fbpx
Connect with us

Καλαμάτα

«Ένωση και Καλαμάτα Στερούνται επιχειρημάτων στην ένσταση Παμίσου;»

«Ένωση και Καλαμάτα Στερούνται επιχειρημάτων στην ένσταση Παμίσου;»
Η απειρία, η έπαρση και η αλαζονεία κάποιων που διοικούν, έφεραν την ιστορική ομάδα και την Ένωση βαριά τραυματισμένους, με αθεράπευτες κακώσεις!

Φίλες και φίλοι, στα προηγούμενα δημοσιεύματά μας είχαμε εκτενή ρεπορτάζ για το καυτό θέμα του Κυπέλλου και τα παιδαριώδη λάθη της Ένωσης και της Καλαμάτας.

Η απειρία, η έπαρση και η αλαζονεία κάποιων που διοικούν, έφεραν την ιστορική ομάδα και την Ένωση βαριά τραυματισμένους, με αθεράπευτες κακώσεις!

Τα επιχειρήματα της Ένωσης που «νάρκωσαν» αρνητικά τους άπειρους της Μαύρης Θύελλας, δεν έχουν καμία τύχη στα αθλητικά δικαστήρια.

Οι ερωτοαπαντήσεις μεταξύ της Ε.Π.Σ.Μ. και της «νομικής υπηρεσίας» Ε.Π.Ο. στης 13/8 για συμμετοχή ή όχι της Καλαμάτας στο Κύπελλο Μεσσηνίας, ήταν ετεροχρονισμένες τυπικά (νομικά), έγιναν εκπρόθεσμα.

Έτσι κακώς συμπεριελήφθη εκ των υστέρων στην κλήρωση του Κυπέλλου!!!

Η ασάφεια που επικαλέστηκε η Ε.Π.Σ.Μ. στο ερώτημα προς την Ε.Π.Ο. έπεσε στο κενό, γιατί η άμεση απάντηση της διοργανώτριας αρχής ήταν ο Κ.Α.Π. και το άρθρο 38.

Υποχρεωτική η συμμετοχή των ερασιτεχνικών ομάδων, αφού εκτός των άλλων συμμετέχουν και αυτές στο Κύπελλο Ελλάδος!!!

Η προκήρυξη Κυπέλλου της Ένωσης είχε καταληκτική ημερομηνία δήλωσης για τα σωματεία την 31/7/18, και προγραμματισμένη κλήρωση για τις 8/8/18.

Η απόφαση ένταξης της Καλαμάτας στο Κύπελλο πάρθηκε στης 13/8/18 και η δεύτερη κλήρωση που αφορούσε την Καλαμάτα ξιεξήχθη στις 20/8/18.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με το συμπέρασμα που βγαίνει με τα ως τώρα δεδομένα, η Ε.Π.Σ.Μ. και η Καλαμάτα πιάστηκαν «αδιάβαστοι» και ανενημέρωτοι γιατί δεν μπόρεσαν να ερμηνεύσουν τον Κ.Α.Π.!!!

Η Καλαμάτα ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές της Ένωσης και λόγω απειρίας κυρίως, βρέθηκε εκτεθειμένη με καταστροφικές συνέπειες για την ομάδα!

Να αναφέρουμε στα αξιοσημείωτα της όλης υπόθεσης που πιστεύουμε ότι δεν θα περάσει απαρατήρητο από τους αθλητικούς δικαστές και τούτο:

Η τροποποίηση προκήρυξης Κυπέλλου από την Ένωση, έγινε στης 13/8/18!

Η Καλαμάτα φέρετε να έχει αριθμό πρωτοκόλλου δήλωσης συμμετοχής και καταβολή παραβόλου με ημερομηνία 31/7/18, παρακαλώ!!! Το ερώτημα προς την Ε.Π.Ο. ήταν στης 13/8/18!!! Επίσης στην προκήρυξη Κυπέλλου δεν αναφέρετε η συμμετοχή της, αναφέρει μόνο των Πάμισο από την Γ΄ Εθνική!!!!!

Τώρα πως έγιναν όλα τούτα 31/7 και 13/8, είναι το νομικό ερώτημα που προβληματίζει…

Επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά, τυπικά και με βάση των Κ.Α.Π., η Καλαμάτα θα χάσει την ένσταση γιατί δεν συμμετείχε στην κλήρωση της 8/8/18 του Κυπέλλου.

Το ποίος φταίει, Ε.Π.Σ.Μ., Ε.Π.Ο. ή Καλαμάτα δεν ενδιαφέρει τους δικαστές, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι ότι όλα έγιναν εκπρόθεσμα και της περισσότερες φορές δεν μπαίνουν στη διαδικασία να εκδικάσουν την υπόθεση!

Στη συνέχεια ο Πάμισος δεν λειτούργησε συναισθηματικά όπως ο Χανδριναικός και η Εράνη, έκανε την ένσταση λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη και την επιθυμία (όπως μας ενημέρωσαν), της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλάθλων της Μεσσήνης.

Εκτός όλων των άλλων, το κλίμα στη Μεσσήνη είναι  αρνητικό για την Καλαμάτα, η στάση που κράτησε στις μετακινήσεις των Λιόλιου και Λαθύρη χειροτέρεψε την κατάσταση.

Με βάση λοιπόν τα ως τώρα δεδομένα που αφορούν τον Κ.Α.Π., η ποινή που θα υποβληθεί στην Καλαμάτα είναι αποβολή από το Κύπελλο και αφαίρεση τριών βαθμών από το πρώτο παιχνίδι του τρέχοντος πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής!!!

Η Καλαμάτα μπορούσε να σώσει τους τρεις βαθμούς του πρωταθλήματος, αν έχανε σε ένα από τα δύο παιχνίδια Κυπέλλου που έδωσε.

Θα είχε αποκλειστεί από το Κύπελλο και η ένσταση ποτέ δεν θα γινόταν!!!

Για δεύτερη φορά οι παράγοντες της Μαύρης Θύελλας υπέπεσαν σε εγκληματικό λάθος!!!

Κλείνοντας σας επισυνάπτω τα κύρια άρθρα του Κ.Α.Π., που αφορούν το Κύπελλο Ελλάδος.

ΑΡΘΡΟ  38

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

Συμμετοχή ομάδων:

Το Κύπελλο Ελλάδος Επαγγελματικών Ομάδων διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.), διεξάγεται σύμφωνα με την οικεία προκήρυξη που συντάσσεται από την (Ε.Π.Ο.) και λαμβάνουν μέρος σε αυτό, υποχρεωτικά, οι ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα Α΄ και Β΄ Εθνικών κατηγοριών. Στην προκήρυξη θα αναφέρεται το γήπεδο που θα διεξαχθεί ο τελικός αγώνας και στην περίπτωση που θα οριστούν δύο γήπεδα για την ύπαρξη εναλλακτικής επιλογής, τότε θα προβλέπει πότε θα επιλεγεί το ένα εξ αυτών και πότε το άλλο.

Για την ανάδειξη της κυπελλούχου της, όλες οι ΕΠΣ διοργανώνουν, κάθε
αγωνιστική περίοδο, Κύπελλο ερασιτεχνικών ομάδων της επικράτειάς τους,
στο οποίο θα μετέχουν υποχρεωτικά οι ομάδες της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, οι
ομάδες της Α’ τοπικής κατηγορίας των ΕΠΣ και προαιρετικά οι υπόλοιπες ομάδες
και οι ερασιτεχνικές ομάδες σωματείων που ίδρυσαν ΠΑΕ (οι τελευταίες
δικαιούνται να συμμετέχουν, μόνον εφόσον συμμετέχουν και στα πρωταθλήματα
της οικείας ΕΠΣ). Η μη υποβολή δήλωσης συμμετοχής από τα υποχρεούμενα να
συμμετάσχουν σωματεία ή η υποβολή δήλωσης με όρους συνεπάγεται τον
αποκλεισμό της ομάδας από το Κύπελλο. Η ομάδα αυτή χάνει τον πρώτο επίσημο
αγώνα του πρωταθλήματος στο οποίο δικαιούται να μετάσχει και της επιβάλλεται
χρηματική ποινή έως πεντακόσια (500) ευρώ. Οι διοργανώτριες ΕΠΣ με τις οικείες
προκηρύξεις ρυθμίζουν όλα τα θέματα που αφορούν την διοργάνωση του
κυπέλλου τους.

ΑΡΘΡΟ  49

Συμμετοχή ομάδων:

α) Το Κύπελλο ερασιτεχνών ομάδων διοργανώνεται κάθε χρόνο και μετέχουν υποχρεωτικά    σ΄ αυτό μόνο ομάδες  των τοπικών πρωταθλημάτων.

β) Η πρώτη φάση διοργανώνεται από της οικείες Ε.Π.Σ. και η δεύτερη από την Ε.Π.Ο. Οι διοργανώτριες κάθε φάσης με τις οικείες προκηρύξεις ρυθμίζουν όλα τα θέματα που προκύπτουν.

γ) Στο Κύπελλο αυτό μπορούν να συμμετέχουν, προαιρετικά, οι ερασιτεχνικές ομάδες σωματείων που ίδρυσαν Π.Α.Ε. Οι διοργανώτριες της πρώτης φάσης υποχρεούνται να δεχτούν τη συμμετοχή των παραπάνω σωματείων.

Δήλωση συμμετοχής:

Η μη υποβολή δήλωσης συμμετοχής ή υποβολή δήλωσης με όρους συνεπάγεται τον αποκλεισμό της ομάδας από το Κύπελλο. Η ομάδα αυτή χάνει τον πρώτο επίσημο αγώνα του πρωταθλήματος στο οποίο δικαιούται να μετάσχει και της επιβάλλεται χρηματική ποινή έως πεντακόσια (500) ευρώ.

Αποστόλης Κοσμάς

1 Comment

1 Comment

  1. geo

    20/09/2018 at 18:28

    Η Ε.Π.Ο Γιατί όμως έδωσε το οκ να συμμετάσχει στο τοπικό κύπελλο και μάλιστα με επίσημα χαρτιά και αριθμούς πρωτοκόλλου?Σε πιά άρθρα του Κ.Α.Π βασίστηκε?

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement
Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement

More in Καλαμάτα