fbpx
Connect with us

Super league 2

Τίποτα για την ταμπακιέρα ο Βελιτζέλος…

Τίποτα για την ταμπακιέρα ο Βελιτζέλος…

Πολύ λάδι και από τηγανίτα τίποτα ο Κώστας Βελιτζέλος που στη συνέντευξη που έδωσε δεν μας λέει τίποτα – και δεν ερωτήθηκε προφανώς… – γιατί έφυγε από τον Αστέρα Βλαχιώτη, για το θέμα αυτό  τέλος  πάντων, μετά  μάλιστα από  την μεγάλη του νίκη επί του Παναθηναϊκού Β’ στη Σπάρτη…

Ο προπονητής Κώστας Βελιτζέλος μίλησε λοιπόν στο Liganews τόσο για την αποχώρηση του από τον Αστέρα Βλαχιώτη και τα στοιχεία που έχει ως θεμέλιο η ομάδα για τα επόμενα χρόνια όπως ο μεγάλος αριθμός ανταγωνιστικών παικτών που μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της κατηγορίας, αλλά και αξιολόγησε το επίπεδο του νότιου ομίλου της Super League 2.
Ο 50χρονος Έλληνας  προπονητής αποδεσμεύτηκε πριν από λίγες μέρες από τον Αστέρα Βλαχιώτη, οπού όπως μας αναφέρει παρακάτω, μπήκαν φέτος τα θεμέλια για να υπάρχει μια ομάδα ανταγωνιστική και για τον επόμενο χρόνο, χωρίς να χρειάζονται πολλές μεταγραφικές ενισχύσεις. Υπενθυμίζουμε ότι ο κόουτς Κώστας Βελιτζέλος είναι από τα πιο γνώριμα πρόσωπα της κατηγορίας, αφούέχει βρεθεί μεταξύ άλλων στους πάγκους της Ρόδου, του Απόλλωνα Σμύρνης, των Τρικάλων, της Νίκης Βόλου και της Βέροιας, κάτι που δείχνει και την μεγάλη εμπειρία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όλα όσα δήλωσε ο κόουτς Κώστας Βελιτζέλος στο Liganews.gr και στον Άρη Κατσίδη;

Σχετικά με την αποχώρηση από τον Αστέρα Βλαχιώτη: “Αποχαιρετώ τους παίκτες ευχόμενος την καλύτερη δυνατή συνέχεια και όντας σίγουρος ότι η ομάδα είναι πολύ καλή, έχει αγωνιστικό πρόσωπο, το οποίο δικαιολογεί απόλυτα να κατακτηθεί ο στόχος της σωτηρίας, αρκεί να μην συνεχιστεί ως ένα βαθμό αδικία εις βάρος της. Έχει δείξει στα πέντε-έξι τελευταία παιχνίδια, μετά την ενίσχυση της στα τέλη Ιανουαρίου ότι πλέον είναι ομάδα πολύ δυνατή, πολύ καλή και ανταγωνιστική. Έπαιξε εκτός έδρας με ομάδες που είναι στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας και κατάφερε να διεκδικήσει τα παιχνίδια επί ίσοις όροις το ίδιο και μέσα στην έδρα της. Δεν πέρασε κανένα παιχνίδι στο οποίο να έχει παρακάτω εικόνα και απόδοση από τον αντίπαλο της. Μέσα στην Καλαμάτα έγινε ένα ντέρμπι απέναντι σε μια ομάδα που ήταν ισόβαθμη με τον πρωτοπόρο, το οποίο χάθηκε στις λεπτομέρειες. Πιστεύω ακράδαντα ότι συνεχίζοντας αυτό το αγωνιστικό πρόσωπο ότι η ομάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα για να σωθεί”.

