fbpx
Connect with us

Γ΄ Εθνική

ΟΧΙ κλειστό (!) κλαμπ η Γ’ Εθνική, λέει ο πρόεδρος Μοσχάτου! Πιο… ανοικτή δεν γίνεται, αρχηγέ!

ΟΧΙ κλειστό (!) κλαμπ η Γ’ Εθνική, λέει ο πρόεδρος Μοσχάτου! Πιο… ανοικτή δεν γίνεται, αρχηγέ!

Να μη γίνει κλειστό (!) κλαμπ η Γ’ Εθνική λέει ο πρόεδρος του Μοσχάτου! Πιο… ανοικτή (μεγάλη, τεράστια, χειρότερη πια και από την χειρότερη Δ’ Εθνική, από το Περιφερειακό πρωτάθλημα) δεν γίνεται, αρχηγέ!

Ο πρόεδρος της ΑΕ Μοσχάτου, Στέφανος Φαναρίτης έκανε μια δήλωση για τα όλα όσα ακούγονται και γράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα για την Γ Εθνική
Αναλυτικά ο κ. Φαναρίτης τόνισε στην επίσημη σελίδα της ΑΕΜ:

«Τ ο τελευταίο χρονικό διάστημα διαρρέουν διάφορες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί το επερχόμενο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Βρισκόμαστε χρονικά παραμονές της έναρξης της σεζόν αναμένοντας την διαμόρφωση των ομίλων και την προκύρηξη που θα καθορίζει τους κανόνες της συμμετοχής μας.

Εν μέσω μιας πρωτόγνωρα δύσκολης διαδικασίας και αφορμής δωθείσης της πανδημίας, ξεκινήσαμε προετοιμασίες στις ομάδες μας, προσπαθώντας να κάνουμε σωστό προγραμματισμό και να προυπολογίσουμε τα λειτουργικά μας έξοδα.

Όμως παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, βαδίζουμε σε εντελώς αχσρτογράφητα νερά, καθώς δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε.

Αναμένοντας την συνεδρίαση της 19ης Αυγούστου έχουμε την πληροφόρηση ότι υπάρχει ένα σχέδιο κατάρτισης των ομίλων το οποίο αν ισχύει δεν μας βρίσκει σύμφωνους κσι θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα ακόμα και βιωσιμότητας κσι κστ’επέκταση συμμετοχής κάποιων σωματείων στις επερχόμενες διοργανώσεις.

Αν υφίσταται πραγματικά η εισήγηση της επιτροπής διοργανώσεων της ΕΠΟ να μοιραστούν σε διάφορους ομίλους οι ομάδες του Πειραιά και της Αθήνας (ίσως) θα είναι τελείως καταστροφικό. Για ποιό λόγο να συμβει αυτό? Τι θα εξυπηρετήσει? Με ποιά κριτήρια που θα εξασφαλίζουν διαφάνεια θα γίνει αυτό? Η κλήρωση και όχι οποιουδήποτε είδους ορισμός θα μπορούσε να εξασφαλίσει αυτό….

Ο λόγος που εκφράζουμε τις ενστάσεις μας επ’ουδενί δεν έχει να κάνει με αγωνιστικά κριτήρια και τον βαθμό ετοιμότητας του καθενός… Εχει να κάνει με τα γεωγραφικά κριτήρια  δημιουργίας των ομίλων με ένα και προφανή λόγο. Να εξασφαλιστεί  η απαραίτητη σε αυτούς τους καιρούς οικονομία με τις ελάχιστες κατά το δυνατόν μετακινήσεις και τα υπέρογκα έξοδα.

Κατά προέκταση αυτού να διασφαλιστούν διαιτησίες από όμορες ενώσεις η ακόμα και απο την οικία ένωση, αν παίζουν ομάδες που αμφότερες ανήκουν σε αυτήν, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα έξοδα διαιτησίας που είναι δυσβάσταχτα για τις ομάδες. Ειδικά,που εν μέσω κορονοιου και τυχόν απαγορευτικών καταστάσεων μη προσέλευσης θεατών στα γήπεδα με την αντίστοιχη απώλεια εσόδων….

