fbpx
Connect with us

Σπορ

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Μεσσηνιακό

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Μεσσηνιακό

“Η Ελλάδα και όλη η Ανθρωπότητα μαστίζονται από πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας του ιού Covid-19. Το Εθνικό σύστημα Υγείας δοκιμάζεται καθημερινά και φαίνεται πως αντέχει προς το παρόν. Θέλει όμως την στήριξή μας. Υπάρχουν τεράστιες ανάγκες για Αίμα και αν ξεμείνουμε θα «ματώσει» η κοινωνίας μας περισσότερο.

Μαζί με την αλλαγή της συμπεριφοράς του κάθε ενός, δίνεται η ευκαιρία για να δειχθεί εμπράκτως και η αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες και όχι μόνο αυτή την περίοδο, διότι οι ανάγκες σε αίμα είναι συνεχείς.
Οι αθλητές και οι σκεπτόμενοι αθλητικά έχουν ιδιαίτερες Αξίες και Αρχές. Ο Εθελοντισμός και η Συμπόνοια προς τους έχοντες ανάγκη, ας είναι αυτές που θα μας οδηγήσουν θα κάνουμε το σωστό. Να γίνουμε έστω και μία φορά Εθελοντές Αιμοδότες.
Ίσως κάποια στιγμή να  χρειαστούμε Αίμα και εμείς, ή κάποιος δικός μας άνθρωπος.
Ο ιστορικός Μεσσηνιακός, με τα 132 χρόνια ζωής σε αθλητικούς αγώνες, δεν απουσίασε ποτέ και από τους κοινωνικούς αγώνες. Ούτε τώρα θα λείψει. Είναι εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών ως Σωματείο προσφοράς… και
Καλούμε τα μέλη μας και τους φίλους μας, γενικότερα τους ανθρώπους του Αθλητισμού, να δώσουν  εθελοντικά Αίμα για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. Τα οφέλη είναι πολλά αλλά το κυριότερα είναι α) το συναίσθημα που νιώθει ο εθελοντής ότι έκανε το χρέος του και β) καλύπτεται, αν χρειασθεί αίμα, και ο αιμοδότης και τα μέλη της οικογενείας του.
Δίνοντας για πρώτη φορά αίμα και συμπληρώνοντας το έντυπο με το ιατρικό ιστορικό μας, μπορούμε να ζητήσουμε να μας χορηγηθεί κάρτα εθελοντή αιμοδότη από το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών (https://blooddonorregistry.gr/). Θα μας σταλεί ένας κωδικός στο email σας, και απλά θα πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Αν ήδη έχουμε κάρτα, τότε θα μας προστεθεί η νέα μονάδα που θα δώσουμε στην υπάρχουσα κάρτα.
Οι αιμοληψίες δεν γίνονται στο Νοσοκομείο πλέον αλλά στο ΚΕΦΙΑΠ Καλαμάτας που βρίσκεται κοντά στην πύλη του παλαιού στρατοπέδου, στο τέρμα της οδού Μαυρομιχάλη στο Ανατολικό Κέντρο, δίπλα από το γήπεδό μας. Γίνονται με αυστηρές προδιαγραφές που προσαρμόστηκαν στα δεδομένα της εποχής.
Γι’ αυτό όσοι επιθυμούν να προσφέρουν Αίμα παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα παρακάτω τηλέφωνα των μελών μας για να το δηλώνουν και με βάση την κατάσταση που θα συνταχθεί εμείς θα επικοινωνούμε με την αρμόδια υπηρεσία Αιμοδοσίας για να καθορίζεται η αιμοδοτική συνάντηση συγκεκριμένη ημέρα & ώρα ώστε να μην υπάρχει αναμονή.
Όσοι θέλουν να προσφέρουν ανεξάρτητα από την Συλλογική μας κίνηση, μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα Αιμοδοσίας στο τηλέφωνο 2721360100 και να κανονίζουν το ραντεβού.
Ο προγραμματισμός γίνεται από τώρα και οι μέρες θα είναι της περιόδου μετά το Πάσχα.
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες μπορείτε να τηλεφωνείτε στα γραφεία του Συλλόγου μας 2721024605 (είναι με εκτροπή) και στους : Τάκη Στασινόπουλο 6938532292, Δημήτρη Πουλόπουλο 6974711317, Γιάννη Καλυβιώτη 6981266003 και Χρήστο Ζερίτη 6981860472.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΖΩΗ.
ΔΕΝ ΘΑ «ΜΑΤΩΣΟΥΜΕ» ΑΝ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΙΜΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ.”

Από τον Μεσσηνιακό ΓΣ

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Σπορ