fbpx
Connect with us

Super league 2

“Μάχη” υπεράσπισης των “ολιγαρχικών” SL2 από Αυγενάκη – Σκληρή απάντηση Μαρτίνη! (+video)

“Μάχη” υπεράσπισης των “ολιγαρχικών” SL2 από Αυγενάκη – Σκληρή απάντηση Μαρτίνη! (+video)
Δυναμικός Τώνη Μαρτίνης

Ο πρόεδρος της Ρόδου λοιπόν, ο δυναμικός πάντα και ξεκάθαρος, που επενδύει συνεχώς στην ομάδα του και στο ποδόσφαιρο, πολλά χρήματα,  Τώνη Μαρτίνης τοποθετήθηκε για τις απίστευτα αρνητικές για την αναδιάρθρωση (αλήθεια γιατί κύριε Αυγενάκη, σας “κρατάει” μήπως κάτι;) δηλώσεις Αυγενάκη στη Βουλή.

Ο Αυγενάκης υποστήριξε σήμερα στην Βουλή πως η κυβέρνηση περιμένει την επίσημη θέση των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League όπως και τις δικαστικές αποφάσεις.

Αναλυτικά είπε τα εξής:

Την επίσημη θέση της διοργανώτριας αρχής των πρωταθλημάτων Super League 2 και Football League, τις αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου επί των προσφυγών για τις αποφάσεις της ΕΠΟ και το σχέδιο βιωσιμότητας μαζί με πλάνο κριτηρίων, προκειμένου να γίνει αμέσως διαβούλευση για τη νέα διάρθρωση των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών κατηγοριών, ανέφερε λοιπόν  ότι αναμένει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτή Φ. Μπακαδήμα.

Η απάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη:
«Κυρία Μπακαδήμα, σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε να διευκρινίσω και να ενημερώσω επίσημα και θεσμικά από το βήμα της Βουλής για την παραπληροφόρηση που υπάρχει σχετικά με το ζήτημα της κατάργησης της Football League.

Εικάζω ότι κι εσείς πέσατε θύμα αυτής της παραπληροφόρησης, αφού λανθασμένα αναφέρετε στην ερώτησή σας ότι:

1) Οι ομάδες της Super League 2 και της Football League ζήτησαν «…την κατάργηση της Football League και την ενοποίηση των δύο επαγγελματικών κατηγοριών».

Δεν είναι αληθές αυτό που γράφετε στην ερώτησή σας ότι οι ομάδες έχουν συμφωνήσει με την αυξημένη πλειοψηφία των ? για την ενοποίηση των δύο κατηγοριών. Το αντίθετο ψήφισαν.

Υπήρξε μια πρόταση για ενιαία κατηγορία, με την Super League 2 με δύο ομίλους των 16 ομάδων, η οποία, όμως, δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία που θέτει ο νόμος.

Και καταθέτω στα πρακτικά τη σχετική επιστολή, με ημερομηνία 3 Αυγούστου, των Super League 2 – Football League προς την ΕΠΟ.

2) Με κατηγορείτε ευθαρσώς ότι επί δίμηνο μεταθέτω τις ευθύνες μου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, όμως, συνεδρίασε στις 19 Αυγούστου σχετικά με την ενοποίηση της δεύτερης και τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας. Και ενημέρωσε το Υπουργείο, για την απόφασή της αυτή, με επιστολή στις 20 Αυγούστου. Πριν από 12 ημέρες. Και αμέσως απαντήσαμε στην ΕΠΟ με δική μας επιστολή, στην οποία θα αναφερθώ παρακάτω.

Κυρία συνάδελφε, είναι, τουλάχιστον, θράσος να κατηγορούμαστε για το θέμα της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων.

Να σας θυμίσω:

* Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον Μάιο του 2019, ψήφισε το νόμο Βασιλειάδη, που έκανε τρεις τις επαγγελματικές κατηγορίες από δύο.

Δηλαδή από Super League και Football League, τις έκανε Super League 1, Super League 2 και Football League.

Και, μάλιστα, υποσχέθηκε άφθονο κρατικό χρήμα μέσω της ΕΡΤ, του Έλληνα φορολογούμενου δηλαδή!

