fbpx
Connect with us

Μπάσκετ

Με 25.000.000 ευρώ φεύγει απο Παναθηναϊκό ο Γιαννακόπουλος…

Με 25.000.000 ευρώ φεύγει απο Παναθηναϊκό ο Γιαννακόπουλος…

Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε υποστήριξε πως ο κύκλος του στον Παναθηναϊκό έκλεισε οριστικά και έβαλε πωλητήριο στην ΚΑΕ έναντι 25 εκατ. ευρώ ενώ επιτέθηκε σε κυβέρνηση, Μπερτομέου, EuroLeague, Ολυμπιακό.

“Βόμβα” έριξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δηλώνοντας πως ο κύκλος του στον Παναθηναϊκό έκλεισε οριστικά και θέτοντας πωλητήριο στην ΚΑΕ έναντι 25 εκατ. ευρώ.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέβηκε στο βήμα της συνέντευξης Τύπου και ξεκίνησε με την αρχική του τοποθέτηση η οποία κράτησε περισσότερο από 40 λεπτά και στην οποία μεταξύ άλλων τόνισε πως η οικογένεια του από το 1972 έως σήμερα έχει δώσει πάνω από 450 εκατομμύρια ευρώ συνολικά στον Παναθηναϊκό. Και εν συνεχεία ανέλυσε κάθε θέμα ξεχωριστά μιλώντας για την EuroLeague το BCL, το Βοτανικό, το PAO Alive, τον ερασιτέχνη.

“Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 450 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ”

“Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που βρίσκεστε εδώ. Εδώ και ένα μεγάλο διάστημα, όλο αυτό το διάστημα έχω διαβάσει πολλά. Πραγματικά είστε κάποιοι που αξίζετε βραβείο επιστημονικής φαντασίας. Το μόνο που δεν έχετε γράψει είναι ότι αλλάζω ομάδα”.

Το ποσό αυτό πέρα από κάθε αμφισβήτηση είναι 372.800.000 ευρώ. Από το 2012 και μετά, είτε μέσω προσωπικών χρημάτων είτε μέσω χορηγιών έχουν μπει στον Παναθηναϊκό ακόμη 63.000.000 ευρώ, σε αυτά προσθέστε τα 15 της πολυμετοχικότητας και άλλα 10-15 που έχουμε βάλει στον ερασιτέχνη.

Η οικογένειά μου έχει βάλει στον Παναθηναϊκό πάνω από 450.000.000 ευρώ. Κανονικά λοιπόν, όταν εγώ κι η οικογένειά μου έχουμε δαπανήσει τόσα χρήματα, δεν θα έπρεπε να πούμε τίποτα και σε κανέναν. Έχω μάθει όμως να κοιτάζω τον κόσμο στα μάτια και να λέω την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή”.

Ο ισχυρός άνδρας του Ερασιτέχνη συνέχισε κάνοντας αναφορά στη “μάνα του λόχου” λέγοντας:

“Πρώτα πρέπει να κάνω έναν απολογισμό για ό,τι έγινε πέρσι. Αρχίζοντας από τον Ερασιτέχνη. Επειδή κάποιοι έχουν αδυναμία στα λογιστικά, θέλω να πω ότι παρέλαβα ένα χρέος στα 3.600.000 ευρώ, το οποίο πλέον έχει φτάσει στις 550.000 ευρώ, το οποίο είναι ρυθισμένο. Πήραμε έναν τίτλο στο βόλεϊ και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πάρουμε έναν ακόμα. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια, αποτρέψαμε να δοθεί ακόμη ένα πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό στα χαρτιά. Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ, όρθιος. Αυτό το κατάλαβαν τόσο οι φίλοι όσο κι οι εχθροί”.

“Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ”

Δεν θα μπορούσε να λείψει η αναφορά στο μπάσκετ του Παναθηναϊκού λέγοντας στην πρώτη του τοποθέτηση:
“Πάμε στο μπάσκετ. Η χρονιά ξεκίνησε με μια δυσάρεστη έκπληξη, εκεί που πιστεύαμε ότι θα πορευτούμε με τον Ρικ Πιτίνο, αυτό δεν κατέστη ικανό. Πάλι γράφτηκαν σημεία και τέρατα. Έτσι δόθηκε το τιμόνι στον Αργύρη Πεδουλάκη. Η συγκεκριμένη επιλογή κρίθηκε λανθασμένη γιατί ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος να του δώσει μια δίκαιη ευκαιρία. Παρότι είχαμε αποφασίσει να πάμε μαζί μέχρι τέλους, ο Αργύρης αποχώρησε γιατί δεν ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στον σύλλογο. Δυστυχώς ο κορονοϊός διέκοψε απότομα τη συνεργασία με τον κ. Πιτίνο. Ήμασταν στα playoffs της Euro League κι έτοιμοι για ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Η πανδημία δεν διέκοψε μόνο βίαια τη χρονιά, αλλά δημιούργησε μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στις ομάδες. Από τα 8.000.000 ευρώ που υπολόγιζα ότι χρειάζονταν, φτάσαμε στα 11.000.000 ευρώ. Στο πρωτάθλημα είχαμε μια ήρεμη σεζόν χωρίς τον Ολυμπιακό.

Στον έναν αγώνα που δώσαμε στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό στην EuroLeague, αναγκάστηκα να φύγω στο ημίχρονο για να προστατεύσω την ίδια μου τη ζωή. Όταν εσείς γίνεστε στόχος φραστικών επιθέσεων, το κάνετε μέγα θέμα. Απλά φανταζόμουν ότι το ίδιο πρέπει να γίνεται για οποιονδήποτε απειλείται. Ενημέρωσα άμεσα την Πολιτεία και την Αστυνομία, αλλά δεν έγινε τίποτα. Οι λόγοι… γνωστοί”.

“ΔΙΝΟΥΜΕ 300 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ 165 ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ”

Και φυσικά η αναφορά στον Βοτανικό και τη “Διπλή Ανάπλαση”:
“Πάμε στο κεφάλαιο “Βοτανικός”. Αυτό που αποτελεί τον βασικότερο παράγοντα για το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού. Αρχικά το σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης δεν περιελάμβανε γήπεδο μπάσκετ. Γι αυτό ο Ερασιτέχνης είχε εκφράσει εξ αρχής αντιρρήσεις. Από τη στιγμή που οι ομάδες εργασίες κατέληξαν πως μπορεί να γίνει γήπεδο μπάσκετ, η συμφωνία ήταν ο Παναθηναϊκός να παραχωρήσει τη μεγαλύτερη έκταση – φιλέτο στο κέντρο της Αθήνας.

Το ποσό της αξίας της Λεωφόρου φτάνει στα 300.000.000 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Θα παίρναμε ως αντάλλαγμα στον Βοτανικό ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 28.000 θέσεων, ένα γήπεδο μπάσκετ 12.000 θέσεων, ένα γήπεδο για τον Ερασιτέχνη 3.000 θέσεων, και έναν χώρο για εμπορική εκμετάλλευση.

Όλα τα παραπάνω κοστολογούνταν στα 125.000.000 ευρώ, με τη συμφωνία να προέβλεπαν ακόμη 40.000.000 ευρώ για τη λειτουργία του οργανισμού. Θα ξαναπώ ότι ο Παναθηναϊκός προσφέρει 3000.000.000 ευρώ σε έκταση, για να πάρει πίσω σε έκταση και χρήματα το ποσό των 165.000.000 ευρώ. Ο Δήμος Αθηναίων θα παραχωρούσε τον Βοτανικό δια βίου για χρήση από τον Παναθηναϊκό.

Δυστυχώς λόγω του κορονοϊού, των προκλήσεων των Τούρκων και του μεταναστευτικού, υπήρχαν καθυστερήσεις, απολύτως δικαιολογημένες όμως.

Βλέποντας ότι το PAO Alive δεν πάει καλά, τον Βοτανικό και την κατρακύλα του ποδοσφαίρου, κι έχοντας στο μυαλό μου τη συζήτηση με τον Γιάννη Αλαφούζο για μπάτζετ στα τάρταρα για να αποπληρωθούν τα χρέη που δημιούργησε ο ίδιος. Η απόφασή μου ήταν να πάμε 50-50 με τον Γιάννη Αλαφούζο στο όλο πρότζεκτ του Βοτανικού. Η απάντησή του ήταν η εξής “δεν πιστεύω ότι θα γίνει ο Βοτανικός, αλλά και να γίνει, θα χρειαστούν πολλά χρήματα, τα οποία δεν είμαι σε θέση να τα βάλω.

