fbpx
Connect with us

Άρθρα

Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Θα πάρει αυτό που της αξίζει(;) στα Μπαράζ ή …

Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Θα πάρει αυτό που της αξίζει(;) στα Μπαράζ ή …
Μια δεύτερη ευκαιρία έχουν πλέον στα μπαράζ, Γιάννης Χριστόπουλος και διοίκηση της Μαύρης Θύελλας να ανεβάσουν την ομάδα....

Φίλες και φίλοι αναγνώστες, μπορεί το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής να έχει τελειώσει και στους οκτώ ομίλους, όμως για τις δευτεραθλήτριες η αγωνία της ανόδου συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον!

Αυτές οι ομάδες έχουν ηττηθεί στο πρώτο ημίχρονο (πρωτάθλημα),  θα συνεχίσουν το δεύτερο των μπαράζ μετά το Πάσχα, διεκδικώντας με αξιώσεις και παίζοντας όλη τους τη χρονιά (αφού έτσι αποφάσισε η ΕΠΟ), την άνοδό τους στην Football League!

Με τη λήξη λοιπόν του πρωταθλήματος έχουμε τον απολογισμό των διοικητικών συμβουλίων (Δ.Σ.)  και των τεχνικών των συλλόγων για τα πεπραγμένα.

Ακολουθούν τα σχόλια και η κριτική των μέσων ενημέρωσης, παλιών παραγόντων, προπονητών, παλαιμάχων και φιλάθλων.

Εμείς αυτό που κάναμε όλο το χρόνο θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μπας και σωθεί η παρτίδα της ανόδου για την Μαύρη Θύελλα.

Λοιπόν, το sport sto noto στην διάρκεια του πρωταθλήματος διακριτικά και πολλές φορές ανοιχτά, έκανε καλοπροαίρετα σχόλια και άσκησε αυστηρή κριτική στη δυσλειτουργία του Δ.Σ. και στις μέτριες αγωνιστικές εμφανίσεις.

Κάποιες φορές στάθηκαν κριτικά και με αξιοπρέπεια οι παλαίμαχοι της ομάδας και προς το τέλος η «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ TV», ποδοσφαιριστές, προπονητές και φίλαθλοι από όλη την Μεσσηνία.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον κ. Σωτήρη Γεωργούντζο. Όσο για εμένα, μαζί με τον κ. Γεωργούντζο, θεωρώ ότι δεχτήκαμε λυσσαλέα πυρά στο όριο της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ότι σπέρνουν ζιζάνια, πολεμούν την Μαύρη Θύελλα και είναι πίσω από κέντρα που θέλουν το κακό του συλλόγου.

Και όλα αυτά γιατί είχαν την τόλμη και το θάρρος να αναδείξουν διοικητικά και τεχνικά λάθη, που έβαζαν εμπόδια στην ποιοτική αναβάθμιση του συλλόγου.

Αντίθετα, ημερήσιες εφημερίδες και αθλητικά σαιτ, σιωπούσαν επιδεικτικά.

Επιπλέον, πάμπολλες φορές επαινούσαν το Δ.Σ. για τις πράξεις του και τον προπονητή για το ποιοτικό ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα.

Επίσης, κιτρίνισαν συναδέλφους τους με ακατανόμαστες εκφράσεις, που τα λεγόμενά τους δεν είχαν καμία σχέση με το υποκείμενο και την δημοσιογραφία.

Αδέρφια της Μαύρης Θύελλας, παράγοντες, προπονητές και όχι μόνο, κάποτε θα πρέπει να μάθουμε να ακούμε, να διακρίνουμε την συνολική εικόνα της ομάδας μας, να δεχόμαστε την κριτική που στοχεύει συγκεκριμένες καταστάσεις και είναι αποδεκτή στην αθλητική κοινωνία.

Οι καιροί πλέον έχουν αλλάξει, δεν υπάρχουν ειδικοί με αυταρχική συμπεριφορά, εγωισμούς και εμμονές.