* Παράλληλα, μείωσε και το ελάχιστο Μετοχικό Κεφάλαιο για κάθε ΠΑΕ ως εξής:

Super League 1 από 1 εκατ. σε 500.000,

Super League 2 από 300.000 σε 100.000,

Football League μόλις 30.000.

Ουσιαστικά, επέτρεψε να δημιουργηθεί μια 3η επαγγελματική κατηγορία, χωρίς κανένα κριτήριο! Με 30.000 μπορούσε όποιος ήθελε να δημιουργήσει μια ΠΑΕ για άλλους, μη αγωνιστικούς σκοπούς!

Ή να προσπαθεί με άλλες διαδικασίες να επιβιώσει η ΠΑΕ…

* Επιπλέον, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έπραξε ερήμην της ποδοσφαιρικής κοινότητας!

Να σας θυμίσω ότι διαφωνούσε με το νόμο Βασιλειάδη και η ΕΠΟ και η τότε διοργανώτρια αρχή, η Football League (που έγινε Super League 2 – Football League).

Και τώρα έρχεστε και μας κατηγορείτε για την αναδιάρθρωση;

* Η ΝΔ είχε καταψηφίσει τον νόμο Βασιλειάδη! Είχαμε καταψηφίσει τότε την αυταρχική συμπεριφορά του Υπουργού Αθλητισμού απέναντι στην ποδοσφαιρική κοινότητα.

Και η ρητορική μου και τότε ως βουλευτής της αντιπολίτευσης, και τώρα ως Υφυπουργός Αθλητισμού, παραμένει η ίδια: ήταν λάθος η αναδιάρθρωση και δεν μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι ΜΟΝΟ «κρατικοδίαιτο»!

Τελικά, όλοι συμφωνούμε ότι η «αναδιάρθρωση ΣΥΡΙΖΑ» έχει αποτύχει!

Τι κάνει, λοιπόν, η Κυβέρνηση μας:

* Ήδη από τον Απρίλιο, ψηφίσαμε διάταξη με την οποία δίνουμε τη δυνατότητα για τροποποίηση κανονισμών και προκήρυξη αθλητικών διοργανώσεων. Με το ν. 1684/2020, άρθρο 8, δώσαμε τη δυνατότητα στα ΔΣ ή την Εκτελεστική Επιτροπή της διοργανώτριας αρχής να αποφασίζει!

* Στις 19 Αυγούστου, όπως προανέφερα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ πήρε δύο αποφάσεις:

α) Η προσεχής SL2 να έχει 18 ομάδες και η FL 16 ομάδες, ή

β) να μας ζητήσει την κατάργηση της FL με νόμο και η SL2 να διεξαχθεί με 34 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους των 17 με γεωγραφικά κριτήρια (βορράς – νότος) προκειμένου να υπάρξει μείωση εξόδων των μετακινήσεων.

* Η ΕΕ της ΕΠΟ, όμως, δεν είχε καμία τέτοιου είδους απόφαση από την διοργανώτρια αρχή, την SL2-FL. Τυπικά -ως υπερκείμενη αρχή- μπορεί να αποφασίσει, αλλά, ηθικά πρέπει να συμφωνούν και οι ΠΑΕ.

* Αμέσως, επί των αποφάσεων της ΕΠΟ υπήρξαν προσφυγές τριών ΠΑΕ

(Κασσιόπη, Απόλλων Πόντου και Χανιά) στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

* Όταν η ΕΠΟ μας έστειλε επιστολή με τις αποφάσεις της (20/08), της απαντήσαμε αυθημερόν ότι:

Συμφωνούμε ότι απέτυχε η δομή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, όπως εφαρμόσθηκε από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

Είμαστε υπέρ στοχευμένων ενεργειών για την καλύτερη διάρθρωση του ποδοσφαίρου, αλλά πάντα με κριτήρια για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή του.

Και βέβαια ενημερώνουμε ότι αναμένουμε:

α) τις αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου και

β) την επίσημη θέση της διοργανώτριας αρχής SL2-FL

για να καθίσουμε όλοι μαζί και να πάρουμε μια απόφαση σωστή, βιώσιμη και γρήγορα, έπειτα από διαβούλευση.

Όχι ερήμην.

Αναμένουμε λοιπόν την επίσημη θέση, που θα στηρίζεται σε κριτήρια, σε σχέδιο βιωσιμότητας, σε πλάνο και θα είναι, φυσικά, προϊόν ευρείας διαβούλευσης!

Αλλά, προσέξτε, έχουμε επαναλάβει, το λέμε και τώρα: αν το αρμόδιο όργανο της SL2 – FL δεν μπορεί να πάρει συγκεκριμένη απόφαση, μας αρκεί να έχουμε την απόφαση των οργάνων που να λέει ξεκάθαρα «δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε πρόταση, άρα εσείς ως Κυβέρνηση βρείτε λύση».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει τίποτα από όλα αυτά. Και η ποδοσφαιρική οικονομία μας και η ελληνική αγορά εξακολουθεί να χωράει πολύ λιγότερες ΠΑΕ απ’ όσες καταναλώνει. Κι αυτή τη στιγμή φτάνουν στις 48».

 

Επί της τοποθέτησης του υφυπουργού Αθλητισμού υπήρξε αντίδραση από τον Τώνη Μαρτίνη, ισχυρού άνδρα της Ρόδου που με δηλωσή του ανέφερε:

Δήλωση Μαρτίνη:

“Μετά από τη σημερινή τοποθέτηση του “αξιότιμου κ. Υφυπουργού Αθλητισμού, που θεωρεί ότι η ΕΠΟ πράττει νόμιμα, αλλά ο ίδιος ηθικά , δεν μπορεί να προχωρήσει, οι ομάδες της κατηγορίας ΖΗΤΟΥΜΕ  την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, για να επιβληθεί επιτέλους η νομιμότητα! “.

loading...
11 Comments

11 Comments

 1. Thiela tou notou

  02/09/2020 at 15:00

  Η νομιμοτητα να επιβληθει εδω και τωρα οχι κατα τον Νοεμβρη μετα απο διαβουλευση για επιπλεον ηθικους λογους ταχα μου οποτε θα εχουν διαλυθει τα παντα
  Ο ανθρωπος προφανως ειναι δεσμευμενος και τον κρατουν συμφεροντα Αποκλειεται να πραξει το νομιμο και προσπαθει να τραιναρει κωλυσιεργωντας δημιουργωντας αδιεξοδα και κοροιδευοντας τους παντες

  • ΕΙΣΑΙ ΟΥΡΑΓΟΣ

   02/09/2020 at 15:33

   Σταμάτα ρε ουραγέ που πέρυσι ανέβηκες από το παράθυρο και φέτος αντί να πέσεις σώζεσαι από το παράθυρο. Δεν έχεις καταλάβει ότι αυτό που ζητάς είναι παράνομο; Ουραγέ.

   • Thiela tou notou

    02/09/2020 at 16:10

    Ρε εισαι ουραγος, ειτε σαρεσει ειτε οχι Eχει ψηφιστει με συντριπτικη πλειοψηφια 3/4 στην Επο που ειναι το μονο οργανο που δικαιουται να αποφασισει
    Περαστικα λοιπον και ποιος θα ειναι φετος ουραγος θα το δουμε συντομσ κακομοιρη της ομαδας με 400 φιλαθλους που ανεβηκε sl1 και ξεφτιλιστικε, αφου επεσε απο το πρωτο τριμηνο ελειψει φιλαθλων και πορων

    • ΕΙΣΑΙ ΟΥΡΑΓΟΣ

     02/09/2020 at 16:41

     Δεν έχεις καταλάβει καν τι ομάδα είμαι, δεν πειράζει ουραγέ, μαθημένοι μια ζωή χάρτινοι και από το παράθυρο, τράβα ξήλωσε κάνα κάθισμα τώρα για να διαμαρτυρηθείς για την 58η συνεχόμενη ήττα στο πρωτάθλημα της Football League. Μου θες και αναδιάρθρωση.