Πριν καλά καλά προλάβω να φύγω από τη συνάντηση, όλο το περιεχόμενο της συζήτησης είχε διαρρεύσει σε μίντια. Τότε κατάλαβα…

Είμαι ήσυχος για τον εαυτό μου, γιατί πέραν όλων των άλλων, έχω κάνει τέσσερις προσπάθειες για να αναγεννηθεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Στην ΠΑΕ δεν έχουν όμως διάθεση απεμπλοκής”.

“ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΟ PAO ALIVE”

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στο PAO Alive λέγοντας πως διαψεύστηκε σχετικά με τον στόχο που είχε θέσει τονίζοντας:
“Ας πάμε στο PAO Alive: Παρότι ήμουν βέβαιος για την ανταπόκριση του κόσμου και κυρίως των επιφανών Παναθηναϊκών, διαψεύστηκα οικτρά. Είχαμε σχεδιάσει καμπάνια ύψους 2.000.000 ευρώ, με πρόσωπα μύθους, όπως ο Σαραβάκος, ο Βαζέχα, ο Διαμαντίδης και ο Αλβέρτης. Με σποτ που έπαιξαν στο εξωτερικό και διάφορες ενέργειες. Μας είχαν προτείνει να πάμε σε Αυστραλία και στην Αμερική. Αρχικά στην Αυστραλία τον Ιανουάριο αλλά υπήρξαν οι φονικές καταστροφές και στην Αμερική στις 25 Μαρτίου αλλά συνέπεσε ο κορονοϊός”.

“ΤΟ BCL ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗ EUROLEAGUE”

Το μεγαλύτερο κομμάτι της αρχικής του τοποθέτησης ήταν για την EuroLeague βάλλοντας κατά του Μπερτομέου σημειώνοντας:
“Πάμε τώρα στην EuroLeague. Η συγκεκριμένη διοργάνωση με αποκλειστική ευθύνη του κ. Μπερτομέου, έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Το γεγονός πως μόνο ο κακός Παναθηναϊκός και ο κακός Γιαννακόπουλος, δεν σημαίνει κάτι. Ποιος να φωνάξει; Ομάδες που ζουν από το κράτος; Ομάδες που ζουν από το 2% από τα έσοδα του ποδοσφαίρου; Η EuroLeague είναι ένα μαύρο κουτί. Οι ομάδες δεν μαθαίνουν που πάνε τα έσοδα και από πού προέρχονται.

Να υπενθυμίσω ότι το 2002 απειλήσαμε να μην κατέβουμε στον τελικό της Μπολόνια, γιατί ο κ. Μπερτομέου δεν μας έλεγε που πάνε τα έσοδα. Θα σας πω εγώ που πάνε τα έσοδα. Ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και η Μακάμπι κρατάνε όρθια τη διοργάνωση. Φέρνουν τα έσοδα. Εμείς συντηρούμε την EuroLeague.

Είναι δυνατόν να μην ξέρεις ποια θα είναι τα έσοδα και ποια η ζημιά; Ποιος είναι αυτός που θα πει πόσα θα συμφωνηθούν ανάμεσα σε δύο άτομα; Όταν οι ομάδες έχουν χάσει το 50% των εσόδων τους, πώς γίνεται να μιλάμε για το 80% και το 85% των χρημάτων στους παίκτες. Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη, ο εκπρόσωπος της Ρεάλ Μαδρίτης είπε πως “EuroLeague χωρίς τον Παναθηναϊκό δεν υπάρχει”. Πολύ τιμητικό. Ας το πει κάποιος αυτό στον κ. Μπερτομέου.

Στο κυνήγι του Παναθηναϊκού, είδαμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική του 2016/17, είδαμε πολλά περίεργα αποτελέσματα, για να πέσει ο Παναθηναϊκός με τη Φενέρμπαχτσε. Αντί για την Αναντολού Εφές, όπου θα παίζαμε κανονικά. Αν δεν γινόταν το μαγείρεμα του αιώνα.

Για τη διαιτησία τι να πούμε; Για τον τελικό του 2009, τον ημιτελικό του 2012 που νομίζαμε ότι βλέπαμε Καλόπουλο και Παπουτσέλη μαζί; Τη σειρά με την ΤΣΣΚΑ; Τους καμικάζι με τη Φενέρμπαχτσε; Τη διαιτησία με τη Ρεάλ Μαδρίτης και το ματωμένο καλάθι; Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έχει υποστεί άλλες αδικίες.

