fbpx
Connect with us

Γ΄ Εθνική

Απορρίφθηκαν και από Διαιτητικό οι προσφυγές Αστέρα και Εθνικού…

Απορρίφθηκαν και από Διαιτητικό οι προσφυγές Αστέρα και Εθνικού…

Την Τετάρτη 25/7 έγινε εκδίκαση στο Διαιτητικό Δικαστήριο ΕΠΟ της προσφυγής του Αστέρα Αμαλιάδας κατά των προηγούμενων αποφάσεων που του στερούν την άνοδο στη Β’ Εθνική (μέσα από τα μπαράζ ανόδου και λόγω του διακοπέντος αγώνα με τον Ηρόδοτο).

Όπως πληροφορήθηκε πρώτο το iliaclik.gr η απόφαση είναι απορριπτική.

Το ίδιο ισχύει και για την προσφυγή του Εθνικού Πειραιά.

Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ εικόνα

Έτσι, οριστικά, ο Αστέρας είναι τρίτος στην τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου των μπαράζ, και κατ’ επέκταση πέμπτος στη συνολική βαθμολογία των οκτώ στα μπαράζ πρωταθλητών, ώστε παράλληλα είναι πρώτος επιλαχών.

Σε ότι αφορά τις θέσεις των επιλαχώντων: Όπως προβλέπει η Προκήρυξη πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, από την ΕΠΟ, θα καταταχθούν σε βαθμολογική σειρά κι οι άλλες τέσσερις ομάδες που μετείχαν.

Τα βαθμολογικά κριτήρια κατάταξης των Ομάδων σε περισσότερους του ενός Ομίλους με τον ίδιο αριθμό Ομάδων ανά Όμιλο είναι:

1. Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους αγώνες με τις Ομάδες του Ομίλου τους. 2. Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες με τις Ομάδες του Ομίλου τους. 3. Τα περισσότερα τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις Ομάδες του Ομίλου τους. 4. Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις Ομάδες του Ομίλου τους. 5. Κλήρωση.

Αυτό γιατί, όπως ρητά προβλέπει η Προκήρυξη πρωταθλήματος: Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Β’ Εθνική παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί (νέας περιόδου) ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις τέσσερις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ’ Εθνική στην Β’ Εθνική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε: Το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερις (4) αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης – μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων – του μίνι πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους.

– Ο Αστέρας Αμαλιάδας αυτή τη στιγμή είναι πέμπτος συνολικά (και πρώτος επιλαχών). Υπερισχύει του αντίστοιχου τρίτου στον άλλο όμιλο Τηλυκράτη Λευκάδας, αφού έχει 4 βαθμούς όπως κι εκείνος, αλλά καλύτερη διαφορά τερμάτων με βάση τα παραπάνω κριτήρια. Συγκεκριμένα, 7-11 ο Αστέρας και 3-8 η ομάδα της Λευκάδας.

Ενώ σε ότι αφορά τον Εθνικό, ακόμα κι αν τυχόν ισοβαθμούσαν μετά τις Εφέσεις, ο Αστέρας υπερισχύει σε εσωτερική ισοβαθμία (εντός ομίλου δηλαδή), έχοντας δυο νίκες στα μεταξύ τους ματς! Διότι για την κατάταξη πρωταθλήματος, εκεί μετράει το Άρθρο 20 του Κ.Α.Π. «Βαθμολογική κατάταξη ομάδων», όπου όπως αναφέρεται και στην παράγραφο 5 «Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με (πρώτο) κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες».

Οπότε συνοπτικά ο Αστέρας, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ περιμένει, μήπως κάποια από τις τέσσερις ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ’ ή από αυτές που παρέμειναν στη Β’ από πέρυσι, ή από αυτές που ήρθαν στη Β’ από τη Λίγκα, να μην καταφέρει να δηλώσει κι εκπληρώσει συμμετοχή στη Football League. Αυτό το τελευταίο βέβαια, αν είναι να γίνει, θα τραβήξει σε μάκρος χρονικά (πιθανόν όχι απλά εντός του Ιουλίου, αλλά ακόμα και στα τέλη Αυγούστου ή και στις αρχές Σεπτεμβρίου)…

– Για το αν θα κληθεί ο επιλαχών να καλύψει θέση που μπορεί να προκύψει, τίποτε δεν είναι ακόμα σίγουρο! Πιθανόν να μην προκύψει καθόλου (δυστυχώς αυτό είναι αρκετά πιθανό αφού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΥΣΤΗΡΑ κριτήρια στο να μετέχουν ομάδες, π.χ. τις αφήνουν να δηλώνουν και να ξεκινούν ακόμα και με μεγάλα χρέη, ή με πλήθος προσφυγών που εκκρεμούν σε βάρος τους), μπορεί και να προκύψει μεν αλλά τον Αύγουστο ή και στις αρχές Σεπτεμβρίου κι όχι νωρίτερα.

Ταυτόχρονα όμως, με τον χρόνο πλέον να πιέζει, ΚΑΛΕΙΤΑΙ ως γνωστόν να εξετάζει πλήρως πλέον το θέμα περί συμμετοχής (και) τη νέα σεζόν στη Γ’ Εθνική. Πάνω στο οποίο συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Και νεότερα αναμένονται τις επόμενες μέρες…

iliaoikonomia

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Γ΄ Εθνική