fbpx
Connect with us

Super league 2

Δηλώσεις ΣΟΚ Λουκόπουλου: “Πληρώναμε και φιλάθλους για να ανέβει η Παναχαϊκή”!

Δηλώσεις ΣΟΚ Λουκόπουλου: “Πληρώναμε και φιλάθλους για να ανέβει η Παναχαϊκή”!

Σε απίστευτες αποκαλύψεις προβαίνει ο ιστορικός πρόεδρος της Παναχαϊκής Άρης Λουκόπουλος, λύνοντας την σιωπή του στο περιοδικό «Πατρινόραμα», που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας. 

Ο ιστορικός ηγέτης της Παναχαϊκής της περιόδου 1979-2003, που έφθασε να γίνει ακόμα και πρόεδρος στην ΕΠΑΕ, ρίχνει «βόμβες» για την «παράγκα» του ελληνικού ποδοσφαίρου, για δωροδοκίες και στημένους αγώνες, για τον ανηλεή πόλεμο που δέχτηκε από το σύστημα, την Πολιτεία και τον κόσμο. Μιλάει για όλο το παρασκήνιο του ποδοσφαίρου και των αιτιών που οδήγησαν στην παρακμή την ομάδα του, ενώ αποκαλύπτει ότι σε έναν αγώνα της Παναχαϊκής, είχε πληρώσει ακόμα και τους …φιλάθλους!

Αποκαλύπτει ακόμα ότι αυτός ήταν που γνώρισε τον Θωμά Μητρόπουλο στον Σωκράτη Κόκκαλη, εξιστορώντας τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού στη βίλα του αείμνηστου εκδότη του «Φωτός» Θεόδωρου Νικολαίδη και ό,τι ακολούθησε με το στήσιμο της «παράγκας», που κάποια στιγμή τον οδήγησε κλαίγοντας στο γραφείο του Θωμά! Και αυτό, προκειμένου να σωθεί η Παναχαϊκή από τις στημένες διαιτησίες που υφίστατο στα παιχνίδια της!

«ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ!»

Ξεκίνησε το 1979 ως εκπρόσωπος της Παναχαϊκής στην ΕΠΑΕ που πρωτοιδρύθηκε ως ΠΑΕ εκείνη την εποχή, με πρόεδρο τον Νίκο Σωτηράκη. Το 1981-82 με πρόεδρο τον Νίκο Καλιακούδα, ήταν ανάμεσα στους 6 επιχειρηματίες που συνεισέφεραν αρκετά χρήματα για να προβιβασθεί η ομάδα:«Ανεβάσαμε κατηγορία την Παναχαϊκή με όχι …ορθόδοξο τρόπο. Θέλαμε με κάθε τρόπο να την ανεβάσουμε την ομάδα και δαπανήθηκαν πάρα πολλά χρήματα για το σκοπό αυτό και όπως είπα, όχι με τον ορθόδοξο τρόπο…»

-Δηλαδή, τι ακριβώς εννοείτε;«Αγοράζαμε παιχνίδια! Πιο συγκεκριμένα, ένα παιχνίδι δεν θα το ξεχάσω στο Αίγιο, που είχαμε δώσει χρήματα και στους …φιλάθλους για να μην γιουχάρουν! Ζήσαμε τότε κάτι καταστάσεις περίεργες. Ήμασταν βέβαια άσχετοι όλοι με το αντικείμενο. Και εγώ κόντεψα να πάω και φυλακή, γιατί μπήκα σε μια αγοραπωλησία με τον Αγροτικό Αστέρα, μία περιπέτεια που τότε έγινε πολύ γνωστή. Είχα μεσολαβήσει για να δώσω χρήματα σε ποδοσφαιριστές και το κατήγγειλαν αυτοί. Δαπανήθηκαν πάρα πολλά χρήματα, εκείνη την περίοδο.»

