fbpx
Connect with us

Καλαμάτα

Σκληρή απάντηση Παλαιμάχων προς Αγαθοκλή για την αμφισβήτηση (!) των θρυλικών Λυκούργου & Παπαδόπουλου!

Σκληρή απάντηση Παλαιμάχων προς Αγαθοκλή για την αμφισβήτηση (!) των θρυλικών Λυκούργου & Παπαδόπουλου!
Από την κοπή της πίτσας, φέτος των Παλαιμάχων του ΠΣ Η Καλαμάτα...

Πολύ σκληρή,  έμμεση , απάντηση του προέδρου των Παλαιμάχων της Μαύρης Θύελλα, του σπουδαίου Μανώλη Θεοδώρου,  προς Αγαθοκλή Χριστόπουλο, εξ αφορμής… νέες  δηλώσεις αμφισβήτησης  τελευταίου – αν είναι δυνατόν πια, είπαμε, κάποιος τέλος πάντων να του πει αυτού του ανθρώπου να πάψει να μιλάει – προς τους θρυλικού, τεράστιους Λυκούργο Γαϊτανάρο και Σταύρο Παπαδόπουλο, αμφισβήτησης προς το  ένδοξο, παρελθόν της, τις ανόδους και την ίδια δηλαδή την ιστορία της μεγάλης μας Μαύρης Θύελλας προς την ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου… 

Και βέβαια (θυμίζουμε) πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο “χρηματοδότης” της Καλαμάτας, κάνει τέτοιες δηλώσεις, που επί της ουσίας “προσβάλουν”  και μειώνουν τους “μελανόλευκους”, λες και η τεράστια Μαύρη Θύελλα γεννήθηκε και ξεκίνησε την πορεία της επί των… ημερών του.

Και ύστερα λοιπόν αναρωτιούνται μερικοί ακόμη γιατί δεν πάει ο κόσμος στο γήπεδο να δει την Καλαμάτα, γιατί της έχει πια γυρίσει την πλάτη. Ένας από τους λόγους είναι και αυτός, αποξένωση δηλαδή ανθρώπων της ομάδας με την ίδια την ομάδα. Το παρόν και το παρελθόν της.

Να σημειωθεί, πως στην κοπή της πίτας των Παλαιμάχων της Μαύρης Θύελλας είχε προσκληθεί και έδωσε βέβαια “το παρών” καταχειροκροτούμενος μάλιστα απ’ όλη την αίθουσα, ο πρόεδρος του ΠΣ Η Καλαμάτα Αποστόλης Κουκούτσης, ενώ (βέβαια) δεν είχε καλεστεί και δεν εμφανίστηκε εκεί ο “χρηματοδότης” της ομάδας, Αγαθοκλής Χριστόπουλος….

Να δούμε λοιπόν εδώ και το σχετικό ρεπορτάζ από το Notosport.gr: Στην κατάμεστη αίθουσα της ταβέρνας Λιοτρίβι, έκοψε ττην πίτα του ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Π.Σ. “Η Καλαμάτα”.
Μια εκδήλωση που διεξήχθη μέσα σε οικογενειακό κλίμα, παρουσία αρκετών παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, φίλων και χορηγών του συνδέσμου.

Πριν την κοπή ευλόγησε την πίτα ο πατήρ Γεώργιος από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Λεΐκα. Νωρίτερα ο πρόεδρος του συνδέσμου των παλαιμάχων της Καλαμάτας Μανώλης Θεοδώρου άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους, αλλά και τους παλαίμαχους που έδωσαν το παρών.

Ο κ. Θεοδώρου στην αρχή της ομιλίας του, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις τελευταίες δράσεις που συμμετείχαν οι παλαίμαχοι. Αυτές ήταν η συμμετοχή της ομάδας σε δύο φιλικά παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Το πρώτο έγινε στα τέλη του καλοκαιριού, όπου οι παλαίμαχοι έπαιξαν με ομάδα της ΔΕΥΑΚ για την κόρη ενός υπαλλήλου της, που αντιμετώπιζε πρόβλημα. Μάλιστα συγκέντρωσαν σεβαστό χρηματικό ποσό και το έδωσαν ώστε να μπορέσει να υποβληθεί σε εγχείρηση στο νεφρό. Οπως σημείωσε, το κορίτσι έκανε την εγχείρηση και τώρα είναι καλά στην υγεία του. Το δεύτερο έγινε το Δεκέμβριο με την ομάδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου τα λεφτά που συγκέντρωσαν, τα έδωσαν στο σύλλογο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Φιλικό για Γαϊτανάρο και Παλαίμαχους

Ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι ο σύνδεσμος παλαιμάχων της Καλαμάτας έχει κάνει αίτημα στο σύλλογο παλαιμάχων του Μεσσηνιακού ώστε κάθε χρόνο να παίζουν φιλικό παιχνίδι το οποίο να είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου. Το φιλικό να γίνεται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου.

