fbpx
Connect with us

Γ΄ Εθνική

Οι 4…επενδυτές, Αμερικανο-Εβραϊκής (!) καταγωγής, σε Παναχαϊκή! Ελπίδα και εδώ (μάλλον) καμιά + pic

Οι 4…επενδυτές, Αμερικανο-Εβραϊκής (!) καταγωγής, σε Παναχαϊκή! Ελπίδα και εδώ (μάλλον) καμιά + pic
Εθνικός Κήρυξ :Οι τέσσερεις επενδυτές, Αμερικανο-Εβραϊκής καταγωγής, που επενδυουν στην Παναχαϊκή. Από αριστερά, Άστον Μπέιλι, Τζόσεφ Κόμπζαν, Μπράντον Μπέιλι και Τζάρεντ Ουεις. Φωτογραφία: Παραχώρηση Πέτρου Σταθάκη στον Εθνικό Κήρυκα

Από το Ουλιάμσπεργκ στην Πάτρα: Οι επενδυτές της Παναχαϊκής

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω θερινής ραστώνης, μια ολόκληρη ελληνική πόλη, η Πάτρα, αναζητά επιμόνως πληροφορίες και απόψεις από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού αναφορικά με τέσσερις Αμερικανο-Εβραίους επιχειρηματίες από το Μπρούκλιν και τη Νέα Ιερσέη, που ουδεμία σχέση είχαν -μέχρι πρόσφατα- με την αχαϊκή πρωτεύουσα και την Ελλάδα. Αιτία είναι η επενδυτική εμπλοκή τους με την ιστορική Παναχαϊκή, έπειτα από τον εξωαγωνιστικό υποβιβασμό της, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Όπως είχε αναφέρει πρόσφατο ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.»), πρόκειται για τους Άστον Μπέιλι (Ashton Bailey), Μπράντον Μπέιλι (Brandon Bailey), Τζόζεφ Κόμπζαν (Joseph Kobzan) και Τζάρετ Ουέις (Jared Weiss) οι οποίοι πρόκειται να επενδύσουν στην ομάδα της Πάτρας κατόπιν πρότασης και μεσολάβησης του ομογενούς συνεργάτη τους, Πέτρου Σταθάκη, ο οποίος θα έχει τον ρόλο του διοικητικού επικεφαλής στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όπου και είχε θητεύσει πριν από περίπου μια δεκαετία, πριν επιστρέψει στη Νέα Υόρκη.

«Για εμάς είναι μια πρόκληση, αλλά, συγχρόνως, και μια ευκαιρία. Δεν ξέρεις πότε θα έρθει η ευκαιρία και δεν έχει σημασία εάν έρχεται από τόσο μακριά. Είμαστε ενθουσιασμένοι και πεπεισμένοι ότι η ομάδα θα πετύχει», δήλωσε στον «Ε.Κ.» ο Μπράντον Μπέιλι, στο εύλογο ερώτημα για το πώς μπήκαν στη διαδικασία να επενδύσουν σε μια μακρινή χώρα και μια άγνωστη -στους ίδιους- ποδοσφαιρική ομάδα.

Οι 4…επενδυτές, Αμερικανο-Εβραϊκής (!) καταγωγής, σε Παναχαϊκή! Ελπίδα και εδώ (μάλλον) καμιά + pic

Εθνικός Κήρυξ
Τζόζεφ Κομπζαν, Μπράντον Μπειλι, Αστον Μπειλι, Τζαρεντ Ουεις.
Τα αδέλφια Μπέιλι έχουν στενές επαγγελματικές και διαπροσωπικές σχέσεις με τους Ουέις και Κόμπζαν, με τους οποίους συνεργάζονται και σε άλλους επιχειρηματικούς κλάδους. Με περίσσεια αυτοπεποίθηση, εκφράζουν σιγουριά ότι θα τα καταφέρουν.

«Είμαστε μια επενδυτική ομάδα που εστιάζει σε όλους τους τομείς, όπως η αγορά ακινήτων, η ψυχαγωγία, η εστίαση. Δουλεύουμε μαζί εδώ και χρόνια και είμαστε δεμένο γκρουπ – ορισμένοι και συγγενείς μεταξύ μας. Είμαστε πολύ καλοί σε αυτό που κάνουμε και έχουμε αυτοπεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε», πρόσθεσε ο Άστον Μπέιλι, που είχε τον άτυπο ρόλο του εκπροσώπου του γκρουπ, που έδωσε σύσσωμο «παρών» στη διαδικτυακή συζήτηση με τον «Ε.Κ.», μέσω Zoom.