     • Thiela tou notou

      02/09/2020 at 17:42

      Θα ρωτησουμε εσενα ανυπαρκτε τι θελουμε κι ξαν το νομιμο ειναι καλο. Δεν αγορασαμε ΑΦΜ δεν καναμε τιποτα παρανομο Νομιμως εδω και νομιμως και στην Β εθνικη των δυο ομιλων Μετα θα παρακολουθεις τους αγωνες μας στην SL1 Περαστικα και παλι

    • thielatounotou

     02/09/2020 at 16:59

     Οσον αφορα την ανοδο προπερσι ανεβηκα σαν δευτερος ΝΟΜΙΜΑ αφου δεν κατεβηκε ο Νεστος οπως και η ομαδα σου η Νικη Βολου σαν δευτερη ανεβηκε. Για φετος δε που ημουν προτελευταιος οταν διεκοπηκε το πρωταθλημα ΝΟΜΙΜΑ παρεμεινα αφου αν συνεχιζοταν μπορουσα να σωθω μαθηματικα. Το θεμα ειναι οτι εχω κοσμο διοικηση χρηματα μπορω νσ ελπιζω Εσυ ρε κακομοιρη ταλαιπωρε μαζι με τους υπολοιπους 399 εχετε κατι να ελπιζετε μετα τα χαλια σας στη μεγαλη κατηγορια? Ειλικρινα εισαι αξιολυπητος

     • thielatounotou

      02/09/2020 at 17:01

      Οσον αφορα την ανοδο προπερσι ανεβηκα σαν δευτερος ΝΟΜΙΜΑ αφου δεν κατεβηκε ο Νεστος οπως και η ομαδα σου η Νικη Βολου σαν δευτερη ανεβηκε. Για φετος δε που ημουν προτελευταιος οταν διεκοπηκε το πρωταθλημα ΝΟΜΙΜΑ παρεμεινα αφου αν συνεχιζοταν μπορουσα να σωθω μαθηματικα. Το θεμα ειναι οτι εχω κοσμο διοικηση χρηματα μπορω νσ ελπιζω Εσυ ρε κακομοιρη ταλαιπωρε μαζι με τους υπολοιπους 399 εχετε κατι να ελπιζετε μετα τα χαλια σας στη μεγαλη κατηγορια? Ειλικρινα εισαι αξιολυπητος

     • ΕΙΣΑΙ ΟΥΡΑΓΟΣ

      02/09/2020 at 17:19

      Δεν είμαι Νίκη Βόλου ρε ουραγέ σταμάτα την κλάψα σου. Πες ευχαριστώ που σε έσωσαν εξωαγωνιστικά και σταμάτα την κλάψα όλη μέρα. Με λίγη τύχη ίσως σωθείς του χρόνου.

     • thielatounotou

      02/09/2020 at 18:47

      Ρε Αυγενακη ασε τα περι ουραγων και προχωρα Σε πηρε ειδηση ολη η Ελλαδα Δεν θα σε ρωτησουμε αν εγκρινεις εσυ το νομιμο και σταματα να χλιμιντριζεις οπως σε βαζουνε να κανεις, και να εφευρισκεις κωλυματα αδιεξοδα και μπουρδες Εχεις αποκαλυφθει πληρως Δεν σε παρακαλαει κανεις Θα το κανεις και θα πεις και μια μαντιναδα

     • ΕΙΣΑΙ ΟΥΡΑΓΟΣ

      02/09/2020 at 22:11

      Τα έχεις χαμένα ουραγέ από τις αλλεπάλληλες φάπες. 14 ήττες σε 23 παιχνίδια. Κοκκίνισε ο σβέρκος. Οι λοιποί σχεδόν υποβιβασμένοι της κατηγορίας τουλάχιστον έχουν την αξιοπρέπεια και είναι ήσυχοι. Μόνο εσείς φωνάζετε αντί να λέτε ευχαριστώ που τη βγάλατε καθαρή.

 2. ΕΙΣΑΙ ΟΥΡΑΓΟΣ

  03/09/2020 at 10:49

  Πάρτε και μια wildcard για Τσάμπιονς Λιγκ κατακαημένοι ουραγοί.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Super league 2