Επίσης όπως δήλωσε, έχει έρθει σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ Βασίλη Σπηλιώτη ώστε μετά το τέλος του πρωταθλήματος παλαιμάχων, που συνήθως ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, να γίνεται φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε επίλεκτους παλαίμαχους και της ομάδας παλαιμάχων της Καλαμάτας ώστε να τιμούν τη μνήμη των νεκρών παλαίμαχων της Μαύρης Θύελλας.

Σκληρή απάντηση στους αμφισβητίες

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Θεοδώρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όσους αμφισβητούν την προσφορά στην ομάδα της Καλαμάτας, του αείμνηστου Λυκούργου Γαϊτανάρου και του Σταύρου Παπαδόπουλου, οι οποίοι διετέλεσαν πρόεδροι της και γενικά βοήθησαν σημαντικά στο να υπάρχει αυτή τη στιγμή η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας. Χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, λέγοντας: “Κάποιοι σε συνέντευξη που παραχώρησαν σε αθλητική εφημερίδα αναφέρθηκαν με ειρωνικά σχόλια στον Λυκούργο Γαϊτανάρο και τον Σταύρο Παπαδόπουλο. Η ομάδα είχε τους ντόπιους παίκτες, οι οποίοι έπαιζαν στις αλάνες της Καλαμάτας και ο κ. Γαϊτανάρος σε χρόνο ρεκόρ κατόρθωσε να τους κάνει οικογένεια και να παίζουν μόνο για τη φανέλα. Ηταν τέτοια η δυναμική της ομάδας που στα παιχνίδια συγκέντρωνε 50 χιλιάδες κόσμο, που έσπαζε τις πόρτες για να την δουν. Ο δε Σταύρος Παπαδόπουλος είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης που έχει περάσει από την Καλαμάτα. Τότε που ανέλαβε την ομάδα είχε συνεργάτες τους παλαίμαχους Αγγελο Σκαφιδά, Ηλία Δαμήλο, Δημήτρη Τσάκωνα, Βασίλη Γεωργόπουλο, Νίκο Μουλατσιώτη, Ελβιο Μάνα, Ραούλ Βάλλιαν που δεν φοβήθηκε να του πάρουν τη δόξα, αλλά τη δόξα την πήρε ο ίδιος”.

Οι παρουσίες

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Καλαματιανός πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος με τα αδέρφια του, τον Κανάρη νευροχειρούργο και τον Γιώργο πολιτικό μηχανικό. Θυμίζουμε ότι ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος, το 2003 είχε φιλοξενήσει στην Κύπρο την αποστολή των παλαιμάχων της Καλαμάτας, όπου συμμετείχε σε φιλικά παιχνίδια. Επίσης το 2007 οι παλαίμαχοι έπαιξαν φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα (η ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα Ευρώπης το 1991) για να γιορτάσουν τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Π.Σ. “Η Καλαμάτα”. Με ενέργειες του κ. Παναγόπουλου, ήρθε στην Ελλάδα η ομάδα της Σερβίας.

Ακόμη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Καλαμάτας Αποστόλης Κουκούτσης με το γενικό γραμματέα Στέλιο Κουτίβα, ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Ράλλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης με τα μέλη Ηλία Αλεξανδρόπουλο, Παναγιώτη Καλκαβούρα, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, οι χορηγοί που είναι κοντά στο σύνδεσμο των παλαιμάχων όλα τα χρόνια της λειτουργίας του, οι Τάκης Βασιλόπουλος, Γιώργος Γκότσης, Γιάννης Κονταργύρης, Δημήτρης Καπουλέας, Βασίλης Μανέτας, Παναγιώτης Νινιός, Θανάσης Πετρόπουλος και Αντώνης Βενιός.

Δύο φλουριά και δώρα

Η πίτα είχε δύο φλουριά, το πρώτο έτυχε στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣΜ, Λεωνίδα Οικονομίδη, ο οποίος πήρε ως δώρο ένα ανδρικό ρολόι, το οποίο ήταν προσφορά του Γιάννη Γαϊτανάρου, γιου του αείμνηστου Λυκούργου Γαϊτανάρου. Το δεύτερο το κέρδισε ο Νικήτας Παπανικολόπουλος, που πήρε ως δώρο ένα μενταγιόν με εικόνα της Παναγίας, το οποίο ήταν προσφορά του Αντώνη Βενιού.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν με κλήρωση και άλλα δώρα στους παλαίμαχους, το πρώτο που ήταν ένα κινητό τηλέφωνο, προσφορά του παλαίμαχου της ομάδας Παναγιώτη Σερεμέτη, το κέρδισε ο Ηλίας Δαμήλος. Μετά με κλήρωση 20 παλαίμαχοι πήραν δώρα προσφορά του Βασίλη Μανέτα.

