fbpx
Connect with us

Lifestyle

Πώς η σωστή διατροφή διασφαλίζει την υγεία του πεπτικού μας συστήματος

Πώς η σωστή διατροφή διασφαλίζει την υγεία του πεπτικού μας συστήματος

Το ανοσοποιητικό σύστημα επηρεάζεται από την καθημερινή μας διατροφή. Τα προβιοτικά είναι ένας τρόπος για να βελτιώσουμε την υγεία του εντέρου και του πεπτικού μας συστήματος. Τέτοια προϊόντα μπορεί να βρει κάποιος σε ένα εξειδικευμένο γαλακτοπωλείο https://stamou.gr/ ή σε ένα κατάστημα με βιολογικά προϊόντα, που έχει μια ευρεία γκάμα προϊόντων με βάση το γάλα που χρησιμοποιούνται σε αρκετές δίαιτες. Μεταξύ αυτών των προϊόντων που κάνουν καλό στο πεπτικό είναι και το κεφίρ, το οποίο αποτελεί μια μοναδική και υγιεινή επιλογή. Είναι ένα ρόφημα γάλακτος που έχει υποστεί ζύμωση από μύκητες και φημίζεται για τις προβιοτικές του ιδιότητες και τη χαρακτηριστική πικάντικη γεύση του. Σε πολλές βόρειες χώρες είναι αρκετά γνωστό και αποτελεί βασικό συστατικό της ημερήσιας διατροφής των πολιτών, το οποίο προτιμούν αντί για νερό ή κρασί. Στην Ελλάδα υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά δεν έχει εκτιμηθεί πολύ η αξία του και λίγοι γνωρίζουν τις ιδιότητες του.

Κατά τη διερεύνηση της έρευνας που έχει γίνει πάνω στα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι σημαντικό να εμβαθύνουμε στα διατροφικά του οφέλη, την πολιτιστική σημασία και τις εξελισσόμενες προτιμήσεις των καταναλωτών που διαμορφώνουν την κατανάλωσή τους.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι γνωστά για τη διατροφική τους πυκνότητα. Αποτελούν εξαιρετικές πηγές βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως ασβέστιο, κάλιο, βιταμίνη D και πρωτεΐνες. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας των οστών, της μυϊκής λειτουργίας και του μεταβολισμού. Το κεφίρ συγκεκριμένα έχει πολλά από αυτά τα οφέλη, καθώς είναι πλούσιο σε προβιοτικά. Αυτά τα ευεργετικά βακτήρια είναι γνωστό ότι βοηθούν στην πέψη, βελτιώνουν την υγεία του εντέρου και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Η διαδικασία ζύμωσης που δημιουργεί το κεφίρ μειώνει επίσης τα επίπεδα λακτόζης, καθιστώντας το πιο εύπεπτο για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.

Επιπλέον, το κεφίρ https://stamou.gr/product/kefir-lefko/ περιέχει αρκετές βιοδραστικές ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων οργανικών οξέων και πεπτιδίων, που κάνουν πολύ καλό στην συνολική υγεία. Αυτά περιλαμβάνουν αντιφλεγμονώδη και αντιμικροβιακά, καθιστώντας το κεφίρ ισχυρό ενισχυτικό για τη διατήρηση της υγείας του σώματος.

Σήμερα το συναντάμε ακόμα και στα super market στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Βέβαια, το να το φτιάξει κάποιος μονός του σπίτι είναι αρκετά ωφέλιμο αλλά μια δύσκολη διαδικασία.

Ας δούμε παρακάτω πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας εύκολα και γρήγορα ένα ποτήρι κέφιρ.

Για να φτιάξετε κεφίρ, θα χρειαστείτε ένα λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες. Θα το βάλετε μέσα σε μια κανάτα και θα ανακατέψετε μέσα τους σπόρους. Καλό θα είναι να το βάλετε στο ψυγείο ή να το αφήσετε έξω σε θερμοκρασία δωματίου για να γίνει πιο γρηγορά. Στο ψυγείο μπορεί να καθυστερήσει, αλλά θα είναι δροσερό όποτε θέλετε να το σουρώσετε και να το πιείτε. Αφού βάλετε τους σπόρους, θα πρέπει να ανακατεύετε μια με δυο φόρες την ημέρα με μια ξύλινη κουτάλα ή από πλαστικό, γιατί το κεφίρ οξειδώνεται όταν έρθει σε επαφή με μεταλλικά σκευή. Οπότε, καλό είναι το δοχείο παρασκευής να είναι πλαστικό ή γυάλινο.

Το κεφίρ θα είναι έτοιμο όταν έχει μία παχύρευστη υφή σαν αραιωμένο γιαούρτι. Επίσης, η γεύση του θα είναι λίγο ξινή αλλά ευχάριστη. Οι περισσότεροι προτιμούν να το τρώνε και μετά το φαγητό για ομαλή χώνεψη.

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Lifestyle