Είναι γνωστό ότι οι προπονητές συμβουλεύονται ανοιχτά τους συνεργάτες τους ακόμα και κατά την διάρκεια των αγώνων, ενώ αφουγκράζονται και τα ΜΜΕ και την αθλητική κοινωνία.

Ναι στην πειθαρχία, ιδιαίτερα την αγωνιστική και στον τεχνικό αγωνιστικό σχεδιασμό των προπονητών.

Όμως είναι αναφαίρετο δικαίωμα η δημόσια έκφραση των ανθρώπων του αθλητισμού.

Η αθλητική κοινωνία και οι δημοσιογράφοι έχουν βελτιώσει στο μέγιστο το κριτήριό τους.

Διαβάζουν τεχνικά θέματα, παρακολουθούν δεκάδες παιχνίδια την εβδομάδα, ενημερώνονται καθημερινά και έχουν άποψη.

Έτσι λοιπόν καλά κάνουν και σχολιάζουν και έχουν το θάρρος της γνώμης τους, δημοσιοποιώντας τα «κακώς κείμενα» των συλλόγων.

Ποτέ όμως και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να την επιβάλλουν.

Αυτό είναι υγεία και ας γίνει κατανοητό από όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους του αθλητισμού.

Και τώρα στο δια ταύτα:

Φίλες και φίλοι, τα διοικητικά λάθη δεν πρέπει να επαναληφθούν. Έγιναν, ας θεωρήσουμε πως δεν επέδρασαν αρνητικά στην αγωνιστική διάθεση των αθλητών.

Ας το αφήσουμε λοιπόν εκεί.

Να πάμε στην συνολική φετινή αγωνιστική εικόνα της ομάδας, μήπως βγει κάτι καλύτερο στους δύο αγώνες μπαράζ ανόδου.

Ο κ. Γιάννης Χριστόπουλος έχει τις ευθύνες του(!), αφενός για τους πολλαπλούς μυϊκούς τραυματισμούς των ποδοσφαιριστών του και αφετέρου για το ότι η ομάδα αγκομαχούσε να πάρει τα παιχνίδια της ακόμα και στην έδρα της, ιδιαίτερα εκείνα στο τέλος του πρωταθλήματος!

Κερδήθηκαν παιχνίδια στο παρά ένα με υποδεέστερες ομάδες ,συχνά από τύχη.

Πάμε παρακάτω:

Η ομάδα δεν είχε ανάπτυξη από τα άκρα αλλά ούτε και από τον άξονα.

Δεν άλλαζε την μπάλα, ήταν αργή και προβλέψιμη.

Τα μπακ χαφ ήταν μέτρια, δεν έβγαιναν, με αποτέλεσμα να έχει μεγαλύτερο επιθετικό πρόβλημα.

Έπαιζε με μεγάλες μπαλιές ψάχνοντας τους επιθετικούς, ιδιαίτερα τον Μίγκα.

Αν ο Μίγκας ήταν σε κακή μέρα ή είχε ένα γρήγορο αντίπαλο να τον φυλάει, η ομάδα είχε πρόβλημα.

Αναζητούσε όπως είπαμε το γκολ με μεγάλες μπαλιές και με τα στημένα.

Επίσης, αναζητούσε το μοιραίο λάθος των αμυντικών.

Αυτά κάποτε λειτούργησαν, αλλά σε καθοριστικά παιχνίδια όχι.

Συμπέρασμα;

Αν η ομάδα δεν είχε την τύχη με το μέρος της και δεν είχε και τους δύο παικταράδες, Βοσκόπουλο και Αλιατίδη στα μετόπισθεν, που κράταγαν ως το τέλος το μηδέν, η βαθμολογία στο τέλος θα ήταν τελείως διαφορετική.

Και πως πάμε στα μπαράζ;

Ο τεχνικός κ. Χριστόπουλος έχει τα χρονικά περιθώρια να βελτιώσει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας ως τα μπαράζ κάνοντας επαναστατικές αλλαγές.