Το φιλικό με τον Ικαρο

Το Μάϊο θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο φιλικό με τον Ικαρο στη Νέα Ιωνία. Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του δεν έχει οριστικοποιηθεί.

loading...
14 Comments

14 Comments

 1. ηλιας

  08/02/2019 at 15:49

  Και πολυ καλα εκαναν που εριξαν πορτα στο ψωνιο τον αγαθοκλη. πεστε του να παει να ασχοληθει παλι με πανθουριακο που τον παρατησε και που εχει γινει ο κλωτσος και ο μπατσος στην κατηγορια και με φαββατα στο χωριο του και να αφησει την καλαματα ησυχη. θα τον βρει τον δρομο της αργα η γρηγορα. Αλλα τωρα ειναι στην καλαματα ζει το ονειρο του για λιγο. γιατι να ασχοληθει με πανθουριακο. αφου και οι συγχωριανοι του δεν τον γουσταρουν.

  • Timoros Taygetou

   08/02/2019 at 19:32

   Ρε πάτε καλά μωρε? Η ομάδα είναι ΠΡΩΤΗ και κανει πρωταθλητισμο μετα απο πολλα χρονια. ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΛΟΣ.

   Όποιος δεν χαίρεται στην παρούσα φάση απλά δεν αγαπάει την Μαυρη Θυελλα.

   ΥΓ παρατήστε τις χωριατιές και τα βλαχοκουτσομπολια και ελατε γηπεδο!

 2. Κωστας Καλαμάτα,Μαύρη Θύελλα!!

  08/02/2019 at 17:27

  Παλαιμαχοι…;;υπάρχουν ;;; Εκτός πολύ λίγων παικτών οι άλλοι ποιοι είναι;;πότε έπαιξαν στην Μαύρη Θύελλα;;Μακάρι να υπήρχε και πριν μερικά χρόνια ένας Αγαθοκλής Χριστόπουλος,η ομάδα δεν θα είχε μικραίνει τόσο πολύ,να παίζουμε ..ντέρμπι με το κάθε κωλοχωρι..Έτσι την κατάντησαν την Μαύρη Θύελλα οι προηγούμενες διοικήσεις ..και με τις ευλογίες των υποτιθέμενων…Παλαιμάχων.!! Ο Παπαδόπουλος το μόνο που κατάφερε…ήταν να φτιαχτούν οικονομικά μερικοί…πλιάτσικο λόγοι που τον περιστοίχιζαν ,διότι ποδοσφαιρική…παρακαταθήκη δεν άφησε τίποτα !!!

  • Κωστας

   08/02/2019 at 18:32

   ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΑ!! ΠΟΙΟΙ ΠΑΛΕΜΑΧΟΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ?? ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΑΛΙ Η ΟΜΑΔΑ
   ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ, ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΑΝ?? ΑΝΤΕ ΡΕ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΑΣ ΟΛΟΙ ΔΗΘΕΝΑΤΖΙΔΕΣ..ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΜΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΒΓΑΖΑΤΕ ΓΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑ ΠΑΛΙ……

 3. barbas

  08/02/2019 at 18:00

  Μόλις οι παλαίμαχοι βγάλουν έστω κι 5 € από τη τσέπη τους που ούτε εισητηριο δεν θέλουν να πληρώνουν κι νομίζουν πως τους ανήκει η ομάδα στο τζαμπε ας μιλήσουν …

 4. Timoros Taygetou

  08/02/2019 at 18:52

  Η ομάδα είναι ΠΡΩΤΗ. Πάμε να ξεκωλήσουμε απο το βουρκο της Γ’ εθνικης.

  ΟΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  ή τωρα ή ποτέ

 5. Panos

  08/02/2019 at 20:06

  Οιπαλαιμαχοι τις δεκαετιας του 70 έχουν προσφέρει πολλά και τους το αναγνωριζουμε. Πλέον όμως λόγω ηλικίας είναι αναχρονιστικοι μη μπορώντας να ακολουθήσουν το σύγχρονο ποδόσφαιρο…ΚΎΡΙΕ Παπαγεωργίου σταματήστε να διχάζετε το κόσμο της Μαύρης Θύελλας, η ομάδα πάει για πρωτάθλημα ο λαός της αδιαφορεί για τις τοπικες κόντρες μεταξύ δημοσιογράφων, παλαιμάχων και διοικησης.. Το μόνο που θέλει είναι να δει την Καλαμάτα στην Α εθνικη…

  ΥΓ ο Ραούλ βαλιαν ήταν στη κοπή;;;

  • Κωστας Καλαμάτα,Μαύρη Θύελλα!!

