fbpx
Connect with us

Τοπικές Ενώσεις

Αποκάλυψη: Η επιστολή – πρόταση των 14 ΕΠΣ προς ΕΠΟ για αναδιάρθρωση! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Αποκάλυψη: Η επιστολή – πρόταση των 14 ΕΠΣ προς ΕΠΟ για αναδιάρθρωση! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Σήμερα το Sportstonoto.gr αποκαλύπτει και την επιστολή των 14 ΕΠΣ της χώρας μας προς την ΕΠΟ με την οποία ζητούν και προτείνουν  άμεση αναδιάρθρωση φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτό το κείμενο να σημειωθεί ότι το έγραψαν και το πρότειναν οι κάτωθι 14 Ενώσεις, αλλά μαζί τους συντάσσονται – σύμφωνα με πληροφορίες μας – πάνω από 25, μπορεί και 30. Απλά το κείμενο – πρόταση αυτή πήγε κατευθείαν στην Ομοσπονδία και δεν ζητήθηκε η υπογραφή, τουλάχιστον γι’ αυτή την ώρα, η υπογραφή και των υπολοίπων…

Αυτές είναι οι  ΕΠΣ Μεσσηνίας, Καρδίτσας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανιας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Κοζάνης, Γρεβενών, Αν Αττικής, Δυτ Αττικής, Ζακύνθου, Φλώρινας, Σάμου, Λέσβου.

Η επιστολή – πρόταση  των “14” έχει ως εξής:

“ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ

Μετά την πανδημία που διέρχεται ο πλανήτης και την διακοπή των πρωταθλημάτων και συγκεκριμένα των ερασιτεχνικών και επειδή έφτασε η ώρα να αποφασίσουμε για την τύχη τους, προτείνουμε τα εξής:

Α.        ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Επειδή πρόθεση της Κυβέρνησης είναι όταν επιτραπεί η διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων, αυτοί να γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, θα μιλάμε για μια πραγματική ουτοπία για την διεξαγωγή τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων κεκλεισμένων των θυρών, όταν η μεγάλη πλειονότητα των αγωνιστικών αυτών χώρων, δεν διαθέτει εξωτερική περίφραξη και όπως όλοι ξέρουμε οι αγώνες αυτοί δεν αστυνομεύονται.

Επιπλέον αν υπολογίσουμε ότι οι αγώνες αυτοί θα αρχίσουν αρχές Ιουνίου το λιγότερο, θα μιλάμε για μια πραγματική οικονομική καταστροφή για τα ερασιτεχνικά σωματεία και να λάβουμε υπόψη μας το γεγονός ότι όταν αυτά υπολόγιζαν να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματά τους μέσα Απριλίου αρχές Μαϊου κατά περιοχή και όταν τον Ιούνιο στις τουριστικές περιοχές θα αρχίσει δειλά δειλά να επανέρχεται ο τουρισμός, στις δε αγροτικές οι αντίστοιχες εργασίες και καλλιέργειες. Επίσης δεν θα πρέπει να μας διαφύγει το γεγονός των εξετάσεων, τόσο των μαθητικών όσο και των φοιτητικών.

Όπως βλέπουμε θα πρόκειται περί μιας πραγματικής καταστροφής, οικονομικής και αγωνιστικής για τα ερασιτεχνικά σωματεία εάν η Ομοσπονδία επιτρέψει την συνέχισή τους και επειδή πάνω από όλα σημασία έχει η υγεία όλων μας, η πρότασή μας είναι με απόφαση της Ε.Π.Ο. να ανασταλεί η συνέχιση των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων με ταυτόχρονη απόφαση να μην έχει ισχύ στις φετινές προκηρύξεις περιόδου 2019-2020 ο αριθμός των προβιβαζομένων και υποβιβαζομένων ομάδων καθώς επίσης και ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της περιόδου 2020-2021, ούτως ώστε οι Ενώσεις να προβούν, πάντα μέσα στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθε στην αναπροσαρμογή όλων αυτών.

Πρωταθλητές Α’ κατηγορίας των Ενώσεων, θα είναι τα σωματεία τα οποία είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα κατά τη στιγμή της διακοπής των πρωταθλημάτων και τα οποία θα αγωνιστούν εάν φυσικά το επιθυμούν στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ενώ σε περίπτωση άρνησής τους ο δευτεραθλητής και σε περίπτωση άρνησης και αυτού ο τριταθλητής.

Για τα πρωταθλήματα υποδομών των Ενώσεων, θα υπάρξει επίσης οριστική διακοπή.

Για όσες Ενώσεις δεν είχαν προλάβει να ανακηρύξουν κυπελλούχο και επειδή πράγματι η τωρινή διοίκηση της Ε.Π.Ο. αναβάθμισε το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος, προτείνουμε ότι από τα σωματεία που συνεχίζουν στο κύπελλο κάθε Ένωσης, είτε αυτό βρίσκεται στον τελικό αγώνα είτε σε οποιαδήποτε άλλη φάση, δικαίωμα συμμετοχής στο κύπελλο Ελλάδος περιόδου 2020-2021 από κάθε Ε.Π.Σ. θα έχει το σωματείο που κατά τη στιγμή της διακοπής ήταν σε ανώτερη κατηγορία ή στην περίπτωση που βρίσκονται στην ίδια κατηγορία, αυτό που έχει την καλύτερη θέση κατά τη στιγμή της διακοπής.

Β.        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Προτείνουμε την οριστική διακοπή του.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Η λήξη του πρωταθλήματος αυτού είχε προγραμματιστεί για τις 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 και εάν αποφασισθεί η συνέχιση του πρωταθλήματος για 3 αγωνιστικές, όσες υπολείπονται, οι αγώνες αυτοί θα διεξαχθούν όπως καταλαβαίνεται τον Ιούνιο και επειδή πάντα μιλάμε για ερασιτεχνικά σωματεία, ισχύει ότι αναφέραμε για τα σωματεία τοπικών κατηγοριών, με την πλέον οικονομική επιβάρυνση σε μετακινήσεις και οδοιπορικά ποδοσφαιριστών καθώς μισθούς προπονητών και έξοδα εντός έδρας αγώνων.

Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, ότι ένας μεγάλος αριθμός των σωματείων αυτών, είναι πλέον βαθμολογικά αδιάφορος.

Προτείνουμε λοιπόν την διακοπή του πρωταθλήματος αυτού και την ανακήρυξη ως πρωταθλητών των σωματείων που βρίσκονται στην πρώτη θέση.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στους 5 από τους 8 ομίλους, πρωταθλητές έχουν ήδη αναδειχθεί σχεδόν μαθηματικά και επίσης προτείνουμε την απευθείας και χωρίς αγώνες μπαράζ άνοδό τους στο πρωτάθλημα της Football league.

Ως προς τον αριθμό των υποβιβαζομένων σωματείων, προτείνουμε λοιπόν τα εξής:

Θα παραμείνουν στην κατηγορία όλα τα σωματεία που κατά τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος έχουν βαθμολογική απόσταση εννέα (9) βαθμούς από το σωματείο που βάσει της προκήρυξης παραμένει στην κατηγορία και έτσι οδηγούμαστε στο εξής:

 

Στον 1ο όμιλο τα παραμείνουν τα σωματεία που καταλαμβάνουν την 2η έως και την 9η θέση (συν 1 σωματείο).

Στον 2ο όμιλο τα σωματεία που καταλαμβάνουν την 2η έως και την 12η θέση (συν 3 σωματεία).

Στον 3ο όμιλο τα σωματεία που καταλαμβάνουν την  2η έως και την 12η θέση (συν 4 σωματεία).

Στον 4ο όμιλο τα σωματεία που καταλαμβάνουν την  2η έως και την 12η θέση (συν 4 σωματεία).

Στον 5ο όμιλο τα σωματεία που καταλαμβάνουν την  2η έως και την 10η θέση (συν 2 σωματεία).

Στον 6ο όμιλο τα σωματεία που καταλαμβάνουν την  2η έως και την 10η θέση (συν 2 σωματεία).

Στον 7ο όμιλο τα σωματεία που καταλαμβάνουν την  2η έως και την 11η θέση (συν 3 σωματεία).

 

Από τον 8ο όμιλο, όμιλος Κρήτης, να μην υποβιβαστεί κανένα σωματείο, γιατί βάσει της προκήρυξης θα υποβιβαζόταν ένα σωματείο, αλλά λόγω του ότι η βαθμολογική διαφορά του τελευταίου με τον προτελευταίο είναι 2 βαθμοί, έχοντας δώσει το τελευταίο σωματείο έναν αγώνα λιγότερο και ενώ υπολείπονται ακόμη 7 αγωνιστικές για την ολοκλήρωση των play-out στον όμιλο αυτό, προτείνουμε τον μη υποβιβασμό κανενός σωματείο (συν 1 σωματείο).

ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 20.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

 

Με τον παραπάνω τρόπο, το νέο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής περιόδου 2020-21, θα απαρτίζεται ως εξής:

Από τους πρωταθλητές των Ενώσεων                                                    53

Από τους δευθεραθλητές των ιδρυτριών Ενώσεων                               3

Από τους δευτεραθλητές των Ενώσεως της Κρήτης                              4

(στην φετινή προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ’ εθνικής

[προβλέπονταν η άνοδος μετά από αγώνες κατάταξης 2

δευτεραθλητριών από τις ΕΠΣ της Κρήτης, με σκοπό την

Αύξηση των ομάδων του ομίλου της Κρήτης (8ος).

Υποβιβαζόμενες ομάδες από Football league                                        4

Σωματεία που θα παραμείνουν βάσει του παραπάνω σχεδίου στην Γ’ εθνική 77.

Σύνολο 141 σωματεία.

‘Ετσι στο νέο πρωτάθλημα θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής 141 σωματεία και δημιουργούνται 3 όμιλοι των 17 ομάδων και 5 όμιλοι των 18 ομάδων.

Είμαστε της γνώμης ότι εάν κάποιο από τα σωματεία τα οποία παρέμειναν στην κατηγορία αυτή, με το σχέδιο αυτό (20 σωματεία), δεν δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, τη θέση του να πάρει, εάν φυσικά το επιθυμεί, το σωματείο που είχε την πρώτη επιλαχούσα θέση στον όμιλό του. Π.χ. στον 7ο όμιλο το σωματείο που κατέλαβε την 12η θέση.

Βέβαια ο αριθμός αυτός δεν θα είναι πραγματικός, γιατί μερικά σωματεία δεν θα συμμετάσχουν, από αυτά που παρέμειναν στην κατηγορία αγωνιστικά ή από τις τοπικές Ενώσεις.

Θα πρέπει λοιπόν η Ομοσπονδία αν θελήσει να εφαρμόσει το σχέδιο αυτό που σώζει το σύνολο των ερασιτεχνικών σωματείων της Χώρας από την οικονομική καταστροφή καθώς και σε πολλές περιπτώσεις την αγωνιστική και προστατεύει την υγεία όλων των ασχολούμενων με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, να λάβει απόφαση μόνο για την φετινή ποδοσφαιρική περίοδο, ούτως ώστε να μην έχουν ισχύ οι προκηρύξεις των Ενώσεων και της ιδίας, όσον αφορά το πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής και συγκεκριμένα τα άρθρα που αφορούν τον αριθμό των προβιβαζομένων  και υποβιβαζομένων σωματείων, καθώς και τα άρθρα που αφορούν τον αριθμό των ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα της νέας περιόδου.

Θα πρέπει η Επιτροπή Διοργανώσεων της Ομοσπονδίας για την νέα περίοδο να φροντίσει μέσα από την προκήρυξη Γ’ Εθνικής, ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής της περιόδου 2021-2022, να μην υπερβαίνει τον αριθμό των 128 σωματείων, ούτως ώστε όλοι οι όμιλοι να αποτελούνται από 16 σωματεία”.

 

