
Η κανονική περίοδος της Super League ολοκληρώθηκε με αγωνία μέχρι το φινάλε και την υποσημείωση πως οι ισορροπίες μπορεί να αλλάξουν εν αναμονή της απόφασης για το αν θα ισχύσει η αφαίρεση πέντε βαθμών στον ΠΑΣ Γιάννινα ή όχι (αναμένεται την Τρίτη).
Ο Ολυμπιακός θα μπει στο μίνι πρωτάθλημα χωρίς αήττητο πλέον, αλλά με +12 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, ενώ ο ΟΦΗ με τη νίκη επί του Απόλλωνα (2-0) και επωφελούμενος από τις απώλειες ΠΑΣ και Αστέρα μπήκε στα playoffs (και μόνο επιστροφή των πέντε βαθμών στον ΠΑΣ θα τον βγάλει). Χαμός θα γίνει για την έξοδο στην Ευρώπη, καθώς οι διαφορές μεταξύ ΑΕΚ, Άρη και Παναθηναϊκού είναι ελάχιστες μετά τις νίκες τους. Στην ουρά, ο Απόλλων Σμύρνης μοιάζει καταδικασμένος, ενώ σε δύσκολη θέση είναι η Λαμία και λίγο πιο άνετος ο Ατρόμητος, με τον προτελευταίο της τελικής κατάταξης να παίζει μπαράζ με ομάδα της Super League 2 για μια θέση στη μεγάλη κατηγορία.
Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής:
ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-1 (24′ Αραούχο, 81′ Τζαβέλλας – 56′ Μπαράλες)
Άρης – Ολυμπιακός 2-1 (52′ Καμαρά, 79′ Γκάμα – 13′ Ελ Αραμπί)
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 0-2 (75′, 77′ Παλάσιος)
ΝΠΣ Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0
Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-2 (83′ Λένις – 32′ Καρέλης, 90’+1 Κορνέλιους)
ΟΦΗ – Απόλλων Σμύρνης 2-0 (64′ Βούρος, 71′ Φελίπε)
Λαμία – ΠΑΟΚ 0-2 (37′ Ζαμπά, 52′ Μιχαηλίδης)
Playoffs Με αέρα ο Ολυμπιακός, με άνεση ο ΠΑΟΚ, χαμός από πίσω τους
Ο Ολυμπιακός παρότι έχασε με 2-1 από τον Άρη στο «Βικελίδης» και είδε τον ΠΑΟΚ με τη νίκη του στη Λαμία (0-2) να πλησιάζει στους 12 βαθμούς, έχει τεράστιο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου μπαίνοντας ως επικεφαλής των playoffs.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» μπορεί να νιώθει σιγουριά για την έξοδο στην Ευρώπη (και ίσως με μια… κρυφή ελπίδα για τον τίτλο), καθώς έχει σημαντικό προβάδισμα απέναντι στις άλλες ομάδες των playoffs.
Οι νίκες που σημείωσαν ΑΕΚ (2-1 επί του Αστέρα), Άρης (2-1 επί του Ολυμπιακού) και Παναθηναϊκός (0-2 επί του Ατρομήτου) επιτείνει την αγωνία τους για μια θέση στην Ευρώπη, ενώ στο… κόλπο μπήκε και ο έκτος της βαθμολογίας ΟΦΗ (2-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης). Υπενθυμίζεται πως ο πρωταθλητής βγαίνει στα προκριματικά του Champions League και από εκεί και πέρα ο δεύτερος κι ο τρίτος παίζουν σίγουρα στο Europa Conference League. Αν το Κύπελλο κατακτήσει ομάδα που είναι στην τριάδα, τότε στην Ευρώπη βγαίνει και ο τέταρτος της βαθμολογίας των playoffs.
Βαθμολογία PlayOffs
1. Ολυμπιακός 65
2. ΠΑΟΚ 53
3. ΑΕΚ 46
4. Άρης 45
5. Παναθηναϊκός 42
6. ΟΦΗ 37
Playout: Ο Απόλλων στο χείλος του γκρεμού, αναζητείται ο… προτελευταίος για τα μπαράζ
Σε ό,τι αφορά στις οκτώ ομάδες των playout, αυτές που τερμάτισαν στις τέσσερις υψηλότερες θέσεις, δηλαδή από 7η ως 10η θέση (ΠΑΣ, Αστέρας, Παναιτωλικός και Βόλος), θα δώσουν τέσσερα ματς εντός, ενώ οι ομάδες από την 11η ως την 14η θέση (Ιωνικός, Ατρόμητος, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης) θα δώσουν τρία ματς εκτός.
Βαθμολογία PlayOut
7. ΠΑΣ Γιάννινα 35
8. Αστέρας 35
9. Παναιτωλικός 32
10. Βόλος 30
11. Ιωνικός 26
12. Ατρόμητος 23
13. Λαμία 18
14. Απόλλων Σμύρνης 13
Η κλήρωση για τα playoffs και τα playout θα γίνει την Τετάρτη στις 16:00 και εκτός απροόπτου η δράση θα αρχίσει άμεσα. Δηλαδή το Σάββατο θα γίνουν οι πρώτες αναμετρήσεις των επτά αγωνιστικών των playout, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί η πρώτη από τις δέκα αγωνιστικές των playoffs.


Καλαμάτα
Θυμός Πρασσά – Δεν έρχεται το Πάσχα…

Superleague
Ο Μιχάλης Μπούσης παίρνει την ΑΕΚ;


Πρόσφατα άρθρα
- Θυμός Πρασσά – Δεν έρχεται το Πάσχα…
- Προκριματικά Euro 2024: Έγραψαν ιστορία Αγγλία και Κέιν στην Ιταλία, πάρτι του Κριστιάνο Ρονάλντο!
- Εθνική-5ος όμιλος: Οι διαιτητές της 21ης αγωνιστικής
- Euroleague: «Κλείδωσε» τα playoffs η Μπαρτσελόνα, στο 10-20 ο Παναθηναϊκός – Η βαθμολογία
- Euroleague, Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα 74-88: Πάλεψε, αλλά στο τέλος δεν άντεξε (+vids)
- ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Καμπάνα» για Λουτσέσκου, χάνει το ντέρμπι της Τούμπας

Δες ακόμη…
-
Η Ώρα του Σωτήρη
/ 2 ημέρες agoΟ Ράλλης στην “Ώρα του Σωτήρη”: “Εγώ είπα αμέσως την άποψή μου για Γκεοργκιέφσκι…” (video)
"Μαραθώνια" κυριολεκτικά συνέντευξη στην "Ώρα του Σωτήρη" και στον Σωτήρη Γεωργούντζο, στο φοβερό κανάλι...
By sportstonoto -
5' λεπτά κήρυγμα
/ 6 ημέρες agoΓεωργούντζος: “Πρόεδρε, θα πέσουμε…” (video)
Απογοητευμένος – απελπισμένος και πάλι ο Σωτήρης Γεωργούντζος από την “λευκή” ισοπαλία της Μαύρης...
By sportstonoto