fbpx
Connect with us

Ποδόσφαιρο

Βασσάρας: “Δούρος και Μπριάκος είχαν έτοιμους του πίνακες”

Βασσάρας: “Δούρος και Μπριάκος είχαν έτοιμους του πίνακες”

Ο πρώην επικεφαλής της ΚΕΔ, Κύρος Βασσάρας, υποστήριξε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ότι οι Μπριάκος και Δούρος είχαν έτοιμους του πίνακες διαιτητών του 2012. Δήλωσε κώλυμα ο Αλέξης Κούγιας και θα καταθέσει στις 9 Ιουλίου.

Έτοιμους παρέλαβε τους πίνακες διαιτησίας το 2012 από τους Θανάση Μπριάκο και Γιώργο Δούρο – τη συμπεριφορά των οποίων κατήγγειλε ως αλλαζονική – όπως υποστήριξε ο Κύρος Βασσάρας.

Ο πρώην επικεφαλής της ΚΕΔ υποστήριξε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ ότι η εντιμότητα τον συνοδεύει σε όλη του την καριέρα. Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε κώλυμα και θα καταθέσει στις 9 Ιουλίου.

“Το 2009-10 δεν ήμουν μέλος της ΚΕΔ. Το 2010-11 ήμουν μέλος της ΚΕΔ με Μπριάκο και Δούρο. Κάναμε την διαδικασία και είδαμε έναν, έναν τους διαιτητές, πριν κάνουμε την επιλογή τους.

Το 2009 μας είχε πάει έξι ώρες & την επόμενη χρονιά δύο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ζήτησα να κάνουμε το ίδιο: να δούμε τον πίνακα και να τα συζητήσουμε. Όπως είπα, στη διαδικασία αυτή δεν υπήρχε χώρος για συζήτηση. Τα δύο άτομα αυτά είπαν ότι αυτοί είναι οι πίνακες και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο.

Ήμουν παρών στη διαδικασία. Ήμουν στη μέση δύο παρατάξεων και μια ζωή ήμουν έντιμος. Όταν δύο αποχωρούν για να μην υπάρχει ψεγάδι πίεσης παραταξιακής, μείναμε 3 άτομα. Ήμουν σε δύσκολη θέση. Δεν δέχθηκα να πάω πουθενα αλλού. Τους είπα να έρθουν να κάνουμε τις πίνακες: ήρθαν τα 2 μέλη και ξεκινήσαμε. Ήρθαν αυτοί εκεί. Εκεί στην ΕΠΟ. Αν δεν συμμετείχα, δεν υπήρχε απαρτία. Ειπώθηκε από τον κ. Σάββα ότι έκανα κωλοτούμπα όμως εγώ ήμουν εκεί, κάθισα εκεί & εξέφρασα τις απόψεις μου

Εξέφρασα αντιρρήσεις για τεχνικά θέματα (διαβάζει την επιστολή που είχε στείλει). Υπήρχαν τεχνικής φύσεως θέματα. Από αυτούς που σήμερα είναι κατηγορούμενοι, δεν διαφώνησα για κανέναν (για διαιτητές).

Το 2011 για παράδειγμα, μου πρότεινε ο Μπριάκος έναν διαιτητή που δεν είχε τα προσόντα για τον πίνακα. Έπρεπε να δούμε λοιπόν, έναν έναν τους διαιτητές. Δεν υπήρχε διάθεση όμως, να συζητήσουμε στην συνάντηση με τους άλλους δύο. Δεν είπα ποτέ ότι οι πίνακες είναι παράνομοι. Ήμουν ένας από τους 3 που διαφωνούσε. Δέχθηκα ότι δεν θέλησαν να συζητήσουν. Ανόητο τελείως. Το 2010 η συμπεριφορά τους δεν ήταν παρόμοια. Δεν ξέρω τι άλλαξε.

Στις 20 Αυγούστου μου δόθηκε η λίστα των διαιτητών που αναρτήθηκε και στις 13/8 και την υπέγραψα. Οι πίνακες βγήκαν με πλειοψηφία. Δεν είχα κανένα πρόβλημα και δεν ήθελα ποτέ να δημιουργήσω πρόβλημα στην ΕΠΟ. Τους υπέγραψα στις 20/8.