Πιστεύουν ότι μπορούν να μας εκβιάσουν; Είναι υποχρέωση όλων μας να δείξουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται και να κρατάμε ψηλά τις Παναθηναϊκές αξίες. Πόσω μάλλον σε μια διοργάνωση που η ίδια υποτιμάει διαρκώς το προϊόν της. Που βάζουν τόσα εκατομμύρια για να μας κουνάει το δάχτυλο ο Ζόρντι.

Μία διοργάνωση που κάθε χρόνο ενημερώνει τις ομάδες για τα λεφτά που θα λάβουν τον Σεπτέμβριο, μια διοργάνωση που είναι ο ορισμός της αποτυχίας σε όλα τα επίπεδα. Η EuroLeague επιτέλους βρίσκει ανταγωνιστή. Το BCL είναι η διοργάνωση που έρχεται κι είναι έτοιμη να σβήσει την EuroLeague. Πριν από δύο χρόνια, είχαμε αντιληφθεί πως δεν ήταν ακόμη έτοιμοι. Τώρα πλέον είναι.

Ακόμη κι αν η EuroLeague ήταν ο παράδεισος που ονειρεύεται ο Μπερτομέου, προσωπικά θα έπαιρνα την απόφαση για το BCL για να αποδείξουμε πως ο Παναθηναϊκός δεν εκβιάζεται από κανέναν. Ο Παύλος έχει αποδείξει πως σκληρές αποφάσεις χρειάζονται. Για μένα αυτή η απόφαση είναι μονόδρομος. Επειδή όμως ο Παναθηναϊκός έχει εκατομμύρια φιλάθλους, το πού θα αγωνιζόμαστε του χρόνου πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένο.

Ίσως στο τέλος αντί για το μαύρο πρόβατο που θεωρούν τον Παναθηναϊκό, αυτός να είναι ο λύκος. Αυτά για την αγαπημένη μας EuroLeague. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος τα τελευταία τριάντα χρόνια, αυτός που φέρνει τα μεγαλύτερα έσοδα. Κι όλοι ξέρουν ότι οι πόρτες θα είναι πάντα ανοιχτές”.

Και συνέχισε λέγοντας:
“Είπα από την αρχή πως όταν μια οικογένεια έχει βάλει περισσότερα από 400.000.000 ευρώ κι έχει φέρει τόσους μεγάλους παίκτες και σπουδαίους προπονητές, όταν έχει πάρει έξι ευρωπαϊκά, αμέτρητα πρωταθλήματα και κύπελλα, ίσως να μην χρειάζονται λόγια. Ίσως αρκούν μόνο οι πράξεις. Επειδή όμως από το 2012 έχω ακούσει και διαβάσει πολλά, ήρθε η ώρα να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας.

Το τι λένε οι απέναντι οι Ολυμπιακοί δεν με ενόχλησε ποτέ. Έχω μάθει να λύνω τις διαφορές μου στο γήπεδο, εκεί που πάντα τους νικάω. Το ότι θα παίξουν για δεύτερη χρονιά στην Α2, δείχνει ότι τα έβαλαν με τον λάθος άνθρωπο. Τους εύχομαι καλή επάνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αν και όποτε…. Φέτος το κατάλαβαν και στο βόλεϊ, ότι κράτος δεν είναι ο Ολυμπιακός.

Θέλω να κλείσω τους λογαριασμούς μου με όλους, και με φίλους και με εχθρούς. Η μεγαλύτερη αποτυχία καταλογίζεται ως η απουσία από το Final Four. Το θέμα είναι γιατί δεν πήγαμε σε αυτό, ή γιατί δεν μας άφησαν να πάμε εκεί.

Να λογίζουν κάποιοι ως αποτυχία ότι δεν πήγαμε στο Final Four. Όταν ομάδες – σύλλογοι που έκλεισαν τον κύκλο τους, έμειναν για χρόνια μακριά από τις επιτυχίες.

Το 2012 έλεγαν οι Αγγελόπουλοι ότι θα φτιάξουν αυτοκρατορία και είδαν τον Παναθηναϊκό να παίρνει το νταμπλ, μπακ του μπακ. Ήξερα πως η σύγκριση με την εποχή του Παύλου θα ήταν αμείλικτη. Ήξερα επίσης ότι λόγω της αγάπης μου για τον Παναθηναϊκό, θα έπληττα την εικόνα μου ως επιχειρηματίας.