Οι περισσότεροι που γνωρίζουν τους παίκτες και τη δυναμικότητα της ομάδας, προτείνουν τα εξής:

Αντί για τους δύο ακραίους μπακ, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τρία στόπερ.

Ο Μπίζος είναι ο πιο κατάλληλος, επειδή έχει και το γκολ.

Ας αξιοποιηθεί όποιος άλλος παίκτης θεωρεί ο τεχνικός φορμαρισμένο.

Έτσι κατεβάσεις την ομάδα σου με τρία στόπερ σε ζώνη.

Ξεκινάς στα άκρα με τους δύο γρήγορους ακραίους για να έχεις την εύκολη κόντρα.

Οι Μίγκας και Λαθύρης είναι οι πλέον κατάλληλοι, με αυξημένες υποχρεώσεις στα αμυντικά τους καθήκοντα και με γρήγορες επιστροφές βγάζοντας άμυνες.

Χρησιμοποιείς τους δύο πιο γρήγορους αμυντικούς χαφ, σχηματίζοντας τρυγωνάκια στα άκρα και τον πιο γρήγορο επιθετικό, για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα στην κόντρα, μαζί με τους Μίγκα και Λαθύρι.

Κλείνεις την ενδεκάδα με δύο τρεχαντήρια που μαρκάρουν, πατάνε αντίπαλη περιοχή με επιστροφές και με γρήγορες μπαλιές στην επίθεση στον πρώτο χρόνο.

Ολοκληρώνεις την τακτική σου δίνοντας γήπεδο στους αντιπάλους και φεύγοντας στην κόντρα, όπως κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης.

Κύριε Χριστόπουλε, γιατί να μην το κάνετε και εσείς;

 

 

4 Σχόλια

4 Comments

 1. Avatar

  Φιλαθλος Ερμιονίδας

  20/04/2019 at 12:06

  Από τον αγώνα Ερμιονίδας Καλαμάτας και σαν φιλαθλος με πολλά χρόνια στα γήπεδα θεωρώ ότι ο κύριος γιωργουτζος έχει απόλυτο δίκιο η ομάδα σας είχε άριστους παίκτες με ολίγον προπονητή ευχαριστώ

 2. Avatar

  Μιχαλης

  20/04/2019 at 16:15

  Φίλτατε, η εκπληκτική σου ποδοσφαιρική ανάλυση με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί δεν είσαι προπονητής στη Μπάγερν στη ρεάλ ή έστω σε μια άλλη ομάδα αυτού του βεληνεκούς.. “Χρησιμοποιείς τους δύο πιο γρήγορους αμυντικούς χαφ, σχηματίζοντας τρυγωνάκια στα άκρα και τον πιο γρήγορο επιθετικό, για να έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα στην κόντρα” κοινως ότι να ναι… Με εκτίμηση

 3. Avatar

  lampros

  21/04/2019 at 03:48

  ρε κοσμα τωρα εσυ εισαι σοβαρος μανα μου; αντε ρε άνθρωπε μαζεψε κανα φραγκοσυκο που μας κανεις και αναλυση τακτικης. ρε τι ακουμε τη σημερον ημερα. ελολάθηκαν ολοι. η μας ψεκαζουν ή γεμισαμε μωρούς. έλεος πια!

 4. Avatar

  gio5

  21/04/2019 at 12:50

  κυριε Κοσμα μην υπογραψεις συμβολαιο με την Ρεαλ σε παρακαλουμε… η ομαδα χρειαζεται προπονητη με εμπειρια και οραμα θα σου γινει σοβαρη προταση απο την Θυελλαρα να την οδηγησεις στα σαλονια της σουπερ λιγδας λιγη υπομονη σου ζηταμε μεχρι το τελος των μπαραζ!!!

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Πρόσφατα άρθρα

Advertisement

Δες ακόμη…

Advertisement
Advertisement
Advertisement

More in Άρθρα