fbpx
Connect with us

Διεθνή

Σκωτία – Ουκρανία 1-3: Θρίαμβος στο Χάμπντεν Παρκ και ραντεβού με την ιστορία για μία θέση στο Κατάρ (+videos)

Σκωτία – Ουκρανία 1-3: Θρίαμβος στο Χάμπντεν Παρκ και ραντεβού με την ιστορία για μία θέση στο Κατάρ (+videos)

Η Ουκρανία πήρε τη νίκη στο Χάμπντεν Παρκ, επικράτησε 3-1 της Σκωτίας και στις 5 Ιουνίου αντιμετωπίζει την Ουαλία στο Κάρντιφ, με φόντο ένα εισιτήριο για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Η Ουκρανία επικράτησε 3-1 της Σκωτίας στο Χάμπντεν Παρκ στη Γκλασκώβη και κατάφερε να πάρει την πρόκριση στον τελικό των μπαράζ για την πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ. Στις 5 Ιουνίου στο Κάρντιφ οι Ουκρανοί έχουν ραντεβού με την ιστορία με αντίπαλο την Ουαλία. Η προσπάθεια των φιλοξενούμενων μπορεί να χαρακτηριστεί ηρωική. Έξι από τους έντεκα που ξεκίνησαν βασικοί έδιναν το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι μετά από καιρό, εξαιτίας του πολέμου που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο. Τελευταία πρόκριση των Ουκρανών σε τελική φάση Μουντιάλ ήταν το 2006.

Θυμίζουμε πως ο νικητής του ζευγαριού μεταξύ της Ουαλίας και της Ουκρανίας θα τοποθετηθεί στον δεύτερο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μαζί με Αγγλία, ΗΠΑ και Ιράν.

Το ματς
Η Ουκρανία ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι είχαν την απόλυτη υπεροχή. Στο 8ο λεπτό χάθηκε και η πρώτη καλή στιγμή. Ο Τσιγκάνκοβ έπιασε το σουτ στην κίνηση και ο Γκόρντον έδιωξε με δυσκολία. Στο 17ο λεπτό ο Γιαρμολένκο βρέθηκε απέναντι από τον κίπερ της Σκωτίας, χωρίς όμως να καταφέρει να τον νικήσει.

Οι Ουκρανοί είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να πατήσουν στην περιοχή, με τους Σκοτσέζους να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά. Στο 33ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μπροστά στο σκορ. Ο Μαλινόβσκι έκανε την βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της Σκωτίας και ο Γιαρμολένκο κρέμασε τον Γκόρντον για το 1-0 των Ουκρανών. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμό στην προσπάθειά τους να ισοφαρίσουν, δίχως όμως να τα καταφέρουν.

Η Ουκρανία μπήκε το ίδιο δυνατά και στο β’ μέρος. Δεν άργησε μάλιστα να κάνει το 2-0. Στο 49′ ο Καραβάεβ από τα δεξιά έκανε τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί ο Γιάρεμτσουκ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο παίκτης της Μπενφίκα πανηγύρισε έξαλλα με τον κόσμο της ομάδας το γκολ.

Μετά το 2-0 η Ουκρανία συνέχιζε να έχει την κατοχή και να είναι πιο επικίνδυνη. Έβρισκε ακόμη πιο εύκολα κενούς χώρους, με τους Σκοτσέζους να πιέζουν πιο ψηλά. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στο 59′ να εκμεταλλευτούν ένα λάθος του Μπούστσαν χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι ψηλές γραμμές των γηπεδούχων έπιασαν τόπο. Στο 67′ ο ΜακΓκιν από κοντά με το κεφάλι δεν μπόρεσε να ευστοχήσει.

Στο 71′ η Ουκρανία έχασε την ευκαιρία να “κλειδώσει” το ματς με τον Τσιγκάνκοφ, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκόρντον. Αντ’ αυτού η Σκωτία ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 79′. Ο ΜακΓκρέγκορ έκανε το σουτ στα όρια της περιοχής, ο Μπούστσαν έχασε την μπάλα από τα χέρια, η οποία πέρασε οριακά την γραμμή για το 2-1.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν, προσπάθησα να φέρουν την μπάλα στην περιοχή, ωστόσο η Ουκρανία ήταν εκείνη που στην κόντρα στην τελευταία φάση του αγώνα στο 90+5′ έκαναν το 3-1 με τον Ντόβμπικ.

ΣΚΩΤΙΑ: Γκόρντον, Κούπερ, Χάνλεϊ, ΜακΤόμινεϊ, Ρόμπερτσον, ΜακΓκρέγκορ, Γκίλμουρ, Χίκι, ΜακΓκιν, Ντάικς, Άνταμς

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπούστσαν, Καραβάεβ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Μικολένκο, Στεπανένκο, Γιαρμολένκο, Μαλινόβσκι, Ζιντσένκο, Τσιγκάνκοβ, Γιάρεμτσουκ.

Sport24.gr

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Διεθνή