fbpx
Connect with us

Super league 2

Τσιμπανάκος: “Οι 3 που δεν υπέγραψαν να φορέσουν… φούστες”!!!

Τσιμπανάκος: “Οι 3 που δεν υπέγραψαν να φορέσουν… φούστες”!!!
Ηλίας Αϊβάζογλου και Ευριπίδης Τσιμπανάκος....

Στο ραδιόφωνο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Τρίκαλα, κ. Ηλίας Αϊβάζογλου ενώ στη συζήτηση κλήθηκε να συμμετάσχει και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, κ. Ευριπίδης Τσιμπανάκος.

Ο κ. Αϊβάζογλου έχοντας και την ιδιότητα του ενός εκ των τριών εκπροσώπων της Football League στο Δ.Σ. της  Ένωσης (SL2 & FL) ανέλυσε την άποψή του για την πρόταση αναδιάρθρωσης του Ολυμπιακού Βόλου και τόνισε πως δύσκολα αυτή η πρόταση μπορεί να υπερψηφιστεί από το Δ.Σ. της Ένωσης από τη στιγμή που ψηφίζουν 12 εκπρόσωποι της Super League 2 και μόλις τρεις της Football League. O κ. Τσιμπανάκος αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη όπου έγινε η παρουσίαση της πρότασης αναδιάρθρωσης και τόνισε πως οι 12 από τις 14 ομάδες συμφωνούν μ’ αυτή και συμπλήρωσε πως όποιος παράγοντας που συμφώνησε δεν υπογράψει θα πρέπει να βγάλει τα παντελόνια και να βάλει φουστίτσα…

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στον ραδιοφωνικό αέρα του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO:

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Σχετικά με την έντονη φημολογία που υπήρξε το τελευταίο διάστημα για αναδιαρθρώσεις των πρωταθλημάτων: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν φήμες για αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ποδοσφαίρου από τη στιγμή μάλιστα που οι πιθανότητες να μην ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα ήταν μεγάλες.

Από την πλευρά της Ένωσης ορίστηκε μία εξαμελής ομάδα, που αποτελούταν από τέσσερις εκπροσώπους ομάδων της SL2 και δύο της FL (Τρίκαλα και Ιάλυσος). Στην επιτροπή συμμετείχε και ο κ. Λεουτσάκος. Εκτός των άλλων θεμάτων η επιτροπή είχε αρμοδιότητα να συντάξει μία πρόταση αναδιάρθρωσης. Ο κ. Αυγενάκης μας είχε διαμηνύσει πως συζητάει πρόταση αναδιάρθρωσης αρκεί να συνταχθεί κάποια.

Το working group δεν συνέταξε καμία πρόταση γιατί δεν πήρε καμία πρωτοβουλία να ασχοληθεί με το θέμα της αναδιάρθρωσης. Εστιάσαμε περισσότερο στην επανέναρξη ή μη των προπονήσεων. Η SL2 επέμεινε να αρχίσει προπονήσεις, δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο, αντιθέτως η FL ήταν αντίθετη στην επανέναρξη προπονήσεων αν η πολιτεία δεν έχει ανάψει το πράσινο φως για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα».

«Ως ΠΑΕ Τρίκαλα έχουμε ετοιμάσει σχέδια αναδιάρθρωσης για κάθε πιθανό σενάριο, όσον αφορά την ολοκλήρωση ή μη των πρωταθλημάτων»

«Εγώ ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Τρίκαλα έδωσα εντολή στους νομικούς μου να ετοιμάσουν προτάσεις αναδιάρθρωσης που να καλύπτουν κάθε πιθανό σενάριο για την ολοκλήρωση ή μη των πρωταθλημάτων, έτσι ώστε σε περίπτωση που τεθεί θέμα αναδιάρθρωσης να υπάρχει ένα προσχέδιο το οποίο μπορεί να αποτελέσει τη βάση και να μην αρχίσουμε από το “μηδέν”»

