fbpx
Connect with us

Άρθρα

Ο “Νονός” γράφει: Έτσι θα βρει τον δρόμο της η Μαύρη Θύελλα…

Ο “Νονός” γράφει: Έτσι θα βρει τον δρόμο της η Μαύρη Θύελλα…

Αγαπητό μας πάντα Sportstonoto.gr.

Πότε θα βρει το δρόμο της? Λύσεις υπάρχουν διάφορες…οι οποίες είναι εφικτό(δυνατό) να πραγματοποιηθούν μόνο από τα κατάλληλα άτομα που είναι ταγμένα να υπηρετούν το ποδόσφαιρο πάνω από μισό αιώνα και να το αγαπούν πραγματικά.
Αναφέρομαι και πάλι για χιλιοστή φορά στο βασιλιά των σπορ που λάτρεψαν εκατομμύρια παιδάκια (πιτσιρίκια), τα οποία αγωνιζόμενα στην κάθε αλάνα της γειτονιάς τους οραματίζονταν ότι αργότερα σαν έφηβοι πλέον, θα καταλήξουν από τα ξερά τερρέν της αλάνας σε μια μεγαλύτερη ομάδα της οποίας το γήπεδο θα διαθέτει χλοοτάπητα.
Η καταξιωμένη του λαού πλέον Μαύρη Θύελλα και όχι το παλιό σωματείο της χούντας του Τζανετάκη Β. και Γαϊτανάρου Λ.- Π.Σ Η Καλαμάτα-, παρουσιαζόμενη ως νέα από τη σημερινή της διοίκηση, δυστυχώς δεν είναι ιδιοκτήτρια κανενός τέτοιου γηπέδου με χορτάρι αλλά ούτε και με στουρνάρι!
Αρχίζουν τα λόγια (πηγαδάκια) της εξέδρας:
-Πως θα γίνει αλλαγή να μπει το νερό στον αύλακα, απορούν οι ταγμένοι-οραματιστές Μαυροθυελλίτες και επιτέλους να παραχθεί το ωφέλιμο έργο της ανόδου στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας?
-Πίτσες μπλε!! Έχετε ανταμώσει τέτοιες? μονολογεί ο χιουμορίστας Μάκης, παλιός της Μαύρης Θύελλας και λίγο αγωνιζόμενος σε αυτή, τίποτα δεν γίνεται αδερφέ…Όλοι τους της διοίκησης μας δουλεύουνε ψιλό γαζί οι τάχα μου.. που ασχολούνται και δήθεν την αγαπούνε.
Που αποσκοπούν αυτοί οι κύριοι? του λόγου μου γνωρίζω επειδή έτυχε να τρέχω ξοπίσω της 3 γενιές και στην πιο παλιά θα αναφερθώ του Μπατούνα (Παναγόπουλου), Σκαφιδά, Μάραντου, Σπεντζόπουλου, Θεοδώρου, Χάνιου, Καλαϊτζίδη, Καπαματζιάν, Ασημακόπουλου, Μπιστικέα και πολλών άλλων που την αγάπησαν και υπηρέτησαν πιστά τότε…
-Έλα ρε άτιμο κοντοστούπι! Πες μας βρε που αποσκοπούν? Και μην αναφέρεσαι σε παλιούς ποδοσφαιριστές που ούτε τους γνωρίζουμε εμείς οι σημερινοί.
Φίλε για το συμφέρον συγκρούονται ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ! Μόνο αυτό έχω να σας αφηγηθώ δυστυχώς, εγώ ο μπαρουτοκαπνισμένος της εξέδρας. Και σας θυμίζω την φιλότιμη προσπάθεια του ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ και αναμορφωτή του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου Θείου Στηβ κυρίου Σ. Παπαδόπουλου, ο οποίος δυστυχώς ήρθε μεγάλος στα πάτρια εδάφη και δεν είχε το σθένος και τη δύναμη πλέον να αγοράσει μια Βοηδ…..α! από το παζάρι του Κοπανακίου, την οποία κατασκευάζουν οι Ρομά για να τιθασεύσουν τα άλογα και τα μουλάρια και με αυτή να τους λιανίσει στο ξύλο όλους αυτούς τους αυλοκόλακες που τους περιστοιχίζουν. Μερικοί εξ αυτών υπονόμευαν το έργο του και τον έτρωγαν μπροστά στα μάτια του.
