fbpx
Connect with us

Καλαμάτα

Αποστάσεις Ζαχαρόπουλου από… Χριστοπουλαίους σε Μαύρη Θύελλα: “Ο καθένας τα ερμηνεύει όπως θέλει…”

Αποστάσεις Ζαχαρόπουλου από… Χριστοπουλαίους σε Μαύρη Θύελλα: “Ο καθένας τα ερμηνεύει όπως θέλει…”
Αποστάσεις από τους... Χριστοπουλαίους κράτησε ο Μιχάλης Ζαχαρόπουλος. Στη φώτο μας (αριστερά) με τον Γιώργο Νιάρχο...

Αποστάσεις κρατά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, από Αγαθοκλή και Γιάννη Χριστόπουλο, παρελθόν σύντομα και οι δύο τους από την Καλαμάτα και… τυπικά, που συνεχώς, μας έχουν τάχα μου τώρα φλομώσει στις “μπαρούφες” πως τη Μαύρη Θύελλα την… έφαγαν φέτος το παρασκήνιο και η διαιτησία και για αυτό είχε μια απολύτως καταστροφική χρονιά… 

O δυναμικός Καλαματιανός μεσοαμυντικός Μιχάλης Ζαχαρόπουλος μίλησε στο “tharrosnews” για αυτή την πικρή σεζόν, αρχίζοντας όμως από το ερώτημα του τι θετικό μπορεί να διασωθεί από αυτήν:

«Νομίζω ότι το πολύ θετικό που μπορούμε να κρατήσουμε από τη φετινή χρονιά ήταν ότι ήρθε ο κόσμος μαζικά στο γήπεδο και ήταν γενικά πολύ ζεστός. Το έχω ξαναζήσει αυτό, αλλά φέτος ήταν πολύ διαφορετικά, ακόμα και τα μικρά παιδιά ένοιωθαν την ομάδα μεγάλη και έλεγαν ότι είναι Μαύρη Θύελλα. Όλο αυτό το κλίμα υπήρχε όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και εκτός γηπέδου. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να συνεχιστεί και όχι να γκρεμιστεί επειδή δεν μας βγήκε όπως θέλαμε τελικά η χρονιά. Επίσης είναι πολύ σημαντικό ότι δούλεψε η ομάδα σε πολύ επαγγελματικά πλαίσια, από την αρχή της προετοιμασίας, από εξοπλισμό, βοήθειες, οτιδήποτε όλα δούλευαν τέλεια».

-Η απογοήτευση είναι κυρίαρχη, πιστεύεις ότι μπορεί να ξανάρθει αυτός ο κόσμος στο γήπεδο;
«Η απογοήτευση σίγουρα είναι πολύ μεγάλη. Υπάρχει πικρία που δύσκολα θα ξεπεραστεί γιατί όλοι το είχαμε πιστέψει πιο πολύ από ποτέ.
Ο κόσμος όμως γνωρίζει πολύ καλά και από παλιά τι σημαίνει αυτή η ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι μαζί με την ομάδα θα ανακάμψει και κόσμος, θα γυρίσει πίσω και θα κάνει αυτό που κάνει κάθε χρονιά. Ξέρω ότι τα ίδια έχουν ειπωθεί αρκετές φορές, αλλά χρειάζεται να κάνει για άλλη μια φορά υπομονή, να στηρίξει την ομάδα για να πάει επιτέλους εκεί που θέλουμε».

-Η επικρατούσα άποψη είναι ότι η άνοδος δεν χάθηκε στα μπαράζ με τον Διαγόρα Ρόδου, αλλά πολύ νωρίτερα, όταν η ομάδα είχε πάρει μια σημαντική διαφορά στην 1ηθέση, που όμως εξανεμίστηκε…
«Η άνοδος δεν χάθηκε στα μπαράζ, αλλά χάθηκε και στο μπαράζ… ήταν μια δεύτερη ευκαιρία την οποία δεν καταφέραμε να εκμεταλλευθούμε. Είχαμε δύο ευκαιρίες, μια στο πρωτάθλημα και μια στο μπαράζ που δεν αξιοποιήσαμε, κι αυτό είναι το πιο στενάχωρο της υπόθεσης».

-Τι συνέβη και η Καλαμάτα ενώ ήταν 1η στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να κόψει πρώτη το νήμα;
«Είχαμε πάρει πράγματι πάρει μια μεγάλη διαφορά. Εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και στο γήπεδο. Είχαμε κάποια άσχημα αποτελέσματα που ήταν αναμενόμενο γιατί δεν παίζουμε και μόνοι μας. Δεν μπορώ να πω ότι μας πήρε από κάτω και όλη αυτή η διαφορά μειώθηκε, αλλά αυτό είναι ίσως ο ποδόσφαιρο, δεν μπορώ να δικαιολογήσω ή να πω κάτι άλλο».

-Για το αν έπαιξαν ρόλο εξωαγωνιστικοί παράγοντες, όπως η διαιτησία και το παρασκήνιο, ο Μιχάλης Ζαχαρόπουλος σχολιάζει:
«Ο καθένας έχει την δική του άποψη, μπορεί να κρίνει. Το μπαράζ ήταν πολύ περίεργο παιχνίδι όπως εξελίχθηκε. Βάλαμε το γκολ και αμέσως μετά δόθηκε η αποβολή του Γιόνδη, με αποτέλεσμα να μείνουμε με δέκα παίκτες για περίπου 80 λεπτά, μαζί με την παράταση, παρ’ όλα αυτά καταφέραμε και κερδίσαμε χωρίς όμως να πάρουμε την άνοδο. Ξέρω τον Αντώνη, είναι πολύ καλό παιδί και δεν μπορώ να διανοηθώ ότι πήρε κόκκινη κάρτα, ήταν τουλάχιστον μια πολύ αυστηρή απόφαση από πλευράς διαιτητή».

-Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει και να «χωνέψει» την ήττα με 5-0 στο ντέρμπι με τον Ασπρόπυργο, που πήρε τελικά πρωτιά και άνοδο…
«Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι  που ξεκίνησε στραβά, με  το πολύ γρήγορο γκολ που δεχθήκαμε, ο αέρας ήταν επίσης φοβερός, από στατικές φάσεις μπήκαν κι άλλα γκολ, δεν μπορέσαμε να σηκώσουμε κεφάλι πήγαν όλα στραβά, όλα εξελίχθηκαν καταστροφικά. Σίγουρα εμείς φταίμε και για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα, αλλά ήταν από τα παιχνίδια που λες ότι δεν συμβαίνουν, που δεν μπορείς να εξηγήσεις…».

-Τι σκέφτεσαι για την επόμενη σεζόν;
«Εύχομαι να πάνε όλα καλά με την ομάδα και διοικητικά να βρεθεί μια καλή λύση και να είναι και ο κόσμος κοντά ώστε να μπορέσει η ομάδα να έχει και πάλι πρωταγωνιστική παρουσία και να ολοκληρώσει θετικά αυτό που δεν καταφέραμε φέτος. Σίγουρα η Γ’ Εθνική σε καμία περίπτωση δεν αξίζει στην Μαύρη Θύελλα».

-Αναφερόμενος στον μεγάλο χορηγό της ομάδας, Αγαθοκλή Χριστόπουλο, ο Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, λέει: 
«Ο κ. Αγαθοκλής ήταν πάντα δίπλα μας, δεν μας έλειψε τίποτα, ακόμα και όταν τελειωσαμε καλύφθηκαν όλες οι υποχρεώσεις προς τους παίκτες. Υπήρχαν κάποια διοικητικά θέματα τα Χριστούγεννα που δεν ξέρω πόσο επηρέασαν την ομάδα –πιστεύω όχι όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι.
Θα του έλεγα να συνεχίσει στην ομάδα γιατί χρειάζονται τέτοιοι άνθρωποι στο ποδόσφαιρο, με πάθος και όραμα, έχει και τις οικονομικές δυνατότητες κι αυτό το «πακέτο» είναι σπάνιο στο ποδόσφαιρο».

-Και για τον προπονητή Γιάννη Χριστόπουλο, προσθέτει ο Καλαματιανός άσος:
«Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία από την αρχή της χρονιάς και σίγουρα οφείλεται και σε αυτόν ότι η ομάδα δούλεψε σε επαγγελματικά επίπεδα. Πιστεύω ότι από την είδηση κιόλας της έλευσής του, άλλαξε κλίμα και σελίδα η ομάδα, με την άνοδο να χάνεται στο τέλος στις λεπτομέρειες».

-Συνολικά περίπου 3,5 μήνες απουσίας λόγω τραυματισμών, ο Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, έκανε κατάθεση ψυχής  όποτε είχε την ευκαιρία να  αγωνιστεί:
«Είχα τραυματισμούς που με άφησαν έξω και μαζί με τον τρόπο που χάθηκε η χρονιά για την ομάδα, είναι κάτι δεν θέλω να το ξαναζήσω. Ήταν επίπονο και έχασα σημαντικά παιχνίδια. Θα ήθελα  εδώ να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και ιδιαίτερα τον γιατρό της ομάδας, τον  Γιώργο Τσικούρη. Δεν έχω λόγια γι’ αυτόν τον άνθρωπο…».

-Εσύ σκέφτεσαι να συνεχίσεις στην Καλαμάτα τη νέα  σεζόν;
«Εύχομαι να πάνε όλα καλά με την ομάδα. Θα δούμε πώς θα είναι τα πράγματα, θα συζητήσουμε. Ποιος δεν θέλει να είναι στην ομάδα;

-Το μεσσηνιακό στοιχείο ωστόσο ήταν περιορισμένο στην φετινή Καλαμάτα…
«Φέτος η ομάδα χτίστηκε σε άλλα επίπεδα και έπρεπε να στηριχθεί σε πιο έμπειρους παίκτες. Όμως υπάρχουν πολλοί Μεσσήνιοι παίκτες που μπορούν να πλαισιώσουν την ομάδα και να διακριθούν μέσα από αυτή και οι ίδιοι.
Υπάρχει όμως και πολύ μέλλον μέσα από τη δουλειά και την πληθώρα παιδιών που υπάρχει στις ακαδημίες. Κάτι που πρέπει να συνεχιστεί και να βοηθηθεί για να προχωρήσουν αυτά τα παιδιά. Είναι πολύ σημαντικό από κάθε άποψη να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη βάση σε αυτό το κομμάτι γιατί και στον κόσμο αρέσει να βλέπει ντόπια παιδιά να αγωνίζονται, αλλά και είναι πολύ σπουδαίο να αναδεικνύονται παιδιά από την περιοχή σε υψηλό επίπεδο».

2 Comments

2 Comments

 1. barbas

  09/06/2019 at 00:57

  ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ, ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΕΛΕΙΠΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΣΥ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ…ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ !!!!

  • τακης

   10/06/2019 at 19:53

   Ρε μπαρμπα ονομα και πραμα μηπως εισαι και εσυ κολητουλης του αγαθοκλα του αμπαλου και του αλλου του χριστοπουλου? κανε μας τη χαρη με τα λαμογια. ανοδο πηραμε? ΟΧΙ. αντε στο καλο λοιπον και εσυ μαζι με τους αχρηστους. ελεος.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Καλαμάτα