Με τις σημερινές (Παρασκευή 20/11) υπογραφές ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές (κυβέρνηση, δήμος Αθηναίων, Ερασιτέχνης και ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Περιφέρεια Αττικής, ΑΕΠ Ελαιώνα/Πειραιώς-Alpha Bank), έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση ενός τεράστιου πρότζεκτ (του μεγαλύτερου την τελευταία 30ετία στα όρια της Αθήνας) και το ονείρου δεκαετιών των φίλων του ΠΑΟ για το νέο “σπίτι” της ομάδας.

Βοτανικός: Το γήπεδο και των 4 αστέρων και 40.000 θέσεων… (pics+vid)

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνεται με βάση το Προεδρικό Διάταγμα και τα συμφωνηθέντα, όσον αφορά το ποδοσφαιρικό γήπεδο του “τριφυλλιού”:

-Γήπεδο ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Θα έχει χωρητικότητα έως 40.000 θέσεων, θα είναι διεθνών προδιαγραφών FIFA & UEFA και θα είναι 4 αστέρων. Με λίγα λόγια θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τελικό Europa League και UEFA Conference League.

Βοτανικός: Το γήπεδο και των 4 αστέρων και 40.000 θέσεων… (pics+vid)

Σε αυτό θα περιλαμβάνονται:

  • Κύριοι και βοηθητικοί χώροι: Σουίτες, αποδυτήρια ομάδων, χώροι διαιτητών, ιατρείο, χώροι εκγύμνασης, φυσικοθεραπευτήρια, δωμάτιο αντιντόπινγκ-κοντρόλ, εγκαταστάσεις ΜΜΕ, κυλικεία και χώροι εστίασης, γραφεία διοίκησης.
  • Χώρος στάθμευσης 1.500-2.000 οχημάτων. Παράλληλα, σε απόσταση μικρότερη των 600 μέτρων υπάρχει η στάση Ελαιώνας του Μετρό, για την εξυπηρέτηση της πλειοψηφίας των φίλων του Παναθηναϊκού, που θα επιθυμούν να μεταβούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Βοτανικός: Το γήπεδο και των 4 αστέρων και 40.000 θέσεων… (pics+vid)

  • Βάσει των συμφωνηθέντων, το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο θα παραμένει καθ’ όλη τη διάρκεια της παραχώρησης στις εκάστοτε προδιαγραφές της βαθμίδας FIFA/UEFA 4 αστέρων. Οι εργασίες αναβάθμισης που πιθανόν θα απαιτούνται θα επιβαρύνουν το δήμο Αθηναίων ή την εταιρία του στην οποία θα ανήκει το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Βοτανικός: Το γήπεδο και των 4 αστέρων και 40.000 θέσεων… (pics+vid)

  • Από τη μέγιστη επιτρεπτή δόμηση 47.000 τ.μ., τα 34.700 τ.μ. αντιστοιχούν στο γήπεδο ποδοσφαίρου, 7.500 τ.μ. στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη και 4.800 τ.μ. στις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Αθηναίων, ενώ η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη θα φθάσει το 30%.

Δείτε την αυτοψία του SPORT24 στον Βοτανικό: