fbpx
Connect with us

Super league 2

Εξαιρετική φιλολογική, ποδοσφαιρική ανάλυση από Ελευθερόπουλο, Βενετίδη…

Εξαιρετική φιλολογική, ποδοσφαιρική ανάλυση από Ελευθερόπουλο, Βενετίδη…

Ο προπονητής της Παναχαϊκής Δημήτρης Ελευθερόπουλος και ο άμεσος συνεργάτης του Στέλιος Βενετίδης, μίλησαν στη συνέντευξη τύπου του Σαββάτου (22/8) για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα (24/8) στην Πορταριά Πηλίου.

 

Αρχικά το λόγο πήρε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος που δήλωσε:

“Σε ότι είπε ο πρόεδρος για το θέμα οργάνωσης και διοίκησης, εγώ τον ένα μήνα που είμαι στην ομάδα το έχω βιώσει στο 100%. Ότι έχουμε πει το έχουμε ακολουθήσει, ξεκινώντας από πράγματα που μεγαλώνουν την Παναχαϊκή πολυεπίπεδα.

Είχαμε πει από την αρχή ότι υπάρχουν στον νομό κάποια παιδιά που η ομάδα έχει επενδύσει σε αυτά, κάποια παιδιά από χαμηλότερες κατηγορίες και είχαμε πει ότι θα τους δώσουμε την ευκαιρία να τα δούμε στην καθημερινότητα και το κάναμε. Όπως γνωρίζετε είναι πολύ διαφορετική η εκπαίδευση του ποδοσφαιριστή και διαφορετική η προπόνηση. Κάθε απόφαση έχει ένα κόστος. Εις γνώση μας κάναμε εκπαίδευση σε μεγάλο βαθμό αυτό το διάστημα. Η διαφορά κατηγορίας είναι πολύ μεγάλη. Έπρεπε να οδηγηθούμε εκεί για να έχουμε ασφαλή συμπεράσματα. Αρκετά από αυτά τα παιδιά θα τα πάρουμε στην Πορταριά, θα κάνουμε τέσσερα φιλικά και θα τα δούμε και εκεί ολοκληρώνοντας το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας μας. Πρόκειται κυρίως για ένα στάδιο αξιολόγησης για κάποιους παίκτες.

Αρχές Σεπτέμβρη θέλουμε να έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα καθώς τότε ξεκινά και το πιο σοβαρό στάδιο προετοιμασίας. Το μοντάρισμα όπως το λέμε. Στο νομό μία ομάδα με το μέγεθος της Παναχαϊκής να δίνει ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά δεν είναι κάτι εύκολο. Ούτε είναι αμελητέο. Εμείς το κάναμε. Και θα κλείσουμε πάνω από ένα μήνα όπου τα παιδιά αυτά είχαν την τύχη και την ευλογία να φορέσουν αυτή τη φανέλα και να μπούνε στην Αγυιά καθημερινά να κάνουν προπόνηση με το σήμα της Παναχαϊκής. Το δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με το τι είναι διατεθειμένη η κάθε διοίκηση να αφήσει στην Παναχαϊκή. Έχουμε μία συνεργασία με έναν κατά τη γνώμη πολύ υψηλού επιπέδου εργοφυσιολόγο τον Μάκη Παρασκευόπουλο και έχουμε όλο το προπονητικό επιτελείο μαζί για συνεργασία. Ζητήσαμε από τον πρόεδρο τα GPS κάτι που κοστίζει ακριβά και μας τα πήρε. Μαζί με τον Μάκη και το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο, θα δημιουργήσουμε μία βάση δεδομένων για όλο το έμψυχο δυναμικό της Παναχαϊκής όπου σε διάστημα τριών-τεσσάρων μηνών με ένα απλό κουμπί όποιος είναι στην ομάδα θα βλέπει τα πάντα για έναν ποδοσφαιριστή. Εργομετρικά, ιατρικά, τα πάντα. Θα μπορεί να υπάρχει ένα επίπεδο συγκεκριμένο για να έρθει ένας παίκτης στην Παναχαϊκή. Αυτή η βάση δεδομένων θα ολοκληρωθεί στους επόμενους μήνες, ελπίζω να αργήσει να το δει άλλος προπονητής (σ.σ. γέλια) αλλά τέλος πάντων αυτό που οφείλουμε να κάνουμε εμείς στην ομάδα θα το κάνουμε.