Για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου που παρουσιάστηκε σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ των προέδρων της Football League: «Στην τηλεδιάσκεψη παρουσιάστηκε προφορικά ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης από τον  κ. Μαυρονάσιο, πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όμως μέχρι στιγμής δεν μου έχει κατατεθεί το πλάνο της αναδιάρθρωσης που προτείνει ο Ολυμπιακός Βόλου, γραπτώς. Αν αυτό το σχέδιο αναδιάρθρωσης ψηφιστεί από τις ομάδες της Football League, θα το πάρω και θα πάω να το υποστηρίξω στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει το δικαίωμα να καταθέσει την πρόταση στο συμβούλιο προς ψήφιση ή να υπερψηφιστεί από τις ομάδες της FL και να το καταθέσουν όλες μαζί προς ψήφιση στο Δ.Σ. της Ένωσης SL2 και FL.. Ακόμη κι αν υπερψηφιστεί στο Δ.Σ., στη συνέχεια θα πρέπει να πάει προς έγκριση στην ΕΠΟ και στην πολιτεία».

Για το γεγονός πως το Δ.Σ. της Ένωσης SL2 & FL αποτελείται από 12 μέλη της SL2 και μόλις τρεις της FL.: «Εμείς ως ΠΑΕ Τρίκαλα είχαμε αντίρρηση σχετικά με αυτή την κατανομή των μελών του Δ.Σ. και τον Αύγουστο είχαμε εκφράσει την αντίθεσή μας, όμως οι ομάδες της Football League κώφευαν είτε από άγνοια, είτε από απειρία (σ.σ. ο κ. Αϊβάζογλου διευκρίνισε πως η Νίκη Βόλου δεν είχε γίνει μέλος του συνεταιρισμού και γι’ αυτό δεν προσμετράται στις ομάδες που δέχθηκαν αυτή την αδικία)»

Για το αν υπάρχει πιθανότητα επανέναρξης του πρωταθλήματος: «Επίσημα, έως και σήμερα, υπάρχει πιθανότητα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Υπάρχει μία προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι η πολιτεία να ανοίξει τα στάδια και να επιτρέψει να παίξουν οι ομάδες ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος, όπως δεν έχει υπάρξει και απόφαση ανοίγματος των σταδίων για αγώνες. Άρα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, όσον αφορά το τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον.

Το αν θα ολοκληρωθούν ή όχι τα πρωταθλήματα αλλάζουν σημαντικά τα δεδομένα πιθανής αναδιάρθρωσης. Γι’ αυτό κι εμείς ως ΠΑΕ Τρίκαλα έχουμε ετοιμάσει πρόταση αναδιάρθρωσης που είναι διαφορετική σε περίπτωση ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων και στην περίπτωση μη ολοκλήρωσής τους. Αυτή την πρόταση την έχω συζητήσει με συναδέλφους ομάδων SL2 και FL και θα τη ρίξουμε στο τραπέζι όταν κρίνουμε πως είναι σκόπιμο»

Στον ραδιοφωνική εκπομπή κλήθηκε να συμμετάσχει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, διευκρινίζοντας πως το σχέδιο της αναδιάρθρωσης που έχουν συντάξει οι ερυθρόλευκοι το έχουν λάβει οι 12 από τις 14 ομάδες της κατηγορίας, σε αντίθεση απ’ αυτό που υποστήριξε ο κ. Αϊβάζογλου πως πολλές ομάδες δεν έχουν λάβει την επιστολή – πρόταση αναδιάρθρωσης: «Την πρόταση έχουν λάβει σχεδόν όλες ομάδες και ήδη την πρόταση την έχουν υπογράψει αρκετές διοικήσεις. Ανάμεσά τους, ο Διαγόρας, ο Ασπρόπυργος, η Καλαμάτα και η Καβάλα. Για μην μπλέκουμε και πολύ τα πράγματα, οι 12 από τις 14 ομάδες της Football League συμφωνούν με την πρότασή μας»

Στην ερώτηση αν έχουν υπογράψει την πρόταση οι 12 ομάδες ο κ. Τσιμπανάκος απάντησε: «Όσοι δεν υπογράψουν να βγάλουν τα παντελόνια και να φορέσουν φουστίτσες»

Ο κ. Αϊβάζογλου ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την πρόταση αναδιάρθρωσης του Ολυμπιακού Βόλου, απαντώντας ξεκάθαρα πως διαφωνεί: «Όσον αφορά την πρόταση που ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη, ως ΠΑΕ Τρίκαλα, διαφωνώ. Αν όμως μου έρθει εγγράφως μία πρόταση και την δω και μου αρέσει ως ΠΑΕ Τρίκαλα και θεωρήσω πως είναι καλή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν αδικεί ομάδες, προσθέτει ποιότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πιθανόν και να την υπογράψω»

