fbpx
Connect with us

Γ΄ Εθνική

ΕΠΟ: Περιμένει τη …Superleague για απόφαση ανόδου όλων των πρώτων Γ’ Εθνικής!

ΕΠΟ: Περιμένει τη …Superleague για απόφαση ανόδου όλων των πρώτων Γ’ Εθνικής!

Μέσα στις πολύ σημαντικές εκκρεμότητες που συνεχίζουν να υπάρχουν για τη Γ’ Εθνική (παρότι πλέον συμπληρώνεται κι η πρώτη εβδομάδα στον Σεπτέμβριο…), είναι και το πόσοι θα πέφτουν και το πόσοι θα ανεβαίνουν από την προσεχή Κατηγορία.

Αφού ουσιαστικά δεν πάρθηκε απόφαση ούτε τώρα από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδρίασε την Πέμπτη (6/9).

Τουλάχιστον, έστω και με τόση καθυστέρηση καταρτίστηκαν οι Όμιλοι – με …εκτρώματα για την Ηλεία – ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ – ενώ ακόμα όπως ανακοινώθηκε, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου(δηλαδή μία εβδομάδα αργότερα από τον αρχικό προγραμματισμό), με την κλήρωσηνα διεξάγεται την προσεχή Τετάρτη (12/9).

Αναλυτικά η νεότερη ενημέρωση της ΕΠΟ περί ανόδου: «Οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της Football League και της Γ’ Εθνικής, στο άρθρο που αναφέρεται στη δημιουργία της Football League περιόδου 2019-20, θα επικαιροποιηθούν και επικυρωθούν μετά τη λήψη οριστικής απόφασης από τη Super League, αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής των β’ ομάδων των ΠΑΕ στο πρωτάθλημα αυτό. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβλεφθεί η άνοδος τεσσάρων (4) από τους οκτώ (8) δευτεραθλητές της Γ΄ Εθνικής, με βάση όσα προβλέπει ο Κ.Α.Π.

-Παραμένει πάντως ορθάνοιχτο… παράθυρο για απευθείας άνοδο όλων των πρωταθλητών των 8 ομίλων του προσεχούς πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής (2018-2019) προς τη νέα τρίτη Εθνική κατηγορία (που θα ανομάζεται ή Football League ή League 3).

Δηλαδή υπάρχουν θέσεις για να ανέβουν όλοι οι πρώτοι των ομίλων, και χωρίς μπαράζ μεταξύ τους όπως φέτος (από τα οποία ανεβαίνουν ως γνωστόν μόνο οι μισές, δηλαδή τέσσερις στους οκτώ).

Βέβαια, μην ξεχνάμε κι ότι, αφού πέρασαν οι τρεις παραπάνω κατηγορίες (μετά και την πρόσθεση της League 2 του Βασιλειάδη), τότε η τωρινή Γ’ Εθνική, μετατρέπεται σε τέταρτη κατηγορία από τη σεζόν 2019-2020 (δηλαδή σαν την παλιά Δ’ Εθνική), ενώ η τωρινή Football League μετατρέπεται σε τρίτη κατηγορία.

Στις εκκρεμότητες λοιπόν που ακόμα πρέπει να διευθετηθούν, είναι κι ο αριθμός αλλά και οι ομάδες που θα συγκροτήσουν τη νέα Football League (ή League 3) που θα είναι η τρίτη τη τάξει κατηγορία.

Σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό θα είναι ημι-επαγγελματική κατηγορία (αυτό βέβαια ακούγεται σαφώς γενικό και πρέπει να εξειδικευτεί…) που θα βρίσκεται κάτω από τη Super League 2 και πάνω από τη σημερινή Γ’ Εθνική.

Και στην οποία θα αγωνιστούν το ’19 – ’20 ομάδες από τη φετινή Γ’ Εθνική (του ’18 – ’19 δηλαδή) είτε 8 είτε 4, ομάδες από τη φετινή Football League (του ’18 – ’19 δηλαδή) αλλά και πιθανόν οι δεύτερες ομάδες ή οι Κ-20 των 4 ή 6 πρώτων στον βαθμολογικό πίνακα ομάδων της Super League (οι οποίες βάσει του τωρινού σχεδιασμού που υπάρχει, δεν θα έχουν δικαίωμα ανόδου στη Super League 2, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υποβιβάζονται στη Γ’ Εθνική ή αν θα ανανεώνονται κάθε χρόνο ανάλογα με το ποιές ομάδες τερματίζουν στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος της Super League)…

Eιδικότερα η νέα προκήρυξη της Football League, πάντα κατά τις ως τώρα πληροφορίες, προβλέπει:

– Ότι από το προσεχές πρωτάθλημα θα υποβιβαστούν απευθείας από την Super League 1 στη Super League 2 οι τρεις τελευταίες ομάδες, και από την Football League θα προβιβαστεί στην Super League 1 απευθείας η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση στον βαθμολογικό πίνακα

– Ότι η 13η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της Super League με την 2η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της Football League θα δώσουν διπλό αγώνα μπαράζ. Η ομάδα που θα «προκριθεί» θα αγωνισθεί την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 στη Super League 1 και η άλλη στη Super League 2.

– Ότι στο πρωτάθλημα της Super League 2 το ’19 – ’20, θα αγωνισθούν οκτώ ομάδες της Football League που θα προβιβασθούν την προσεχή σεζόν απευθείας, από την 3η έως και τη 10η θέση, οι τρεις ομάδες της Super League από την 14η έως τη 16η θέση που θα υποβιβαστούν απευθείας, και η μία εκ των δύο ομάδων που θα αποκλειστεί στους αγώνες μπαράζ.

– Ότι μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019 της Football League, οι τέσσερις ομάδες που θα καταλάβουν τις τελευταίες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική Κατηγορία και οι δύο ομάδες που θα καταλάβουν την 11η και τη 12η θέση θα υποβιβαστούν στη «νέα Football League».

Έτσι λοιπόν, σε αυτή τη νέα τρίτη κατηγορία, τη «νέα Football League», υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις αν τελικά η ΕΠΟ θελήσει να ανεβάσει όλους τους πρώτους των Ομίλων από το προσεχές πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής!

Μάλιστα, αυτό πλέον, όπως προαναφέρθηκε, εξαρτάται από την οριστική απόφαση από τη Super League, αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής των β’ ομάδων των ΠΑΕ στο πρωτάθλημα αυτό!

Όσον αφορά το νομικό καθεστώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ούτε αν η Super League 2, θα είναι αυτόνομη λίγκα ή θα ενταχθεί στον συνεταιρισμό της Super League (αυτή την στιγμή η πρώτη σκέψη συγκεντρώνει κάποιες περισσότερες πιθανότητες).

 

iliaclick

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Γ΄ Εθνική