fbpx
Connect with us

Ποδόσφαιρο

Euro 2024: Η 2η ευκαιρία της Ελλάδας για πρόκριση μετά την κλήρωση-βουνό με Ολλανδία και Γαλλία (+video)

Euro 2024: Η 2η ευκαιρία της Ελλάδας για πρόκριση μετά την κλήρωση-βουνό με Ολλανδία και Γαλλία (+video)

Η Ελλάδα κληρώθηκε σε δύσκολο προκριματικό όμιλο για το Euro 2024, αλλά το όνειρο για πρόκριση στην τελική φάση έχει και άλλο… μονοπάτι.Τους αντιπάλους της έμαθε η Εθνική ομάδα στο Euro 2024.

 

Σε δυνατό όμιλο θα διεκδικήσει η Εθνική Ελλάδας την πρόκρισή της στα τελικά του Euro 2024, που θα διεξαχθεί στη Γερμανία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κληρώθηκε στον 2ο όμιλο με αντιπάλους τις Ολλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία και Γιβραλτάρ.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως σε αυτό τον όμιλο συναντιούνται τρεις πρωταθλήτριες Ευρώπης, που θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια της πρόκρισης.

Υπό… φυσιολογικές συνθήκες, οι «οράνιε» και οι «πετεινοί», θα καταλάβουν τις πρώτες δύο προνομιούχες του ομίλου και κατά συνέπεια, οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ, θα χρειασθούν τα play offs για να πάρουν το «εισιτήριο» για τα γήπεδα της Γερμανίας.

Στην τελική φάση θα προκριθούν οι πρώτες δύο ομάδες στην βαθμολογία κάθε ομίλου και οι υπόλοιπες τρεις μέχρι τη συμπλήρωση των «24» του EURO (20+3+η διοργανώτρια Γερμανία) θα προκριθούν από αγώνες play-offs τον Μάρτιο του 2024.

Η Εθνική μας ομάδα θα έχει δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση μέσω των πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσει την Τουρκία, εάν ούτε κι αυτή προκριθεί απευθείας.

Η Ελλάδα θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο στα προκριματικά του Euro 2024, καθώς κληρώθηκε με τις Ολλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία και Γιβραλτάρ, με τους 2 πρώτους να παίρνουν το εισιτήριο για την τελική φάση.

Ωστόσο, το όνειρο της συμμετοχής σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μετά από 10 χρόνια δεν τελειώνει, ακόμα κι αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν κάνει το θαύμα σε αυτόν τον όμιλο-φωτιά.

Κι αυτό χάρη στην παρουσία της στο Nations League, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό.

Η Ελλάδα κέρδισε την πρωτιά και τη συμμετοχή στα play offs της διοργάνωσης που θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2024. Συγκεκριμένα, Γεωργία, Τουρκία, Ελλάδα και Καζακστάν πήραν την πρωτιά στους 4 αντίστοιχους ομίλους του League C της διοργάνωσης και μαζί το εισιτήριο για τα play offs.

Εκεί όπου αυτές οι ομάδες θα κοντραριστούν μεταξύ τους με έπαθλο ένα εισιτήριο για το Euro 2024, εφόσον φυσικά δεν το έχουν εξασφαλίσει από τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (θα διαρκέσουν από τις 23 Μαρτίου 2023 έως τις 21 Νοεμβρίου 2023).

 

Η Γεωργία συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς (16) στον όμιλό της, με την Ελλάδα να ακολουθεί με 15 στον δικό της και τις Τουρκία, Καζακστάν να έχουν από 13. Κάτι που σημαίνει πως στα ημιτελικά των play offs η Γεωργία θα αντιμετωπίσει το Καζακστάν στην έδρα της σε μονό αγώνα και η Ελλάδα την Τουρκία στη χώρα μας, επίσης σε νοκ άουτ ματς.

Οι νικητές των δύο ημιτελικών θα προκριθούν στον τελικό, όπου η ομάδα που θα επικρατήσει (η έδρα θα αποφασισθεί μετά από κλήρωση) θα πάρει ένα εισιτήριο για το Euro 2024.

Όπως γίνεται αντιληπτό προκύπτει μια χρυσή ευκαιρία για την Ελλάδα, πάντα σε περίπτωση που δεν πάρει απευθείας την πρόκριση από τα προκριματικά του Euro, το οποίο μοιάζει πλέον πάρα πολύ δύσκολο.

Onsports

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Ποδόσφαιρο