fbpx
Connect with us

Lifestyle

Τρομερή επίθεση Μένιου, κατά Ιβάν Σαββίδη! Διαβάστε πώς τον αποκαλεί…

Τρομερή επίθεση Μένιου, κατά Ιβάν Σαββίδη! Διαβάστε πώς τον αποκαλεί…

Εναντίον του Ιβάν Σαββίδη -τον αποκαλεί «φερόμενο ιδιοκτήτη» του καναλιού- και στελεχών του Open καταφέρεται ο παρουσιαστής, ο οποίος διαμηνύει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και το ΕΣΡ με αποκαλύψεις που «θα προκαλέσουν ντόμινο εξελίξεων όχι μόνο σε τηλεοπτικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται αρχικά στα μελλοντικά του επαγγελματικά βήματα, λέγοντας πως τα «Αποκαλυπτικά Live» θα συνεχίσουν πολύ σύντομα σε κανάλι εθνικής εμβέλειας, κάνοντας έναν απολογισμό της περιόδου που ήταν μεγαλοστέλεχος στο (πρώην) Epsilon, από το 2013 μέχρι και τον Αύγουστο του 2017.

Στη συνέχεια καταγγέλλει νυν και πρώην συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη για σπατάλη χρημάτων κατά τη διάρκεια της δημιουργίας τουOpen, σε εκπομπές και παρουσιάστριες που σημειώνουν «πολικές θερμοκρασίες», όπως σημειώνει ο ίδιος, στις μετρήσεις τηλεθέασης.

Τέλος, αναφερόμενος πάλι στην εξαγορά του Epsilon από τον Ιβάν Σαββίδη, αναφέρει περιστατικό με συνάντηση πολιτικού και επιχειρηματία με θέμα συζήτησης την πώληση του καναλιού, εμπλέκοντας και κυβερνητικά στελέχη.

Επειδή γράφονται και ακούγονται πολλά που με αφορούν και τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα πραγματικά γεγονότα ξεκινώ σήμερα με μια πρώτη ανακοίνωση. Αυτό γίνεται και για την καλύτερη ενημέρωση όσων αγωνιούν για την επαγγελματική μου τύχη, αλλά και για να προφυλάξω εκείνους που εκτίθενται επικίνδυνα δημοσίως συκοφαντώντας με, θεωρώντας ότι τους έχουν τροφοδοτήσει με αληθινά στοιχεία.

Φυσικά είμαι στην διάθεση των δικαστικών αρχών , αλλά και του Ελληνικού Κοινοβουλίου να προσκομίσω οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο για όσα
καταγγέλω και υποστηρίζω .

Να καθησυχάσω λοιπόν πρώτα εκείνους που αγωνιούν για την επαγγελματική μου τύχη , γράφοντας ότι η εκπομπή μου θα μεταδίδεται στο πολύ άμεσο μέλλον απότηλεοπτική συχνότητα πανελλαδικής εμβέλειας.

Για την δεύτερη κατηγορία τώρα εκείνων που έχουν δημοσίως επιχειρήσει μια «δημοσιογραφική έρευνα στην επαγγελματική και προσωπική μου πορεία» δημοσιεύοντας « σεντόνια » που με αφορούν, και αυθαιρετούν αγνοώντας τα στοιχεία, ας προετοιμαστούν γιατί η αλλαγή ιδιοκτησίας του καναλιού αφορά ένα τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο στο οποίο έχουν εμπλακεί , επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι υπουργοί της κυβέρνησης , και διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων εταιρειών.

Όλα αυτά στα οποία αναφέρομαι αφορούν έγγραφα και στοιχεία τα οποία έχουν στην κατοχή τους οι δικηγόροι μου και τα οποία θ’ αποτελέσουν πολύτιμο υλικό για τον Εισαγγελέα διαφθοράς αλλά και κυρίως για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης , το οποίο έχει και την μοναδική ευθύνη για την έγκριση λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών κατά τον νόμο και το Σύνταγμα ως ανεξάρτητη αρχή που ελέγχει τις ραδιοτηλεοπτικές επιχειρήσεις.