Οι διαιτητές – κατηγορούμενοι ξεκίνησαν από χαμηλά και ανέβηκαν από κάποιους άλλους ανθρώπους της ΚΕΔ. Εγώ δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Δεν τους είχα παρακολουθήσει. Ξέρω ότι κανένας από αυτούς στην διάρκεια των αξιολογήσεων δεν είχε πρόβλημα. Και στις δικές μου αξιολογήσεις από καλοκαίρι 2011 μέχρι Γενάρη 2012 δεν μου δημιούργησαν ποτέ πρόβλημα και είχαν πάρα πολύ καλές διαιτησίες.

Έκανα ορισμούς το μισό της σεζόν 2011-12. Ποτέ δεν δέχθηκα κανένα τηλεφώνημα να βάλω κάποιον διαιτητή ούτε μου είπε κάτι, κάποιος από την ΚΕΔ. Ποτέ δεν ειπώθηκε ότι αυτοί οι πίνακες ήταν προεργασία του Σαρρή και του Σάββα. Η προεργασία θεωρώ ότι είχε γίνει ανάμεσα σε Δούρο και Μπριάκο. Τρεις φορές η ΕΠΟ έστειλε αίτημα στην UEFA για άρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο μου. Ο λόγος ήταν ότι δεν είχα κάποια ιδιότητα στην ΕΠΟ. Μπορεί να είναι και μοναδικό γεγονός στον κόσμο. Μια Ομοσπονδία να ζητάει από έναν άνθρωπο που την τίμησε, να φύγει από την ΕΠΟ γιατί δεν είχε ιδιότητα. Εάν είχε κάποιος κότσια πρέπει να γράψει ότι ακριβώς θέλει. Ήταν ένα πλήγμα για μένα αλλά είμαι άνθρωπος που συγχωρώ.

Δεν ήμουν ποτέ πρόεδρος στην ΚΕΔ, κάποιοι ήθελαν να το περάσουν έτσι. Επέστρεψα το 2015 για δύο χρόνια. Ήταν Δεκαπενταύγουστος, αλλά το πρωτάθλημα θα ξεκινούσε 22-23 άρα οι πίνακες έπρεπε να βγουν έγκαιρα. Δεν είχαμε περιθώριο να πάμε μετά τις 13 Αυγούστου. Ο Σαρρής είχε δηλώσει ότι δεν θα είναι γιατί δεν θα πρέπει να δείχνει ότι θα είχε επιρροή στους πίνακες εν όψει και των εκλογών. Ο Πιλάβιος μας είπε ότι δεν θα είναι ο Σαρρής. Μίλησα με τον Σάββα και μου είπε ότι δεν θα συμμετάσχει και αυτός και αποχώρησε και μείναμε οι 3.

Ο Δούρος είχε οριστεί υπεύθυνος για την κατηγορία και έπρεπε να ελέγξει τα προσόντα του. Εκείνο το διάστημα δεν είχα επαφή με τη βάση δεδομένων. Γνώριζα ότι γνώριζα μονο από αυτά που έβλεπα. Δεν ήξερα τα προσόντα τους. Τους έφεραν γραμμένους και τυπωμένους και δεν μπήκαμε στην διαδικασία να συζητήσουμε. Αν υπήρχε θέμα με κάποιον διαιτητή, αυτόματα θα ενημερωνόμασταν και θα έπρεπε να βγει από τους πίνακες.

Απ’ ότι θυμάμαι δεν είχαν μεγάλες διαφορές οι πίνακες με την προηγούμενη χρονιά. Ο κ. Ντάλας είναι από τους κορυφαίους διαιτητές της εποχής του, μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA, αντιπρόεδρος και ασχολιόταν με εκπαίδευση και ορισμό παρατηρητών. Από τους κορυφαίους στον χώρο.

Εχω συναντηθεί πολλές φορές από τότε μαζί του. Ποτέ δεν μου είπε ότι δέχθηκε πίεση, τηλέφωνο, ότι δέχθηκε απειλή ή ότι πιέστηκε για κάποιον ορισμό. Το διάστημα που έκανα ορισμούς, ο Σπάθας και ο Γιάχος έπαιρναν ορισμούς γιατι η απόδοση τους ήταν πολύ καλή. Είχαν μεγάλη εμπειρία, είχαν τα προσόντα και ο Σπάθας έγινε διεθνής. Τους παρακολουθούσα και τους δύο. Έγιναν διεθνείς άρα όταν κρίνονται από πάρα πολλούς, θεωρώ ότι ήταν αντικειμένική άποψη.

