fbpx
Connect with us

Super league 2

“Όποιον παίκτη θέλουμε στον Ολυμπιακό Βόλου, τον παίρνουμε…”

“Όποιον παίκτη θέλουμε στον Ολυμπιακό Βόλου, τον παίρνουμε…”

Για θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό Βόλου, την καθημερινότητα και τους στόχους της ομάδας, τις μεταγραφές, το γήπεδο της Νεάπολης, αλλά και τις σχέσεις του Ολυμπιακού με τη δημοτική αρχή, μίλησε ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico».

Αναλυτικά τα όσα είπε:
Για τη φετινή χρονιά και το «χτίσιμο» το νέου Ολυμπιακού:
«Η ομάδα πέρασε από ένα μεταβατικό στάδιο, καθώς από ερασιτεχνικό σωματείο έγινε ΠΑΕ. Τα έξοδα φέτος είναι σαφώς περισσότερα, καθώς υπάρχει εφορία, ΙΚΑ, μακρινά ταξίδια και γενικά ο προϋπολογισμός είναι ανεβασμένος. Από κει και πέρα, όμως, εγώ που τρέχω την ομάδα και οι συνεργάτες μου, που θα ανακοινωθούν στο Δ.Σ. της ΠΑΕ, ήδη ξέρουμε που βρισκόμαστε. Γνωρίζουμε πού πάμε και από κει και πέρα θεωρώ, ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει κανένα πρόβλημα οικονομικό, ούτε και στη λειτουργία της ομάδας. Δεν είναι μόνο να πάρεις έναν ποδοσφαιριστή όνομα ή να πληρώσεις ένα συμβόλαιο. Η καθημερινότητα απαιτεί συνεχώς χρήματα.
Στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχουν πολλά προβλήματα για τις ομάδες, κυρίως οικονομικής φύσης και εμείς ως ομάδα αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εισπράξει χρήματα, είτε από τηλεοπτικά δικαιώματα, είτε από χορηγίες ακόμα και από εισιτήρια διαρκείας. Τα χρήματα που έχουν μπει στην ομάδα ήταν από τη δική μας τσέπη. Έχουμε κάνει κινήσεις για τις οποίες πιστεύουμε πως θα δικαιωθούμε, χωρίς φανφάρες και μεγάλα λόγια. Έχω πει κατ’ επανάληψη, ότι όποιον ποδοσφαιριστή θέλουμε τον παίρνουμε. Στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το οικονομικό. Παίζουν κι άλλα πράγματα ρόλο».
Για την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας: «Ο φετινός Ολυμπιακός θα είναι πάρα πολύ σκληρός. Αυτή η ομάδα έτσι όπως είναι δομημένη, θεωρώ ότι πάρα πολύ δύσκολα θα δέχεται γκολ. Είναι σκληρή ομάδα, η οποία ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο κι αυτό φάνηκε και στα φιλικά. Αν και τα φιλικά παιχνίδια δεν αποτελούν κριτήριο. Μπορείς να δεις μία εικόνα της ομάδας, αλλά μέχρι εκεί. Εμάς μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα και η ομάδα να είναι έτοιμη όταν πρέπει. Πιστεύω ότι θα είναι ανταγωνιστική, θα πεθαίνει μέσα στο γήπεδο και ο Ολυμπιακός θα είναι πάρα πολύ σκληρός για να πεθάνει. Ο κάθε ποδοσφαιριστής ξέρει πλέον τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο. Προσλάβαμε προπονητή το Θωμά Γράφα και πιστεύουμε στις ικανότητές του. Έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει ως προπονητής. Στηρίζουμε όλοι την προσπάθεια και πιστεύουμε πως ο Ολυμπιακός θα φτάσει ψηλά. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε αυτό που πρέπει. Ήδη έχουμε αποδείξει, ότι υποσχόμαστε ένα και κάνουμε τρία. Από εκεί και πέρα όλοι θα κριθούμε.
Για το αν θα γίνουν άλλες μεταγραφές: «Το ρόστερ της ομάδας έχει βάθος και υπάρχουν λύσεις σε όλες τις γραμμές. Αν βρούμε όμως κάτι το εξαιρετικό, που εμείς θέλουμε, θα το πάρουμε όσο κι αν κοστίζει. Αν βρούμε έναν ποδοσφαιριστή που πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ομάδα, θα τον αποκτήσουμε. Όπως έγινε και με τον Κουτσιανικούλη, που ήταν ένας ποδοσφαιριστής πόλος έλξης για πολλές ομάδες.
Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει ξεφύγει στο μπάτζετ, όσον αφορά τον αρχικό προϋπολογισμό. Ακόμη και με την απόκτηση του Κουτσιανικούλη και ενός ποδοσφαιριστή που θα πάρουμε, δεν ξεπεράσαμε το ποσό που είχαμε αρχικά υπολογίσει για τις μεταγραφές. Θέλουμε να είμαστε εντάξει στις οικονομικές μας υποχρεώσεις και εδώ να τονίσω, ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει αδειοδότηση για Σούπερ Λιγκ 1. Αυτό νομίζω δηλώνει πολλά.
