fbpx
Connect with us

Γ΄ Εθνική

Από Δευτέρα η έφεση για την Αμαλιάδα…

Από Δευτέρα η έφεση για την Αμαλιάδα…

Η απερχόμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε ως προς τις εργάσιμες μέρες της, χωρίς τελικά η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ να εκδώσει την αναμενόμενη απόφαση, για την γνωστή υπόθεση του διακοπέντος αγώνα Αστέρα Αμαλιάδας-Ηροδότου, για την οποία αφαιρέθηκαν πρωτόδικα μείον πέντε βαθμοί από τον Αστέρα και ποινή τεσσάρων αγωνιστικών της έδρας, συν 2000 ευρώ πρόστιμο.

 

Εξοντωτικές δηλαδή ποινές με τις οποίες του έχει στερηθεί ως τώρα η άνοδο στη Football League, την οποία κέρδισε μέσα στα γήπεδα, με πανάξιο και πανηγυρικό τρόπο!

Αφού, μην ξεχνάμε: Ο Αστέρας Αμαλιάδας, μέσα από μια πολύ μεγάλη πορεία, την μεγαλύτερη και ιστορικότερη γι’ αυτόν, πήρε αρχικά το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής στον όμιλο του, κι έπειτα πήρε μέσα στα γήπεδα και τη δεύτερη και προνομιούχο θέση ΑΝΟΔΟΥ στη Β’ Εθνική από τον δεύτερο όμιλο των πρωταθλητών της κατηγορίας στα μεταξύ τους μπαράζ!

Ενώ εκκρεμεί η έκδοση απόφασης και για την υπόθεση του Εθνικού Πειραιά και την αφαίρεση βαθμών που του επιβλήθηκε πρωτόδικα (για επεισόδια φιλάθλων του με την αστυνομία στο ματς με τον Αήττητο στα Σπάτα).

Η απόφαση αναμένεται πλέον εντός της προσεχούς εβδομάδας (από Δευτέρα 2/7 και μετά).

Ο Αστέρας λοιπόν διεκδικεί το δίκιο του! Όμως, από την άλλη, μέχρι τώρα το γενικό συμπέρασμα είναι ότι, οι πιθανότητες ριζικής ανατροπής της πρωτόδικης απόφασης σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεν είναι μεγάλες (π.χ. να μην πάρει ούτε -3 ο Αστέρας ή να πάρει -3 και ο Ηρόδοτος). Έτσι, σε συνδυασμό και με την έφεση του Εθνικού Πειραιώς αυτό που θέλει ο Αστέρας στη χειρότερη περίπτωση, είναι: Οι αποφάσεις να τον διατηρήσουν τουλάχιστον τρίτο στην τελική βαθμολογία του 2ου ομίλου των μπαράζ, και κατ’ επέκταση πέμπτο στη συνολική βαθμολογία των οκτώ στα μπαράζ πρωταθλητών, ώστε να είναι πρώτος επιλαχών.
Σε ότι αφορά τις θέσεις των επιλαχώντων: Όπως προβλέπει η Προκήρυξη πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, από την ΕΠΟ, θα καταταχθούν σε βαθμολογική σειρά κι οι άλλες τέσσερις ομάδες που μετείχαν.

Τα βαθμολογικά κριτήρια κατάταξης των Ομάδων σε περισσότερους του ενός Ομίλους με τον ίδιο αριθμό Ομάδων ανά Όμιλο είναι:

1. Οι περισσότεροι βαθμοί που έχουν συγκεντρώσει στους αγώνες με τις Ομάδες του Ομίλου τους. 2. Η μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων από τους αγώνες με τις Ομάδες του Ομίλου τους. 3. Τα περισσότερα τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις Ομάδες του Ομίλου τους. 4. Τα περισσότερα εκτός έδρας τέρματα που έχουν πετύχει στους αγώνες με τις Ομάδες του Ομίλου τους. 5. Κλήρωση.

Αυτό γιατί, όπως ρητά προβλέπει η Προκήρυξη πρωταθλήματος: Αν μία ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Β’ Εθνική παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί (νέας περιόδου) ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή δεν λάβουν την απαιτούμενη για την συμμετοχή τους αδειοδότηση, ή αν μία ή περισσότερες από τις τέσσερις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες από την Γ’ Εθνική στην Β’ Εθνική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ ή δεν λάβουν την προβλεπόμενη αδειοδότηση, τότε: Το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερις (4) αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης – μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων – του μίνι πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και σύμφωνα με την σειρά κατάταξής τους.

– Ο Αστέρας Αμαλιάδας αυτή τη στιγμή είναι πέμπτος συνολικά (και πρώτος επιλαχών). Υπερισχύει του αντίστοιχου τρίτου στον άλλο όμιλο Τηλυκράτη Λευκάδας, αφού έχει 4 βαθμούς όπως κι εκείνος, αλλά καλύτερη διαφορά τερμάτων με βάση τα παραπάνω κριτήρια. Συγκεκριμένα, 7-11 ο Αστέρας και 3-8 η ομάδα της Λευκάδας.

Ενώ σε ότι αφορά τον Εθνικό, αν ισοβαθμήσουν μετά τις Εφέσεις, ο Αστέρας υπερισχύει σε εσωτερική ισοβαθμία (εντός ομίλου δηλαδή), έχοντας δυο νίκες στα μεταξύ τους ματς!

–Για το αν θα κληθεί ο επιλαχών να καλύψει θέση που μπορεί να προκύψει, τίποτε δεν είναι ακόμα σίγουρο! Μπορεί να προκύψει και σχετικά σύντομα, μπορεί να μην προκύψει καθόλου, μπορεί και να προκύψει μεν αλλά τον Αύγουστο ή και στις αρχές Σεπτεμβρίου κι όχι νωρίτερα.

Ήδη σε ότι αφορά την πολυσυζητημένη αναδιάρθρωση κατηγοριών, αφού αυτή δεν γίνεται σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο Βασιλειάδη και οι ομάδες στη Σούπερ Λίγκα θα είναι 16 και την προσεχή σεζόν (κι όχι 20), δεν περισσεύουν θέσεις από αυτό το θέμα.
Τότε ο Αστέρας , σε περίπτωση που έχει παραμείνει πρώτος επιλαχών, πρέπει να περιμένει, μήπως κάποια από τις τέσσερις ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ’ ή από αυτές που παρέμειναν στη Β’ από πέρυσι, ή από αυτές που θα έρθουν στη Β’ από τη Λίγκα – και βασικά αν θα κατέβει ο Πλατανιάς στη Β’ Εθνική – να μην καταφέρει να δηλώσει κι εκπληρώσει συμμετοχή στη Football League. Αυτό το τελευταίο βέβαια, αν είναι να γίνει, θα τραβήξει σε μάκρος χρονικά (πιθανόν όχι απλά εντός του Ιουλίου, αλλά ακόμα και στα τέλη Αυγούστου ή και στις αρχές Σεπτεμβρίου)…

iliaoikonomia

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Γ΄ Εθνική