Ο άνθρωπος αυτός ο γίγαντας οραματιστής, θεός συγχωρέστον και να είναι καλά εκεί που βρίσκεται, άφησε πίσω του ακόμη και σχολή ποδοσφαίρου ιδιόκτητη, στην οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του μια μέρα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, φοιτούσε εκεί και ο Ροναλντίνιο!
Και αυτός ο άνθρωπος ήρθε σε εμάς, ήρθε και με βάση τις γνώσεις του και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, το βασιλιά των SPORTS, έφτιαξε 3 ή 4 ιδιωτικά γήπεδα με χορτάρι.
Επίσης ανακατασκεύασε το γήπεδο του Μεσσηνιακού με δικά του χρήματα και όχι με επιχορηγήσεις της Ε.Π.Ο και του Μητρόπουλου, ο οποίος Βίκτωρας ήρθε μόνο και το θαύμαζε!, προτείνοντας αναδιπλούμενο τάπητα για να μην πειράξει έλεγε το χιόνι το γκαζόν!
Λες ρε φίλε και η Μεσσηνίας είναι Μόσχα και Γερμανία!
Άντε και εσύ ρε μπαγάσα που επένδυσες εκατομμύρια στο Αιγάλεω και μας έβριζες από τα μεγάφωνα του σταδίου! Άντε ρε ψευτόμαγκα που θα έβγαζες τα δόντια του Θωμαϊδη με την τανάλια!! Τράβα βρε πανίβλακα.
Η Καλαμάτα ανήκει στο λαό της και όχι στο κάθε φιλόδοξο παιχνιδιάρη πρόεδρο της!
Επανέρχομαι…αφού κατάπια 2 ντεπόν και μια ασπιρίνη για να συνέλθω από το συνειρμό της γραφής η οποία μου θυμίζει πολλά που δε γράφονται και συγκινούμαι ο μαλακοπήτουρας! Ενώ οι φίλοι, συγγενείς και γνωστοί μου, μου λένε δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέσαι και να αγανακτείς.
Ακόμη και οι οικείοι μου δε γνωρίζουν ότι η ΟΜΑΔΑ είναι η παντοτινή μου αγάπη και πνοή μου που για αυτή θα έπεφτα στα τάρταρα του Άδη, που για αυτή δεν θα αποθάνω σε κρεβάτι νοσοκομείου, αλλά το έχω τάξει στον εαυτό μου για να δικαιωθώ θα τινάξω τα πέταλα στην ΕΞΕΔΡΑ φωνάζοντας Νάτοι-Νάτοι οι πρωταθλητές!!
Του λόγου μου ο ταπεινός έχω αναφωνήσει το σύνθημα πέντε φορές, πολύ λίγες για την αξία και το εύρος αυτού του νομού!
«Νάτοι-νάτοι οι πρωταθλητές».
Δυο φορές με τον θείο Λυκούργο και τρεις με τον κυρ Σταύρο, περιμένω να ξαναφωνάξω την 6η και τελευταία. Είμαι 70 (δεν με πήρανε και τα χρόνια), η οποία όμως αργεί, πολύ αργεί και φοβάμαι μήπως παραργήσει ρε αδερφέ!

