fbpx
Connect with us

Διεθνή

Conference League: Με Παυλίδη στους «8» η Αλκμάαρ, χιτζ…κοκική πρόκριση η Βασιλεία (+vids)

Conference League: Με Παυλίδη στους «8» η Αλκμάαρ, χιτζ…κοκική πρόκριση η Βασιλεία (+vids)

Τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Conference League και οι 8 ομάδες των προημιτελικών.




Η Αλκμάαρ των Βαγγέλη Παυλίδη (σκόραρε ξανά) και Παντελή Χατζηδιάκου έκανε το «2 στα 2» απέναντι στη Λάτσιο (και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 2-1), παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League, την ώρα που η Άντερλεχτ «άλωνε» το «Ceramica» (1-0 τη Βιγιαρεάλ) «σφραγίζοντας» και το δικό της «εισιτήριο» για τα προημιτελικά, ενώ οι Γουέστ Χαμ και Νις έκαναν… περιπάτους απέναντι σε ΑΕΚ Λάρνακας (4-0) και Σερίφ Τιρασπόλ (3-1) αντίστοιχα.



Στο «AFAS Stadion» η Λάτσιο προηγήθηκε με τον Φελίπε Άντερσον (21′), όμως η ΑΖ απάντησε άμεσα με τον Κάρλσον (28′). Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ολλανδοί ήταν εντυπωσιακοί, βρήκαν δεύτερο γκολ με τον Παυλίδη στο 62′ (19ο εφετινό σε 28 αγώνες όλες τις διοργανώσεις), είχαν δοκάρι με τον Όντγκααρντ κι έφτασαν σε μία δίκαιη πρόκριση.



 

 

Στην Ισπανία η Άντερλεχτ άντεξε στην πίεση της Βιγιαρεάλ στο πρώτο ημίχρονο και την κατάλληλη στιγμή «χτύπησε» με τον πολύπειρο Σλιμανί (73′), παίρνοντας μία σπουδαία πρόκριση στους «8».



Στο Λονδίνο η Γουέστ Χαμ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας, η οποία «κατέρρευσε» μετά την απευθείας αποβολή του Γκουστάβο στο 44′. Το ρευστό 1-0 απ’ το γκολ του Σκαμάκα (21′) έγινε… 4-0 με συνοπτικές διαδικασίες στο δεύτερο ημίχρονο με δύο γκολ του Μπόουεν κι άλλο ένα του 18χρονου Μουμπάμα.

 


Εύκολο βράδυ πέρασε και η Νις απέναντι στη Σερίφ, διπλασιάζοντας τις νίκες της απέναντι στη Σερίφ, αυτή τη φορά με 3-1. Τα γκολ των Λαμπόρντ, Μοφί και Μπραχίμι έκαναν εύκολη τη δουλειά για τους Γάλλους, με τους φιλοξενούμενους να σημειώνουν το γκολ της τιμής με τον Ταπσόμπα.



H Βασιλεία ήταν αυτή που… επέζησε στο «θρίλερ» με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας και χάρη στον τερματοφύλακά της, Μάρβιν Χιτζ πήρε την πρόκριση στους «8» του Europa Conference League, επικρατώντας με 4-1 στα πέναλτι (2-2 κανονική διάρκεια και παράταση).




Οι Σλοβάκοι, μετά το 2-2 του πρώτου ματς στην Ελβετία, πήραν τεράστιο προβάδισμα δύο τερμάτων πριν φτάσει ο αγώνας στο 20λεπτο, χάρη στα γκολ των Αμπουμπακάρι (11′) και Κούτσκα (17′). Οι Ελβετοί δεν το έβαλαν κάτω και μείωσαν με τον Καλαφιόρι λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και κατάφεραν να οδηγήσουν τον αγώνα στην παράταση, με το… buzzer-beater γκολ του Αμντούνι στο 90’+3′.





Στο έξτρα 30λεπτο δεν άλλαξε κάτι, παρά τη πίεση της Βασιλείας κι ο αγώνας οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Ο προπονητής της Σλόβαν, Βλάντιμιρ Βάις άλλαξε στο 120′ τερματοφύλακα, περνώντας στο γήπεδο τον Τρνόφσκι στη θέση του Χόβαν, όμως ο πρωταγωνιστής στη «ρώσικη ρουλέτα» ήταν ο… απέναντι γκολκίπερ, Μάρβιν Χιτζ, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι (Ντιούφ, Μπαρσεγκιάν) και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.