Όσον αφορά τα μεταγραφικά είχαμε πει από την αρχή με τον πρόεδρο ότι δεν θα πάρουμε παίκτες απλά για να πάρουμε, αλλά θα κινηθούμε για αυτούς που θέλουμε. Και το έχουμε καταφέρει στον απόλυτο βαθμό. Με τις τελευταίες προσθήκες που πέρασαν από το γραφείο του Γιώργου ολοκληρώσαμε το ρόστερ και μένει ένα τελευταίο δώρο όπως μας έχει υποσχεθεί για τον Σεπτέμβρη και θα αποφασίσουμε που θα κινηθούμε. Όπως είπα και πριν η περίοδος της Πορταριάς θα είναι για εμάς η ολοκλήρωση της φάσης αξιολόγησης των νεαρών παιδιών. Με την επιστροφή μας θα γίνει το ξεκαθάρισμα, ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν. Επίσης θα εντάξουμε τα νέα παιδιά που έχουν έρθει επειδή δεν θα παίξουν στα φιλικά και μετά θα ξεκινήσουμε το μοντάρισμα για το στόχο. Αισθάνομαι τυχερός για το μέγεθος της Παναχαϊκής και τη συνεργασία που έχω με τον πρόεδρο και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις κινήσεις που έχουν γίνει”.

 

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Στέλιος Βενετίδης:

“Τελευταία φορά που βρέθηκα εδώ ήταν το 2012 σε ένα ματς Β’ Εθνικής Παναχαϊκή-ΑΕΛ. Ως μέλος της ομάδας και ως εκπρόσωπος του τεχνικού επιτελείου θα αναφέρω ότι όλα κυλάνε άκρως ικανοποιητικά και υπάρχει οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Επαγγελματισμός από όλους για τα πάντα. Όλα είναι λειτουργικά. Περιμένουμε να μπούμε στο προπονητικό μας, στο “σπίτι” μας εκεί που θα εξελιχθούμε. Περιμένουμε να πάμε στο Πήλιο και να αξιολογήσουμε το ρόστερ. Πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για να πετύχουμε το στόχο μας”.

 

Μετά τις αρχικές τοποθετήσεις ξεκίνησαν οι ερωτήσεις:

 

Υπάρχει μέλλον στους νεαρούς από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο:

“Τα πράγματα θέλουν χρόνο. Δυστυχώς βιαζόμαστε πάρα πολύ. Τιμήσαμε τα παιδιά που είναι από το νομό. Πρέπει να είναι ευτυχισμένα που ο πρόεδρος και εμείς τους επιτρέψαμε να προπονηθούν καθημερινά για ένα ολόκληρο μήνα. Κάποια παιδιά από αυτά έχουν δυνατότητα. Δηλαδή δεν κοιτάμε το επόμενο εξάμηνο. Είμαι άνθρωπος της υπομονής. Αυτά τα παιδιά που θα μπορέσουν να μείνουν στην ομάδα ώστε να βοηθήσουν σε ένα, ενάμιση χρόνο. Εγώ δεν θα κόψω το δρόμο σε κανένα παιδί αλλά είναι τεράστια η απόσταση από την Football League στην Super League 2 και από την Super League 2 στην Super League 1. Φανταστείτε από το τοπικό στην Super League 2 σε ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Δεν είναι ότι πάμε χαλαρά και ότι βρέξει ας κατεβάσει. Υπάρχουν απαιτήσεις και οφείλουμε όλα αυτά τα παιδιά να τα αξιολογήσουμε. Τα κέρδη μας από αυτή τη διαδικασία είναι περισσότερα από όσα θα χάσουμε”.

 

Tι στυλ ποδοσφαίρου του αρέσει:

