fbpx
Connect with us

Καλαμάτα

Με νέους όρους στο «παζάρι» της SL2 η Π.Α.Ε. Καλαμάτα

Σε γραφεία και περιβαλλον αποδυτηρίων άνθρωποι με θετική ενέργεια ένα περιβάλλον υγιές ο στόχος φέτος της ΠΑΕ Καλαμάτα!

Με νέους όρους στο «παζάρι» της SL2 η Π.Α.Ε. Καλαμάτα

 

Νοικοκυριό, συμμάζεμα, αναπροσαρμογή οικονομικών όρων στα νέα συμβόλαια, σύμπνοια μεταξύ των μελών του αγωνιστικού και διοικητικού τμήματος, είναι οι τομείς στους οποίους αυτή την περίοδο ρίχνουν το βάρος στην Μαύρη Θύελλα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη νέα χρονιά.

 

Βασικό άξονας του σχεδιασμού παραμένει ότι οι ομάδες χτίζονται το καλοκαίρι, κάτι που έχει αρχή ο Αναστόπουλος και οι συνεργάτες του. Κανένας  νόμος δεν λέει ότι όποια ομάδα προλάβει και χτιστεί πρώτη παίρνει και το πρωτάθλημα. Δεν βιάζονται λοιπόν στην Π.Α.Ε. όπου διοίκηση και προπονητής κινούνται σε όλα τα μέτωπα, αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση που θα ταιριάξει στη φιλοσοφία της ομάδας για ένα ανταγωνιστικό και αξιόμαχο σύνολο.

Ανακοινώσεις ακόμα δεν υπάρχουν, με τον χρόνο να είναι μπροστά. Πέρυσι ο Ιωνικός κυριολεκτικά στήθηκε στο παρά ένα της έναρξης του πρωταθλήματος, δεν ανέβηκε βέβαια, αλλά από την Καλαμάτα που ξεκίνησε με βαρύγδουπες ανακοινώσεις για τίτλο, τα πήγε καλύτερα και τερμάτισε ψηλότερα στη βαθμολογία και στα μπαράζ. Ελάχιστες είναι οι κινήσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί από άλλες ομάδες, ενώ καθοριστικός παράγοντας των εξελίξεων παραμένει η αδειοδότηση, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξουν εκπλήξεις… Η Καλαμάτα, αποφασίζοντας εκ βάθρων ανανέωση στο έμψυχο υλικό της, έχει να καλύψει περισσότερες θέσεις στο ρόστερ της σε σχέση με άλλες ομάδες που στην πλειοψηφία φαίνεται να κρατούν το βασικό τους κορμό. Παράλληλα, ανασυντάσσεται  στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της, στη στελέχωση του τεχνικού τίμ, με τον Νίκο Αναστόπουλο πάντως, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Φραντζη 14, να έχει συμμετοχή και λόγο σε όλα.

Οι τόνοι είναι πλέον εμφανώς χαμηλοί, χωρίς να σημαίνει αυτό πως δε γίνονται επαφές και ενέργειες στις οποίες είναι ξεκάθαρο ότι λάθη του παρελθόντος καταβάλλεται προσπάθεια να μην επαναληφθούν… Αναφερόμαστε, σε μεγάλα συμβόλαια που δεν ανταποκρίθηκαν στην πραγματικότητα, στην εμπλοκή πολλών προσώπων και… γνωμών στο μεταγραφικό «σαφάρι», σε μάνατζερ που έκαναν  χρυσές δουλειές φέρνοντας παίκτες που στο 6μηνο έφυγαν κ.α’. Κοινώς, στην πιάτσα η Καλαμάτα στην παρούσα φάση αλλάζει το προφίλ της όπου οι παίκτες που ερχόντουσαν ήξεραν για υψηλές παροχές και γεμάτα συμβόλαια. Εξορθολογίζει τις απαιτήσεις και τις προτάσεις της, καθιστώντας σαφές πλέον ότι οι παροχές θα είναι ανάλογες της προσφοράς και της αγωνιστικής παρουσίας.  Η στάση αυτή της Π.Α.Ε., δημιουργεί νέα δεδομένα στο ποδοσφαιρικό «χρηματιστήριο» της SL2 με τις διαπραγματεύσεις να είναι πιο έντονες, γι’ αυτό και ακόμα δεν υπάρχουν ανακοινώσεις.