Το σερί αυτό, το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχίστηκε. Για 25 σερί χρόνια κατακτούμε τίτλους. Το κατάφερε ο Παναθηναϊκός των Γιαννακόπουλων. Όσο εγώ προσπαθούσα, διάβαζα και άκουγα διάφορα. Μέχρι τους ισολογισμούς της ΚΑΕ φτάσανε κάποιοι για να πουν ότι δεν έβαζα λεφτά. Μετά από 12 τίτλους και 63.000.000 ευρώ. Δεν σκέφτηκαν καν το προφανές. Ότι για να είναι ένας ισολογισμός ισορροπημένος, κάποιος πρέπει να βάζει λεφτά από την τσέπη του.

Τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο. Αυτοί που ξεχνάνε ότι κάθε χρόνο χρειάζονται 5.500.000 ευρώ για λειτουργικά έξοδα και άλλο μισό μπάτζετ για την εφορία.

Από το 2012 και μετά, οι μοναδικές παρεμβάσεις που έκανα ήταν η μεταγραφή του Τζέισον Καπόνο κι όταν ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ήθελε να κόψει το μπάσκετ στον Νίκο Παππά. Όλοι οι προπονητές μπορούν να το βεβαιώσουν αυτό”.

“Είμαι εδώ για όσες ερωτήσεις θέλετε. Πάμε στα πραγματικά δύσκολα… Με τις τελευταίες εξελίξεις στον Βοτανικό, κάποιοι θέλουν να γκρεμίσουν τη Λεωφόρο πριν χτιστεί το γήπεδο. Τόσο ο Δήμος και οι Τράπεζες, όσο κι οι εταιρείες που έχουν πάρει στα χέρια τους τα απομεινάρια των επενδύσεων του Βωβού, συντάσσονται για τη μεγαλύτερη αδικία που πάει να γίνει σε βάρος του Παναθηναϊκού.

Μας λένε να δώσουμε τη Λεωφόρο των 300.000.000 ευρώ για να πάμε στον Βοτανικό ως ενοικιαστές. Τις εμπορικές χρήσεις να τις εκμεταλλεύεται ο Δήμος, κι όχι ο Ερασιτέχνης. Στο ξεπούλημα της Λεωφόρου αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου. Από την άλλη όμως, δεν θέλω να είμαι εμπόδιο για το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Αν μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη που είναι σε περίπου 20 μέρες, δεν προχωρήσει και δεν ανακοινωθεί η επίσημη συμφωνία, η πρόθεσή μου είναι να μην συνεχίσω στον Ερασιτέχνη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα συνεχίσω να συνεισφέρω οικονομικά στα τμήματα”.

“Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΓΙΑ 25.000.000 ΕΥΡΩ”

Πέρσι είχα πει ότι αν δεν μπει στις ράγες ο Βοτανικός, θα δώσω το management σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης μου. Από αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση για 25.000.000 ευρώ. Βλέπετε στα 33 αυτά χρόνια δεν είχαμε μπει στη διαδικασία να εκτιμήσουμε ποτέ την αξία αυτής της ομάδας. Αυτή που σύμφωνα με τους ειδικούς εκτιμητές, η αξία της φτάνει στα 75.000.000 ευρώ. Τα 34.000.000 για το σήμα και στο σύνολο στα 75.000.000 ευρώ. Μέχρι να βρεθεί αγοραστής, η ΚΑΕ θα πορευτεί υπό ανθρώπους εμπιστοσύνης, χωρίς την παραμικρή εμπλοκή μου, με τον Μάνο Παπαδόπουλο και τον Τάκη Τριαντόπουλο. Από σήμερα αυτοί τρέχουν εξ ολοκλήρου τον Παναθηναϊκό.

Μέχρι τις τελευταίες ημέρες δουλεύαμε για να εξασφαλίσουμε τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης. Σκοπός μου ήταν να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο αισθητή η οικονομική βοήθεια από τον Γιαννακόπουλο. Αφήνω τον Ερασιτέχνη πάλι ισχυρό, χωρίς χρέη. Αφήνω τον μπασκετικό Παναθηναϊκό ως πρωταθλητή και καθαρό από υποχρεώσεις. Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω και να αναφερθώ σε κάποιους ανθρώπους, όπως ο Κώστας Πετράκης και ο Τάσσος Στέφανου, που έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά και ο Μιχάλης Γεωργαντής, ο Τάκης Τριαντόπουλος και ο Μάνος Παπαδόπουλος.

Φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Η αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο μου δείχνει ότι έκανα καλή δουλειά. Θα λέω ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι για την καλύτερη ομάδα που είδε ποτέ ο ελληνικός αθλητισμός. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους εσάς…”.

– Είπατε ότι το τμήμα μπάσκετ θα πορευτεί με τον κ. Παπαδόπουλο και τον κ. Τριαντόπουλο με όσα έσοδα έχει. Εσείς θα βοηθήσετε με κάποια χρήματα;
“Ο κύκλος μου στον Παναθηναϊκό έκλεισε οριστικά και αμετάκλητα”.

– Ο κόσμος ρωτάει για τον Καλάθη. Τι γίνεται με αυτόν;
“Μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Παπαδόπουλο και τον κ. Τριαντόπουλο για ό,τι θέλετε αναφορικά με το μπάσκετ”.

– Η προσπάθεια απεμπλοκής από την EuroLeague θα συνεχιστεί από τους επόμενους και πόσο δεσμευτική μπορεί να είναι για ενδεχόμενο αγοραστή;
“Δεν είπα ότι φεύγουμε από την EuroLeague, απλά ότι είναι μονόδρομος κατ’ εμέ. Θα συνεχίσει να γίνεται αξιολόγηση της κατάστασης. Ελπίζω ότι η απόφαση που θα παρθεί θα είναι να πάει η ομάδα στη FIBA. Όλοι ξέρουμε ότι διοργάνωση χωρίς τον Παναθηναϊκό και τα έσοδά του, δεν υπάρχει. Μίλησα πριν για τρεις ομάδες: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Μακάμπι. Το ξαναλέω για το θέμα των εσόδων”.

– Πώς θα απεμπλακείτε από την έγγραφη δέσμευση που υπάρχει με το πολυετές συμβόλαιο με την EuroLeague;
“Οι συνθήκες με τις οποίες υπεγράφησαν τα συμβόλαια είναι… λεπτομέρειες. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε και θα σας πω ότι από τη μία πλευρά υπάρχει μια υποτιθέμενη ρήτρα 10.000.000 ευρώ, από την άλλη όμως από τη δουλειά που έχει γίνει από το νομικό επιτελείο μας, μπορώ να σας πω ότι στο τέλος δεν θα πληρώσει ο Παναθηναϊκός την EuroLeague, αλλά θα γίνει το αντίστροφο”.

– Για τα θέματα που αναφέρατε ότι εντοπίστηκαν για τον Βοτανικό, θα ήθελα να ρωτήσω αν είχαν εντοπιστεί από τον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο;
“Ο θείος μου είχε εκφράσει έντονα τις αντιρρήσεις του για να πάει ο Παναθηναϊκός στον Βοτανικό. Αλλά δεν ήθελε να είναι αυτός που θα μπει εμπόδιο στο να πάει το ποδοσφαιρικό τμήμα στον Βοτανικό”.

– Τα 25.000.000 ευρώ που βάλατε ως τιμή για την πώληση του Παναθηναϊκού είναι γιατί θέλετε να κάνετε πιο εύκολο για κάποιον να εμπλακεί με την ομάδα;
“Όταν κάποιος συγκρίνει το ποσό μπροστά στα χρήματα που έχει βάλει η οικογένειά μου, ακούγεται πολύ μικρό. Συνήθως την τιμή την ορίζει η αγορά. Θεωρώ πάντως ότι τα 25.000.000 ευρώ δεν είναι μικρό. Ο λόγος που έχει μπει αυτό το ποσό είναι για να δω ότι ο κάθε ενδιαφερόμενος θα θέλει όντως να κάνει μια επένδυση και να κρατήσει τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο”.

