fbpx
Connect with us

Διεθνή

Europa League: Αρχίζει το ταξίδι για τη Βουδαπέστη – Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Europa League: Αρχίζει το ταξίδι για τη Βουδαπέστη – Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Αρχίζει απόψε η φάση των ομίλων του Europa League με δυνατά παιχνίδια και ελληνικό ενδιαφέρον.

Το Europa League είναι η μοναδική ευρωπαϊκή διοργάνωση φέτος που έχει ελληνική παρουσία στη φάση των ομίλων, μιας και ο Ολυμπιακός, μετά τον αποκλεισμό του στα προκριματικά του Champions League από τη Μακάμπι Χάιφα, «επιβίωσε» δύο φορές από τη διαδικασία των πέναλτι (απέναντι σε Σλόβαν Μπρατισλάβα και Απόλλωνα Λεμεσού) και πήρε για δεύτερη διαδοχική σεζόν το εισιτήριο για τους ομίλους της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όπως και στις υπόλοιπες φετινές διασυλλογικές διοργανώσεις, η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου (20 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου), «συμπιέζει» τη φάση των ομίλων σε δύο μήνες, αντί για τρεις που είναι κανονικά. Θα διεξαχθούν τρία ζευγάρια «κολλητών» αγωνιστικών: 8 και 15 Σεπτεμβρίου, 6 και 13 Οκτωβρίου, 27 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου. Εν συνεχεία θα υπάρξει μία μεγάλη διακοπή και το Europa League θα ξαναρχίσει με τα πλέι-οφ, στις 16 Φεβρουαρίου 2023.

Οι νικήτριες των ομίλων, που θα περάσουν απευθείας στους «16», θα μείνουν εκτός ευρωπαϊκής… δράσης για περισσότερο από τέσσερις μήνες, επιστρέφοντας στις 9/3/2023. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου 2023 στο στάδιο «Φέρεντς Πούσκας» της Βουδαπέστης, με τη διεξαγωγή του τελικού, ο νικητής του οποίου εξασφαλίζει θέση στους ομίλους του Champions League της επόμενης περιόδου (αν δεν την έχει ήδη εξασφαλίσει μέσω πρωταθλήματος).

Το σπουδαιότερο ματς της πρεμιέρας των ομίλων θα γίνει στο «Ολντ Τράφορντ», όπου η αινιγματική ως τώρα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενεί τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Στα φαβορί της διοργάνωσης συγκαταλέγεται η -ως τώρα πρωτοπόρος της Premier League- Αρσεναλ, που αρχίζει τις υποχρεώσεις της στην Ελβετία με αντίπαλο τη Ζυρίχη, η κάτοχος του Europa Conference League Ρόμα, που παίζει στη Βουλγαρία με τη Λουντογκόρετς, αλλά και η Λάτσιο, η οποία υποδέχεται τη Φέγενορντ (φιναλίστ στο Conference League πέρυσι). Σημαντικό ρόλο μπορούν να διαδραματίσουν και ομάδες που αποκλείστηκαν στα προκριματικά του Champions League, όπως ο Ολυμπιακός, ο Ερυθρός Αστέρας, η Μονακό και η Αϊντχόφεν.

Η πρώτη θέση του ομίλου δίνει απευθείας εισιτήριο για τη φάση των «16» της διοργάνωσης, η δεύτερη οδηγεί στα πλέι-οφ, με αντίπαλο ομάδα που θα τερματίσει τρίτη σε όμιλο του Champions League (το περσινό σενάριο για τον Ολυμπιακό, που αποκλείστηκε στα πλέι-οφ από την Αταλάντα), ενώ ο τρίτος κάθε ομίλου συνεχίζει στα πλέι-οφ του Europa Conference League, αντιμετωπίζοντας ομάδα που θα καταταγεί δεύτερη στους ομίλους της τρίτης τη τάξη διοργάνωσης της UEFA. Ο τελευταίος κάθε ομίλου ολοκληρώνει την ευρωπαϊκή του παρουσία.

Αναλυτικά το αποψινό πρόγραμμα:

1ος όμιλος

19:45 Αϊντχόφεν-Μπόντο Γκλιμτ
19:45 Ζυρίχη-Αρσεναλ

2ος όμιλος

19:45 Φενέρμπαχτσε-Ντιναμό Κιέβου
19:45 ΑΕΚ Λάρνακας-Ρεν

3ος όμιλος

19:45 Ελσίνκι-Μπέτις
19:45 Λουντογκόρετς-Ρόμα

4ος όμιλος

19:45 Ουνιόν Βερ.-Σεντ Ζιλουάζ
19:45 Μάλμε-Μπράγκα

5ος όμιλος

22:00 Ομόνοια-Σερίφ
22:00 Μάντσεστερ Γ.-Σοσιεδάδ

6ος όμιλος

22:00 Στουρμ Γκρατς-Μίντιλαντ
22:00 Λάτσιο-Φέγενορντ

7ος όμιλος

22:00 Φράιμπουργκ-Καραμπάχ
22:00 Ναντ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

8ος όμιλος

22:00 Φερεντσβάρος-Τραμπζονσπόρ
22:00 Ερυθρός Αστέρας-Μονακό

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Addurl.gr – Κατάλογος Επιχειρήσεων

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Διεθνή