Στο παζλ των κινήσεων, κομβικό σημείο αποτελούν  τα εν ενεργεία συμβόλαια που πήραν… προίκα τα αγωνιστικά πλάνα της νέας χρονιά , των Μπαράλες, Τάτου, Ελιβέλτον, Ακόστα, Γιαννίκογλου, Άλβες, ένα βάρος περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, που πρέπει η ομάδα να διαχειριστεί και να βγάλει από πάνω της, δεδομένου και της πρόθεσης της τεχνικής ηγεσίας να προχωρήσει σε άλλες επιλογές. Η απόφαση του προπονητή να μην θέλει να κρατήσει παίκτες από το περυσινό ρόστερ, δεν είναι θέμα έλλειψης σεβασμού αλλά καθαρά επιλογή σχεδιασμού, ποιός είπε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σύνηθες σε ομάδες που αλλάζουν προπονητή και ξεκινούν να χτιστούν από το μηδέν; Το δικαίωμα στην επιλογή έχει ο προπονητής που θα κριθεί φυσικά και γι’ αυτό.

Καθοριστικό σημείο αποτελεί ο αριθμός των ξένων παικτών, όπου η Καλαμάτα πέρυσι είχε 6 και αναγκαζόταν να αφήνει κάποιον έξω. Για τον Αναστόπουλο η αξία των «καθαρών» ξένων, επειδή ο αριθμός τους είναι συγκεκριμένος πρέπει να είναι τέτοια που θα κάνει τη διαφορά, οπότε θέλει να εξαντλήσει τα περιθώρια να αποκτήσει η ομάδα ότι καλύτερο υπάρχει στην αγορά και στα δεδομένα της κατηγορίας.

Αυτή τη στιγμή πάντως, αριθμητική πληρότητα υπάρχει στο Νο1, στους τερματοφύλακες, με Μέντες, Λαδά, Καραχάλιο, Γιαννίκογλου και Κόβαλ με τους δυο τελευταίους πάντως, σε συζητήσεις.

Ο φίλαθλος κόσμος της Καλαμάτας, βαρέθηκε να ακούει, αλλά να μην βλέπει. Γι’ αυτό και δικαίως περιμένει να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος. Να προωθηθούν και δικά της ταλέντα, να έρθουν παίκτες που δε θα είναι κορεσμένοι και έμπειροι που θα έχουν ακόμα να δώσουν. Οι άνθρωποι της ομάδας το έχουν κατά νου και ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Πρασσάς, πλέον ζητάει την ουσία με όσο το δυνατό λιγότερο θόρυβο…

loading...
2 Comments

2 Comments

 1. Γιώργος-Θύρα 3

  17/06/2024 at 06:56

  Από τα απομνημονεύματα του Ξενοφώντος…..
  Ομιλών ο Σωκράτης για το …στράτευμα:
  ….λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα!!
  Σε…κάλυψα…στρατηγέ…Μεντιλίμπαρ Β΄?

  Σε ότι αφορά το άρθρο, να υπενθυμίσω και ταυτόχρονα να ερωτήσω τον συντάκτη του ότι αυτό δεν ζητούσε ο λαός της Μαύρης Θύελλας από την διοίκηση της ομάδας τα 3 τελευταία χρόνια?
  Στα 3 χρόνια αυτά, που ο…στρατηγός…Μεντιλίμπαρ Β΄είχε και 2 παρουσίες στον πάγκο της ομάδας, έστω και ολίγων μηνών τα ίδια δεν έκανε?
  Μην απαριθμήσουμε τις μεταγραφικές του επιλογές -βόμβες για μερικούς…μπαλάτους- γιατί θα γελάμε….
  Έγιναν κάποιοι τώρα…σοφότεροι?
  Αν και η…καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται,η επιλογή-επιστροφή Μπακαγιόκο άσχετα με την εξέλιξή της λέει πολλά στον κόσμο σε ότι αφορά τις…προθέσεις κάποιων για φέτος!
  Και να μην μας…παραπλανά κανείς -έτσι νομίζει- ότι η απόφαση του προπονητή να μην θέλει να κρατήσει κάποιους παίκτες από την περυσινή ομάδα, δεν είναι έλλειψη…σεβασμού,αλλά καθαρά επιλογή σχεδιασμού για την Μαύρη Θύελλα του 2024-2025.
  Εάν είναι επιλογή…σχεδιασμού η περίπτωση…Πατρίτσιο Νούνιεζ -που δεν τολμήσατε κάποιοι να βγάλετε τα πλήρη στατιστικά του παίκτη- σε σχέση πχ με τον Τάτο,με συγχωρείτε κύριοι του…σχεδιασμού,προτιμάμε τον Ανδρέα που δεν του δείχνετε…ποδοσφαιρικό….Σεβασμό .
  Σας το έχω πει θα δούμε…έργα φέτος,τώρα αν θα είναι…κωμωδία η δράμα το έργο θα…δείξει!!
  Περαστικά μας….

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Καλαμάτα