fbpx
Connect with us

Σπορ

Καλαμάτα: Οι δημοτικοί χώροι άθλησης δεν είναι τσιφλίκι κανενός…

Καλαμάτα: Οι δημοτικοί χώροι άθλησης δεν είναι τσιφλίκι κανενός…

O αθέμιτος ανταγωνισμός και οι τρικλοποδιές πάντα ήταν σε ημερήσια διάταξη όσων αφορά σωματεία των ιδίων ή συγγενών αθλημάτων, φυσικά και σε τοπικό επίπεδο.

Το να φτάνουν όμως στελέχη του Δήμου όπως πληροφορούμαστε, προφανώς εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα, με άκομψο, πιεστικό, χωρίς αρμοδιότητες και παρασκηνιακό τρόπο να μεθοδεύουν τη μη χρήση δημοτικών χώρων άθλησης σε παιδιά-αθλητές σωματείων, αυτό ξεπερνάει τα όρια. Όταν μάλιστα πίσω από αυτές τις μεθοδεύσεις, για τις οποίες είμαστε σίγουροι ότι τίποτα δεν γνωρίζει – και φυσικά δε θα επικροτεί – ο Δήμαρχος Καλαμάτας, φωτογραφίζονται γνωστοί και μη εξαιρετέοι παράγοντες με πολύχρονη δυστυχώς παρουσία στο χώρο και εκ της θέσεώς τους ενασχόληση όλη τους τη ζωή με παιδιά.

Κάποιοι εκμεταλλεύονται τη θέση τους για να στερήσουν το αυτονόητο δικαίωμα σε αθλητές να προπονηθούν σε χώρους που ανήκουν σε όλους και δεν αποτελούν τσιφλίκι κανενός!!! Να προπονηθούν μάλιστα σε ώρες που οι προπονήσεις δεν ενοχλούν το πρόγραμμα άλλων συλλόγων. Οι μεθοδεύσεις αυτές χαρακτηρίζονται από τη στόχευση να περιορίσουν τη δραστηριότητα συγκεκριμένων προπονητών.

Κάποιος να τους μαζέψει… Δήμαρχε Θανάση Βασιλόπουλε, το 60% του καλαματιανού λαού πρόσφατα σου έδωσε τη δυναμική να βάλεις τάξη, χωρίς να υπολογίζεις πιέσεις. Λες και τα κλειστά γυμναστήρια της πόλης είναι ιδιοκτησίες.

Πολύ λυπηρό να θυσιάζονται όλα στο βωμό του ανταγωνισμού. Το θέμα της χρήσης των δημοτικών αθλητικών χώρων είναι πάντα επίκαιρο.

Τα σωματεία στην Καλαμάτα ομολογουμένως έχουν αυξηθεί και δικαίως όλα ζητάνε το αυτονόητο και προπαντός συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα. Ώρες στο κλειστό της Παραλίας, στην Τέντα, στο Στάδιο κ.α. για να προπονηθούν. Ο εξορθολογισμός στη χρήση είναι απαραίτητος για όλους και τα ομαδικά αθλήματα φωνάζουν χρόνια. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που νομίζουν ότι οι δημοτικοί αθλητικοί χώροι είναι εσαεί τσιφλίκι τους – επαναλαμβάνω- και με δόλια τεχνάσματα, επιμήκυνση του προπονητικού τους προγράμματος με λίγο αριθμό αθλητών και γνωριμίες, προσπαθούν να κρατούν άλλους, απ’ έξω.

Παράγοντες των σωματείων στα ομαδικά πολλάκις στο παρελθόν έχουν μεταφέρει εντάσεις, διαξιφισμούς και απαράδεκτες συμπεριφορές από συγκεκριμένα μάλιστα προπονητικά στελέχη άλλων αθλητικών τμημάτων…, ιδιαίτερα στο κλειστό της Παραλίας…

Κύριε Δήμαρχε Θανάση Βασιλόπουλε δεν έχεις ανάγκη κανένα στις αποφάσεις σου. Όχι αποφάσεις που θα στηρίζονται στη συνεδρίαση διοικητικών συμβουλίων φαντασμάτων, συνεδρίαση παρωδία και μόνο στα χαρτιά, αφού τα ίδια πρόσωπα εδώ και δεκαετίες παραμένουν στις θέσεις τους αποφασίζοντας και διατάσσοντας. Γιατί άραγε;

Να δοθούν ώρες σε όσους συλλόγους έχουν δικαίωμα, όχι με το σταγονόμετρο… Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός. Λάμπει μόνο όταν όλα τα παιδάκια της πόλης έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν όπως τους αξίζει και τους αναλογεί. Με καθαρούς όρους όμως…

Θα επανέλθουμε…

 

 

 

loading...
1 Comment

1 Comment

 1. John Doe

  26/04/2024 at 09:52

  Θα συμφωνήσω με τον αρθρογράφο. Μόνο που αυτό ισχύει και για το Κλειστό της Παραλίας και για το Στάδιο.
  Θυμίζω τα “νευράκια” της Καλαμάτας για τους σχολικούς αγώνες. Κάτι προαποφασισμένο εδώ και καιρό, αλλά τα έβαζε με το Δήμο για δικό της κακό προγραμματισμό.
  Όχι δυο μέτρα και δύο σταθμά. Οι δημόσιοι αθλητικοί χώροι, είναι ακριβώς αυτό που λένε. Δημόσιοι!
  Πάντα βέβαια με σωστό προγραμματισμό για να έχουν τον χώρο και τον χρόνο όλοι τους…

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Σπορ