Πάντα μάχιμος o διευθυντής του sportostonoto Σωτήρης Γεωργούντζος, γεννημένος στο όμορφο Αρφαρά Μεσσηνίας, αδέκαστος, τρέχει παντού και δε διστάζει (όταν πρέπει) να τα βάλει με όλους…! Το 2009 βραβεύθηκε από τον ΠΣΑΤ (Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου) στα “Δημοσιογραφικά Βραβεία της Χρονιάς”, για την εκπομπή του "Όλα στη φόρα", στον Best tv της Καλαμάτας, ως η καλύτερη αθλητική εκπομπή στην Ελλάδα, παρακαλώ! Πέρα από μέλος του ΠΣΑΤ, είναι και – μέλος – της ΕΣΗΕΠΗΝ (Ένωσης Συντακτών, Ημερησίων Εφημερίδων, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων). Σπούδασε ΟΔΕ στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ενώ ξεκίνησε (εντελώς τυχαία) την καριέρα του ως αθλητικογράφος από τη Θεσσαλονίκη, στα ιστορικά “Σπορ του Βορρά” και τον “Ελληνικό Βορρα”, όπου εργάστηκε επί 7 και πλέον χρόνια. Μετά τον στρατό γύρισε στην αγαπημένη του επίσης Μεσσηνία – όπως είναι βέβαια και η Θεσσαλονίκη – και στην Καλαμάτα όπου και δούλεψε στις εφημερίδες “Ελευθερία”, “Σημαία”, “Επικαιρότητα” και “Θάρρος”, ενώ συνεργάστηκε με το “Φως των σπορ” (επί 2,5 χρόνια με την επιτυχημένη του, ολοσέλιδη “στήλη”, ” Φως στο νότο”), με την ΕΡΑ Σπορ, τον Σπορ FM, την ΕΡΑ Καλαμάτας, το Flash της Μεσσηνίας και το BEST TV (επί 10 ολόκληρα χρόνια είχε την βραβευμένη, δημοφιλή σε όλη την Ελλάδα εκπομπή, “Όλα στη φόρα”). Το 2012 ίδρυσε με τον Χρήστο Παπαγεωργίου και στη συνέχεια τον Στέλιο Μπούρα, το εναλλακτικό σάιτ Sportstonoto.gr, το οποίο έκτοτε κάνει συνεχώς – με μοναδική, ανοδική πορεία – την διαφορά τα αθλητικά, διαδικτυακά, δημοσιογραφικά δρώμενα, του “νότου” και όχι μόνο βέβαια, αγκαλιάζοντας σταδιακά όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία 3 χρόνια συμπαρουσιάζει από το την Καλαμάτα (με τον Κώστα Γιαννάκη) την επίσης επιτυχημένη ραδιοφωνική εκπομπή, “Sportstonoto Radio”, σε ταυτόχρονη, ζωντανή, σύνδεση με 20 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό, γράφει για το στοίχημα και όχι μόνο, στο δημοφιλές Bethome.gr και έχει συνεργαστεί και σε άλλα πάρα πολλά μικρά ή μεγάλα ΜΜΕ (μέχρι και παιχνίδια στο FIFA PES – PRO κλπ έχει περιγράψει κάνοντας τεράστιο και εκεί χαμό και κυρίως στο γιου τιούμπ φυσικά) ! . Εμφανίζεται επίσης συχνά με μεγάλες (τηλεοπτικές) εκπομπές, σε τοπικά και κεντρικά δελτία ειδήσεων σε όλη την χώρα, σε μεγάλα επίσης τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα, όπως και σε δημοφιλής διαδικτυακές εκπομπές και σόου, ενώ έχει παίξει ως ηθοποιός (γκεστ σταρ) και σε 3 ωραία, εντυπωσιακά επεισόδια της σειράς του ALPHA “Αστέρας Ραχούλας”, αλλά και συμμετάσχει σε 13 παρακαλώ (επεισόδια) της γνωστής βραδινής εκπομπής του Γρηγόρη Αρναούτογλου “the2night Show”, στον ΑΝΤ1, με τον οποίο (Γρήγορη Αρναούτογλου) διατηρεί πάντα εξαιρετική συνεργασία και φιλία. Οι δε ξεχωριστές ραδιοφωνικές του περιγραφές σε ποδοσφαιρικούς αγώνες – ειδικά της Μαύρης Θύελλας – έχουν γράψει θα λέγαμε ιστορία και συνάμα επηρεάσει και συμβάλει στην αλλαγή γενικότερα και στην χώρα μας, του τρόπου περιγραφής των ποδοσφαιρικών αγώνων, προς την έντονη μορφή τους και σε πιο δυναμικό ύφος και στιλ. Τον Μάρτιο του 2020 προσβλήθηκε από τον κορονοϊό σε πολύ σοβαρή μορφή, από τα πρώτα θύματα του φονικού αυτού ιού στην πατρίδα μας, με τον οποίο έδωσε μεγάλη μάχη, έφτασε μέχρι και την εντατική στο Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα και βγήκε τελικά και εκεί νικητής, συγκινώντας το Πανελλήνιο τότε. Έκτοτε καλείται και μιλά συχνά δημόσια στην τηλεόραση για την περιπέτειά του αυτή, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη ενημέρωση του κόσμου – και ειδικά της νεολαίας με την οποία έχει πάντα μεγάλη, ξεχωριστή επαφή – για την πρόληψη και προστασία του από την εν λόγω πάντα πανδημία.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Τοπικές Ενώσεις