Για το αν υπάρχει περίπτωση ο Ολυμπιακός να παίξει στη Σούπερ Λιγκ 2: Προσωπικά πιστεύω ότι το θέμα που προέκυψε με τον Απόλλωνα Πόντου δεν έχει βάση. Όμως, στην Ελλάδα βρισκόμαστε κι αν ο Απόλλων φύγει από το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η πρώτη επιλαχούσα ομάδα να ανέβει κατηγορία, βάσει της περσινής βαθμολογίας. Δεν πιστεύω, όμως, να συμβεί αυτό. Ακόμα κι αν αποβληθεί ο Απόλλων από το πρωτάθλημα, οι ομάδες θα μείνουν 11.
Για το γήπεδο της Νεάπολης και πότε η ομάδα θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει:
Με το δήμο Βόλου έχουμε πλέον μία καλή συνεργασία. Είναι διαδικαστικό το θέμα να υπογράψουμε με τη δημοτική αρχή και αυτό που θα τονίσω για μία ακόμα φορά είναι, ότι ο Ολυμπιακός θα έχει ως έδρα το γήπεδο της Νεάπολης. Θεωρώ, ότι μετά τις 15 Σεπτεμβρίου ο Ολυμπιακός θα μπει στο γήπεδο της Νεάπολης. Έχουμε ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες και θα τηρήσουμε όλους τους όρους που θέτει ο Δήμος Βόλου για την παραχώρηση του γηπέδου.
Όσον αφορά τα φιλικά παιχνίδια είναι επιλογή μας που δεν τα δίνουμε στο Βόλο. Αν θέλαμε να πάρουμε ένα γήπεδο για να αγωνιστούμε, θα το παίρναμε. Κάναμε προτάσεις σε κάποιες εμπορικές ομάδες, όπως είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Απόλλων Σμύρνης, να έρθουν να αγωνιστούν στο Βόλο. Δυστυχώς, αυτό δεν ήταν εφικτό. Αν προκριθούμε στο Κύπελλο, λογικά θα παίξουμε στην έδρα μας ένα παιχνίδι με ομάδα Σούπερ Λιγκ 2. Πιστεύω, όμως, ότι θα δώσουμε ένα φιλικό παιχνίδι στη Νεάπολη, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος
Για τη σύνθεση που θα έχει το Δ.Σ. της ΠΑΕ: «Στο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ θα μπουν κάποιοι προσωπικοί μου φίλοι εκτός Βόλου, ενώ θα υπάρξουν κάποιοι Βολιώτες στο Δ.Σ. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει το θέμα. Ωστόσο, τέσσερα-πέντε άτομα θα είναι από την Αθήνα. Η ομάδα έχει δαπανήσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό και θα υπάρξει άμεσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ο κόσμος του Ολυμπιακού θα πάρει μετοχές και πιστεύω πως θα αγκαλιάσει την προσπάθεια
Για τα εισιτήρια διαρκείας και το χορηγικό κομμάτι: «Ο Ολυμπιακός Βόλου θα πρέπει φέτος να ξεπεράσει τα 1000 εισιτήρια διαρκείας. Η ομάδα ανέβηκε κατηγορία, θα παίξει στη Φούτμπολ Λιγκ, έχουμε αποκτήσει παίκτες επιπέδου και πιστεύω ότι οι φίλαθλοι θα στηρίξουν με μεγαλύτερη θέρμη αυτή την προσπάθεια. Μέχρι τώρα ο κόσμος είναι κοντά μας, περιμένουμε όμως να δούμε τη στήριξή του και στην πράξη.
Υπάρχει τμήμα μάρκετινγκ που ασχολείται με το εμπορικό κομμάτι και πιστεύω ότι οι επιχειρήσεις της πόλης και οι επιφανείς επιχειρηματίες θα βοηθήσουν και φέτος τον Ολυμπιακό. Ο κόσμος που αγαπά την ομάδα τη στηρίζει ανεξάρτητου προσώπων. Γιατί πάνω από όλα στηρίζει τον Ολυμπιακό. Παλαιότερα, για παράδειγμα, ο Θεόφιλος Βασιλειάδης σε δύσκολες εποχές είχε βάλει πολλά χρήματα στον Ολυμπιακό και μάλιστα δέχθηκε άσχημη κριτική. Ένας άνθρωπος που βοήθησε σημαντικά τον Ολυμπιακό και είχε ματώσει οικονομικά για τον σύλλογο σε δύσκολα χρόνια. Μάλιστα ακόμη συνεχίζει να βοηθάει, ήταν και πέρυσι κοντά στην ομάδα και τον ευχαριστούμε δημόσια γι’ αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν. Επίσης, σημαντική ήταν και η βοήθεια πέρυσι του Θανάση Χαρμάνη, ενός ανθρώπου που είναι κοντά στον Ολυμπιακό εδώ και πολλά χρόνια και στηρίζει την προσπάθεια της εκάστοτε διοίκησης. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως ο Ολυμπιακός είναι ενιαίος. Είναι μία καθαρή ΠΑΕ, θα αγωνιστεί στη Φούτμπολ Λιγκ και με σταθερά βήματα θα προχωρήσει, χωρίς πολλά λόγια, αλλά με πράξεις.
Για τις σχέσεις με τη δημοτική αρχή: «Οι σχέσεις μας έχουν ομαλοποιηθεί και δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα. Θα φροντίσουμε να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας προς τη δημοτική αρχή -όσον αφορά τα γήπεδα – και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα».

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Super league 2