-Ο κ. Μπερτομέου εκφράζει τη σιγουριά του ότι δεν θα φύγει ο Παναθηναϊκός από την EuroLeague. Ξέρει κάτι παραπάνω;
“Ο κ. Μπερτομέου έχει εκφραστεί για το ότι ο Παναθηναϊκός θα μείνει στη διοργάνωση. Καταλαβαίνω το τρέμουλο. Ελπίζω οι άνθρωποι που θα τρέξουν τον Παναθηναϊκό να είναι η απαρχή για να ρίξει αυτό το οικοδόμημα της EuroLeague”.

– Υπό ποιο συναισθηματικό κράτος λάβατε την απόφαση που ανακοινώσατε σήμερα;
“Δεν έχει χτυπήσει το τηλέφωνό μου. Θεωρώ ότι δύσκολα θα βρεθεί αγοραστής. Το 2012 είχε οργώσει όλο τον πλανήτη για να βρω αγοραστή, είχα φτάσει μέχρι τον πρόεδρο της ομοσπονδίας της Νιγηρίας για να βρεθεί αγοραστής. Μακάρι να βρεθεί αγοραστής. Το αν θα βρεθεί, θα το δείξει ο χρόνος. Όλη μου τη ζωή μεγάλωσα στον Παναθηναϊκό. Είναι κάτι δύσκολο όλο αυτό. Είναι μια μέρα συναισθηματικής φόρτισης, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα το ξεπεράσω. Παναθηναϊκός ήμουν, είμαι και θα είμαι. Θα συνεχίσω να πηγαίνω στο γήπεδο”.

– Αν τροποποιηθούν τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στον Βοτανικό, θα αλλάξει η απόφαση που ανακοινώσατε;
“Μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη θα περιμένω να δω να παρουσιάζεται η αρχική συμφωνία. Οποιαδήποτε άλλη συμφωνία, δεν θα με βρει ως πρόεδρο και δεν θα επιτρέψω να γίνει. Αν υπάρχει αυτή η διάθεση από την Πολιτεία και τον Δήμο να προχωρήσουμε, αυτό είναι κάτι που δεν θα με αφήσει ασυγκίνητο.

Αν προχωρήσει η Παναθηναϊκή Πολιτεία, με εγκαταστάσεις για ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτέχνη δεν θα νιώθω ότι πήγε χαμένος ο χρόνος. Αν δεν γίνει τίποτα απ’ όλα αυτά, και υπάρχει μόνο το ποδοσφαιρικό γήπεδο στον ορίζοντα, δεν θα σκεφτώ κάτι. Θα είναι ιστορικό λάθος να προχωρήσει ο Βοτανικός μόνο για το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Αν είναι να γίνει μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο, ας φτιαχτεί στη Λεωφόρο. Όλα πρέπει να είναι μαζί, να υπάρχει μια περιοχή που θα σφύζει από πράσινο, θα είναι γεμάτη από Παναθηναϊκό.

Περίμενα ότι θα είχαν ανακοινωθεί πέρσι τα δεδομένα της συμφωνίας. Κάνοντας μια συνάντηση με τον κ. Μπακογιάννη τις προηγούμενες ημέρες και βλέποντας κάποια δημοσιεύματα σε Μέσα – δορυφόρους του κ. Αλαφούζου, κατάλαβα πώς είναι τα πράγματα. Αν προχωρήσει η συζήτηση μόνο για ποδοσφαιρικό γήπεδο, τότε θα μιλάμε για αρνητικές εξελίξεις”.

– Για τα χρήματα του PAO Alive, υπάρχει σκέψη τι θα γίνουν;
“Αυτή την στιγμή μιλάμε για ένα ποσό που είναι στα ταμεία του Ερασιτέχνη. Πέρσι είχα πει ότι αυτά τα χρήματα είναι για τη μεταβατική περίοδο, μέχρι να μπούμε στο γήπεδο. Αυτά τα χρήματα θα πάνε στα μπάτζετ των ομάδων”.

– Πώς θα προχωρήσει ο σχεδιασμός στα τμήματα του Ερασιτέχνη;
“Θα υπάρχει μια παύση μέχρι να μπορέσουμε να δούμε αν θα είμαι στον σύλλογο ή όχι, γιατί δεν μπορώ να δεσμεύσω ενδεχόμενη επόμενη διοίκηση με συμβόλαια που θα υπογράψω εγώ. Όσον αφορά στον κόσμο του Παναθηναϊκού, θα πω ότι πρέπει να συνεχίσει να ελπίζει. Δυστυχώς στην Ελλάδα ο Παναθηναϊκός δεν υπολογίζεται όπως άλλα σωματεία, που τους έχουν χτίσει γήπεδα”.

