fbpx
Connect with us

Football League

Αναδιάρθρωση: Με τον χωροφύλακα & τον αστυφύλακα (και) ο Βενέτης της Νίκης Βούλου…

Αναδιάρθρωση: Με τον χωροφύλακα & τον αστυφύλακα (και) ο Βενέτης της Νίκης Βούλου…

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Βασίλης Βενέτης αναφέρθηκε στα σχέδια της διοίκησης για το «Παντελής Μαγουλάς», ενώ για την αναδιάρθρωση επεσήμανε πως η Νίκη δεν είναι αντίθετη στους δύο ομίλους στη Β’ Εθνική.

Αναλυτικότερα, είπε τα εξής:

Για τα σχέδια της διοίκησης για το «Παντελής Μαγουλάς: «Τα έργα δεν αφορούν μόνο το «Παντελής Μαγουλάς», αλλά και τις διπλανές εκτάσεις, περίπου 13 στρέμματα, όπου θέλουμε να κάνουμε ένα αθλητικό κέντρο. Αυτό ευελπιστούμε να είναι πολύ σύγχρονο και με τον brand name που διαθέτει η Νίκη να μαζέψει πάρα πολλά παιδιά. Θα υπάρχει ένα πάγιο έσοδο για την εκάστοτε διοίκηση μέσω των ακαδημιών. Παράλληλα θα δημιουργηθούν καταστήματα, καφετέριες και γενικά θα υπάρχουν πολλές μορφές εσόδων. Η νυν διοίκηση θέλει να αφήσει μια παρακαταθήκη για το αύριο της ομάδας».

Για τα έργα στην έκταση του ΟΣΕ: «Η Νίκη έχει μισθωτήριο 20 χρόνων για την έκταση αυτή. Υπάρχει ένα θέμα με το παλαιό αρχείο του ΟΣΕ που βρίσκεται στα κτήρια, καθώς και με κάποια παλαιά αυτοκίνητα που δεν έχουν αποσυρθεί από τον χώρο. Μετά μπορούν να αρχίσουν οι εργασίες. Η ΠΑΕ θα κάνει μία επένδυση. Θα βάλει πολλά χρήματα και θα κάνει τη διαχείριση του κέντρου, ενώ η ιδιοκτησία θα είναι του Ερασιτέχνη, οποίος θα έχει ανταποδοτικά τέλη. Μπορεί να παίρνει τα ενοίκια από τα καταστήματα, ενώ έχει και το 10% των εσόδων της ΠΑΕ.».

Για τη χρηματοδότηση του έργου: «Δεν υπάρχει κάποια χρηματοδότηση για τα έργα στον ΟΣΕ. Αυτά θα γίνουν με δικούς μας πόρους».

Για το ποιος έβαλε τα χρήματα για να υπογραφεί η σύμβαση της Νίκης με το Πανθεσσαλικό στάδιο (σ.σ. ο Ν. Αγγελάρας είχε αμφισβητήσει ότι χρηματοδότης ήταν ο Ν. Ιμεράι): «Αυτά είναι χρήματα που μπήκαν πριν τρία χρόνια. Δεν έχει σημασία τώρα το ποιος τα έβαλε. Υπάρχουν τα σχετικά τιμολόγια. Δεν είναι κάποιου είδους διαγωνισμός που πρέπει να απασχολεί τον κόσμο της Νίκης. Οι επισκευές στο Πανθεσσαλικό έγιναν το 2017, όταν αναλάβαμε εμείς, με δικά μου λεφτά».

Για τη θέση που έχει η Νίκη στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών και αν είναι υπέρ ή όχι της δημιουργίας Β’ Εθνικής με δύο ομίλους: «Εμείς είπαμε να μας σταλεί ένα έγγραφο πάνω σε αυτά που είχαμε συμφωνήσει, στη βάση των δύο ομίλων. Όμως μπήκαν και κάποια οικονομικά στοιχεία, όπως το 60-40 υπέρ των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 με το οποίο διαφωνούμε, ειπώθηκε και μία υπόσχεση για χορηγία που δεν ήταν συγκεκριμένη, οπότε δεν υπογράψαμε.

Πάντως, στη βάση των δύο ομίλων εμείς συμφωνούμε. Υπάρχει μια δυναμική διαπραγμάτευση που εξελίσσεται. Άλλα πράγματα ίσχυαν το Φεβρουάριο και άλλα σήμερα. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και την έχουμε στείλει εγγράφως στους ενδιαφερομένους».

Για το ότι άλλοι παράγοντες της Νίκης έχουν μιλήσει για διατήρηση των τριών κατηγοριών: «Ο κάθε παράγοντας έχει κάποιες προτάσεις. Εξάλλου, πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο να μην περάσει η πρόταση των δύο ομίλων, οπότε να υπάρχει και εναλλακτική λύση».