Ο Ντάλας ήρθε να κάνει μια δουλειά. Προσπάθησε & έδωσε το ερέθισμα σε διαιτητές να γίνουν καλύτεροι. Δεν θεωρώ ποτέ ότι ηταν βιτρίνα. Ούτε μπορώ να σκεφτώ ότι είχε κάνει ορισμούς κατά παραγγελία.

Του Χιου Ντάλας του δόθηκαν οι ορισμοί των αγώνων. Είχε τον έλεγχο για τα παιχνίδια της Super League. Δεν μου έχει πει τίποτα και αν πιέστηκε πουθενά στους ορισμούς.

Τι σημαίνει υπόγειες διαδικασίες; Όταν θέλεις να σκεφτείς κάποια πράγματα σκέφτεσαι. Ύποπτο τι; Το θέμα είναι πολύ απλό. Δεν είπα ποτέ ότι υπήρχαν υπόγειες διαδρομες, μη έντιμοι ανθρωποι μέσα στους πίνακες, ή άνθρωποι μη νόμιμοι…

Αν υπάρχει μια συζήτηση και υπάρχει ένα θέμα για συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδο, λόγω βαθμολογίας, και ο πρόεδρος της ΚΕΔ ‘βάλτε τοπ διαιτητές’, αυτό δεν είναι παρέμβαση, ποτέ όσο έκανα ορισμούς, δεν μου είπε κανείς να βάλω κάποιον συγκεκριμένο διαιτητή…

Οι πίνακες ήταν εκτυπωμένοι: πως να ξέρω αν είχαν αλλαγές αφού ήταν εκτυπωμένοι. Πάνω στο χαρτί δεν υπήρχε κάποια σημείωση.Οι διαφωνίες μου είναι γραμμένες, σε καμιά από αυτές δεν αναφέρομαι σε κανέναν από τους διαιτητές που σήμερα είναι κατηγορούμενοι, συμπεριλαμβανομένου του Σπάθα.

Όλο το χρονικό διάστημα που ήμουν στην Επιτροπή, δεν είχα κανένα πρόβλημα με Σπάθα. Ποτέ δεν ήρθε στην αντίληψη μου κάποιο ψεγάδι για εσκεμμένη μειωμένη απόδοση του.

Δεν εχω παρακολουθήσει τον αγώνα Αστέρα – Ολυμπιακού. Γνωρίζω ότι έγινε συζήτηση. Στην Ελλάδα πάντα γίνεται συζήτηση. Όλοι ακούνε: στη δική μου αντίληψη δεν υπέπεσε κάτι μεμπτό για να μπορώ να κατηγορήσω κάποιο διαιτητή.

Ο κ. Σάββας μας είπε ότι η άποψη του ήταν οι διαιτητές να βγουν μετά τις εκλογές. Για να συμβεί αυτό, χρειάζεται απόφαση του ΔΣ της ΕΠΟ. Δεν είχα πρόβλημα με κανέναν. Την επιστολή μου την είχε ο κ. Σαρρής. Διέρρευσε μετά τις εκλογές νομίζω…

Για τους πίνακες του 2012 κανένας δεν με πήρε τηλέφωνο να μου πει ότι κάποιος διαιτητής ήταν παράνομος όπως έγινε το 2011. Η συμπεριφορά Δούρου και Μπριάκου ήταν αλαζονική αλλά εγώ δεν διαφώνησα για ονόματα.

Στην Ελλάδα γίνεται πολύ ντόρος. Αν ένας διαιτητής δεν κάνει λάθος είναι απλά νορμάλ. Αν κάνει λάθος όμως, μέσα στην περιοχή είναι από κακός μέχρι απατεώνας. Όσο έπαιζα διαιτητής ποτέ κανένας δεν με πλησίασε & δεν με πίεσε. Ο μεγαλύτερος διαιτητής να είναι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει κάνει λάθος”.

sport24

Eurokinissi

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Ποδόσφαιρο