Τι κρατάτε από την παρουσία σας στην ομάδα και ποια στοιχεία θεωρείτε ότι έχουν μπει σαν θεμέλιο για αυτήν την ομάδα: “Σίγουρα βοήθησαν αρκετά αρχικά στο οργανωτικό, ώστε να αποκτήσει δομή και βάση η ομάδα σε επαγγελματικά πρότυπα, γιατί είναι μια ομάδα που αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες πάνω σε αυτό το κομμάτι, με την έννοια ότι είναι η δεύτερη χρονιά της σε επαγγελματικό επίπεδο, έγινε η μεταφορά της έδρας από το Βλαχιώτη στην Σπάρτη με πολύ μικρές υποδομές σε προπονητικό υλικό και εξοπλισμό. Σε όλα αυτά νομίζω ότι έχει γίνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά και υπάρχει μια βάση σε οποιονδήποτε είναι εκεί, να δουλέψει σε επαγγελματικά πρότυπα. Σε αγωνιστικό επίπεδο, μιλάμε σε ουσιαστικά δύο ομάδες που φτιάχτηκαν μέσα στην ίδια χρονιά. Στο πρώτο μισό, ήταν πολλά νεαρά παιδιά και ίσως το μεγαλύτερο κέρδος του Αστέρα, αν θέλουμε να λέμε για συνέχεια στο ποδόσφαιρο, είναι ότι τέσσερα-πέντε παιδιά πολύ μικρά, μη έχοντας παραστάσεις σε επαγγελματικό επίπεδο μέχρι τώρα, μπήκαν και σταθήκαν επάξια στον αγωνιστικό χώρο. Έπιασαν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε από τα μαλλιά και σίγουρα με πολύ δουλειά, συνέπεια και υπομονή, κάποιους θα τους δούμε και σε παραπάνω επίπεδο αγωνιστικά, δεν τους λείπει κάτι. Έφτασε αυτή η ομάδα να διεκδικεί πράγματα μέσα στο γήπεδο, μη έχοντας όμως τόσο μεγάλο βάθος και επιθετική ικανότητα, ήταν πιο ικανή στο αμυντικό κομμάτι. Η ομάδα στο δεύτερο μισό ενισχύθηκε και έχει πλέον και βάθος στο ρόστερ και ποιότητα στο ρόστερ να μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο και να διεκδικεί αποτελέσματα βάση εικόνας και όχι μόνο αποκλειστικά αμυντικής λειτουργίας. Θεωρώ ότι καταφέρνοντας να σωθεί αυτή η ομάδα στο τέλος της σεζόν, θα έχει μια πάρα πολύ μεγάλη βάση για την επόμενη χρονιά, για να μην χρειαστεί 15-20 μεταγραφές. Το ακριβώς αντίθετο, να έχει ποδοσφαιριστές που θα είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στο επίπεδο και να μην ξαναμπλέξει σε περιπέτειες. Θεωρώ ότι αυτοί οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να μείνουν στην ομάδα και να ανταπεξέλθουν σε αυτό το επίπεδο είναι σίγουρα πάνω από 15. Είναι πολύ μεγάλη βάση για την ομάδα για να μην ξαναχρειαστεί αυτό που έγινε φέτος από την αρχή, δηλαδή ένα καινούργιο ρόστερ και τον Δεκέμβριο, ξανά ένα μισό ρόστερ επιπλέον στην ομάδα”.

Πόσο ανταγωνιστικός θεωρείτε τον νότιο όμιλο της Super League 2: “Νομίζω ότι είναι αρκετά ανταγωνιστικός, το βλέπουμε και σχεδόν από όλα τα αποτελέσματα. Δεν υπάρχουν μεγάλα σκορ πλην κάποιων συγκυριακών καταστάσεων. Βλέπουμε ομάδες να διεκδικούν αποτελέσματα και να τα παίρνουν ακόμη και εκτός έδρας. Μεταξύ των ομάδων που διεκδικούν, έχουν γίνει πολύ καλά παιχνίδια για το επίπεδο της Β’ Εθνικής και βλέπουμε ότι βαθμολογικά οι διαφορές είναι μικρές, οπότε θεωρώ ότι αυτό θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Θεωρώ ότι είναι αρκετά ανταγωνιστικό το επίπεδο και ότι του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερο”.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Super league 2