρος αγορά
Θα κληρωθεί μία τηλεόραση Smart tv F&U 32″

ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΛΑΧΝΟ ΔΩΡΟ : 15 euro
ΤΙΜΗ ΛΑΧΝΟΥ : 1 euro

ΤΟ Δ.Σ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΕ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.”

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Σπορ