fbpx
Connect with us

Ειδήσεις

Καιρός: Βροχές, χαμηλές θερμοκρασίες κι ενισχυμένοι άνεμοι (+videos)

Καιρός: Βροχές, χαμηλές θερμοκρασίες κι ενισχυμένοι άνεμοι (+videos)

Τοπικές  βροχές αναμένονται τις επόμενες ημέρες στα δυτικά, κεντρικά και νότια και καταιγίδες στα νοτιοδυτικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

Τοπικά φαινόμενα στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια –Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά
Η θερμοκρασία σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά το επόμενο πενθήμερο
Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 6 με 7 και τοπικά και τα 8 μποφόρ
Παρακολουθούμε το σύστημα της Κεντρικής Ιταλίας το οποίο είναι ένα βαρομετρικό που παρουσιάζει χαρακτηριστικά εξωτροπικού κυκλώνα . Είναι ένα Medicane το οποίο ήδη έχει προκαλέσει προβλήματα στην Σικελία.

Με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ο στρόβιλος του χαμηλού δεν θα μας επηρεάσει σημαντικά και μόνο στα δυτικά και τα νότια θα έχουμε κατά περιόδους αρκετές βροχές και καταιγίδες, όπως θα αναλύσουμε και μπορείτε να δείτε ευρύς αμέσως στο Tweet

Σήμερα Τετάρτη στην κεντρική και τη νότια χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της αλλά παρόλα αυτά θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 17 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ 28-10-2021 (ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ – ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ)

Στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και σταδιακά στις νότιες Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και μετά το μεσημέρι κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες και την Εύβοια, όπου θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, στο Αιγαίο 6 και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς, στα Δωδεκάνησα κατά τόπους τους 21 με 23 και στα υπόλοιπα νησιά και τα ηπειρωτικά τους 18 με 21 βαθμούς Κελσίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29-10-2021 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 30-10-2021

Στα βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις νότιες θαλάσσιες – παραθαλάσσιες περιοχές.Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά 6 με 7, στα ανατολικά 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-10-2021

Στα ανατολικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 19 βαθμούς Κελσίου .

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες τοπικές νεφώσεις Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

* Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Ειδήσεις