   08/02/2019 at 21:50

   Οι παλαίμαχοι… Της δεκαετίας του 70 όλοι διορίσθηκαν…με γραμματικές γνώσεις…ούτε του Δημοτικού σχολείου ..!!Άσε να μην ξύνουμε πληγές,η ομαδάρα μνήμη ας είναι πρώτη και με διαφορά…αλλά μάλλον στενοχωριουνται μερικοί -μερικοι,διότι ο λύκος στην αναμπουμπουλα χαίρεται…ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ,ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΘΟΚΛΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ.παλαιμαχοι μόνο να κόβεται πίτες είσαστε..και να μπαινετε τζάμπα στο γήπεδο…

   • ονειροπαγιδας

    09/02/2019 at 12:05

    καλα ρε ξευτιλα νούμερο κωστα καλαματα, εντεταλμενος και εσυ του κομπλεξικου αφεντικου σου του αγαθοκλα; οσφυοκαμπτες του πενηνταρικου ολοι σας, ούτε καν κατοσταρικο γιατι ειναι και τσιγκούνα η αγαθοκλα. ενα σωρο λεφτά έχει φαει απο κακομοιρους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστες που επαιξαν πανθουριακο. που θα μας πεις και κατω τα χερια απο αγαθοκλη. ρε ξευτιλες που το παιζεται κσι οπαδοί, πρεζονια σας ελεγε και οτι πρεπει να σας πεταξει απο το γηπεδο ρε γουδια. αλλα οπως λεει και ενας μεγάλος πολιτικος ανδρας, μπιφτεκαδες του κωλου γινατε ολοι. και η μεγαλη αγαθοκλα και εσεις οι οπαδοι. η ξευτιλα σε ολο το μεγαλειο της.

    • ΚΩΣΤΑΣ-ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ!!!

     09/02/2019 at 13:38

     ΑΜΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ…ΑΡΧ@@@@Α ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ,ΕΛΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ…ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΑΓΚΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ…ΝΑ ΜΕ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΔΩ…!!ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ…ΞΕΡΕΤΕ ΡΕ ΗΛΙΘΙΟΙ…ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ…!!!

    • gio5

     09/02/2019 at 14:31

     το οτι σε επτα σειρες που εχεις γραψει οι πεντε ειναι μονο καντηλια χαρακτηρισμοι και βρισίδια γιγαντα ονειροπαπαρα δειχνει το κομπλεξ σου ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σου και τωρα πισω στο λαγουμι σου….

  • ΝΤΙΝΟΣ

   10/02/2019 at 20:01

   ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ PANOS

 6. gio5

  09/02/2019 at 09:29

  ποιοι παλαιμαχοι τωρα που ειναι τοσα χρονια και ποια η προσφορα τους στην ομαδα οταν 20 χρονια η ομαδα βολοδερνει στα τοπικα προσφεραν καποια λυση βοηθησαν με καποιο τροπο την ομαδα ηταν αποντες ολα αυτα τα χρονια πλην ελαχιστων περιπτωσεων οι περισσοτεροι ηταν μονο για να μπαινουν τσαμπα στο γηπεδο η γαγγραινα πολλών ομαδων και οχι μονο της Καλαματα ειναι οι παλαιμαχοι σε οποιες ομαδες παρεμβαιναν με καποιο τροπο στην διοικηση τα αποτελεσματα ειναι γνωστα…φετος που η ομαδα ειναι πρωτη και γινετε μια νεα προσπαθεια πειτε μας κ.Ππαγεωργιου ποσοι απο αυτους ερχονται στο γηπεδο..;ποσοι απο αυτους εχουν κανει καποια προσπαθεια να φερουν περισσοτερο κοσμο στο γηπεδο …;ποσοι εχουν αγορασει ενα διαρκειας η εστω ενα εισητηριο…;
  Υ.Γ για τον μεγαλο Λυκουργο δεν εχουμε κουβεντα να πουμε αλλα για πειτε μας ο κυριος Ππααδοπουλος τι εχει αφησει στην ομαδα ουτε ενα στρεμμα γης για να προπονειτε η ομαδα ουτε ενα γραφειο απολυτως καμια ποδοσφαιρικη κληρονομια..

 7. αγαθοψ@λης

  09/02/2019 at 12:10

  χαχαχαχαχχαχαχαχαχα ειστε πολυ αστείοι και εσεις και ο βλαχοπροεδρος σας ο κομπλεξαρας. ρεεεεεε με εικοσιμιες και με υπατα παιζεται και δεν θα παρετε και πρωταθλημα. μας έχετε ζαλισει τα @@.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Καλαμάτα