Για τις παρεμβάσεις των βουλευτών υπέρ της αναδιάρθρωσης: «Από πέρυσι κυνηγούσαμε τους δύο ομίλους και κάναμε επαφές και με βουλευτές. Όμως στο ποδόσφαιρο υπάρχει το αυτοδιοίκητο, οπότε οι πολιτικοί δεν θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Αυτό λέει η εμπειρία μου από πέρυσι, αφού όλα καταλήγουν στην ΕΠΟ που είναι ξεχωριστός οργανισμός. Το ποδόσφαιρο διοικείται από την ΕΠΟ. Οι Λίγκες παίρνουν κάποιες αποφάσεις τις οποίες επικυρώνει η ΕΠΟ. Αν μπορούν να κάνουν μία παρέμβαση οι πολιτικοί, καλό θα είναι, αλλά για να υπάρχει αποτέλεσμα θα πρέπει να δώσουν και το απαραίτητο κίνητρο. Έτσι, πέτυχε τη δική του αναδιάρθρωση πέρυσι ο κ. Βασιλειάδης. Έδωσε ένα μεγάλο τηλεοπτικό συμβόλαιο και γι’ αυτό πέτυχε το σκοπό του. Φέτος δεν βλέπω να υπάρχει ανάλογη πολιτική βούληση για κίνητρα.

Με το ισχύον καταστατικό της δικής μας Λίγκας ψηφίζουν οι 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και μόνο οι τρεις από τη Φούτμπολ Λιγκ. Πρέπει αυτό να προσβληθεί σε δικαστήριο, σε μια χρονοβόρα διαδικασία. Επαναλαμβάνω βέβαια ότι τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει η ΕΠΟ, λόγω του αυτοδιοίκητού της. Πάντως, αν ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα τότε μάλλον μειώνονται αρκετά οι πιθανότητες για αναδιάρθρωση».

Για το αν ο ίδιος βλέπει ότι η Φούτμπολ Λιγκ μπορεί να συνεχιστεί: «Οι εξελίξεις ακολουθούν η μία την άλλη. Η Σούπερ Λιγκ πήρε απόφαση να συνεχίσει και μένει να δούμε αν θα κάνει το ίδιο και η Σούπερ Λιγκ 2. Αν συμβεί αυτό, ίσως συμπαρασύρει και εμάς. Εμείς, ως Νίκη θα διεκδικήσουμε την άνοδο αν γίνουν οι τελευταίες αγωνιστικές.

Εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι κατηγορίες, προφανώς θα εφαρμοστεί ο ΚΑΠ όσον αφορά τις ομάδες που ανεβαίνουν ή πέφτουν. Ωστόσο υπάρχει και το ζήτημα των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής. Σύμφωνα με την προκήρυξη θα ανέβαιναν οι τέσσερις. Αν η ΕΠΟ ανεβάσει και τους οκτώ, τότε αυτό μπορεί να αποτελέσει την αρχή μίας αναδιάρθρωσης των κατηγοριών».

Για το αν διατηρηθεί η Φούτμπολ Λιγκ ως κατηγορία: «Οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ έχουν δείξει ότι είναι υγιείς. Υπάρχει μια δυσαρέσκεια για τα οικονομικά, καθώς η φετινή σεζόν ήταν καταστροφική για τις ομάδες. Δεν ξέρω πόσες θα αντέξουν του χρόνου».

Για το αν τον προβληματίζει η πιθανότητα να αρχίσει η επόμενη σεζόν με αγώνες χωρίς θεατές: «Νομίζω πως αυτό προβληματίζει όλους όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω πως θα το αντιμετωπίσουμε, αλλά θα είναι ένας επιπλέον οικονομικός βραχνάς. Γι’ αυτό και όλες οι ομάδες πρέπει να συζητήσουμε και να προσπαθήσουμε να λύσουμε όλα αυτά τα θέματα».

Εφημερίδα “Θεσσαλία”

3 Σχόλια

3 Comments

 1. Avatar

  harathan

  23/05/2020 at 23:17

  Κανονικοι χλιμιντουρες οι της Νικη βολου
  Αλλα τι να περιμενοι κανεις με ομαδες που με το ζορι φτανουν να εχουν 600 φιλαθλους
  Θα κυνηγανε μια ζωη το μονοευρο με το τουφεκι

  • Avatar

   Κιλ

   24/05/2020 at 09:48

   Πάντως όσες φορές έδειξε η ετ3 το γήπεδο την Νίκης Βόλου ήταν γεμάτο σε αντίθεση με μερικές ομάδες που ήταν μεγάλες μόνο στα λόγια…

 2. Avatar

  0-2

  24/05/2020 at 03:54

  Αστραχαν τις ίδιες μαλακιες έλεγες και πέρυσι που επαιρνες σβάρνα τα βολιωτικα σαιτ. Είδαμε ποιος έχει φράγκα για κρουθ κ ροχανο και ποιος για μπουσμπιμπες. Έλα φιλάκια

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Football League