“Όποιος έχει παρακολουθήσει τις ομάδες που είμαστε με το Στέλιο, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει ότι κάνω μόνο επίθεση ή κάνω μόνο άμυνα ή μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα. Είναι και οι τέσσερις φάσεις πολύ σημαντικές, μας αρέσει να έχουμε την μπάλα στα πόδια μας αλλά όχι εμμονικά. Θέλω την μπάλα στα πόδια μου, προτιμώ να την έχω εγώ παρά να τρέχω, αλλά όχι εμμονικά, μου αρέσει να τρέχω αλλά όχι εμμονικά. Οπότε η φράση κλειδί που λέω στους ποδοσφαιριστές μου καθημερινά είναι ” Διάβασε τη συνθήκη”. Κάθε συνθήκη του αγώνα σου μιλάει. Αν καταφέρει ο εγκέφαλός σου να την ακούσει αυτόματα καταλαβαίνεις τι πρέπει να κάνεις. Να καταφέρουν και οι 18 και οι 17, και οι 15 να αντιληφθούν τη συνθήκη απαιτεί χρόνο, για αυτό λέω ότι ότι θέλει υπομονή, και με την επιστροφή μας από το Πήλιο που ξεκινάει το πολύ καλό μοντάρισμα θα επενδύσουμε πάνω σε αυτό, ώστε οι παίκτες μας να αντιλαμβάνονται τη συνθήκη. Θέλουμε την μπάλα στα πόδια μας. Σαφέστατα είμαστε Παναχαϊκή, οι αντίπαλοι θα είναι χαμηλά -το γνωρίζουμε αυτό-, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε γρήγορη αρνητική μετάβαση γιατί στο 70% των παιχνιδιών εκεί θα παιχτεί το ποδόσφαιρο, ταυτόχρονα όμως -όπως λένε και οι Ιταλοί- “πρέπει να μάθω να υποφέρω”. ‘Όταν θα χρειαστεί να υποφέρω στη διάρκεια του αγώνα, πρέπει παίκτες μου να ξέρουν να υποφέρουν, δεν είναι κακό.”

 

Πότε θα είναι έτοιμο αυτό:

“Είναι μία ομάδα που χτίζεται από την αρχή, οπότε υπολογίζω να είμαστε έτοιμοι στις 4 ή 11 Οκτώβρη που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Και 11 να είναι αντί για 4, ακόμη καλύτερα.”

 

Είναι πρόβλημα ότι δεν είναι γνωστή η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος:

“Όχι καθόλου. Δουλεύουμε πάρα πολύ καλά, θα πάμε τις τελευταίες εβδομάδες σε κανονικό μικρό κύκλο, αν δεν είναι 4 και είναι 11, θα πάμε σε εβδομάδα πρωταθλήματος, με ένα πολύ δυνατό φιλικό, την ημέρα της αποκατάστασης, την ημέρα της δύναμης, και αν έχει και διακοπή για Εθνική η Σούπερ Λιγκ, θα προτιμήσουμε τότε που θα είμαστε αρκετά μονταρισμένοι, να παίξουμε με ομάδα Σούπερ Λιγκ 1.”

 

Για το αν έχουν προσαρμοστεί οι ξένοι:

“Ναι, είναι πολύ καλό το κλίμα στα αποδυτήρια, είναι εξαιρετικά τα παιδιά.”

 

Για την Πάτρα και το πως προσαρμόστηκε:

Όσο το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις, γιατί είμαστε πολλές ώρες εδώ, έχουμε διπλές προπονήσεις, αναλύσεις με τον Στέλιο, η ζωή του ποδοσφαιριστή είναι πιο εύκολη από του προπονητή. Έχουμε έρθει για έναν συγκεκριμένο σκοπό με τον Στέλιο. Μ’ αρέσει πολύ η Πάτρα και αυτό που έχω δει. Είμαι ικανοποιημένος και εγώ και η οικογένεια μου… Είναι από τις πόλεις που ζουν για την ομάδα σαν την Λάρισα και εμένα μου αρέσει αυτό, μου αρέσει η πίεση με ότι κόστος έχει αυτό. Είναι λίγες οι πόλεις στην Ελλάδα σε αντίθεση με την Ιταλία που κάθε πόλη είναι με την ομάδα της, δεν είναι Γιουβέντους, Ίντερ, Μίλαν, Μπολόνια.”

loading...
2 Comments

2 Comments

  1. Γιωργος -Παναχαικη

    23/08/2020 at 03:31

    Τι κριμα Σωτηρουντζο μας να λειπεις απο ενα τετοιο μεσημερι ;;;;;;

  2. ΚΩΣΤΑΣ -ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ-ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ

    23/08/2020 at 07:32

    ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΛΥΣΗ….ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΧΑΛΙΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ….ΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ..ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΠΑΡΕΑ!!!ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ…Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΥΤΣΑΣ ΠΕΛΑΤΑΚΙΑ…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Super league 2