Μας λένε για λόγους διαχωρισμού των ομάδων του Πειραιά που ενέχουν κάποια σκοπιμότητα αλλά δεν το ασπαζόμαστε… Απλά δεν είναι προφανής η λογική αυτού του σχεδιασμού και του τι θα εξυπηρετήσει πραγματικά….

Ακούσαμε επίσης (δημοσιεύματα σχετικά) για ένα σχέδιο κατάρτισης των ομίλων ως εξής:

132 συμμετέχοντες  χωρισμένοι σε 9 ομίλους των 14 η 15 ομάδων ….με προβλεπόμεμη αναδιάρθρωση το 2021 με σχέδιο που καθορίζει σε 4 τους ομίλους.

Στην πράξη αν ισχύει αυτό ακούσαμε ότι θα πέφτουν 10 ομάδες από κάθε όμιλο.

Σε μιά τέτοια περίπτωση πολλές ομάδες θα μπουν σε μια διαδικασία να βιώσουν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου….

Οι παράγοντες που στηρίζουν τα σωματεία έχοντας τις πιθανότητες εναντίον τους η θα κληθούν να πετάξουν σε τέτοιες δύσκολες εποχές τα λεφτά τους σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, για το τίποτε τελικά η θα πρέπει να ρίξουν πολλά λεφτά για να κάνουν πρωταθλητισμό…  θα πρέπει να πας για πρωτάθλημα για να μην πέσεις.

Όμως έτσι κινδυνεύεις να καταστραφείς οικονομικά συμμετέχοντας για το “ονόρε” σε ένα πρωτάθλημα με  τις πιθανότητες εις βαρος σου, χωρίς έσοδα από πουθενά με μόνο σκοπό την σωτηρία καθώς ακόμα και η άνοδος προυποθέτει διαδικασία μπαράζ και δεν είναι απευθείας….

10 στους 14 η 15 να πέφτουν είναι καταστροφικό. Όποιο μελλοντικό πλάνο αναδιαρθρωσης πρεπει να περνάει μέσα από την διαδικασία της ήπιας και σταδιακής προσαρμογής και όχι με ένα βίαιο και καταστροφικό τρόπο….για τα σωματεία.

Πρέπει να υπάρχει μια μακρόπνοη και σταθερή πολιτική ανάπτυξης του ποδοσφαίρου ειδικά του ερασιτεχνικού που υπηρετούμε ώστε να κτίσουμε πάνω σε αυτήν κατι βιώσιμο και αναπτυξιακό.

Αν υπάρξουν πισωγυρίσματα η πειραματισμοί δεν θα καταλήξουμε πουθενά. Όσες φορές το βιώσαμε τα τελευταία χρόνια το πληρώσαμε ποικιλοτρόπως όλοι μας άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο.

Οι αυτοσχεδιασμοί δεν καταλήγουν σε καλό αποτέλεσμα. Ακόμα και εκείνοι που ευνοούνται από τις συγκηρίες το πληρώνουνς μακροπρόθεσμα και το βρίσκουν μπροστά τους…

Τα σωματεία πρέπει να ξέρουν εξαρχής τις προυποθέσεις, να λειρουργούν απόλυτα στα πλάίσια των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτές.

Με σταθερότητα χωρίς εκπλήξεις και κατά συνθήκην όψιμους νεωτερισμούς.

Η Γ Εθνική δεν πρέπει να γίνει ένα κλειστό κλάμπ που εξυπηρετεί τους λίγους.

Πρέπει να εξασφαλιστεί η ισονομία η δικαιοσύνη η βιωσιμότητα και να διασφαλιστεί η τακτική εκείνη των ίσων ευκαιριών για όλους.

Εδώ είμαστε όλοι με την ίδια ιδιότητα. Μέλη της ίδιας Εθνικής ομοσπονδίας. Της ΕΠΟ και δεν είμαστε αντίπαλοι παρά μόνον 90 λεπτά με όλους.

Θα ευελπιστούσαμε σε αποφάσεις επωφελής για το κοινό καλό των περισσοτέρων. Έτσι μόνο δεν θα υπαρχουν σε πολλα σωματεια αρνητικες προεκτάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες ειδικα σε μια εποχή πού όλα επαμπροσδιορίζονται εκ του μηδενος…

Διατελούμε εν τιμή με εμπιστοσύνη για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου».

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Γ΄ Εθνική