fbpx
Connect with us

Superleague

Ο Άρης «καθάρισε» στο φινάλε (2-0) [video]

Οι κίτρινοι πέτυχαν σημαντική νίκη επί του Αστέρα με 2-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ματέο Γκαρσία που κέρδισε πέναλτι (εκτέλεσε εύστοχα ο Γιουνές στο 87′) και πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αρης πήρε τεράστιας σημασίας νίκη με 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στο Βικελίδης! Στους 12 βαθμούς ο «Θεός του πολέμου» πήρε ματς… έξι πόντων και παρέμεινε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Παράλληλα κράτησε μία από τις πιο υπολογίσιμες ομάδες του πρωταθλήματος, τον Αστέρα Τρίπολης στους 3 βαθμούς.

Ο Αρης δεν ήταν καλός στο μεγαλύτερο διάστημα, ωστόσο είχε υπομονή και επιμονή και όταν πήρε αυτό που χρειαζόταν από τους Σιώπη και Μαρτίνες που πέρασαν ως αλλαγές, βρήκε (με εκφραστή τον Γκαρσία) τον δρόμο προς τα δίχτυα του Αστέρα. Οι Αρκάδες πλήρωσαν το γεγονός οτι κλείστηκαν μαζικά στην άμυνα τους με σκοπό το μηδέν.

«Φλύαρη» κατοχή ο Άρης
Ο Αρης έπαιξε και πάλι ποδόσφαιρο κατοχής έχοντας τη μπάλα στα πόδια του σε ποσοστά της τάξης του 66%. Ωστόσο η ομάδα του Ερέρα ήταν αργή σε σκέψη και εκτέλεση, δεν είχε κάθετες και γενικότερα δεν μπορούσε να βρει χώρους απέναντι στην καλοστημένη άμυνα του Αστέρα. Οι κίτρινοι εκδήλωναν τις επιθέσεις τους κυρίως από τα δεξιά με τους Τζανακάκη-Γκαρσία (ηταν καλά κλεισμένος), ενώ δεν είχαν παιχνίδι από τον άξονα, καθως ο Ματίγια ήταν καλά κλεισμένος και η μπάλα δεν έφτανε αρκετά στα πόδια του. Ουσιαστικά ο Αρης είχε μια καλή στιγμή στο α’ μέρος, αυτή του 7’ με ένα σουτ του Ντιγκινί μέσα από την περιοχή.

Από την πλευρά του Αστέρας αμυνόταν μαζικά, έχοντας ξεκάθαρα ως προτεραιότητα τη διαφύλαξη του μηδέν. Η ομάδα του Παντελίδη προσπαθούσε (κυρίως με τον Τόνσο) να απειλήσει με αντεπιθέσεις, τις οποίες εξέφραζαν κυρίως οι Τόνσο και Τσιλιανίδης. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μερικά στημένα έξω τα οποία όμως δεν κατάφεραν να εκμεταλλευθούν, ωστόσο είχαν την καλύτερη στιγμή του α΄ μέρος. Αυτή του 8’ με ένα σουτ του Τόνσο, ωστόσο προηγουμένως, ο διαιτητής Κουμπαράκης δεν είδε καθαρό φάουλ πάνω στον Βέλεθ.

Μέσα ο Ναζλίδης και 4-2-3-1
Με την έναρξη του Β’ μέρους, ο Ερέρα πέρασε στο ματς τον Ναζλίδη αντί του Κολάσο, μετατρέποντας το σύστημα της ομάδας του σε 4-2-3-1 και τον Ελληνα επιθετικά να κινείται στα πίσω από τον Γιουνές ως δεύτερο φορ και ο Ντιγκινί στα δεξιά. Ο Αρης ήταν πιο παθιασμένος, πιο νευρώδης, όμως και πάλι δεν κατάφερε να φτιάξει κλασικές ευκαιρίες. Απέναντί του είχε και πάλι έναν Αστέρα που αμυνόταν μαζικά και που «ξεμύτισε» λίγες φορές προς την περιοχή των κίτρινων.

Ετσι από τη μία ο Αρης δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου, ωστόσο παρά την είσοδο και του Μαρτίνες στο 72’ δεν κατάφερε να βρει ουσία στο παιχνίδι του. Για την ακρίβεια ομάδα του Ερέρα, κόντρα σε αυτήν του Παντελίδη έκανε (επιθετικά) μακράν το χειρότερο παιχνίδι της.

Σιώπης και Μαρτίνες του έδωσαν ουσία
Ενας λόγος που οι κίτρινοι έμεναν μακριά από την καλή δημιουργία, ήταν η κακή τελική πάσα ή σέντρα από τους ακραίους. Αυτό που έλειπε το έδωσε όμως ο Σιώπης που πέρασε στο ματς στο 82’! Ο Ελληνας χαφ έδωσε κάθετη… λουκούμι στον Ματέο Γκαρσία, αυτός μετά από ωραία ατομική ενέργεια ανατράπηκε καθαρά από τον τερματοφύλακα του Αστέρα και ο διαιτητής Κουμπαράκης καταλόγισε την πέναλτι.

Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε με αριστοτεχνικό τρόπο ο Χάμζα Γιουνές που έγραψε το 1-0 για να ακολουθήσει… πανζουρλισμός στο Βικελίδης από τους 12.000 οπαδούς των κιτρινόμαυρων! Ο Αστέρας όχι μόνο δεν κατάφερε να απαντήσει, αλλά δέχθηκε και δεύτερο τέρμα. Ο Νίκο Μαρτίνες (είχε δώσει πνοή με την είσοδό του) έκανε ωραία κούρσα από τα δεξιά, την κατάλληλη στιγμή έκοψε στον Γκαρσία και ο «μάγος» του Άρη με σουτ παρόμοιο όπως με αυτό της Τουμπας στο Κύπελλο, σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του στο 90+3′!

ΑΡΗΣ (Π. Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μενέντεθ, Μπάσα, Ματίγια (82’ Σιώπης), Κολάσο (46’ Ναζλίδης), Ντιγκινί (72’ Μαρτίνες), Ματέο Γκαρσία, Γιουνές.

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σ. Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Βλάχος (90’ Δουβίκας), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ιγκλέσιας, Μαρτίνες, Μουνάφο, Κυριακόπουλος (60’ Φερνάντεζ), Τόνσο (71΄ Κώτσιρας), Τσιαλιανίδης, Μανιάς

 

in.gr

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Superleague