Στο Πρωτοδικείο οδηγείται ο Παναρκαδικός ΑΟ, μετά την «άκαρπη» διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης

Το βράδυ της Δευτέρας (17/06) πραγματοποιήθηκε η αναβληθείσα Γενική Συνέλευση του Παναρκαδικού ΑΟ στην οποία για ακόμη μία φορά η προσέλευση μελών του συλλόγου ήταν απογοητευτική ακόμη και με τη χαρακτηριστική απουσία ανθρώπων με πρωτεύοντα ρόλο στην ομάδα την τελευταία διετία. Ακόμη κι έτσι βάσει καταστατικού η Γενική Συνέλευση διεξήχθη.

Ωστόσο οι εξελίξεις πλέον στο σύλλογο είναι «καταιγιστικές», καθώς το διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο σε επίπεδο αποφάσεων σε ότι αφορά την επόμενη μέρα, οδήγησε τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης στην απόφαση της οδήγησης του συλλόγου στο Πρωτοδικείο. Το κλίμα το βράδυ της Δευτέρας στα γραφεία της ομάδας ήταν ιδιαίτερα «βαρύ», τόσο από την απουσία προσώπων που «όφειλαν» να βρίσκονται εκεί εκφράζοντας τις θέσεις και απόψεις τους, όσο και από το γεγονός ότι μετά την ολοκλήρωση της χρονιάς η αβεβαιότητα από οικονομικής άποψης χαρακτηρίζεται κάτι περισσότερο από αισθητή και καθοριστική για δυσάρεστες εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων παρουσία έδωσε και το μέλος του Παναρκαδικού ΑΟ και Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Κώστας Μανδρώνης ο οποίος πάντα βρίσκεται στο πλευρά του συλλόγου, αλλά και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που αποδείχθηκαν συνεπή στις δεσμεύσεις τους μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας τους.

Ομόφωνα η έγκριση του οικονομικού απολογισμού…

Αρχικά πραγματοποιήθηκε ο οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης. Μετά από σχετικό έλεγχο που προβλέπεται βάσει καταστατικού, στις 10/06/2024 πραγματοποιήθηκε έλεγχος των βιβλίων του συλλόγου και διαπιστώθηκε ότι ο σύλλογος δεν έχει καμία οφειλή ή υποχρέωση προς τρίτους και τον ισολογισμό ισοσκελισμένο, με αναφορές στα αριθμητικά δεδομένα. Ειπώθηκε ξεκάθαρα στα συμπεράσματα ότι ο σύλλογος δεν χρωστάει σε κανέναν και γι’ αυτό το λόγο εγκρίθηκε ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός.

Ο διοικητικός απολογισμός από τον κ. Νίκο Προύντζο…

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης κ. Νίκος Προύντζος για το διοικητικό απολογισμό. Αναφέρθηκε στην ανάληψη των διοικητικών της ομάδας με την παρότρυνση των κ.κ. Καναβέτα και Πόκα, μετά τον υποβιβασμό της ομάδας από τη Γ’ Εθνική. Είπε ότι η πρώτη χρονιά ξεκίνησε με την ομάδα χωρίς κανένα δελτίο, καταφέρνοντας στην πορεία να «χτιστεί» μια ανταγωνιστική ομάδα η οποία ωστόσο δεν μπορούσε να πρωταγωνιστήσει, κάτι που συνέβη τη δεύτερη χρονιά. Επιλέχθηκε σύμφωνα με τον κ. Προύντζο ένας νέος προπονητής (σ.σ. Σπύρος Λαγός) τον οποίο η διοίκηση εμπιστεύτηκε και δικαιώθηκε στο τέλος, παρά τις κάποιες «φωνές» και αντιδράσεις που τον ήθελαν κάποια στιγμή στην πορεία εκτός ομάδας.