«Εκείνη τη χρονιά (2003), την τελευταία μου στην Παναχαϊκή, ήξερα τι θα ακολουθήσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ότι δεν θα υπάρχουν χαριστικά στις ομάδες, ότι θα πρέπει να πληρωθούν τα χρέη που θα βρεθούν μετά από ελέγχους. Εγώ έκανα πολύ ακριβές μεταγραφές για να βγει η ομάδα Ευρώπη, έκανα πολύ ακριβά συμβόλαια, έφτιαξα πολύ ωραία γραφεία στην οδό Παντανάσσης, ένιωσα πολύ δυνατός. Και αυτό ήταν λάθος!Εκείνη την εποχή, είχε ξεσπάσει μία κόντρα, μεταξύ της ΕΠΑΕ με πρόεδρο τον Βίκτωρα Μητρόπουλο, και την Πολιτείας με υπουργό τον κ. Φλωρίδη. Δηλαδή ανάμεσα στην «παράγκα» που διοικούσε το ελληνικό ποδόσφαιρο και της Πολιτείας.Όταν έγινα εγώ Πρόεδρος στην ΕΠΑΕ, με κάλεσε ο κ. Φλωρίδης να μιλήσουμε στην Θεσσαλονίκη, στην επιχείρηση του Πέτρου Θεοδωρίδη συγκεκριμένα και μου ζήτησε να καταγγείλω όλο αυτό το σύστημα της «παράγκας»!

Ήταν μεγάλο δίλημμα για μένα, διότι αν το έκανα, ήξερα τι θα είχα να υποστώ στο Πρωτάθλημα. Γιατί το είχα ήδη υποστεί το 2000 στον τελευταίο μου υποβιβασμό από την Α΄ Εθνική, όταν πήγα κόντρα στην «παράγκα». Ήταν τότε που κοντραρίστηκα για την εκλογή του Κάνιστρα στην ΕΠΣ Αχαϊας και με τιμώρησαν: Μου έβγαλαν 62 κίτρινες και 12 κόκκινες κάρτες, στα τελευταία 12 παιχνίδια! Κάθε εβδομάδα, μας έλειπαν παίκτες! Και έτσι μας υποχρέωσαν σε υποβιβασμό, αν και δεν κινδυνεύαμε! Είχαν συμβεί αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα για να πέσουμε: Είχε κερδίσει η Δόξα Δράμας μέσα στον Άρη, ο Εθνικός μέσα στον Πύργο και άλλα τέτοια παράδοξα αποτελέσματα…».

«ΠΗΓΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΘΩΜΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ…»

«Παρακαλούσα τον Κόκκαλη να μιλήσει στον Θωμά για να σταματήσει να με πολεμάει, πράγμα που δεν εισακούστηκε. Αναγκάστηκα να πάω στον Θωμά κλαίγοντας! Πράγματι, μου είπε δύο αγωνιστικές πριν το τέλος, ότι «θα σταματήσω να σε πολεμάω και θα σε παίξουν οι διαιτητές 50-50». Το ένα παιχνίδι ήταν με την Προοδευτική εδώ στην Πάτρα, που χάσαμε το πέναλτι με τον Κλάιχ και ήρθαμε ισοπαλία και το επόμενο που χάσαμε στην Καβάλα άνετα  και έτσι σώθηκε η Καβάλα και πέσαμε εμείς.»

«ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΤΟΝ ΘΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ!»

«Έχω μεγάλη ευθύνη για την παράγκα! Γιατί όταν ήρθε ο Κόκκαλης στον Ολυμπιακό ήθελε κάποιον άνθρωπο που να είναι γνώστης του ποδοσφαίρου. Και μου έκλεισε ραντεβού στη Μύκονο, στο σπίτι του τότε εκδότη του «Φωτός» Θεόδωρου Νικολαϊδη και εκεί γνώρισα τον Σωκράτη Κόκκαλη. Μου λέει, «ποιον θεωρείς ότι πρέπει να βρω για να μην με κυνηγάει η διαιτησία και να προασπίζει τα συμφέροντα του Ολυμπιακού;»Του λέω «ξέρω έναν άνθρωπο ο οποίος είναι πανέξυπνος» και έτσι του πρότεινα τον Θωμά Μητρόπουλο, αν και δεν τον ήξερα καλά. Μετά από λίγο καιρό, ήμουν στο εξωτερικό όταν μου τηλεφώνησε ο Κόκκαλης για να συναντηθούμε. Όταν γύρισα, μου είχε στείλει αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο και με πήγε στο γραφείο του, όπου ήταν ήδη ο Θωμάς εκεί! Άρα, εγώ είμαι υπεύθυνος για την παράγκα!».

«ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΟΡΕΥΟΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΘΩΜΑ, ΗΜΟΥΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ!»

«Έχω κι εγώ ευθύνη για την παντοδυναμία της «παράγκας». Γιατί προκειμένου να είμαι μέσα στο σύστημα, ήμουν και εγώ δημιουργός αυτού του έργου. Όταν συμπορευόμουν με τον Θωμά, ήμουν πανίσχυρος! Εγώ δικτυώθηκα πολύ γερά, έφθασα σε σημείο να ελέγχω και το ελληνικό ποδόσφαιρο! Έπαιζα σημαντικό ρόλο στην ΕΠΑΕ. Για παράδειγμα, όταν έβαζα υποψήφιος για ένα αξίωμα στην ΕΠΑΕ, από τις 18 ομάδες, έπαιρνα 17 ψήφους!Και ευνοείτο και η Παναχαϊκή. Αφού για να καταλάβεις, είχε έρθει ο Πρόεδρος μεγάλης επαρχιακής ομάδας και μου είχε ζητήσει, να κανονίσω να βγει στα μπαράζ η ομάδα του μετά από την Παναχαϊκή και να σωθεί. Δηλαδή, τόσο ισχυρός ήμουν! Έπρεπε λοιπόν να είμαι μέσα στο σύστημα…».

«ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΚΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ!»

«Επανέρχομαι λοιπόν στην πολιτική συγκυρία που έλεγα πριν, όταν ο κ. Φλωρίδης μου ζήτησε να καταγγείλω την «παράγκα». Αποφάσισα για να μην πέσει η Παναχαϊκή, να μην κάνω αυτό που μου ζήτησε ο κ. Φλωρίδης. Και δεν του απάντησα καθόλου! Το αποτέλεσμα ήταν να έχω ένα πολιτικό κυνηγητό μεγάλων διαστάσεων. Πράγμα που επηρέασε και όλον τον κόσμο της Πάτρας»-Όταν λέτε πολιτικό κυνηγητό, τι ακριβώς εννοείτε;«Μας έστελναν συνέχεια εφορείες για ελέγχους στην Πάτρα, συνέχεια ΣΔΟΕ, βγάλανε κάποια ποσά, τα πλήρωσα τα ποσά, αλλά δεν έφταναν όλα αυτά, «σκάνε» και οι επιταγές του Alpha Digital! Αλλά και πάλι δεν ήταν το οικονομικό που με καθήλωσε. Πάντα είχα τρόπους και είχα μεγάλο κύκλο στο ποδόσφαιρο να ζητήσω όσα χρήματα ήθελα! Αν ζητούσα από τον Κόκκαλη να μου δώσει κάποια εκατομμύρια, θα μου τα έδινε! Αλλά και απ΄τον Μυτιληναίο, τον Κανελλάκη και απ’ όλους τους παράγοντες. Ήμουν ο πιο αγαπητός στο χώρο του ποδοσφαίρου. Βέβαια ήταν ψεύτικος αυτός ο κύκλος, πλην του Κανελλάκη που ήταν οικογενειακός φίλος. Οι υπόλοιποι, απλά εξυπηρετούσε ο ένας τα συμφέροντα του άλλου.»

«Η ΠΑΡΑΓΚΑ ΕΒΓΑΖΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!»

«Η παράγκα μέσω της ΕΠΟ έβγαζε πρωταθλητές, από τα ερασιτεχνικά, μέχρι την Α΄ Εθνική! Βέβαια στην Α΄ Εθνική έπρεπε να έχεις και ομάδα για να βγεις. «Στήνονταν» οι διαιτητές όμως, όχι οι ομάδες! Τουλάχιστον στα χρόνια τα δικά μου, στημένες ομάδες δεν υπήρχαν. Μόνο κάθε χρονιά στα τελευταία δύο-τρία παιχνίδια γινόταν κάτι, όταν ήταν αδιάφορη η μία ομάδα, αλλά και αυτό όχι με λεφτά, αλλά στο πλαίσιο γνωριμιών και καλών σχέσεων».

«ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥΛΗΣΑ 5 ΑΚΙΝΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ!»

«Ντρέπομαι να πω πόσα λεφτά έχασα για την Παναχαϊκή… Θα σου πω μόνο ένα πράγμα: Όταν πέθανε ο πατέρας μου το 1989 μου άφησε 4-5 ακίνητα! Δεν αντέξανε μία χρονιά! Τα πούλησα όλα για την Παναχαϊκή! Και δεν είναι αυτό μόνο… Αυτή τη στιγμή είμαι πτωχευμένος από την Παναχαϊκή! Δεν είμαι ο μοναδικός όμως, όλοι οι παράγοντες εκείνης της εποχής, του Απόλλωνα, του Πανιωνίου, του Ηρακλή έτσι κατέληξαν. Δεν θα το ξανάκανα…»

«ΌΤΑΝ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ»

-Σας ζήτησε ποτέ μεγάλη ομάδα να δώσετε παιχνίδι της Παναχαϊκής;«Ένα παιχνίδι μου είχαν ζητήσει, αδιάφορο για εμάς, στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό. Είχα πει στον Μιχαλόπουλο που ήταν τότε προπονητής μας, «Ανδρέα, να βοηθήσουμε…» Έβαλε λοιπόν μια ομάδα άνω-κάτω τότε, αλλά δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός! Ήρθε ισοπαλία! Θυμάμαι χαρακτηριστικά, ο Βαϊτσης, τότε δικός μας ποδοσφαιριστής, είχε εμποδίσει τον Ανδρούτσο που ήταν έτοιμος να βάλει γκολ στο τέρμα του Ολυμπιακού! Εμπόδισε τον συμπαίκτη του δηλαδή, να σκοράρει επί του αντιπάλου!» (γελάει)Ολόκληρη η συνέντευξη του Άρη Λουκόπουλου, στο περιοδικό «πατρινόραμα» που κυκλοφορεί στα περίπτερα όλης της χώρας.

loading...
7 Comments

7 Comments

 1. Βαγγελης Π.

  02/07/2021 at 19:32

  Ποσοι εχουν χαλασει περιουσιες στο ποδοσφαιρο και στο τελος ολοι την ιδια καταληξη εχουν,φευγουν ως αποτυχημενοι μεχρι και ο Κοκκαλης με 10 πρωταθληματα και γηπεδο τα ακουσε και αυτος. Ο μονος λογος να ασχοληθει καποιος με το ποδοσφαιρο ειναι πολιτικη προστασια και αυτο αφορα τις 2-3 μεγαλες ομαδες ολοι οι αλλοι συνηθως ειναι παρακμιακοι απατεωνες η στοιχηματζηδες. Εχουμε δει το ιδιο εργο με την ιδια καταληξη, ολοι αυτοι οι πρωην ιδιοκτητες μικρων ομαδων ειναι παντα μετανιωμενοι. Μονο ενας ανοητος μαθαινει απο τα λαθη του, ο εξυπνος ανθρωπος μαθαινει απο τα λαθη των αλλων και απο οτι βλεπουμε στο ελληνικο ποδοσφαιρο εχουμε μονο ανοητους.

