fbpx
Connect with us

Βόλεϊ

Λέει «ναι» ο Απόλλωνας Καλαμάτας στην πρόσκληση να παίξει στην Α1

Λέει «ναι» ο Απόλλωνας Καλαμάτας στην πρόσκληση να παίξει στην Α1

Θετικός εμφανίζεται ο Απόλλωνας Καλαμάτας, στην πρόσκληση της Ε.Ο.ΠΕ., για την κάλυψη μέσω wild card μιας θέσης στην Volley League γυναικών που έμεινε κενή μετά την απόφαση των Πεύκων να μην συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η ψυχή του τμήματος Βίκυ Καραμπάτσου που κινεί τα νήματα και έχει φέρει το τμήμα στην πρώτη γραμμή, στην καταξίωση και στη διεκδίκηση με αξιώσεις της ανόδου στην μεγάλη κατηγορία, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης φέρεται θετική στην κατάθεση (μέχρι αύριο 10 Ιουλίου είναι η προθεσμία) καταφατικής απάντησης, επιδιώκοντας παράλληλα με την κίνηση αυτή να ενεργοποιήσει όλες εκείνες τις δυνάμεις που θα στηρίξουν αυτό το εγχείρημα, σκοπός του οποίου είναι να διατηρήσει την καλαματιανή ποδοσφαίριση στην πρώτη γραμμή.

Μπορεί ο χρόνος να πιέζει και η πρόσκληση της Ομοσπονδίας να είναι πρόσφατη και να μη φτάνει ο χρόνος για να αξιολογηθούν όλοι οι παράμετροι μιας τέτοιας συμμετοχής, στον Απόλλωνα όμως πιστεύουν ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία, το τμήμα που έχει κάνει σημαντικά βήματα (και στο αναπτυξιακό κομμάτι) πρέπει να δηλώσει παρών στη διαδικασία καλώντας παράλληλα όλους όσοι αγαπούν το άθλημα και μπορούν, ουσιαστικά να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ανταποκριθεί η ομάδα στην πρόκληση της Α1.

Φυσικά, η Ε.Ο.ΠΕ., θα αποφασίσει σε ποιά ομάδα θα δώσει τη θέση και σίγουρα ο Απόλλωνας δε θα είναι η μοναδική ομάδα που θα καταθέσει… φάκελο – αν δεν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή και κάνει πίσω. Επειδή όμως υπάρχουν αρκετές προϋποθέσεις και θα αξιολογηθούν διάφορα κριτήρια (αγωνιστική συνέπειας τα τελευταία χρόνια – ο Απόλλωνας είναι σταθερά στην 4άδα τις τελευταίες τρεις σεζόν – «νοικοκυρεμένο» σωματείο, κόσμος που δίνει το παρών στο γήπεδο και διψάει να δει θέαμα αξιώσεων, καλλιέργεια του αθλήματος σε βάθος, γηπεδικές εγκαταστάσεις, αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση, υποδομές υγείας), ο Απόλλωνας δείχνει να μην υστερεί στη διαδικασία. Μάλιστα είναι η μοναδική ομάδα αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο σε άνδρες και γυναίκες που… χτυπάει την πόρτα της Α1.

Απλά χρειάζεται οικονομική στήριξη, να βρεθούν δυνατοί χρηματοδότες να γίνει μια σοβαρή προσπάθεια. Στον Απόλλωνα ποντάρουν ότι ακόμα το ενδιαφέρον για βόλεϊ υψηλού επιπέδου είναι ζεστό στην πόλη, που έζησε πέρυσι ωραίες στιγμής στην Α1 ανδρών με την Καλαμάτα ’80.

Για την ιστορία, η Ε.Ο.ΠΕ., στην συνεδρίασή της για την γενική προκήρυξη των πρωταθλημάτων της, συμπεριέλαβε τον Απόλλωνα Καλαμάτας μαζί με άλλες 12 ομάδες, τις: ΑΟΝ ΑΜΑΖΟΝΕΣ, ΟΦΑ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ, ΦΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ, ΑΣ

ΕΛΠΙΣ, ΖΗΡΙΝΕΙΟΣ ΑΟΝ, ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ, ΓΣΚ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΑΣΠ ΚΟΡΙΝΘΟΣ, ΟΠΑΘ

ΠΕΡΣΕΑΣ, ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ, ΦΓΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, στην Pre League της νέας σεζόν.

Λόγω όμως αποχώρησης των Πεύκων από την Volley League η Ομοσπονδία αποφάσισε την συμπλήρωση της κατηγορίας (μετέχουν 12 ομάδες) με τη χορήγηση κάρτας ελεύθερης συμμετοχής (wild card) σε μία ομάδα, που θα κληθεί από την περυσινή Pre League με βάση την τελική κατάταξη των ομάδων στο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα από την 3η έως τη 10η θέση.

Κληρώνει λοιπόν για τον Απόλλωνα που εκτός απροόπτου (την ώρα που γραφόταν το ρεπορτάζ γίνονταν συζητήσεις και επαφές) θα καταθέσει την υποψηφιότητά του, η οποία, αν τελικά εγκριθεί, δίνει την ευκαιρία σε μια Καλαματιανή ομάδα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αθλήματος που καλλιεργεί, στην πρώτη κατηγορία με την ανάγκη στήριξης και συσπείρωσης φορέων και ιδιωτών, αφού τα οφέλη θα είναι πολλά.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Βόλεϊ