-Δεν θεωρείται ότι χρέος σας είναι να μείνετε πρόεδρος του Ερασιτέχνη για να γίνει το γήπεδο;
“Μετά από 33 χρόνια και τόσα εκατομμύρια δεν θεωρώ ότι είναι χρέος μου να κάνω κάτι. Ο ένας δρόμος θα ήταν να επιμείνω στο κομμάτι της Παναθηναϊκής Πολιτείας, κι αν αυτό δεν προχωρήσει, να κατηγορηθώ από τους “ποδοσφαιρικούς” ότι δεν βοηθάω τον σύλλογο”.

-Αν δεν έρθει πρόταση για την ΚΑΕ θα αλλάξουν τα δεδομένα;
“Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να διασφαλιστεί η επόμενη μέρα. Όποιος αναλάβει, να είναι κάποιος που αγαπάει τον σύλλογο. Κι ότι θα εμπλακεί γιατί αγαπάει τον σύλλογο, κι όχι για άλλους λόγους. Ας δούμε να έρθει κάποιος πρώτα, και μετά συζητάμε για τα υπόλοιπα”.

-Μάθαμε για ενδιαφέρον των κ. Αργυρόπουλων για το πόλο, τι έγινε τελικά με αυτό;
“Για το ενδιαφέρον των κ. Αργυρόπουλων έμαθα αφότου αποσύρθηκε το… ενδιαφέρον τους. Έμαθα ότι αγαπούν πολύ το πόλο. Σκοπός δεν είναι να υπάρχει μόνο ένας για να χρηματοδοτεί τα πάντα. Για δικούς τους λόγους, αποφάσισαν να κάνουν πίσω. Ελπίζω να αναθεωρήσουν και να επιστρέψουν αναφορικά με το ενδιαφέρον”.

– Η αίρεση που θέσατε για τις εκλογές του Ερασιτέχνη, αφορά τόσο την ιδιότητά σας ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη όσο και του ανθρώπου που χρηματοδοτεί την ΚΑΕ;
“Ο λόγος που ανακοίνωσα ότι αποχωρώ από τον σύλλογο, σας είπα ποιος είναι. Αφενός γιατί δεν προχωράει ο Βοτανικός, αφετέρου γιατί κουράστηκα να βάζω λεφτά”.

-Είπατε πως πριν από δύο χρόνια η FIBA δεν ήταν έτοιμη τώρα τι άλλαξε;
“Βλέπω ότι η FIBA λειτουργεί με πρόγραμμα, ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κάνει κάποιες συνεργασίες με το ΝΒΑ, την Ασία, την Ωκεανία. Βλέποντας το πλάνο και το σχέδιο για το μπάσκετ, θεωρώ ότι σύντομα θα είναι η μοναδική πανίσχυρη διοργάνωση της Ευρώπης. Βλέπω ομάδες που τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει από την EuroLeague, να πηγαίνουν προς τη FIBA. Πιστεύω ότι σύντομα θα υπάρξουν κι άλλες ομάδες θα φύγουν από αυτό το έκτρωμα της EuroLeague”.

-Είπατε στην αρχική τοποθέτηση πως δεν θα αποφασίσετε εσείς για το αν θα φύγει ο Παναθηναϊκός από τη EuroLeague, ποιος θα πάρει την απόφαση;
“Την απόφαση για την αποχώρηση του Παναθηναϊκού θα την λάβουν άλλοι. Δεν θα εμπλακώ σε καμία απόφαση, θα την λάβουν άλλοι. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να φύγει από την EuroLeague για τη FIBA. Υπόλογοι και υπεύθυνοι για οποιοδήποτε αποτέλεσμα, είτε αγωνιστικά είτε οικονομικά είναι εκείνοι”.

Αναφερθήκατε στα 25 εκ. Αν περάσει ένας χρόνος και δεν βρεθεί αγοραστής ποιες είναι οι σκέψεις σας: “Κανένα προγραμματισμό δεν έχω για το μέλλον. Ο Παναθηναϊκός είναι προς πώληση και για εμένα το κεφάλαιο έχει κλείσει. Από σήμερα είναι προς πώληση είτε αυτό γίνει το 2021 ή 2145”.

Sport24

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Μπάσκετ