Είναι αρκετοί εκείνοι που αναφέρονται σε «φαντασιώσεις μου» γιατί φυσικά έτσι τους εξυπηρετεί . Όμως θα ήθελα τώρα που είμαστε στην αρχή της ανακοίνωσή μου να προκαλέσω τους εμπλεκόμενους με την αγοραπωλησία του καναλιού , τι θα βρουν ν’ απαντήσουν στον Εισαγγελέα διαφθοράς όταν τους ρωτήσει για τον ρόλο και τις υπογραφές των κυρίων : Νίκου ….., Φίλιππου ……, Νίκου Α…. ., της κυρίας Αμαλίας ……, του κυρίου Νταβιδιάν ….. Κώστας Φ …και άλλων πολλών. Μερικά λόγια για όσους δεν με ξέρουν και για την αρχή της εμπλοκής μου με τα media

Το κανάλι Έψιλον, στο οποίο διετέλεσα από την αρχή της λειτουργίας του ως ανώτατο διευθυντικό στέλεχος ( Γενικός διευθυντής προγράμματος και Εμπορικός διευθυντής) ,το παρέλαβα με τηλεθέαση 0% και μετά τις συμφωνίες που πέτυχα, συμφωνίες πρώτης γραμμής με πρόσωπα από τον τηλεοπτικό δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά και με τις εμπορικές συμφωνίες που έκλεισα το παρέδωσα με τηλεθέαση 8 % . Η εκπομπή μου « Αποκαλυπτικά¨» τα δικαιώματα της οποίας ανήκουν αποκλειστικά σε μένα έφτασε να έχει την υψηλότερη τηλεθέαση στην Ελλάδα σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις της Nielsen , που σημαίνει ότι την παρακολουθούσαν ενάμιση εκατομμύριο τηλεθεατές Η δραστηριότητα μου λοιπόν ως εμπορικού και γενικού διευθυντή του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον , είχε συντελέσει τα μέγιστα στην εμπορική και εν γένει πορεία του σταθμού και την κερδοφορία του και αυτός ήταν ο λόγος που πουλήθηκε, με πολλά εκατομμύρια στον φερόμενο ιδιοκτήτη του Ιβαν Σαββίδη.

Δεν υπήρχε άλλο πρόσωπο που να μιλούσε με τους καλλιτέχνες και δημοσιογράφους που έκλειναν πάρα πολύ μεγάλα συμβόλαια με τον τηλεοπτικό σταθμό, παρά μόνο εγώ. Αποτέλεσμα : Από το 0 % που παρέλαβα το κανάλι το 2013 το παρέδωσα στις 11 Αυγούστου του 2017 στο ποσοστό του 8 % . Αυτό και από μόνο του ως γεγονός είχε ως δικαίωμα να έχω συμμετοχή σε αυτό , την οποία και ο Φίλιππος Βρυώνης είχε αναγνωρίσει δημοσίως κατά την διάρκεια γιορτής στις 10 Ιανουαρίου του 2016 , στο κέντρο «Ποσειδώνιο» . Στον συγκεκριμένο χώρο είχαμε διοργανώσει την γιορτή για το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σταθμού , την οποία γιορτή την παρουσίασα με την Ναταλία Γερμανού . Αφού λοιπόν τον προσφωνήσαμε τότε, ανέβηκε στην σκηνή και απευθύνοντας τον λόγο στο προσωπικό του σταθμού αλλά και στους καλεσμένους είπε αυτολεξεί : «Περάσαμε δύσκολες εποχές, νομίζω τελικά τα καταφέραμε το εγχείρημα δηλαδή που έγινε στο Εψιλον είναι επιτυχές . Καταφέραμε μέσα σε πολύ λίγο χρόνο αυτό που άλλοι έχουν καταφέρει σε 20 ή και περισσότερα χρόνια . Θα πρέπει ν αναφερθώ στον άνθρωπο ο ποίος πρωτοστάτησε δίπλα μου για να επιτευχθεί το εγχείρημα αυτό και που δεν είναι άλλος από τον Μένιο Φουρθιώτη»

