fbpx
Connect with us

Άρθρα

Μαριλένα Γυφτέα: Γιατί συμμετέχω στις Εθνικές Εκλογές 2023

Μαριλένα Γυφτέα: Γιατί συμμετέχω στις Εθνικές Εκλογές 2023

«Γιατί ανακατεύεσαι με τα κόμματα; Όλοι ίδιοι είναι» 

«Τώρα, τί ανάγκη έχεις εσύ να το κάνεις αυτό;»

«Σιγά μη σώσεις και τον κόσμο!» 

Αυτά και άλλα πολλά «αισιόδοξα» ακούμε καθημερινά όσοι αποφασίζουμε να ασχοληθούμε με τα κοινά είτε σε τοπικό, είτε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. 

Γιατί «μπλέκεις»με την πολιτική, ενώ προσφέρεις ήδη στην κοινωνία ως εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και αντιπροέδρος του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας, ενώ παράλληλα συνεισφέρεις στη μεσσηνιακή οικονομία με την επαγγελματική και επιχειρηματική σου δράση;». 

Η απάντηση στις ειλικρινείς αυτές ερωτήσεις τις οποίες μου κάνουν ακόμα και άνθρωποι που γνωρίζουν πολύ καλά τις αγωνίες και τις προτεραιότητές μου, ουσιαστικά οριοθετεί και τον κύριο στόχο της υποψηφιότητας μου: Να αλλάξω την κυρίαρχη εικόνα για τους πολιτικούς, κάνοντας ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση του βιοτικού επίπεδου και της ποιότητας ζωής των Μεσσήνιων αλλά και των Ελλήνων.

Ας ξεκαθαρίσουμε σε όσους χαρακτηρίζουν «μπλέξιμο» την ενασχόληση με την πολιτική, ότι η δημοκρατία είναι το μόνο πολίτευμα που παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να βελτιώσουν τη ζωή τους επιλέγοντας εκπρόσωπους οι οποίοι αφουγκράζονται την κοινωνία και δεν λαϊκίζουν, υποστηρίζοντας από τα έδρανα της συμπολίτευσης ότι όλα πάνε άριστα…και από τη θέση της αντιπολίτευσης ότι όλα πάνε στραβά.

Τα κόμματα είναι ζωντανοί οργανισμοί οι οποίοι εξελίσσονται και μεταλλάσσονται διαρκώς, δεν πρέπει να είναι εγκλωβισμένα σε στεγανά γι’αυτό και η επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν την κοινοβουλευτική ομάδα είναι το πιο κρίσιμο στάδιο της διαδικασίας. 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θεωρώ πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε τα πρώτα μεγάλα βήματα που απαιτούνταν για να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα, αλλά χρειάζεται επειγόντως νέους και δυναμικούς «συνεργάτες» από κάθε γωνιά της πατρίδας μας, ώστε τα επόμενα χρόνια να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει την εγχώρια οικονομία από τις ευρωπαϊκές οικονομίες.

Η Νέα Δημοκρατία και η Ελλάδα χρειάζονται βουλευτές που θα εκφράσουν τις σύγχρονες ανάγκες της ψηφιακής οικονομίας και της κοινωνίας που βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτόγνωρο δημογραφικό πρόβλημα. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη πολιτικούς που δεν κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. «Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές» στοχάζεται ο Διονύσιος Σολωμός – και με αυτή την αρχή διαβαίνω την πόρτα της πολιτικής, για να βοηθήσω στην επίλυση μεγάλων προβλημάτων της Μεσσηνίας και της Ελλάδας.

Ειδικά στη Μεσσηνία, εξαιτίας και της δημογραφικής συρρίκνωσης έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι. Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια να συζητήσουμε τα αίτια της οικονομικής υστέρησης από τις ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές περιφέρειες: Είναι η ώρα των τολμηρών προτάσεων και των αποφάσεων που θα ταράξουν τα λιμνάζοντα ύδατα, για να δώσουν ώθηση στις αναπτυξιακές δυνάμεις της Μεσσηνίας που μπορούν και πρέπει να αξιοποιήσουν τους  πλούσιους πόρους του νομού. 

Η Μεσσηνία πρέπει να αλλάξει αλλά αυτό δε μπορεί να συμβεί αν όλοι εμείς παρακολουθούμε τις παγκόσμιες εξελίξεις από τον καναπέ μας. Με τη ζωή μας και το μέλλον μας δεν παίζουμε και χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει άλλος. Ήμουν, είμαι και θα είμαι παρούσα για τον τόπο μου από οποιαδήποτε θέση. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Στις 21 Μαΐου επιλέγουμε συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα. Επιλέγουμε νέους ανθρώπους, επιλέγουμε Νέα Δημοκρατία. 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Άρθρα