Όπως προαναφέρθηκε, η Παναχαϊκή πέρασε στα χέρια του αμερικανο-εβραϊκού γκρουπ «λαβωμένη» από έναν αναπάντεχο υποβιβασμό, ο οποίος εξόργισε ολόκληρη την πόλη: Σε μια μάχη με τον χρόνο, ο οργανισμός της ομάδας αναζητούσε τον επενδυτή που θα καταβάλει το ποσό των 150.000 ευρώ, προκειμένου η ΠΑΕ να εξασφαλίσει την άδεια συμμετοχής στην Super League 2 και να μην υποβιβαστεί. Η συμφωνία για αγορά των μετοχών δεν επετεύχθη, η ομάδα υποβιβάστηκε, η ΠΑΕ ουσιαστικά έπαψε να υφίσταται και η ανάληψη του μάνατζμεντ έγινε κατόπιν συμφωνίας με τη μητρική Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι πολύ σημαντικό: Μέχρι και την τελευταία στιγμή καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να σώσουμε την ομάδα από τον υποβιβασμό. Δυστυχώς, το χρονικό σημείο δεν βοήθησε και παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα. Όμως, θα αξιοποιήσουμε τη συγκυρία ως μια ευκαιρία για να χτίσουμε μια ακόμη καλύτερη ομάδα. Είμαστε ανακουφισμένοι που το θέμα της εμπλοκής μας στην Παναχαϊκή έληξε θετικά, γιατί ήταν μια μεγάλη διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω, δοθείσης ευκαιρίας, τον Πέτρο Σταθάκη, ο οποίος ήταν η κινητήριος δύναμη και ο άνθρωπος που μας οδήγησε εδώ, χάρη στη φήμη που έχει στον κλάδο Για να το πω απλά: Ας αφήσουμε το παρελθόν. Δυστυχώς, ό,τι έγινε, έγινε. Να εστιάσουμε όλοι μαζί στο μέλλον», ήταν η απάντηση του Μπέιλι, ο οποίος τόνισε πως, σταδιακά, το επιχειρηματικό πλάνο της ομάδας θα προσαρμοστεί σε βασικές λειτουργικές αρχές.

«Είμαστε μια επενδυτική ομάδα που ενεργεί και πετυχαίνει με συγκεκριμένες αρχές. Θα είμαστε κοντά στα πράγματα από την πρώτη ημέρα. Μπορεί να μην μας δουν στην πόλη από την αρχή, αλλά θα παρακολουθούμε τα πάντα. Σε κάθε εταιρεία που επενδύουμε, θέλουμε να ξέρουμε τα πάντα που έχουν να κάνουν με αυτή. Το ίδιο θα γίνει με την Παναχαϊκή. Κάποια στιγμή θα έρθουμε και θα κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές που θέλουμε εμείς. Θα τις συνεχίσουμε, μέχρι τα πράγματα να γίνουν σωστά και να προχωρήσουν, να περιέλθει η ομάδα σε μια καλή κατάσταση και ο κόσμος να είναι χαρούμενος. Προσωπικά, σκοπεύω να επισκεφθώ την Πάτρα σύντομα», δήλωσε εκ μέρους όλων ο Αστον Μπέιλι, ξεκαθαρίζοντας ότι το χρέος που κουβαλάει η Παναχαϊκή –και θα βρει μπροστά της, εφόσον επιστρέψει στην επαγγελματική Super League 2– είναι διαχειρίσιμο για τη δυναμική του ιδίου και των συνεταίρων του.

«Εάν θεωρούσαμε ότι το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο, δεν θα ήμασταν εδώ να κάνουμε την συζήτηση μαζί σας. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ξεκινήσαμε αυτήν τη σκληρή δουλειά για να ανοικοδομήσουμε αυτήν την ομάδα και να την επαναφέρουμε ψηλά», ανέφερε χαρακτηριστικά, χωρίς να αποκλείει περαιτέρω επενδύσεις στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Ο εκπρόσωπος του σχήματος ξεκαθάρισε πως «εμείς εστιάζουμε στην Παναχαϊκή», καταλήγοντας πως θέλει να ακούσει τον «παλμό» του κόσμου.

«Υπάρχει μια αρχή στις επιχειρήσεις: Πρέπει να ακούς τι θέλει ο πελάτης σου. Εμείς ακούμε τον κόσμο ως προς το τι περιμένει από εμάς και το επενδυτικό μας γκρουπ. Θα είμαστε εκεί και, βήμα – βήμα, θα κάνουμε κάτι για το οποίο ο κόσμος της Πάτρας θα είναι περήφανος. Εν κατακλείδι, θέλουμε οι φίλοι της Παναχαϊκής να μας δώσουν μια ευκαιρία και να πιστέψουν σε εμάς. Να υποστηρίξουν την ομάδα όπως έκαναν πάντα. Πιο πολύ από κάθε άλλη φορά, να στηρίξουν το αγωνιστικό τμήμα και τους παίκτες. Υποβιβαστήκαμε, αλλά θα προσπαθήσουμε και θα βγούμε από τη λαίλαπα”.

loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Τι κρίμα για αυτή την ιστορική ομάδα.Προβλεπω να μπαίνει σε μεγαλύτερες περιπέτειες.Αντε να ξεμπλέξεις με Εβραίους!Περιμένω έναγωνιως τοποθέτηση του Γιωργοπσναχα

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Γ΄ Εθνική