Καταγγέλλω κύριε Σαββίδη ότι : Αγοράσατε τον Αύγουστο του 2017 το κανάλι με μέσο όρο τηλεθέασης 8% , μαζί με κορυφαίους παρουσιαστές . Το κανάλι ήταν κερδοφόρο με 1, 5 εκατομμύριο τον μήνα και έξοδα μισό εκατομμύρια το μήνα. Τα στελέχη τα οποία επιλέξατε εκμεταλλευόμενα την άγνοιά σας για την τηλεοπτική πραγματικότητα του 2018 , αφού έδιωξαν όλους τους παρουσιαστές του σταθμού , φτάσανε το κόστος λειτουργίας του Οpen στα 4, 5 εκατομμύρια τον μήνα , και την τηλεθέαση του σταθμού στο 4% . Το κανάλι Εψιλον , είχε 365 τεχνικούς και δημοσιογράφους με μισθούς από 600 έως 800 ευρώ , ενώ στο open Beyond ήρθαν οι φίλοι των στελεχών σας με μισθούς από 1000 Ευρώ , έως 15.000 Ευρώ τον μήνα ενώ σ’ εκείνους που δημιούργησαν το κανάλι που παραλάβατε εσείς , πανάξιους τεχνικούς και δημοσιογράφους, η μισθοδοσία τους όχι μόνο δεν μεταβλήθηκε, αλλά επιβαρύνθηκαν οικονομικά, καθώς η έδρα του καναλιού μετακινήθηκε από τα Μελίσσια στην Παιανία.

Είναι εξαιρετικά λυπηρό κύριε Σαββίδη καλοθελητές γνωρίζοντας την άγνοιά σας γύρω από την τηλεοπτική αγορά , να έχουν εκτινάξει το κόστος παραγωγών σε αστρονομικά ποσά , παραγωγών που αντί να έλκουν τηλεοπτικό κοινό, να το απομακρύνουν με γεωμετρική πρόοδο .

Επενδύσατε αστρονομικά ποσά ( περισσότερα από 60 εκατομμύρια ευρώ) για να κατορθώσετε να ξεπερνάν το OPEN BEYOND TV σε τηλεθέαση κανάλια επαρχιακά που δυστυχώς για τα επιτελικά σας στελέχη, ακόμη και η χαμηλή τηλεθέαση πολλών εκπομπών επαρχιακών καναλιών είναι μεγαλύτερη των πολλά
υποσχόμενων παραγωγών που ενέκριναν οι δικοί σας άνθρωποι και στον τομέα της ενημέρωσης αλλά και στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Έχετε δηλώσει ότι θα κάνετε τα πάντα για να στηρίξετε την ελληνική οικονομία , δήλωση με την οποία ευαισθητοποιήσατε πολλούς να στηρίξουν τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες. Δεν θα ήταν όμως πιο φρόνιμο μετά την ανθρωπιστική κρίση που έχει περάσει η χώρα μας, με τους εκατομμύρια άνεργους, αλλά και τους συνταξιούχους που λιμοκτονούν , να διαθέτατε χρήματα σε δραστηριότητες επιχειρηματικές στην Βόρεια Ελλάδα ,που θα βοηθούσαν τους ανθρώπους αυτούς να ξεπεράσουν την ανέχεια ; Ρωτάω το προφανές καθώς η καταγωγή σας είναι από τα μέρη εκείνα που ο ελληνισμός εκδιώχθηκε και υπέφερε για χρόνια.