Και για αυτή την ανησυχία μου…νομίζοντας ότι ανακάλυψα τη μοναδική λύση, ξεκινάω μαζί με το φίλο Στασινόπουλο Δημήτρη για την Πύλο όπου έχει έρθει ο τέως Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς για να ασκήσει τα πολιτικά του δικαιώματα.
Τον αρχίζω στο ποδοσφαιρικό ποίημα και πειθώ την οποία κληρονόμησα από τα πέτρινα χρόνια του Μεταξουργείου στο θέατρο Περοκέ και στο καφενείο των Καλαματιανών στην Ομόνοια (Αγ. Κωνσταντίνο).
Φορούσα τη φανέλα της καταξιωμένης του λαού.
Αρχηγέ και Βαρόνε των Ελλήνων πολιτικών, κοίτα τώρα είμαστε ίσια! Είχα ανέβει στο προστατευτικό πεζούλι του δρόμου που κατηφόριζε για το λιμάνι της Πύλου. Ο ποδοσφαιρόφιλος Αντώνης ανησύχησε στα μέγιστα! Τακούλη κατέβα! Τώρα είμαστε μεγάλοι! Όχι, εγώ συνεχίζω έφηβος και ανεβαίνω στα κάγκελα του γηπέδου, αλλά θα γεράσω πριν την ώρα μου εάν η ομάδα δεν ανέβει κατηγορία!!
-Και εγώ τι θες να σου κάνω? Απάντησε ο ψηλός φίλος και συμπαίκτης των Βρυξελλών.
-Πολλά μπορείς να πετύχεις πρόεδρε, διότι είσαι ο μόνος εδώ και 18 χρόνια της γνωριμίας μας που δεν με αποκαλείς τρελό, αλλά παρά μόνο σοφό!
Τρεις ώρες από τον αερολιμένα Ελ. Βενιζέλος μέχρι και το Βέλγιο και άλλες τόσες από τις Βρυξέλλες μέχρι την Αθήνα του πιπίλιζα το μυαλό πόσο μεγάλη είναι η αναδεξιμιά μου η Μαύρη Θύελλα!
-Και εσάς Αντώνη σας νικήσαμε 3-0! Ο καλόκαθος φίλος μου είναι ΟΣΦΠ και Απόλλων Καλαμάτας.
-Θυμάμαι Τάκη χάσαμε οι γαύροι από την Μαύρη Θύελλα, είχα να φάω 2 μέρες από τη στεναχώρια μου και τα πειράγματα των άλλων πολιτευτών Αεκτζίδων και Παναθηναϊκών στο καφενείο της Βουλής.
Μεγάλο χουνέρι πέρασα τότε..
Κάτσαμε σε καφετέρια κάτω από τα πλατάνια της πλατείας της Πύλου και αφού στην αρχή διόρισε τον Στασινόπουλο Δημήτρη (καθηγητή) στον Ο.Η.Ε ή στο ΝΑΤΟ, δεν ενθυμούμαι ακριβώς, ήταν όλος αυτιά να ακούσει την πρόταση μου για την τύχη της ομάδας.
-Αρχηγέ η μόνη λύση είναι ο Σωκράτης, το πνευματικό σου παιδί του είπα.
-Δηλαδή πώς και τί πρέπει να κάνουμε για να πάρει η θύελλα το δρόμο της με ρώτησε.
-Ο παιχταράς και αρχηγός κάποτε της Εθνικής μας Αντώνη, τελείωσε με την Μπέτις και έρχεται Καλαμάτα, πες του να αναλάβει πρόεδρος και γιατί όχι μπορούμε να το βάλουμε και στο ρεκόρ του Γκίνες και παίχτης ταυτόχρονα!!
-Τάκη που δεν είσαι τρελός αλλά σοφός (αποδεδειγμένα), αυτό γίνεται, αλλά αυτή τη στιγμή εγώ και εσύ το εγκρίνουμε, το παιδί όμως θέλει?
Φίλε Μαυροθυελλίτη (συνάρρωστε) φαντάσου με πρόεδρο και παίχτη το Σωκράτη και δυο παιχταράδες κάθε χρόνο από τον ΟΣΦΠ, ποιες ομάδες θα μας συναγωνιστούν?
Οπότε μέχρι να πεις κύμινο, η ομάδα πάει στην Α Εθνική και με 15.000 τιφόζι Μαυροθυελλίτες να ωρύονται στο γήπεδο της παραλίας, ποιος αντίπαλος θα της αντισταθεί?
Η Λάρισα (Α Εθνική τότε) 3-0 με δράστη τον Αλεξόπουλο (κύπελλο) και το γήπεδο τίγκα! Το φουκαρά τον Κούγια, πρώτη φορά τον λυπήθηκα!
Τέτοιες μέρες θέλω για την καταξιωμένη του λαού, φίλε συνάρρωστε Μαυροθυελλίτη. Κάνε και εσύ μια προσπάθεια όπως εγώ ο ταπεινός νονός της ΙΑΧΗΣ μήπως και το πάρουν απόφαση οι ΜΕΓΑΛΟΙ… της Ε.Π.Ο., ότι αυτής της ομάδας της αξίζει μόνο η άνοδος στην Α Εθνική.

Υ.Γ. Ευχαριστώ που με διαβάσατε
Μετά τιμής (ακόμη τη διατηρώ).

Τάκης ο νονός της ΙΑΧΗΣ
«Μαύρη Θύελλα» (1969 Καισαριανή.)
Ή συγγραφικά ο φίλος σας

Ο Αδυσώπητος

 

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Άρθρα