Η Φιορεντίνα αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Σίβασπορ απ’ το τρομερό γκολ του Ερντογάν στο 35΄ (τέρμα που δημιούργησε… συνθήκες παράτασης μετά το 1-0 στο «Artemio Franchi»), αντέδρασε άμεσα κι έφερε ξανά τον αγώνα στα μέτρα της με το γκολ του Καμπράλ λίγο πριν το ημίχρονο. Ο Μιλένκοβιτς στο 62′, το αυτογκόλ του Γούτα στο 79′ και το γκολ του Καστροσβίλι στο 89′ διαμόρφωσαν το τελικό 4-1, σε μία δύσκολη βραδιά για τους Έλληνες της Σίβασπορ, καθώς κι ο Χάρης Χαρίσης τραυματίστηκε στο 15′ («γύρισε» πολύ άσχημα τον αστράγαλό του) κι αντικαταστάθηκε απ’ τον Ούλβεσταντ. Η τουρκική ομάδα ολοκλήρωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες μετά την απευθείας αποβολή του Αρσλάν στο 81′.




Στην «Tele2 Arena» της Στοκχόλμης, η Λεχ Πόζναν είχε ένα πολύ ισχυρό προβάδισμα απ’ το πρώτο παιχνίδι (είχε νικήσει με 2-0 την Τζουγκάρντεν) κι όλα απλοποιήθηκαν για τους Πολωνούς μετά την αποβολή του Ντάνιελσον στο 44′. Στο δεύτερο ημίχρονο η Λεχ Πόζναν «χτύπησε» τρεις φορές στο τελευταίο τέταρτο με τους Μαρτσβίνσκι, Κβεκβεσκίρι και Σκόρας κι έφτασε με ακόμη μεγαλύτερο «κρότο» στην πρόκρισή της στους «8».






Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων ρεβάνς στη φάση των «16» του Europa Conference League έχουν ως εξής:

Μπασακσεχίρ (Τουρκία)-Γάνδη (Βέλγιο) 1-4 (88΄ Γιανουζάι – 31΄, 32΄, 34΄ Ορμπάν, 37΄ Κάιπερς)

Α’ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Γάνδη με συνολικό σκορ 5-2

Σίβασπορ (Τουρκία)-Φιορεντίνα (Ιταλία) 1-4 (35΄ Ερντογάν – 44΄ Καμπράλ, 62΄ Μιλένκοβιτς, 79΄ αυτ. Γούτας, 89΄ Καστροβίλι)

A’ αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Φιορεντίνα με συνολικό σκορ 5-1

Τζουργκάρντεν (Σουηδία)-Λεχ Πόζναν (Πολωνία) 0-3 (77΄ Μαρτσβίνσκι, 90΄+1΄ Κβεκβεσκίρι, 90΄+2΄ Σκόρας)

A’ αγ. 0-2: Προκρίθηκε η Λεχ Πόζναν με συνολικό σκορ 5-0

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)-Βασιλεία (Ελβετία) 1-4 πέν. (κ.δ. και παρ. 2-2) (11΄ Αμπουμπακάρι, 17΄ Κούτσκα – 53΄ Καλαφιόρι, 90΄+3΄ Αμντούνι)

A’ αγ. 2-2: Προκρίθηκε η Βασιλεία με 4-1 στα πέναλτι

Άλκμααρ (Ολλανδία)-Λάτσιο (Ιταλία) 2-1 (28΄ Κάρλσον, 62΄ Παυλίδης – 21΄ Φελίπε Άντερσον)

A’ αγ. 2-1: Προκρίθηκε η Αλκμάαρ με συνολικό σκορ 4-2

Γουέστ Χαμ (Αγγλία)-ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος) 4-0 (21΄ Σκαμάκα, 47΄, 49΄ Μπόουεν, 65΄ Μουμπάμα)

A’ αγ. 2-0: Προκρίθηκε η Γουέστ Χαν με συνολικό σκορ 6-0

Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Άντερλεχτ (Βέλγιο) 0-1 (73΄ Σλιμανί)

A’ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Άντερλεχτ με συνολικό σκορ 2-1

Νις (Γαλλία)-Σερίφ Τιράσπολ (Μολδαβία) 3-1 (30΄ Λαμπόρντ, 53΄ Μοφί, 79΄ Μπραχίμι – 55΄ Ταπσόμπα)

A’ αγ. 1-0: Προκρίθηκε η Νις με συνολικό σκορ 4-1

*Η κλήρωση της προημιτελικής και της ημιτελικής φάσης θα γίνει στις 17 Μαρτίου.

Onsports

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Διεθνή