Γνωρίζετε κύριε Σαββίδη , ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλό σας κύριος Δημήτρης Δημαρέλης, καταχράστηκε την εξουσία της θέσης του αλλά και της εμπιστοσύνης σας προχωρώντας πίσω από την πλάτη σας μαζί με παρουσιάστρια του σταθμού ,με την οποία διατηρούσε πολύ στενή προσωπική επαφή και με την οποία διασκέδαζαν σε πολλά νυκτερινά μαγαζιά παρέα , και μ’ έναν υπόδικο ,δημιουργώντας εταιρεία καλλυντικών και προφανώς θα μοιραζόντουσαν τα έσοδα; Η παρουσιάστρια η συγκεκριμένη υπέγραψε εσπευσμένα με το κανάλι σας συμβόλαιο τριετής διάρκειας για μία εκπομπή η οποία είχε ελάχιστη τηλεθέαση και συνεχίζει να έχει Πολικές θερμοκρασίες …και όλα αυτά έγιναν πριν απολύσετε τον κύριο Δημαρέλη .

Κύριοι και Κυρίες που σπεύσατε να με δείτε «νεκρό» επαγγελματικά και βιολογικά , θα σας παραπέμψω στην πρόσφατη ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου μου κυρίου Θέμη Σοφού , όταν ο τηλεοπτικός σταθμός Open Beyond TV εξέδωσε ανακοίνωση για την διακοπή μετάδοσης της εκπομπής «Αποκαλυπτικά» . « Η ανακοίνωση είναι περιττή και Εμπαθής. Μπορεί η μετάδοση της Εκπομπής να διακόπτεται , όμως δεν υπάρχει τελεσίδικη κρίση της δικαιοσύνης και συνιστώ στην διοίκηση του καναλιού , Ψυχραιμία και Υπομονή …»

Η δε εταιρεία των πνευματικών δικαιωμάτων της εταιρείας «Αποκαλυπτικά Live » ανακοίνωσε ότι “ Η συνέχεια της δικαστικής Έκβασης , αφορά στα πολιτικά , ποινικά και αστικά δικαστήρια για τους εμπλεκόμενους σε μία υπόθεση που έχει έντονο άρωμα πολιτικής παρέμβασης με αποδείξεις και ονόματα”

Πριν κλείσω προς το παρόν κύριε Σαββίδη δύο ακόμη ερωτήματα.

1 ) Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που αγοράσατε τον τηλεοπτικό σταθμό ; και

2 ) Γνωρίζετε πριν την υπογραφή της πώλησης τον λόγο για τον οποίο συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής στην περιοχή του Ψυρρή , πολιτικός και επιχειρηματίας, με αντικείμενο την πώληση του σταθμού προς εσάς. Σε περίπτωση που αμφιβάλετε για το περιστατικό , μπορώ να διαθέσω τα ονόματα των εμπλεκομένων στον Εισαγγελέα και αυτεπάγγελτα εκείνος μπορεί να κάνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου , προκειμένου ν’ αποκαλυφθεί το σήμα των κινητών τηλεφώνων των εμπλεκομένων που ήταν μαζί . Οι συγκεκριμένες συναντήσεις έγιναν Ιούλιου και Αύγουστο του 2017 .

Επειδή λοιπόν διαθέτω προσωπικά μεγάλη υπομονή και ψυχραιμία , θέλω κλείνοντας προς το παρόν αυτή την ανακοίνωση να επισημάνω και πάλι ότι γι’ αυτά που θα συμβούν τις επόμενες μέρες και που θα προκαλέσουν ντόμινο εξελίξεων όχι μόνο σε τηλεοπτικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, φροντίζει πάνω και από μένα τον ίδιον ν’ απαντήσει η Ζωή που ξέρει πολύ καλά τον ρόλο της Νέμεσις.

Μένιος Φουρθιώτης

Πηγή: typologies.gr

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Lifestyle