Με εμμονή της ΕΠΟ να περάσει προτάσεις ή αίτηματα που είναι σαφώς εκτός λογικής αλλά θέλουν να ευνοήσουν συγκεκριμένες ομάδες (και Ενώσεις).

Στην Ελλάδα ζούμε όμως, και στο ελληνικό ποδόσφαιρο εντελώς αυθαίρετα μπορούν δυστυχώς πάντα να αποφασιστούν και να γίνουν ακόμα και παράτυπα τα …πάντα, και αυτό όλο και χειροτερεύει, ως γνωστόν.

Τα «σενάρια» που ετοιμάζει η Επιτροπή Πρωταθλήματος για τους ομίλους της νέας Γ’ Εθνικής, και ειδικά για τους «Νότιους», συνεχίζουν να περιλαμβάνουν διάφορες αλχημείες! Με απώτερο στόχο την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων «ημέτερων» Ενώσεων και ομάδων τους!

-Με τα τωρινά δεδομένα, παραμένει ακόμα πολύ δύσκολο, όπως φαίνεται, να γλυτώσει το… «γάμο»  με τα Δωδεκάνησα η Ηλεία (και η Αχαία)! Καθώς παρά τις αντιδράσεις, η ΕΠΟ μοιάζει μάλλον αποφασισμένη να το πάει ως το τέλος το… μυστήριο και να …παντρέψει τις 4 ομάδες της Ηλείας με τις 3 της Δωδεκανήσου (Ιάλυσο, Διαγόρα, Φοίβο Κρεμαστής).

Ως γνωστό, μετά κι από «εμφύλιες» μάχες ακόμα και μέσα στην ΕΠΟ μεταξύ των συμβούλων, ο καταρτισμός των ομίλων της Γ’ Εθνικής για τη νέα ποδοσφαιρική σαιζόν, μετά από ήδη δυο αναβολές, έχει πλέον προγραμματιστεί να γίνει από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στις 6 Σεπτεμβρίου.

Με τα τωρινά δεδομένα, εκτός αν αλλάξει κάτι θεαματικά τις επόμενες μέρες, ο 5ος Όμιλος δεν θα είναι καθόλου …πελοποννησιακός!

Τα σενάρια, με την τωρινή κατάσταση, διαμορφώνονται ως εξής:

1: Nα μπουν στον 5ο Όμιλο οι ομάδες της Αχαΐας (3), της Ηλείας (4), των Δωδεκανήσων (3) και της Ανατολικής Αττικής (3).

1α: ως υποσενάριο του παραπάνω, να μπει στον 5ο Όμιλο και η μία ομάδα της Δυτικής Αττικής (Ασπρόπυργος) συν τις παραπάνω 13 και να γίνουν 14!

2: Να μπουν στον Όμιλο οι ομάδες της Αχαΐας (3), της Ηλείας (4), των Δωδεκανήσων (3), της Εύβοιας (2) και της Δυτικής Αττικής (1).

Οι ομάδες της Ηλείας πάντως …φουντώνουν μόνο και στην ιδέα τέτοιων Ομίλων που θα οδηγήσουν σε πολύ μεγάλη οικονομική αφαίμαξη!

Μεταξύ αυτών, ο Πανηλειακός μετά και την αρχική δημόσια τοποθέτηση του που ζητάει αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια, για την προώθηση των σωστών αυτών θέσεων, έκανε την Τετάρτη 29/8 και επίσκεψη αντιπροσωπείας παραγόντων του στην ΕΠΟ.

Ενώ μάλιστα ήδη οι άνθρωποι του έχουν μιλήσει και με δικηγόρο, για να είναι έτοιμος να προσβάλει τυχόν απόφαση-ορισμό της ΕΠΟ που θα βάζει στον ίδιο Όμιλο ομάδες της Ηλείας και των Δωδεκανήσων, με το σωστό επιχείρημα πως «η προκήρυξη προβλέπει καταρτισμό Ομίλων με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια και ένας τέτοιος ορισμός δεν υπόκειται σε κανένα γεωγραφικό κανόνα«!

Σε κάθε περίπτωση ο καταρτισμός των ομίλων της Γ’ Εθνικής έχει ακόμα μπόλικο …δρόμο μάχης και τις επόμενες ημέρες θα κορυφωθούν οι «ζυμώσεις» πριν παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Iliaoikonomia.gr