Γιατί είναι αρνητικός ως προς την πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου καθώς σύμφωνα με τους διοικούντες της ερυθρόλευκης ΠΑΕ υπάρχει σημαντική μείωση των εξόδων λόγω μικρότερων μετακινήσεων: «Σε περίπτωση μίας αναδιάρθρωσης που η κατηγορία μας θα έχει «Βόρειους» και «Νότιους» η μείωση των εξόδων λόγω των ταξιδιών είναι απειροελάχιστη έως και αύξηση. Σε περίπτωση δύο ομίλων, ο βόρειος, γιατί μιλάμε με την ασφάλεια πως είμαστε σ’ αυτόν τον όμιλο – ή μιλάμε για όλο το ποδόσφαιρο ή μιλάμε για την πάρτη μας – όμως ποια είναι τα δεδομένα του νότιου ομίλου; Πέντε ομάδες της Κρήτης και τρεις της Ρόδου. Οκτώ ταξίδια στη νησιωτική Ελλάδα… ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Σ’ αυτή την περίπτωση έχουμε αύξηση των εξόδων και όχι μείωση. Εμείς που είμαστε στον Βόρειο όμιλο το ότι θα πάμε δύο τρεις φορές σε νησί δεν σημαίνει τίποτα. Συνολικά 10.000€. Σ’ ‘ένα μπάτζετ 500-800.000€, αυτά τα χρήματα είναι πολύ μικρό ποσοστό».

Για το αν το πρωτάθλημα γίνεται πιο ανταγωνιστικό με την πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου: «Σε καμία περίπτωση ένα πρωτάθλημα δεν γίνεται πιο ανταγωνιστικό αν από 12-14 ομάδες γίνει με 32. Ίσα-ίσα γίνεται τοπικού χαρακτήρα. Με δύο ομίλους ήταν το ποδόσφαιρο μια περίοδο και ήταν αποτυχημένο. Κάθε σεζόν ξεκινάει από μηδέν και ψάχνει τους χορηγούς της. Η NOVA, η ΕΡΤ και οποιοδήποτε άλλο κανάλι ενδιαφερθεί θα κάνει πρόταση συνολικά για την κατηγορία μ’ ένα ποσό. Κατά την εκτίμησή μου κανένα κανάλι δεν θα ενδιαφερθεί για ένα πρωτάθλημα δύο ομίλων με τόσες ομάδες που θα μοιάζει με περιφερειακό πρωτάθλημα. Η NOVA το δήλωσε ξεκάθαρα. Δεν θέλει αύξηση ομάδων σε κανένα πρωτάθλημα. Από την ΕΡΤ έχουμε ακόμη να λαμβάνουμε»

Στο σενάριο πως η πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου υπερψηφίζεται από τις ομάδες της Football League και πάει στο Δ.Σ. της Ένωσης, πόσοι ψήφοι χρειάζονται για να προχωρήσει αυτή η πρόταση; «Αφού ο Ολυμπιακός Βόλου συλλέξει την πλειοψηφία των υπογραφών, θα την δώσει σ’ έναν από τους τρεις εκπροσώπους της FL ή θα τη στείλει στον κ. Λεουτσάκο, προς ψήφιση από το Δ.Σ. της Ένωσης. Να θυμίσω πως το Δ.Σ. αποτελείται από 12 εκπροσώπους της SL2 και τρεις της FL. Από ‘κει και πέρα αν υπερψηφιστεί από τα 3/4 των μελών του Δ.Σ. θα πρέπει να την πάρει ο κ. Λεουτσάκος και να την πάει στην ΕΠΟ. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως απαιτούνται οι 11 από τις 15 ψήφους του Δ.Σ. και θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως οι 12 εκπρόσωποι είναι της SL2».

O κ. Τσιμπανάκος έθεσε νέα δεδομένα στη συζήτηση δηλώνοντας πως όσον αφορά τη δομή του Δ.Σ. αυτό μπορεί να αλλάξει τις προσεχείς ημέρες με τον κ. Αϊβάζογλου να απαντά πως πρόκειται για σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο ο κ. Τσιμπανάκος επέμεινε πως μπορεί να γίνει ανατροπή με τροπολογία που ίσως κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Super league 2