Με περίπου 600 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στην παραλία της Καλαμάτας ο 5ος Ημιμαραθώνιος της πόλης και οι παράλληλοι αγώνες πέντε και ενός χιλιομέτρου για παιδιά.

Ο προλιμένας, όπου έγιναν οι διαδοχικές εκκινήσεις και οι τερματισμοί αποτέλεσε το επίκεντρο μιας μεγάλης αθλητικής γιορτής που ήρθε για να μείνει και αφήνει υποσχέσεις εξέλιξης σε μια ακόμη πιο μαζική φθινοπωρινή συνάντηση δρομέων πανελλήνιας αναφοράς, χάρις και στην επίσημη καταμέτρηση και πιστοποίηση της διαδρομής από την παγκόσμια Ομοσπονδία μαραθωνίου AIMS.

Η διοργάνωση επέστρεψε αναβαθμισμένη, μετά την αναγκαστική διακοπή λόγω της πανδημίας τα προηγούμενα χρόνια και η σύμπραξη του Δήμου Καλαμάτας με το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, μαζί με την υποστήριξη δεκάδων άλλων εθελοντών που πρόσφεραν σε διάφορα πόστα, έφεραν, όπως αναμενόταν, το άριστο οργανωτικό αποτέλεσμα.

Αγωνιστικά, μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο …σαρωτικός Παναγιώτης Καρούτζος, κόβοντας το νήμα σε μια 1 ώρα 9 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα- χρόνος που είναι φυσικά ρεκόρ για τον Ημιμαραθώνιο Καλαμάτας, αλλά και 3η καλύτερη φετινή επίδοση στην Ελλάδα! Περίπου δέκα λεπτά μετά, με χρόνο 1.20’07’’ ακολούθησε, τερματίζοντας στη 2η θέση ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ενώ 3ος ήταν ο Σεμπάστιαν Ηγουμένου με 1.21’.48’’. Την 6άδα συμπλήρωσαν οι Αθανάσιος Παπασημακόπουλος (1.22’09’’), Νίκος Σταθακόπουλος (1.23’17’’) και Ηλίας Καπόγλης (1.24’23’’). Η Δήμητρα Νταϊάνα Μπαβέα ήταν η νικήτρια στις γυναίκες, περνώντας τη γραμμή του τερματισμού σε 1.43’46’ για να ακολουθήσει περίπου ένα λεπτό μετά (1.44’33’’) η Χριστίνα Χριστοπούλου και τη Φωτεινή Τσοχαντάρη να κλείνει την πρώτη 3άδα με 1.46’13’’.

Η σκυταλοδρομία του ημιμαραθωνίου έδωσε την ευκαιρία σε δύο αθλητές ή αθλήτριες να μοιραστούν τη διαδρομή με τους Παναγιώτη Πανταζή και Αθηνά Ζερίτη να τερματίζουν πρώτοι στη συγκεκριμένη κατηγορία σε 1 ώρα 35 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα, τρέχοντας για λογαριασμό του Kalamata Running Project. Τη δεύτερη θέση πήραν με 1.38’43’’ οι Αντώνης Παπανικολάου και Χρήστος Χρυσανθακόπουλος (Olympia Runner) και την 3η οι ανεξάρτητοι συλλόγου, Άγγελος Μαρκόπουλος-Γιώργος Τσουκαλάς (1.43’37’’).

Στα 5 χλμ. ο Γιάννης Καλογερόπουλος (Μεσσηνιακός) έκανε μια γρήγορη κούρσα και πήρε με άνεση την πρωτιά με 16’47’’, ακολούθησε με 19’29’’ ο Δημήτρης Πασσιάς (ΣΔΥ Μεσσηνίας) και 3ος ο Γιάννης Φλώρος (ΣΔΥ Μεσσηνίας) με 20’04’. Την 1η θέση στις γυναίκες κατέκτησε η Μαρία Παπαγεωργακοπούλου (ΝΟ Ζαχάρως) με 23’19’’, με τη 2η και 3η θέση να εξασφαλίζει ο ΓΣ Καλαμάτα Running Project με την Σταυρούλα Ορφανού (23’22’’) και την Ελένη Θεοδωρακοπούλου (23’49’’) αντίστοιχα -όλες τους μέσα στην 20άδα της γενικής.

Η αυλαία του αγωνιστικού μέρους έπεσε με τις απονομές στους νικητές με το Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο και τον πρόεδρο του αθλητικού Φορέα, Τάκη Βασιλόπουλο να δίνουν τα κύπελλα στις κυριότερες κατηγορίες, ενώ την αθλητική γιορτή του Ημιμαραθωνίου ακολούθησε στον ίδιο χώρο η προγραμματισμένη ροκ βραδιά της Φιλαρμονικής Καλαμάτας που διασκέδασε μικρούς και μεγάλους.

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