 2. Thyellara_Bermondsey

  02/07/2021 at 23:16

  Απίστευτα πράγματα. Μια εποχή που το ποδόσφαιρο μπορούσε να πάει μπροστά τύποι σαν και αυτόν το κατέστρεψαν, απαξιώνοντας το προϊόν και διώχνοντας τον κόσμο από το γήπεδο.

  Μπορεί να αναλογεί κανείς και τη σημασία της πορείας της Καλαμάτας τότε η οποία μακριά από αυτά τα καθάρματα βγήκε Ευρώπη. Ήταν μια ομάδα πανίσχυρη και περήφανη.

 3. γιωργος+καλαματα

  03/07/2021 at 12:41

  γιωργο παναχαικη αλλαξες ομαδα ή ακομα υποστηριζεις το ρδελομπου της πατρας; ρε σαν δεν ντρεπεστε λεω εγω. και αν δεις και την πορια σας μετα λουκοπουλου ακομα χειροτερα χαλια.μετα μας δουλευουν εμας. τι εχεις να πεις τωρα που εμαθες οτι ηταν κοροιδια ο,τι για το οποιο νιωθεις υπερηφανεια;

 4. Γιωργος -Παναχαικη

  04/07/2021 at 11:17

  Ο Αρης σας εβαζε ολους στην σειρα και σας πηδ@γε…
  Σας εχει παρει διπλα στην καλαματα που ακομα δεν ξερετε πως χασατε…
  Εγω τον Αρη τον εχω εικονισμα….
  Ετσι ηταν τοτε και ετσι επαιζε μπαλα…και μαγκια του..
  εσεις που σημερα μαθατε τι γινοταν πριν 20-30 χρονια προφανεστατα θα μαθετε
  αυτα που γινοντε σημερα το 2040-2050..
  η μιση Μαλαισια περυσι που σωθηκες απο τον covid19 φορουσε καλαματιανες φανελες..
  Αντε τωρα πλυσου να ξεβρωμισεις ποδοσφαιρικα….

 5. γιωργος+καλαματα

  04/07/2021 at 13:30

  ο αρης και το μπουρδελο σου εμενα δεν με ηθελαν καν. και γι αυτο επαιζα σε μικρες κατηγοριες. οταν ηρθε ο παπαδοπουλος ομως ηρθες με φορα και μου εκλασες τα αρχιδια. αντε μπραβο που θα μας πεις για περσι. σε ποναει και δεν θα σου περασει. μονο εγω θα σε περασω. θα παω στην Α και θα καθιερωθω εκει. κι εσυ αντε γεια που λεει και ο φιλος του αρη σου. παρακαλεστε πρωτα τον κουγια να συνεχισει να πληρωνει τα χρεη σας γιτι αλλιως θα χασετε τα σπιτια σας ορισμενοι.

 6. γιωργος+καλαματα

  04/07/2021 at 13:50

  τοσο καιρο εδω μεσα εισαι ολο υπονοουμενα για το ραλλη και γενικοτερα για την ομαδα. εδω εσεις πληρωνατε μεχρι και τους φιλαθλους (σα δεν ντρεποσαστε) για να μην σας κραξουν και μου λες οτι τον εχεις εικονισμα; ποιον; τον MR ΠΑΡΑΓΚΑ; γιατι δεν λενε και για την καλαματα κατι για τοτε; και μολις εφυγε ο αρης εγινες πατραικος για να ξεφυγεις απο τον υποβιβασμο. και μετα….. πισω απο τις λεξεις ηρθε ο ……….αλεξης. χαχαχα μυθηστοριμα η παναχαικη. αρλεκιν. βιος και πολιτεια. οοοοουυυυυυξωωωωωωωωωω ρεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!

 7. γιωργος+καλαματα

  04/07/2021 at 14:31

  διπλο στην καλαματα δεν εφερες ποτε. μαλλον εχεις ασθενη μνυμη. εγω παλι στην πατρα θυμαμαι ενα 0-3 καποιο 1-2 στην Α εθνικη. ετσι για γνωση και συμορφωση.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Super league 2