ΣΟΚ: Στο Πρωτοδικείο ο Παναρκαδικός! (+pics)

Ο απερχόμενος Πρόεδρος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Πόκα και μάλιστα δύο φορές για την οικονομική στήριξή του στον Παναρκαδικό, αλλά και σ’ αυτούς που βοήθησαν επίσης οικονομικά. Εξέφρασε ωστόσο την απορία του καλώντας παράλληλα όσους αποστασιοποιήθηκαν από την ομάδα τις τελευταίες ημέρες, να εκφράσουν στα μέλη της Γενικής Συνέλευσης και στη Διοίκηση τους λόγους αυτής τους της απόφασης. Πρόσθεσε ότι κάποιοι συγκεκριμένα δεν τήρησαν όσα υποσχέθηκαν στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, σε ότι αφορά την προοπτική συμμετοχής της ομάδας στη Γ’ Εθνική.

Ο κ. Προύντζος τόνισε ότι η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε οικονομικό και διοικητικό αδιέξοδο, άσχετα με το αν κάποιοι θέλουν να το αγνοούν μην υπολογίζοντας τις «σφιχτές» προθεσμίες σε πολλά μέτωπα που καλείται η ομάδα να ανταποκριθεί με ενέργειές της, αν θέλει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Τέλος ο κ. Προύντζος αναφέρθηκε σε μέλη της διοίκησης και ανθρώπους της ομάδας, μεταξύ των οποίων και στο Νίκο Μιχαλόπουλο (Σχίζα) ο οποίος ήταν τελικά τα τελευταία δύο χρόνια συνεπέστατος σχεδόν σε απόλυτο βαθμό στα καθήκοντά του.

Κλείνοντας ο απερχόμενος Πρόεδρος του Παναρκαδικού ΑΟ, τόνισε ότι η διοίκηση έκανε το χρέος της απέναντι σ’ αυτούς που της εμπιστεύτηκαν την ομάδα διοικητικά, προκειμένου να την επαναφέρουν και πάλι στις Εθνικές κατηγορίες. Εξέφρασε την επιθυμία του και αυτοί από την πλευρά τους να τηρήσουν τη δική τους δέσμευση απέναντι στο σύλλογο και έκλεισε με την ελπίδα η ομάδα θα καταφέρει να βρει και πάλι το δρόμο της.

ΣΟΚ: Στο Πρωτοδικείο ο Παναρκαδικός! (+pics)

Στη διάρκεια του διοικητικού απολογισμού ο κ. Δημήτρης Κωστόγιαννης αναφέρθηκε στον προπονητή της ομάδας Σπύρο Λαγό σχολιάζοντας ότι θα πρέπει να τύχει της απόλυτης αποδοχής της διοίκησης και των ανθρώπων της ομάδας αν και εφ’ όσον η ομάδα καταφέρει να συμμετάσχει στη Γ’ Εθνική, ενώ σε ότι αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύλλογος σχολίασε με την επαγγελματική του ιδιότητα ότι πλέον οι επιλογές των μελών της Γενικής Συνέλευσης, είναι είτε μια νέα αναβολή, είτε η καθοδήγηση του συλλόγου στο Πρωτοδικείο.

Ο κ. Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος χαρακτήρισε «τραγική» την εικόνα της άδειας αίθουσας με την απουσία ανθρώπων που θα έπρεπε το βράδυ της Δευτέρας να ήταν εκεί. Ευχαρίστησε τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης όσο και τον Πρόεδρο της κ. Προύντζο και απολογήθηκε για το γεγονός ότι οδηγήθηκε με την παρότρυνση αρκετών να υποβληθεί σε μια διοικητική δοκιμασία βάσει της δεδομένης κατάληξης.

«Άκαρπη» η διαδικασία ανάδειξης νέας διοίκησης…

Στη συνέχεια και μετά τον ορισμό Εξελεγκτικής και τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής όπως προβλέπεται από το καταστατικό, δεν υπήρξε καμία υποψηφιότητα για το νέο διοικητικό συμβούλιο. Κατά συνέπεια και με βάσει την πολύ μεγάλη αβεβαιότητα σε οικονομικό επίπεδο και με ανύπαρκτες τις οικονομικές εγγυήσεις για στήριξη της ομάδας τη νέα σεζόν, αποφασίστηκε από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης αντί για μια νέα παράταση χωρίς κανένα αντίκρισμα, στην κίνηση διαδικασιών όπως προβλέπονται από το καταστατικό για οδήγηση του συλλόγου στο Πρωτοδικείο προκειμένου αυτό να αποφασίσει για την τύχη της ομάδας σε διοικητικό επίπεδο.

Contraepithesi